Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Tineke90 op 23/02/2018 - 18:56

Lid sinds 15 feb 2018

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Zoo daar ben ik weer:)
Morgen ben ik 2 weken gestopt:D
Voel me super!! Dag 7 was echt een klote dag erg moeilijk gehad en was moe sjacherijnig dus smiddags uurtje geslapen. Daarna ging het wel weer. Sinds dag 7 niet moeilijk meer gehad maar wel zo nu en dan dat de trek komt maja dat blijft nog wel even. Ben trouwens wel sinds maandag 10e stopdag roken en 21e dag van slikken champix van 2 naar 1 pil per dag gegaan. Ik werd er in het weekend zo misselijk van sochtends na het inemen en in overleg met dokter savonds nu gwoon een pil nemen. En dat gaat ook goed.
Pff het is ook echte mind fuck he ik heb steeds niet eens zozeer in een peuk maar na het eten echt zo van ooh lekker de smaak van een sigaret maar aan de andere kanthet is niet dat ik die sigaret mis het is de gewoonte ik was van de week in de winkel en liep mensen voorbij je kon ruiken wie roken wat een muffe lucht pff stinken ik wist niet dat het zo erg stonk goor gewoon.
Naja we gaan vrolijk verder:) en champix ga ik gewoon maand of 4 gebruiken:)
En oohjaa mijn conditie is gelijk al stuk beter normaal hijgde ik al als ik een trap opliep nu nergens last van:)

En adrieh wat je zegt is voor mij geen optie dan begin ik binnen de kortste kerenweer. Het is gewoon de eerste week even doorbijten en daarna word het al minder

Veel succes en ik laat wel weer eens van me horen♡♡

Geplaatst door AdrieH op 16/02/2018 - 08:11

Lid sinds 14 feb 2018

Goedemorgen.

Ik ben nu 2 dagen zonder sigaret en het gaat Super.
Tineke mij is aangeraden om in het begin nicotine kauwgom erbij te nemen.
Dit stukje doe ik dan in 2 verdelen.
Je krijgt toch wat nicotine en het houdt het snoepen tegen.
Stopt het steeds achter je kiezen, anders krijg je een zere keel.
Als de zin in een sigaret HEEL erg is, mag ik een paar trekjes van een nepper!
Dit maakt het tot nog toe voor mij gemakkelijk.
Succes en hopelijk mag dit jouw ook helpen.
Ook ik rookte heel erg veel.

Groetjes allemaal.

Geplaatst door Tineke90 op 15/02/2018 - 18:38

Lid sinds 15 feb 2018

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo allemaal,

Mijn naam is tineke 27 jaar heb 12 jaar gerookt en ben sinds afgelopen zaterdag 10/2/2018 dus al 6 dagen rookvrij
Met behulp van champix. Ben op dag 11 van de kuur gestopt met roken.
De eerste 3 dagen een hel! Pfff zwaar drukkend hoofd die behoefte had aan nicotine niet eens zozeer in een sigaret . Erg moe en wat meer honger maar heb snoeptomaatjes en komkomer in huis gehaald veel water drinken was wel te doen Heb trouwens niet veel bijwerkingen van de pillen gelukkig dag 4 heb ik niet eens last van gehad dacht zoo gaat goed lekker maar dag 5 alweer pfff maar nu dag 6 een hel de hele dag al nu eind van de middag valt het weer mee op naar dag 7 moet zeggen weet alles wel ben eerder gestopt met champix en ja na 2 maand gestopt denk? Was 2014 dus weet er niet veel meer van maar ben na een maand weer begonnen met roken.. dus 3 maand gestopt geweest helaas verder ben ik ook vaaak cold turkey gestopt maar dat was trouwens verschillend de ene keer kon ik makkelijk een week stoppen andere keer kon ik dag 2 niet halen aangezien dat stemmetje steeds tegen je praat. In 2016 ben ik een maand gestopt geweest ook cold turkey we gingen naar amerika dus de dag dat we vertrokken ben ik ook gestopt heb de hele vakantie nergens last van gehad zal wel ander ritme enzo zijn geweest.. ik was 2 dagen thuis en had het niet meer dus weer begonnen... nu dus 2018 en we gaan er gewoon voor dit keer hou ik me aan de pillen en ga denk tot de 4e maand door en dan langzaam afbouwen. Mijn motivatie is nu trouwens sterker dan ooit!! en ben er gewoon klaar mee rookte pakje €9,80 van winston 35 zaten erin 1 1/2 dag soms in 1 dag zelfs. Dus zeg maar 5 in de week €50 × 4 €200 ×12 =€2400 in het jaar gewoon!! Enn het is zo ongezond als wat! Dus ben blij en zoo dit lucht op ik kom vaker schrijven hier wat mij ook helpt met moeilijke momenten pak me mobiel ga naar google en zoek dus zulke forums op en lezen doet me zoo goed motiveerd me weer
Successs en tot snel

Geplaatst door AdrieH op 14/02/2018 - 15:41

Lid sinds 14 feb 2018

Hallo allemaal.
Ik heb mij net aangemeld en heb vanmorgen mijn laatste sigaret om 7.30 uur op.
Na 17 dagen Champix geslikt te hebben.
Ik heb 48 jaar gerookt en ook heel veel.
Al van alles geprobeerd en steeds weer ging ik psychisch onderuit.
Nu voel ik mezelf sterker en wil ik het ook.
Hopelijk gaat dit mij lukken!
Ook heb ik begeleiding en zij adviseerde om er nicotine kauwgom bij te nemen.
Ik doe dan de helft van 2 mg.
Als het heel heftig is een trekje van een nep sigaret die ik toch in huis hebt.
Ik zal mijn ervaring af en toe meedelen.
Allemaal succes.

Geplaatst door Suzan op 09/02/2018 - 10:17

Lid sinds 09 feb 2018

Hoi, ik ben op 11 oktober 2017 gestopt met roken, met behulp van Champix. Toen was dat dag 17 van de Champix (dus niet in week 2 maar week 3). Vanaf eind november, na ongeveer 6 weken te zijn gestopt, heb ik de dosering gehalveerd (in eerste instantie door het vergeten in te nemen 's avonds, en daarna bewust niet meer). 

Ik wilde eigenlijk Champix niet meer gebruiken vanaf januari (na 3 maanden), maar door een (klein doch pittig) trauma eind november ben ik erg onrustig en in overleg met psycholoog slik ik het nog. Vanaf half januari 1 keer per 2 dagen of zelfs 3 dagen. Maar dat laatste is denk ik niet goed, want krijg nu rare afkickverschijnselen, zoals heel kort lontje, depressieve gevoelens, agressieve gevoelens, etc. Dus ik voel wel een 'verslaving' aan Champix en hoop dat ik er binnenkort helemaal mee kan stoppen (na verwerken trauma). Tot die tijd slik ik het dan 1 keer in de 2 dagen.

Qua stoppen met roken vind ik het een wondermiddel, al blijft het idee om een sigaret op te steken soms nog aantrekkelijk. Maar in de meeste gevallen snap ik niet dat ik ooit die behoefte heb gehad.

Geplaatst door kees franke (niet gecontroleerd) op 01/02/2018 - 22:34

Lid sinds

ben nu  4jaar gestopt met roken je moet 100% voor jezelf weten dat je wilt stoppen met roken  heb ook een kuur met champix gedaan en helemaal afgemaakt ondanks misselijk zijn waanideeen de grootste ellende maar alles goed doorstaan weet u waarom ik wilde stoppen en dan moet je ook voor willen lijden

Geplaatst door pieter (niet gecontroleerd) op 08/01/2018 - 13:06

Lid sinds

Na de twaalfde dag na starten met Champix, de sigaretten weggegooid. Toch wel wat bijwerkingen van het medicijn, zoals slecht slapen en naar dromen.Na acht week ging het niet langer, en in overleg met mijn begelijdster overgestapt van twee naar één tablet. Dit ging prima totdat ik op een gegeven moment merkte dat ik ze, na een paar dagen gewoon vergat. Toen heb ik de knoop na elf week doorgehakt en de pillen aan de kant gesmeten. Nu slaap ik echter nog steeds slecht en heb nachtmerrie's. Ook veel last van hoofdpijn. Zijn er meer die deze klachten hebben? De sigaret mis ik nog geen dag, terwijl het gros van mijn collega's allemaal roken ook waar ik dan bij sta. Laatst notabene bij een feestje, bood een collega, die ook aan de Champix was en inmiddels wel weer rookt, mij een sigaret aan en toen ik zei dat ik daar geen behoefte aan heb ,ook na het stoppen met Champix zei hij dat dit wel weer kwam. Dit zijn dan de momenten dat je gesterkt wordt in je stoppoging. Ik rookte trouwens 35 jaar lang twee pakjes zware shag in de week.

Geplaatst door Bjorn (niet gecontroleerd) op 05/01/2018 - 21:37

Lid sinds

Op dag 11 gestopt na dik een pakje per dag voor heel wat jaartjes. Nu einde van dag 2 zonder te roken. De eerste 11 dagen met roken voelde ik me suffer, slechter en zwakker dan nu. De afgelopen 2 dagen waren best makkelijk. Jaa. Je hebt trek in een peuk maar even wat afleiding en het is weg. Tot nu toe erg blij met de Champix

Geplaatst door lennert (niet gecontroleerd) op 15/11/2017 - 17:57

Lid sinds

wat ik denk dat erg raadzaam is, na de kuur van 3 maanden nog 1 kuur van 28 tabletten te nemen en die 1 maal daags nog te slikken (savonds, na het eten). Dat moet voeldende zijn , je bent dan immers dik 3 en een halve maand rook vrij !! Ik vind het een wondermiddel, alleen 15 kg zwaarder. 

afbeelding van Itzuhnuf

Geplaatst door Itzuhnuf op 29/10/2017 - 02:18

Lid sinds 29 okt 2017

2 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Ook 40 jaar stevig gerookt (35 sigaretten per dag), veel stoppogingen met kauwgom, pleisters, laser, etc.. Maar steeds weer die terugval. 

Na ‘n open hart operatie in 2011(5 bypasses) en meerdere hartinfarcten de afgelopen 2 jaar moest nu echt radicaal het roer om. Vorig jaar samen met m’n man gestopt met behulp van Champix. Dit ging erg goed totdat hij ongeneselijk ziek werd en we te horen kregen dat hij was uitbehandeld. We zijn toen weer gaan roken.

Nu ik alleen achter ben gebleven ben ik eind september wederom gestart met Champix. Op 12 oktober drukte ik m’n laatste sigaret uit. 

Ondanks de moeilijke periode waar ik doorheen ga, met veel verdriet, lukt het me wél om van de sigaretten af te blijven. Ja regelmatig moeilijke momenten, maar dan eet ik wat fruit of neem een glas water en ben ik weer trots om de verleiding te hebben kunnen weerstaan. 

Ik weet dat ik er nog lang niet ben, maar wel dat nu ook dag 16 rookvrij ben doorgekomen! 

Champix helpt mij daarbij en de bijverschijnselen (wat onregelmatiger slapen en soms beetje licht in m’n hoofd) wegen niet op tegen die ellende wat roken mij(ons) heeft aangedaan.

Krijg nu al meer adem en loop zonder te hijgen de trap op. Ik ruik de dingen weer zoals ze zijn, eet met meer smaak en heb van m’n eerste uitgespaarde geld een mooie elektrische tandenborstel gekocht. Als ik hopelijk straks weer kan lachen, zal dit een stralende witte lach zijn. 

Voor degene die twijfelen, niet doen, stop zo snel mogelijk en neem het met de dag. Iedere dag niet gerookt is pure winst voor zelf (en je omgeving).

Reactie toevoegen