Even voorstellen

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 02/01/2013 - 15:51

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal, even voorstellen. Ik ben Mariska en ben 41 jaar en rook al sinds mijn 16e. Ik ben 2x met goed reslutaat gestopt, namelijk toen ik zwanger was van mijn kinderen. De 1e keer bijna 2 jaar rookvrij geweest en weer begonnen omdat ik me ongelukkig voelde. Daarna nog diverse stoppogingen ondernomen met behulp van het lezen van boeken, laser, online ondersteuning etc. Nu ben ik voor de 2e keer getrouwd in 2010 en voel me goed. In september een HBO studie opgepakt en in oktober begonnen met hardlopen via een programma op de Mp3 speler. Dat ging redelijk, maar ik merkte dat ik weinig adem en conditie had door het roken. Ik wil graag doorgaan met hardlopen (ook vanwege mijn overgewicht) maar vond dat het roken mij in de weg zat. Eigenlijk wilde ik al heel lang stoppen, maar dit gaf voor mij de doorslag. Daarom naar de huisarts geweest en Champix voorgeschreven gekregen. Dit slik ik nu voor de 10e dag en op de 8e dag ben ik gestopt met roken (1 januari). Ik vind het ondanks de Champix nog lastig, maar merk wel dat ik minder last heb van ontwenningsverschijnselen en beter slaap (ondanks het dromen). Deze keer moet het gewoon lukken en voor altijd! Ik ben benieuwd naar soortegelijke ervaringen.

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 02/01/2013 - 21:50

Lid sinds

Hallo Mariska, ik zag je al bij de januaristoppers dus je hebt je plekje gevonden.

Hou vol want ook jij kunt het.

en ik weet hoeveel een goeie relatie en een goed huwelijk met je kunnen doen yes

Succes

Groetjes

Bobby

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 03/01/2013 - 10:34

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi Bobby,

Bedankt voor je reactie! Ik heb me inderdaad aangesloten bij de januaristoppers.Het is wel prettig om te weten dat je niet de enige bent.

Ik zag dat jij ook met behulp van Champix gestopt bent? Hoe lang heb jij het gebruikt?

De derde dag vandaag waarop ik niet ga roken!

Groetjes, Mariska

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 03/01/2013 - 16:45

Lid sinds

Hallo Mariska, goed dat je even aan de bel bent gaan hangen toen het niet ging, het is zo zonde om nu op te geven, het wordt steeds makkelijker.

En v.w.b. de champix ik ben gestopt op 22/10, met champix en daarmee gestopt op 5 december.

 

En volhouden hoor, want net zoals wij kun jij het ook.

gr. Bobby

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 03/01/2013 - 19:05

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi Bobby,

Ik zie dat je aardig actief bent op het forum met goede tips en adviezen!

Ik ben heel blij dat ik vandaag op mijn moeilijke moment aan de bel heb getrokken. Het gaat nu ietsje beter, maar voel me erg moe en uitgeblust, terwijl ik meer energie had verwacht. Misschien wil ik te snel en ben ik in mijn hoofd nog teveel met (niet) roken bezig.

Jij hebt de Champix dus een week of 6 gebruikt? Ik heb net een vervolgdosering besteld. Zondag slik ik het 2 weken. Ik neem nu 2x 1 mg per dag, zoals voorgeschreven. Waren bij jou door de Champix de ontwenningsverschijnselen minder heftig, maar vond jij het ondanks dat ook nog zwaar? Ik vraag me af of het zonder Champix veel heftiger zou zijn dan dit....

Groetjes, Mariska

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 03/01/2013 - 19:44

Lid sinds

Weetje Mariska, mijn actief zijn heeft twee kanten: ik hoop dat ik iemand kan helpen maar het helpt ook mezelf. Want alles wat ik tegen jou en anderen vertel, vertel ik ook tegen mezelf.

Ik heb geen idee hoe het zou zijn geweest zonder de champix, wel kan ik je vertellen dat mijn lief na een week met de champix is gestopt omdat hij 'er toch niets van merkte' nou heeft het daarna heel goed gemerkt. 

Ik vond en vind het nog steeds soms heel erg moeilijk, de momenten zijn korter en minder maar er zijn er nog die even pijn doen, die eerste 's ochtends of die na het eten, of als ik niet goed in mijn vel zit dan doen ze pijn, maar ik ga en wil niet opgeven omdat ik nu al meer dan twee maanden ben gestopt en omdat ik nooit meer dit wil doormaken.

Mijn advies: blijf de champix slikken, maak de kuur af, hou je aan wat wordt voorgeschreven maar als je je iets gaat voelen of je niet fijn meer voelt, halveer dan de dosering dus 1mg per dag ipv 2 x 1mg.

Succes Mariska, en je mag me alles vragen geen probleem, ook kun je altijd een pbtje sturen, klik onder de foto bij mijn naam.

 

Groetjes

Bobby

 

 

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 04/01/2013 - 10:18

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Bedankt voor je bericht Bobby. Ik begrijp je actief zijn. Ik merk dat ik hier ook vaak zit voor steun. Ik ga zeker door met de Champix. Mijn man is zonder gestopt en het gaat hem goed af. Hij rookte ook aanzienlijk minder dan ik deed. Hij steunt me door en door. Hij had namelijk al veel eerder willen stoppen, maar ik heb hem gevraagd om op mij te wachten. Op het moment dat ik er klaar voor was. Dat moment is nu gekomen en ik ben gemotiveerder dan ooit. Ik vind het wel moeilijk om te lezen dat je nu nog steeds momenten die pijn doen hebt. Het zal vast een keer over gaan Bobby. Daar moet je je maar aan vasthouden. En net wat je zegt, dit willen we nooit meer meemaken! Vooral die eerste dagen. Ik vind ze slopend! Is je lief ook nog steeds gestopt met roken? Jij ook heel veel succes Bobby!

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 04/01/2013 - 10:26

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Mariska  hoop dat het wat beter gaat dan gister , weet je de wil moet er zijn en dan gaat het je lukken .Als roker voel je je nu net een parasiet even stiekem ergens een peukie roken stel dat iemand je ziet ,en al dat commentaar als je er eentje opsteekt.Ben zooooo vlij dat ik dat niet meer heb en al die voordelen van het niet roken afgezien van het geld .Je gezondheid gaat  zo verbeteren en daar doen we het toch allemaal voor.En niet constant die angst stel dat ik er wat van krijg en dat hebben er een hoop hoor.!!! 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 04/01/2013 - 10:28

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

En veel hier komen is alleen maar goed kun je ook niet roken.En het is lekker een stok achter de deur!!! Doe je goed

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 04/01/2013 - 10:39

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi Linda,

Het gaat veel beter vandaag (tot nu toe dan). Ik voel me bevrijd, opgewekt en trots. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ik het vol ga houden. Ik zag net de buurvrouw achter in de tuin roken en was niet jaloers. Ik had enigszins medelijden met haar en hoopte voor haar dat ze ook zou gaan stoppen. Klinkt gek misschien na 3 dagen maar ik hou mezelf voor dat ik een niet-roker ben om mezelf moed in te praten en nooit meer toe te geven aan de verleiding. Ik ga nu even studeren, dan hardlopen en vanmiddag mijn 2 zoons ophalen die bij hun vader waren voor een paar dagen. Ik hoop dat ze blij zijn met het frisse huis en hun frisse moeder en (stief)vader. Ik vroeg ze op 1 januari me te helpen door een voor hen belangrijke reden op te geven voor mij om te stoppen. Ze gaven afzonderlijk van elkaar de reden op dat ze mij zo lang mogelijk bij hen wilden houden en niet wilden dat ik dood zou gaan door het roken. Dat heeft me geraakt en ik kan het niet maken weer te gaan roken. Enorm bedankt voor je oppeppers!

Reactie toevoegen