Ervaringen

Vaak is het prettig eerst de ervaringen van anderen te lezen over een bepaalde stopmethode alvorens zelf te beginnen. We hebben een verzameling van deze ervaringen gemaakt. Klik hiernaast de stopmethode aan waarvan jij graag ervaringen wilt lezen. Tevens zijn wij op zoek naar personen die gestopt zijn met roken en hun ervaringen met onze lezers willen delen op onze website.
 

Reacties

Geplaatst door Clarie op 13/03/2019 - 11:19

Lid sinds 12 jul 2014

Hoi Hilda,  super dat je gestopt bent! En als je het moeilijk hebt,  even naar buiten of een stukje kauwgom. Je kan het,  kijk naar alle succes verhalen hier.  Iedereen is zo begonnen,  maar het loont! Succes en groetjes 

Geplaatst door Edwin52 op 30/12/2018 - 23:05

Lid sinds 30 dec 2018

Toen ik 14 jaar oud was ben ik begonnen met roken. Ik ben nu 66 jaar oud en rookte een pakje of meer per dag. Sinds 10 november gestopt met roken zonder enige hulp. Gewoon na een sigaret na het avondeten gezegd "nu is het genoeg, ik stop". Sindsdien heb ik geen sigaret meer aangeraakt. En ik heb ook helemaal geen behoefte meer om te roken al rookt mijn vrouw nog wel. Ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou zijn om zonder enige hulp of hulpmiddelen te stoppen maar je moet het echt willen.... nee je moet het ECHT WILLEN. Nu ben ik bezig om mijn vrouw te overtuigen dat het mogelijk is om te stoppen.

Geplaatst door Hans K. (niet gecontroleerd) op 20/04/2018 - 07:53

Lid sinds

Stoppen met roken…. Hallo allemaal..ik zal mij even voorstellen, ik ben Hans..en met succes gestopt met roken...hier mijn verhaal. Ik heb op 5 jarige leeftijd al enkele trekjes van een sigaret gehad..en enkele slokjes bier....ja! schandalig jong. Mijn vader en buurman boden mij dit aan..met de achterliggende gedachte..als hij er ziek van wordt..dan wil hij het misschien nooit meer. Helaas is deze "goed" bedoelde poging mislukt..het tegendeel is waar..5 jaar later, op 10 jarige leeftijd kocht ik mijn eerste pakje sigaretten..die ik vervolgens met mijn buurjongen helemaal heb opgerookt..in 1 middag tijd !! De ouders van deze jongen kwamen s avonds verhaal halen bij mijn ouders..wat Hans met hun zoon had gedaan? Hij heeft de hele middag/avond boven de wc zitten te kotsen. Hij wel,..ik niet! was het andersom geweest..was ik er misschien wel helemaal klaar mee geweest. Vanaf mijn 10de jaar vol aan het roken...en lekker stoer met 12 jaar op de Technische school een shagbuil boven in mijn jaszak..zodat iedereen kon zien hoe " stoer" ik was ! Op weg naar huis ging deze shagbuil helemaal onder in mijn schooltas. Ik heb een tweelingzus die met 14-15 jaar thuis al aan het roken was..iets wat ik nog niet durfde...waarbij mijn vader tegen mijn zus zei: je moet eens een voorbeeld aan Hans nemen..die rookt helemaal niet !! Nou!. die viel bijna stijl achterover van verontwaardiging..je moest eens weten! hij rookt nog meer dan mij..zegt zij ! Daar schrok mijn vader weer van!..ook had ik door de jaren heen stiekem al heel vaak een Caballero zonder, uit zijn pakjes sigaretten genomen. Met 17 jaar heb ik een bromfiets ongeluk gehad..kwam daardoor in het ziekenhuis terecht...op een gegeven moment kwam de arts bij mij en zei: Hans...het gaat mij eigenlijk niets aan, maar! je moest eens stoppen met roken..je zit vol slijm. Dat klopt!.. elke dag kwamen de zusters in het ziekenhuis bij mij, om op mijn rug te kloppen..waarbij heel veel slijm vrij kwam...ja dat was vies! Er stond standaard een metalen bakje op het nachtkastje voor het slijm dat ik ophoestte. Maar, nog steeds geen aanleiding om te stoppen. Zo gingen de jaartjes voorbij... maar, dat hoesten werd alsmaar erger... elke morgen stond ik voor de wastafel te hoesten ..wat meer klonk als een Deense dog die blafte. Daarbij had ik enorme steken in de borstkas..en de tranen biggelden mij daarbij over de wang...shit wat deed dat een pijn..maar, nog steeds niet genoeg reden om te stoppen. Ik hoestte slijm op..in bijna alle kleuren van de regenboog...m.u.v. 1 kleur...ik kreeg die grote stinkende hoeveelheid slijm bijna niet weg in de wastafel...ik moest het met mijn duim aandrukken in de afvoer...bah!! Als ik overdag met iemand aan het praten was..moest ik bij een kuchje oppassen dat er geen slijm mee kwam. Op een morgen hoestte ik weer zoveel slijm op..zwart/groen van kleur..en mijn borstkas deed ontzettend pijn..en tot mijn schrik zat er heel veel bloed bij.. Wow, wow.. daar ben ik echt van geschrokken..maar, dat was de druppel! 28 april 1988 gebeurde mij dit...heb daarna de sigaretten niet meer aangeraakt..dat was het! En dan te bedenken dat ik minimaal 50 stuks sigaretten per dag rookte. Wat nu mijn ex. is zei ooit eens : Aub Hans.. begin weer met roken..je bent niet te genieten...dit proces heeft in totaal 2 jaar geduurd..toen was ik er helemaal van af..zelf erg anti geworden. ( herkenbaar voor velen ) Had ooit eens gelezen dat na 9 jaar de longen weer schoon zijn, heb altijd geroepen:..die laat ik mij dan t.z.t. testen. Inmiddels waren er al 11 jaar verstreken..helemaal niet meer aan gedacht...daarbij heb ik het ook maar gelaten. Deze maand op 28 april is het 30 jaar geleden dat ik ben gestopt..en het heb volgehouden!..ben er super trots op ! Wel behoorlijk in gewicht toegenomen..maar, daar doen wij het mee! Ook drink ik al jaren geen bier meer...mijn vader en de buurman leven al jaren niet meer,..heb al wel eens naar boven gekeken..en zacht op gezegd Yeahhhh.. het is jullie uiteindelijk toch gelukt, om mij van het roken en bier drinken te helpen/houden..

Geplaatst door suus6 op 05/01/2018 - 13:28

Lid sinds 04 nov 2017

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Hilda, wat goed dat je gestopt bent! Als je zin hebt, of meer aanspraak wilt of steun van andere stoppers, kom dan gerust meeschrijven in de maandclub van januari. Er zijn hel veel mensen al gestopt deze maand, en samen sta je sterkersmiley

de maandclub vind je hier: https://ikstop.nl/januari-2018?page=8

Veel succes verder, zet hem op, ja het kan moeilijk zijn maar dat is op zich niet zo gek toch? Je hebt 40 jaar lang gevangen gezeten in een verslaving, dat heeft even tijd nodig om ervan los te weken.yes

Geplaatst door Hilda1610 op 05/01/2018 - 13:24

Lid sinds 05 jan 2018

40 jaar gerookt de stap genomen om te stoppen.
Ik heb nicotine pleisters opgehaald .
Vanaf gisteravond 12 uur niet meer gerookt.
Vind het best wel moeilijk.

Geplaatst door Anton van Grinsven (niet gecontroleerd) op 30/08/2017 - 16:12

Lid sinds

Hoi,

Alle mensen in mijn omgeving zijn gestopt bij Stichting Ik Stop Ermee. Ik hoor er bijna dagelijks over. Waarom staan zij niet bij jullie stopmethoden?

www.ikstopermee.nl

groet,

Anton

Geplaatst door Maurice175 op 05/03/2017 - 19:41

Lid sinds 05 Mar 2017

Dit is mijn 12e dag en ben gestopt met Tabex.. ik ben 19 en begon met roken toen ik 13 was. Mijn moeder is tegelijk met mij gestopt, we hebben allebei ook geen trek meer in een sigaret. We hebben nu wel niet-nicotine E-sigaret maar dat word ook steeds minder.

Geplaatst door Moonmoos op 15/12/2016 - 19:06

Lid sinds 15 dec 2016

Het is zo moeilijk ben aan het trillen over mijn hele lijf en denk steeds het hoeft niet meer vanmij.
Morgen hoor ik van de ha of ik notryptline kan krijgen om rustig te worden

Geplaatst door EllenGestopt op 15/12/2016 - 19:01

Lid sinds 05 jan 2016

3 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Moonmoos. Je kunt denken dat het er allemaal bij hoort. Je bent aan het afkicken en daar hoort vanalles bij. Geef jezelf een dik compliment. Jij bent goed bezig! Bekijk het per uur en per dag. Suc6 en volhouden, het gaat over!

Geplaatst door Moonmoos op 15/12/2016 - 18:53

Lid sinds 15 dec 2016

Ik ben nu een week gestopt gebruik wel een e sigaret.
Ik voel ontzettend depresief heb pijn in mijn lijf kan snachts niet slapen van de onrust Help wat moet ik hiermee?

Reactie toevoegen