Hey medestoppers!

Geplaatst door Jootje77 op 17/02/2020 - 06:58

Lid sinds 17 feb 2020

Ook ik zal me hier even voorstellen. Ik ben Jo, 42, en ik rook al 30 jaar. De laatste jaren rook ik erg veel, tussen de 30 en 40 per dag, ik schaam me om het te zeggen. 
Ik heb ms, waardoor ik veel ziek en moe ben en grotendeels de dag in bed lig, en die rottige sigaret voelt dan als mijn steun en afleiding. Ik weet wel beter, maar toch vind ik het verschrikkelijk moeilijk om te stoppen, vooral omdat ik weinig afleiding heb. 
ik had me helemaal voorbereid op stoppen op 3 januari, mbv champix, pleisters, een boek gelezen en een plan gemaakt, contact met de huisarts en een begeleider etc. Maar het is niet gelukt. Niet eens een beetje. Nu heb ik tabex besteld, en wil ik het daarmee gaan proberen. Ik ben erg benauwd de laatste tijd. Mijn ratio zegt in alles stoppen!! Maar mijn verslaving voelt ook nog heel sterk en ik zie er best wel tegen op. Ik hoop hier veel van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen steunen. 

groetjes, Jo

 

Geplaatst door veepy op 02/03/2020 - 18:10

Lid sinds 17 nov 2019

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Opluchting.

Welkom Jootje,
Wat goed dat je niet opgeeft en weer stopt. Beter vaak gestopt dan nooit geprobeerd.
30+ sigaretten is inderdaad wel veel. Dat is een hele prestatie om zoveel viezigheid naar binnen te werken. Zonder sigaretten is je leven echt mooier.
Je bent nu 2 weken onderweg. Hartstikke goed. Komende week kan nog even lastig zijn maar het stelt niks meer voor.
Heel veel succes!

Reactie toevoegen