Hallo niet-rokers!

Geplaatst door Mevrouwkat op 08/03/2020 - 07:06

Lid sinds 08 Mar 2020

2 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi allemaal,

Ik ben 25 jaar en woon in Tilburg samen met mijn lieve vriend en mijn katten. Op 2 maart, 's avonds om een uur of half 8, ben ik gestopt met roken. Ik heb wat appjes gedownload om me te motiveren. Zelf had ik verwacht dat het me na de eerste dagen wat makkelijker af zou gaan, maar dat valt me tegen. Ik voel me vooral heel erg down, lastig en schuldig tegenover mijn vriend (die het al de hele week moet ontgelden). 

Ik hoop dat ik op dit forum extra steun kan vinden, en mijn hart kan luchten. Alleen lezen dat anderen het net zo lastig vinden als ik, helpt me al een hele hoop. 

Groetjes,
Mevrouwkat

Geplaatst door Radijsje op 08/03/2020 - 21:53

Lid sinds 27 jan 2011

1 jaar 4 dagen geleden gestopt met Champix.

Het is ook gewoon lastig, daar kan je niks anders van maken. Gewoon accepteren dat je de eerste tijd uit je doen bent, dat het lastig zal zijn en dat je je af en toe k..voelt...en ook van jezelf toestaan dat je even een wat korter lontje hebt... Rookt je vriend ? Zoniet dan zal hij het vast niet erg vinden om dit even mee te doorstaan..:)

Enne...je bent nog zo lekker jong, bedenk wat een winst het is als jij vanaf nu niet meer rookt...nog een heel rookloos leven voor je!!!

Wat mij ook hielp is een niet roken app installeren, die houdt dan bij hoeveel gezonder je wordt hoe veel geld je al bespaard hebt etc etc. Er zijn er meerdere ik heb quitnow (de gratis versie)

 

Geplaatst door veepy op 09/03/2020 - 17:40

Lid sinds 17 nov 2019

6 maanden 2 weken geleden gestopt met Opluchting.

Hallo Mevrouwkat,
Je hebt een moedig besluit genomen. Je bent gestopt met iets wat heel lekker lijkt als je het niet doet en heel smerig is als je het wel doet. Door daarmee te stoppen, kwel je jezelf niet langer. En ja, je moet even afkicken maar het fysieke stukje heb je al achter de rug. Nu mentaal 2 weken ongeveer en dan ben je er. Het geluk lacht je toe, geniet van je mooie, rookvrije leven. En wees aardig voor je vriend. Succes

Reactie toevoegen