Gold turkey gestopt 28 april 2019

Geplaatst door Ingrid1974 op 05/05/2019 - 12:41

Lid sinds 05 mei 2019

Hoi ik ben ingrid .45 jaar.moeder van 4 kinderen en alleenstaand.
Ik ben na 32 jaar roken en veel rojen op 28 april 2019 cold turkey gestopt met roken.
Hoesten al maanden en ging maar niet weg.
Op 27 mei word ik ge opereerd en ik wil graag wakker worden na de narcose zonder dat ik heel beroerd ben .dus ik dacht ...nu ga ik stoppen!
Gaat me redelijk af zo de eerste week geen sigaret aangestoken wel een paar x aan gedacht maar ik zet mijn gedachtes om door een spelletje tegaan doen op de telefoon of iets in huis .
Een zuigsnoepje helpt ook al is dat meer voor de keelpijn die ik de afgelopen week had....ik moet eerlijk zeggen ik voel me nu beter heb ook het gevoel dat ik meer energie krijg meer ruik en proef ben eigenlijk ook niet chagarijnig volgens mij of erge trek in lekkere dingen nee zelfs de koffie smaakt lekkerder haha .....en nu volhouden dus ....ik wil oud worden ..van mijn kinderen genieten..niet meer steeds hoesten ..en vooral gezond worden !!!
Ik wens iedereen dan ook heel veel s6 . ....

Geplaatst door Hans vd Schaaf op 06/05/2019 - 10:25

Lid sinds 06 mei 2019

Hoi ingrid, vorige week dinsdag gestopt voor de 1e keer na ruim 50 jaar roken. Was grieperig en snachts benauwd en kortademig..hoesten..toen dacht ik ..nu fff niet roken en na 2 dagen ook nog geen behoefte aan een peuk...toen kwam het moment...Hé ik ga een poging wagen..tot nu geen enkel probleem...wel snachts veel zweten..mijn vrouw rookt nog wel maar daar heb ik geen last van..ik denk dat de knop voor mij echt is omgedraaid..ik ga ervoor..jij ook heel veel suc6...gr, hans

Geplaatst door Dina op 06/05/2019 - 11:59

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi! Goed om te zien dat er weer nieuwe stoppers bij zijn! Ook ik heb n.a.v. een groep besloten om te stoppen. Ik kreeg ook nog een longontsteking en de waarschuwing van de huisarts dat ik niet ver van COPD af ben...toen heb ik me op dit forum aangemeld en heel veel gelezen. Dat zou ik jullie ook willen meegeven. Als je er behoefte aan heb, lees de ervaringen hier of op andere sites.

Ik wens jullie beiden heel veel succes en laat nog eens weten hoe het gaat.

Groetjes van Dina

Geplaatst door Dina op 06/05/2019 - 12:01

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Groep moet griep zijn... smiley

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 06/05/2019 - 22:25

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Oh dat wist ik niet Dina, heftig, is het nu weg? Dan was je net op tijd zeker.. Ik heb geen copd maar nog wel eens moeite met diep doorademen sinds ik gestopt ben, soort spanning. Ik voel nog steeds aan m'n longen dat ik gerookt heb. Maar ik had een hele lange lijst met klachtjes en pijntjes en die zijn allemaal weg! Ook de angst dat je iets ergs kan krijgen.

Welkom Ingrid goed bezig!  Mooi moederdagkado heb je voor jezelf al bij elkaar gespaard ;) De wond heelt ook sneller en mooier na operatie. Dat zweten is  ontgiftiging Hans, je staat er sterk in zo te horen!

Geplaatst door Theo op 14/05/2019 - 14:30

Lid sinds 06 mrt 2008

18 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ook ik had op een dag ineens genoeg van dat gehoest, na 42 jaar roken. Ik was aan het verbouwen en zou een half jaar later allemaal nieuwe meubels binnen krijgen. Ik dacht ik moet nu stoppen wil ik straks nog van mijn nieuwe meubels kunnen genieten. Die avond ging ik hoestend op bed en zei tegen mezelf:  en heb ik er genoeg van, ik stop met roken. De volgend morgen weer hoestend wakker en voor mij was het duidelijk. Ik Stop. Ik liet mijn pakje shag op tafel liggen en zei tegen mezelf: ik ben sterker dan dat pakje shag. Om 5 uur in de middag besefte ik ineens dat ik de hele dag niet aan een sigaret haf gedacht. Ik vond dat ik als beloning wel een shaggie had verdiend. Ik ging naar de schuur, want ik wilde dat niet meer in huis doen, en draaide er heen. Na 2 trekjes doofde ik het weer. Was vies smaakte dat. Nee nooit meer. De volgende dag dacht ik bij mezelf, wat me gister lukte moet ook vandaag kunnen. Na 1 week sloot ik me bij een landelijke actie aan en dit forum. Ik heb er zoveel aan gehad. Je lichaam protesteert behoorlijk. Toen ik stopte dacht ik al dat ik die ontwenningsverschijnselen gewoon over me heen moest laten komen. Via het forum vernam je dat al die reacties gewoon bij het stoppen horen. Ik vermeed zoveel mogelijk de standaardsituaties waarin ik normaal gesproken 1 op stak. Beloon je zelf als je bijvoorbeeld een week bent gestopt. Misschien staat mijn verhaal hier nog wel ergens, want ik rook al ruim 13 jaar niet meer. 

 

 

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 14/05/2019 - 20:53

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Theo wat tof dat je na 13 jaar nog steeds schrijft! Supergoed stopverhaal. En een goed voorbeeld voor de nieuwe stoppers. Je bent heel erg welkom!

Groetjes Philippa

Reactie toevoegen