hallo allemaal

Geplaatst door jobi op 11/01/2012 - 16:39

Lid sinds 11 jan 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben sinds gisteren gestopt met roken. Maar daar gaat natuurlijk een heel verhaal aan vooraf, zoals bij de meeste van jullie. Ik was vorig jaar ook al gestopt met roken met behulp van Champix. Dat ging allemaal super goed en ongeveer 9 maanden later ging het mis. Eerst een paar trekjes genomen van iemand omdat ik ineens zin had in een peukje, bah dat was vies. Toen nog eens samen met mijn man, die zei toen dat dat toch eigenlijk geen kwaad kom zo eens 1 peukje, nou daar was ik het niet mee eens, omdat ik toch wel weet dat ik dat niet kan zoals hij af en toe eentje. Dus weer niet gerookt. Maar toen ging het ineens mis, ik was om een reden boos en gefrustreerd en toen ben ik dus terug gevallen! Vanaf dat moment heb ik als ik rookte mezelf gehaat, ben van alles gaan proberen om weer te stoppen, niets hielp en niets werkte! Ook Champix, daar kreegik in eens allerlei bijwerkingen van. Maar toch steeds opnieuw geprobeerd en mislukt en geprobeerd, om gek van te worden. Nu heb ik de knoop doorgehakt en ben ik sinds gisteren gestopt, ik slik een halfje Champix en het gaat redelijk. Natuurlijk toch wel zin, want champix werkt pas na 10 dagen en niet na een dag, maar ja ik ben nogal dwars! 
Wie herkent mijn verhaal?

Geplaatst door Lodewijk op 11/01/2012 - 16:44

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Jobi,
Goed van je dat je toch besloten hebt te stoppen. Na 4 tot 5 dagen is de troep uit je lichaam. Alleen het geestelijke duurt langer. Nico en Tine kunnen heel onverwacht uit de hoek komen, maar je kent nu de valkuilen. Trap er dus niet meer in. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar volgens mij is je motivatie prima in orde.De gulden stelregel is (citaat Toon): NEE=NEE, geen discussie met jezelf, die verlies je! Sterkte! Lodewijk.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 11/01/2012 - 16:45

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Jobi,
Helaas herken ik je niet in het Champix-verhaal, omdat ik met lasertherapie ben gestopt.
Maar het verhaal van een paar trekjes, of "ik neem er ééntje" heb ik wel vaak op dit forum gelezen !
Daarom, welkom op het forum, je hebt het goede besluit genomen !
Je kan je aansluiten bij de januari-stoppers (zie forum/hoe gaat het ermee/januari jet 2012 deel 2).
Als je daar een berichtje post (je daar ook even kort voorstelt, met stopdatum en stopmethode = cold turkey) dan word je door de tijdelijke piloot Manus op de lijst gezet en vlieg je mee.
Je kunt daar steun krijgen van en geven aan medestoppers.
Je mag natuurlijk berichtjes posten waar je maar wilt, in welk topic dan ook.
Als je gefeliciteerd wilt worden met je prestaties, zou je ook nog een mailtje kunnen sturen naar hieplijst@ikstop.nl - hierbij ook je stopdatum vermelden - dan zet Pepim je op de lijst.
Heel veel succes !!winky
groetjes,
Karin

afbeelding van Peter1963

Geplaatst door Peter1963 op 11/01/2012 - 16:55

Lid sinds 09 jan 2012

Heel veel succes Jobi!! Wij steunen elkaar hier allemaal en als je het moeilijk hebt log je hier maar even in.

Champix? Ik ben er ooit mee gestopt maar kreeg er bij verschijnselen van. Werd alleen al ziek van het lezen van de bijsluiter. Zyban? Idem dito. Ook heb ik ergens eind 2009 lasertherapie gevolgd en ik had daar toch wel baat bij. Die moeilijkste 1e week was toch wat vergemakkelijkt. Nu ben ik Cold Turkey gestopt, ben het helemaal zat om te roken.
Bedenk bij alle moeilijke momenten dat je alles wat je tot dan toe hebt opgebouwd, al is het maar 1 dag, kwijt bent zodra je er weer 1 opsteekt. Ik ken mensen die jaren waren gestopt en er toch weer eentje opstaken. Dat kon wel dachten ze. Nou die waren direct weer verslaafd. Mijn collega had 12 jaar niet gerookt en na 2 sigaretten was het helemaal weer mis.

Geniet van de liefde, niet van de sigaret!!

Peter

Reactie toevoegen