hoe zet ik de knop om?

Geplaatst door btje72 op 08/08/2012 - 20:58

Lid sinds 08 aug 2012

hoi ik heb al een tijdje het plan om te stoppen met roken maar ik vind het ontzettend moeilijk om de knoop door te hakken, vooral  mijn gemoedstoestand wordt dusdanig slecht, ik kan wel huilen!! ik heb in het verleden al een paar stop pogingen gedaan en hield het dan altijd een jaar of twee vol dus dat is best lang maar begon uiteindelijk dan toch weer! maar deze keer lijkt t wel of ik er veel meer moeite mee heb als toen ik denk omdat ik nu weet dat ook al was ik al een hele tijd gestopt t toch altijd op de achtergrond door mijn hoofd spookt,  iemand nog tips? Ik wil t toch van het weekend proberen ik kan altijd best lang zonder sigaret want op mijn werk rook ik niet maar het idee om helemaal te stoppen vind ik heel erg en ik weet dat het een mentaal probleem is maar hoe zet ik die knop om!

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 08/08/2012 - 22:27

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Btje72,

Dat werkt voor iedereen anders, het belangrijkste is dat je je bij het opstaan voorneemt om vandaag niet te roken en dat dus elke dag - bekijk het dag voor dag, niet te ver vooruit kijken.

Zoek afleiding op plaatsen waar je nooit rookt(e) bijv. zolder, badkamer en drink veel water.

Ik heb zelf lasertherapie gedaan, of dat geholpen heeft weet ik niet ... maar na 4 dagen was de lichamelijke ontwenning voorbij. Er zijn allerlei hulpmiddelen, maar uiteindelijk moet er bij jou zelf de knop omgaan.

Ik lees dat je ervaring hebt met stoppen .... maar bedenk dat je nooit een niet-roker zult worden, maar altijd een ex-roker zal blijven. De verleiding blijft op de loer liggen, dus bedenk .... die éne bestaat niet (voor je het weet val je weer terug in je verslaving, zoals je al gemerkt hebt)

Heel veel sterkte gewenst,

groetjes,

Karin

 

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 08/08/2012 - 22:46

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

hoi Btje72,

zo te lezen is het niet je eerste keer dat je stopt maar 'wees gerust' het is meer dan een mentaal probleem en dat zal je wel weer merken cheeky

 

de 'knop omzetten'?

wel het 'goede nieuws': dat is voor een stuk zo moeilijk of makkelijk als je het jezelf maakt want -verslaving of niet- je deed het echt allemaal zelf en aangezien stoppen niet meer roken is zul je dus ook moeten leren om dat gedrag te laten. de eerste stap daarin: beseffen hoe dat gedrag in elkaar zat.

 

je belangrijkste bondgenoot in die strijd is kennis want als er iets is waar 'nico en tine' -aka de mentale verslaving- niet tegenop kunnen dan is het gewoon de keiharde waarheid van roken: het is gewoon een zinloze verslaving. ja je leest het goed: roken is volstrekt zinloos

 

als je dit eens doorleest dan besef je misschien al waarom het idee van voorgoed stoppen dat jou zo beangstigt net het beste besluit van je leven kan worden:

http://www.ikstop.nl/vertalingen-whyquitcom

lees verder zo veel mogelijk gewoon want hoe overtuigder jij wordt in je stopbeslissing hoe makkelijker stoppen ook wordt.

Reactie toevoegen