Even voorstellen....

Geplaatst door Nick1975 op 30/11/2011 - 18:21

Lid sinds 30 nov 2011

Goede avond iedereen,
Ik ben Nick 36 jaar uit limburg, ik wil stoppen met roken ivm met gezondheids problemen. Ik heb in oktober 2009 een zwaar hartinfarct gehad en sinds dien alweer 17x opgenomen geweest in het ziekenhuis voor pijn op de borst! en kreeg pas geleden te horen gekregen dat als ik niet stopte met roken dat ik dan binnen 4 jaar dood zou zijn. Ik heb me eigen inmiddels al aangemeld bij stivoro en krijg vanaf 8 december telefonische begeleiding met het stoppen met roken. Nu had ik al nicotine pleisters binnen gekregen en kon niet wachten tot 8 december om te kunnen stoppen! Nu was ik afgelopen maandag al gestopt met roken en kan jullie vertellen dat ik het er een zwaar ermee had, maar toch ik had toch die stap gezet.Nu vanmorgen na 45uur gestopt te zijn geweest ben ik toch weer zo stom geweest om toch maar weer een sigaretje te nemen omdat ik helemaal gestoord werd van dat monstertje wat diep binnen in mij zit, ik werd er erg gespannen van en kreeg stemingwisselingen....Ik voel me nu echt een misslukkeling omdat ik toch weer heb gerookt vandaag en weet even niet meer wat ik moet doen nu, morgen weer gewoon doorzetten en gewoon weer opnieuw beginnen of toch maar wachten totdat ik die begleiding erbij heb ? Aan de andere kant heb ik ook weer zoiets van, ik kan het net zo goed nu al doen want aan die begleiding heb je niet veel want ik ben toch echt zelf wel de persoon die wilt en moet stoppen met roken en ik moet het toch wel echt zelf doen want een ander kan het niet doen voor mij...Hebben jullie een advies voor mij hoe ik dit nu het beste aan kan pakken want ik wil toch wel echt van het roken af !!!

Groetjes,
Nick.

afbeelding van roos

Geplaatst door Anoniem op 30/11/2011 - 22:04

Lid sinds 30 okt 2010

Hoi Nick, zo jong en al zulke gezondheidsproblemen ?
Moet toch een aardige stok achter de deur zijn om er terstond mee op te houden ?
Je kunt je aanmelden bij de decemberploeg die start morgen, of nog net bij de novembertrein, rook je nu nog wel ?
http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=13660

Als ik het goed lees, heb je nu nog 2 jaar over ?

Er is maar 1 optie en dat is gewoon nooit meer een peuk opsteken !
Simpel ,maar zo is het wel.

Roken is geen optie meer.{ in jouw geval zeker niet }
Toon zou zeggen nee =nee !
Niet twijfelen,twijfelen = roken !
Lees zoveel mogelijk van de verhalen hier, en je komt er wel.

Ik heb het met pleisters gedaan en dat beviel mij goed.
Ga ervoor en geef jezelf je leven terug.

Heel veel succes.

Roos.

afbeelding van AlieK

Geplaatst door Anoniem op 30/11/2011 - 22:28

Lid sinds 21 nov 2011

Zo Nick dat is niet niks....

Als er dan één moet stoppen dan ben jij het wel.....36 jaar en dan de diagnose dat je nog 4 jaar hebt als je blijft roken..... STOPPEN DUS!!!!!

Ik had van mezelf nooit gedacht dat ik zou kunnen stoppen omdat ik al vaker pogingen had ondernomen. Toch is het me nu wel gelukt en wel met behulp van Zyban en natuurlijk de wil om echt te stoppen......ik heb hier op de site ook veel gelezen over champix...misschien moet je eens met je huisarts gaan praten over wat goed voor jou is.

Heel veel succes en laat in vredesnaam die sigaret staan!!

Gr.
Alie

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 30/11/2011 - 22:44

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Hi Nick,
Na een zware hartinfarct is ieder sigaretje een aanslag op je hart.
Ik heb een aantal mensen gekend die gewoon hierna doorrookten.
Ik zeg gekend, want die zijn niet meer onder ons.
Het is absoluut belangrijk nu aan je gezondheid te denken en die peuk om zeep te helpen.
Te knokken voor alles wat je waard bent, want je moet hierin slagen.
Lees maar is wat rond op het forum en sluit je aan bij 1 van de groepen zoals Roos al aangaf.

Succes

Geplaatst door Anoniem op 30/11/2011 - 23:46

Lid sinds 30 nov 2011

Beste mensen,
Als eerst wil ik jullie bedanken voor jullie berichten! En ja mijn tijd begint een beetje te dringen (nog 2 jaar) en nog te vroeg om heen te gaan vind ik !!! Ik had ook al veel gelezen over Zyban en Champix maar ik weet niet of ik een van deze medicatie kan en mag gebruiken omdat ik ook al medicatie gebruik voor mijn hartproblemen (Metoprolol,Plavix,Pantoprazol,Micardes en simvastatine) Maar ik zal het zeker eens gaan naar vragen bij mijn huisarts of bij Stivoro. Ik heb van Stivoro de pleisters gekregen en moet beginnen met die van 21mg, die had ik me afgelopen maandag morgen opgeplakt en daarna voor 45 uur niet meer gerookt totdat er op een zeker moment iets in me knapte en de drang weer kreeg om toch weer te beginnen, ik heb vandaag zo'n 10 sigaretten gerookt wat normaal gesproken zo'n 20 of meer zijn op 1 dag. Ik ga morgen weer stoppen met roken en weer verder met de pleisters, ik zal maar niet zeggen een poging doen om te stoppen want dan loopt het op niets uit, dat heb ik de afgelopen dagen wel gemerkt toen deed ik ook een poging maar nu ga ik stoppen en voorgoed die sigaret vaarwel zeggen en ik ga me eigen zeker aanmelden bij de decemberstoppers en ik hoop dat ik er veel steun en kracht eruit kan halen zodat ik niet weer dezelfde fout maak als vandaag.Bedankt mensen voor jullie bericht en ik wens alle mede stoppers veel succes en sterkte en het gaat ons zeker lukken dd3

Groetjes,
Nick

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 30/11/2011 - 23:57

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Inderdaad Nick, bereidt je goed voor.
Daar staat en valt het mee.
Ik ben Champix stopper en heb veel baat gehad aan het middel.
Het haalt de scherpe kantjes van het roken af.
Of je die mag... moet je zeker met de arts overleggen.
Lees mijn dagboek (een hele story dus neem de tijd).
Dan kan je zien wat je eventueel te wachten staat.
http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=13649

Succes in de strijd en go for it.

afbeelding van pepim

Geplaatst door Anoniem op 01/12/2011 - 22:50

Lid sinds 29 feb 2008

21 jaar 3 maanden geleden gestopt

het verhaal van onze jan
"Mijn verhaal"blijvend actueel,alweer UPDATE 8 NIEUW NIEUW is ook een goede motivator en welkom op ikstop!

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 11:15

Lid sinds 02 dec 2011

Hee Nick,

Het is al weer een paar dagen verder, hoop dat het je lukt. Ik ben 22 november gestop. Ik wilde het niet alleen doen maar met hulp van de huisarts of iets. Ben op internet gaan kijken en zag dat aan die medicatie best wat bijwerkingen konden zitten. En aangezien ik niet zo'n pillenslikster ben heb ik gekozen voor accupinctuur. Ik moet zeggen dat het heel goed gaat. In het verleden bij stoppogingen dan kreeg ik paniet aanvallen, was sjaggerijnig zweterig, kon niet slapen etc. Daar heb ik nu helemaal geen last van. Je kunt klachten aangeven en daar zetten ze dan een naaldje voor, waar je nauwelijks iets van voelt. Misschien is dit een tip voor jou, omdat je al medicijnen slikt. Dit kan absoluut geen kwaad. Er zijn nog wel momenten dat ik denk mmmm een sigaretje, en dan van nee ik doe het niet en dan raak ik niet in paniek, maar ben trots dat ik het niet gedaan heb.....

Succes!!!!

Groetjes Sabine

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 17:24

Lid sinds 30 nov 2011

@Pepim....Wat een verhaal zeg!!!! Ik heb hem afgelopen nacht zitten lezen met tranen in me ogen, en wat een motivatie heeft Jan en een doorzettingsvermogen....Ik moet je bekennen het heeft me de hele nacht wakker gehouden en me flink aan denken gezet!!!

@Sabine....Helaas rook ik nog steeds, wel minder dan voorheen maar nog steeds!!! Ik was afgelopen maandag vol goede moed begonnen met de Nicotinepleisters 21mg maar na 45uur ging ik alweer de mist in....Nu ben ik vandaag bij de huisarts geweest en die heeft me Champix voorgeschreven die ik ergens volgende week kan verwachten omdat mijn apotheek die niet op voorraad had momenteel....Ook werd mij verteld dat ik de Champix en de pleisters tegenlijk kon geruiken en de eerste week met de Champix samen gewoon nog door moest roken! Maar als ik me eigen niet vergis mag je met de pleisters gebruik helemaal niet meer roken ? Dus ik weet even niet meer hoe ik dit probleem het beste kan oplossen...

Groetjes,
Nick.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 17:56

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Champix moet je 2 weken opbouwen normaal gesproken.
Je prikt dan een datum van stoppen.
Je begint de eerste week met 2 van o.5 mg en de 2e week 2 van 1 mg per dag.
Dan stop je en dat gaat vrij gemakkelijk was mijn ervaring.
Pleisters daarbij lijkt me niet zo verstandig, of de arts moet andere ideeen hebben.

afbeelding van patricia1974

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 20:01

Lid sinds 29 aug 2011

Oke volgens mij gaan champix en pleisters dus echt echt echt niet samen!
Een vriendin van mij heeft het ook gedaan en die werdt er dus mega ziek van! Haar arts zei toen dat ze ze absoluut niet samen moest gebruiken omdat champix er juist voor zorgt dat de behoefte aan nicotine minder wordt !
Ik zou het nog eens even goed navragen!
Maar in ieder geval heel goed van je dat je gaat stoppen!
Zo te lezen heb je ook geen andere keus! Wel een mega motivatie en stok achter de deur!

Heel veel succes! z145

Liefs Patries

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 03/12/2011 - 18:43

Lid sinds

Hoi Nick,
Ook ik heb een hartinfarct gehad, vier keer gedotterd en ook heel vaak opgenomen geweest voor het hart. Ik ben nu 45 jaar. :ww morgen 46 jaar. Vorige maand ook nog een paar dagen op de hartbewaking geweest. :?

Ook bij mij ging het stoppen met roken met vallen en opstaan. Champix werkte voor mij heel goed, maar na drie maanden als je stopt met het middel, ging ik toch weer roken. Uiteindelijk begeleiding gezocht op een longpoli en gesproken met een longarts. Ook ik kreeg het advies om Champix samen te gebruiken met pleisters. Ik heb dat toen ook gedaan en nergens last van gehad. Het is zeker niet standaard, maar advies op maat. In jouw geval lijkt mij dit ook zo. Het is gewoon zo belangrijk dat je gaat stoppen voor je :love .

Ik zou het advies zeker opvolgen en je merkt van zelf wel of je bijwerkingen krijgt. In overleg met je arts kun je dan altijd weer aanpassingen doen.

Succes!

d5

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 02:21

Lid sinds 30 nov 2011

Hoi Fiennemien,

Ik ben blij dat er toch nog iemand reageerd die hetzelfde mee heeft gemaakt als mij, en die ook dezelfde behandeling kreeg voorgeschreven, ik begon nu toch wel al een beetje aan mezelf te twijfelen over het gebruik Champix en pleisters samen :NNN Ik ben in 2009 gelijk gedotterd, mijn kransslagadder zat al voor 85% dicht en ben er toen ter nauwer nood doorheen gekomen gelukkig door het snelle handelen van mijn vrouw. Ik dacht dat ik een kramp op me borstkast had en werd grauw in me gezicht en begon te braken, mijn vrouw in paniek en die wou meteen al de ambulance bellen. Maarja ik was eigenwijs en dacht echt dat het maar een krampje was en dat het vanzelf wel weer weg trok dus zei tegen mijn vrouw dat ze het uit haar hoofd moest laten om te bellen...Maar ik kan je vertellen dat ik haar eeuwig dankbaar ben dat ze toch gebeld heeft want ik had een zwaar hartinfarct te pakken en had geen 5 minuten later moeten aankomen in het ziekenhuis! Nu weer 2 jaar verder heb ik alweer 17x op de hartbewaking gelegen met pijn op de borst en al 4x een hartcathetarisatie gehad en ze kunnen niet vinden waar de klachten vandaan komen en ik heb al een nuclaire onderzoek gehad, wel zijn ze 1 jaar geleden tot de ontdekking gekomen dat er nog 2 vernauwingen op de loer liggen van 20% dus het word voor mij echt wel nodig tijd dat ik stop met roken dacht ik zo! Ik krijg nu komende week de Champix binnen en zal er ook gelijk ermee beginnen zodat ik snel van het roken af ben, ik rook nog steeds maar ben nu al flink aan het afbouwen!!! Het leven is veelste mooi om nu al te gaan dd3

Groetjes,
Nick

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 09:18

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Inderdaad Nick, zeker te jong voor nu al zo in de shit te zitten.
Ik heb ook nooit langer als een week kunnen stoppen, maar met de pillen is het me toch gelukt en ben ik er nu een half jaar af.
Helaas ook wat te laat, maar ben al blij dat het me gelukt is.
De Champix is een goed hulpje, wat niet inhoud dat er niets meer uit jezelf moet komen.
Je moet zelf ook nog wel een flinke dosis overtuiging en motivatie meenemen, maar het is heel goed vol te houden.
Ik zou zeggen ga er 100% voor, want je leeftijd moet toch nog minstens verdubbelen.
Succes

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 12:21

Lid sinds 03 dec 2011

Jeetje wat een vervelende situatie zit jij in, zeg. Je zou denken een flinke stok achter de deur maar aan de andere kant heb je gewoonweg geen keuze om te stoppen terwijl die keuze om te stoppen met een verslaving juist heel belangrijk is voor je motivatie. Heel veel succes!

afbeelding van Tommelien

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 12:30

Lid sinds 27 nov 2011

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi Nick,

Stel dat je niet meer rookt, dan verdwijnen die klachten misschien vanzelf en hoef je niet meer onder hartbewaking. Zou dat geen opluchting zijn?
Bovendien, stel dat je niet beter wordt van te stoppen met roken (dat betwijfel ik) wordt je hoogst waarschijnlijk ook niet slechter meer als je wel stopt!
Echt doen hoor!
Op ons cruiseschip is nog plaats, ticketverkoop is nog tot 31/12 :duim

Reactie toevoegen