help!!! ik ruik!!!

Geplaatst door Xena princess op 11/07/2016 - 16:02

Lid sinds 25 sep 2011

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

lieve medestrijders,

Het was een tijdje stil van mijn kant en ik hoop niet dat jullie je zorgen hebben gemaakt. Zo ja, dan is dat voor niets geweest, want ik heb nog steeds 0 sigaretten of enigszins daaraan gerelateerde produkten gebruikt. niets, nakkes, nada! Ik voel me bevrijd. De Tabex kan ik denk ik laten voor het is. Ik heb nog 1 volle strip en nog 1 nagenoeg volle strip, maar ik mis het niet eens zo erg die stinkpeuk.... Van de week dacht ik een paar keer te willen roken, maar als ik dan denk aan de stank, de gele tanden, de volle asbak, het MOETEN roken etc. dan heb ik er geen zin in. eentje maar bestaat niet. En waarom zou ik dat willen? Gek he? Ik bedacht me dat ik al zeker sinds de kinderen op de basisschool zitten wilde stoppen. Dat is inmiddels zeven jaar geleden.... Zo vaak riep ik tegen iedereen dat ik mij peuken in de plomp gooide. Zodra ik dan even alleen was ging ik stiekum roken... mezelf voor de gek houden. Mezelf gek maken eigenlijk.... Totdat ik er niet meer tegen kon, het niet meer voor me kon houden en dan rookte ik weer als van ouds. de twee kilo die ik nu ben aangekomen neem ik voor lief. Dat komt later wel.

het enige nadeel van niet meer roken vind ik dat ik nu alles beter ruik. En dat er meer vieze geuren als lekkere geuren zijn... Zweetoksels, diesels, kookluchtjes, alles....

Herkennen jullie dat?

Reacties

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 04/10/2016 - 15:42

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Ik ben nu ongeveer 3 jaar, 1 maand, 22 dagen 16 uur rookvrij. (who`s counting) Het klopt dat je meer dingen gaat ruiken zowel positief als negatief.  Ikzelf kan nu bijna bij aan een gerookte makreel ruiken of de visser die hem gevangen heeft gedoucht had. 

Maar laten we wel wezen, wat ben ik blij dat ik het kan ruiken. Dat betekend namelijk dat ik nog steeds rookvrij ben. We zijn zelf per slot van rekening ook jarenlang "de stinkers" geweest. Misschien niet onder de okseltjes maar wel degelijk met die gore rooklucht.

Misschien is het een vorm van boetedoening dat we nu zelf aan de beurt zijn om vieze dingen te ruiken. Voor wat mij betreft vind ik het prima, alles, werkelijk alles is beter dan weer roken.

Laterrzzz 

En volhouden

 

grt Peter

Geplaatst door Bert1 op 26/08/2016 - 17:01

Lid sinds 26 aug 2016

6 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ik herken dat nog van mijn vorige stopperiode, was er toen ruim een half jaar af. als je b.v. bij de kassa van de supermarkt stond en als er iemand achter je kwam staan rook je meteen of iemand rookt en dan die vieze zweetlucht van sommigen hah, ik ben nu pas een week gestopt en kan dat dus ook weer verwachten maar ja, dat weegt niet op tegen het niet meer roken. ik wens alle medestoppers veel succes, gr. Bert

afbeelding van Amethyst

Geplaatst door Amethyst op 24/07/2016 - 20:33

Lid sinds 21 jun 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Vieze luchtjes ruik ik nu inderdaad ook beter brrrrrrrrrr ....

Maar ook die van heerlijk geurende bloemen en kruiden, pas gemaaid gras en zelfs de zon en de regen ruiken.

Ik ben blij dat ik weer kan genieten van deze heerlijke geuren zonder dat de inwendige asbak overheerst.

Liefs Amethyst

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 14/07/2016 - 13:36

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Xena Princess,

Heb je blog gevonden (-: Wat fijn dat je zelfs de Tabex al (bijna) bent vergeten, en je dus een echte niet-roker voelt. Nou ja, en anders heb je nog wat pilletjes achter de hand.

Dat van die vieze luchtjes herken ik ja... Natuurlijk mensen die net een sigaret hebben uitgemaakt, die ruiken naar asbak, maar ook schimmelend eten, uitlaatgassen, goedkope aftershave, vieze huisparfum van de buurvrouw.. Normaal ruik ik al goed, soms bv. zelfs de fruitvliegjes die op je wijnglas hebben gezeten, ja echt waar, maar nu is t nog erger.

Gelukkig zijn er ook veel lekkere geuren, zoals nu de lindebloesem, die bloeit. Als de wind nu eindelijk eens gaat liggen, moet je eens door een straat met lindenbomen fietsen, heerlijk!

 

Geplaatst door 1rma op 12/07/2016 - 09:26

Lid sinds 25 nov 2015

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

o dat herken ik zeker!!!! brrrrr wat vond ik veel gewoonweg stinken!!

mijn advies.... zeg het maar niet, ook niet als algemene opmerking, 'men' vindt dat niet leuk. Gewoon dat je beter ruikt, dat kan, maar 'meer vieze geuren dan lekkere...' fout. Ik weet niet waarom maar ik zei dat ook en dat werd me niet in dank afgenomen wink

Enne, nu 3 weken en nog wat... je gaat goehoedddd! yes

Reactie toevoegen