hallo

afbeelding van dhyana

Geplaatst door dhyana op 21/03/2013 - 22:59

Lid sinds 21 mrt 2013

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Beste mensen, mede stoppers,

Ik heb me zojuist hier aangemeld op deze site, omdat ik gestopt ben met roken en dat niet alleen wil/kan, de behoefte heb om te lezen, te schrijven en in 'contact' wil zijn met lotgenoten.

Ik ben gestopt met roken op 10 maart en 11 maart was de eerste rookvrije dag met behulp van champix. Ik ben al een aardig eindje op weg en ik heb het gevoel dat het me deze keer gaat lukken. Een sterke overtuiging dat ik beter af ben zonder roken dan met.

Ik heb lichte bijwerkingen van de champix, ik ervaar ze als licht, af en toe misselijk, slecht slapen (vooral moeilijk inslapen). Maar ik rook niet, de ontwenningsverschijnselen zijn goed te hanteren. Ik vraag me af hoe het zijn als ik geen champix meer ga slikken. Zouden de ontwenningsverschijnselen dan ook goed te doen zijn? Of vlieg ik tegen het plafond? Ik ben al een tijdje bezig en ik heb die overtuiging ... is dat niet wat maakt dat je het laat?

Gisteren werd ik ineens overvallen door een woede uitbarsting, niet vanwege een hunkering, helemaal niet daarom, het was een slecht nieuws. Het eerste dat ik deed was naar de keuken lopen en in mijn tas graaien. En op dat moment werd ik me ineens bewust dat ik naar een pakje sigaretten zocht. zomaar, zonder voorbedacht te zijn. Ik zocht naar iets wat zo lang in mijn leven aanwezig is geweest, zo'n automatisme was, een verslaving. Het was de eerste keer dat ik zonder hunkering ernaar zocht. Vreemde gewaarwording was dat. Ik kon het daarna ook goed hebben.

Ik ben blij dat ik het niet meer hoef te doen!

afbeelding van manon83

Geplaatst door mir i am op 21/03/2013 - 23:51

Lid sinds 19 feb 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom Dhyana,

gelukkig heb je je aangemeld op deze site. Hier kun je denk ik wel de steun vinden die je zoekt, ik heb er iig erg veel aan. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en het is fijn dat we elkaar door moeilijke momenten heen kunnen helpen. Je kunt je aanmelden bij de maart(s)toppers, het is ondertussen al een flinke groep aan het worden!

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 22/03/2013 - 10:29

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Dhyana,

 

Welkom op het forum en gefeliciteerd met je geweldige beslissing yes

Ik neem aan dat je Champix via je huisarts krijgt ?

Ik zou me gewoon aan de voorschriften houden (mits de bijwerkingen hanteerbaar zijn) en de kuur afmaken zoals-ie bedoeld is.

Heb hier al vaak gelezen dat mensen dachten wel zonder Champix te kunnen, ze waren immers "al" x-aantal dagen gestopt, maar dan toch weer een terugval kregen en weer begonnen te roken.

 

Heel veel succes !!

groetjes,

Karin

 

Geplaatst door rietje op 22/03/2013 - 10:36

Lid sinds 27 feb 2013

Hoi Dhyana. ik slik champix nu al 10 weken maar ga er zeker nog niet mee stoppen, neem de bijwerkingen wel voor lief.

Het slapen was in het begin een ramp maar na verloop van tijd is dat over, ik slaap nu zelfs beter dan vroeger!

Ik zou zeker nier zomaar stoppen met champix, maar langzaam afbouwen en eerst de kuur afmaken.

 Rietje

Reactie toevoegen