Hoi! Van plan te stoppen op 15 mei 2018.

Geplaatst door Joske Vermeulen op 07/04/2018 - 09:44

Lid sinds 07 apr 2018

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi,

Even voorstellen dus:

Belg uit het Antwerpse, geboren in 1965, gehuwd en twee volwassen dochters.

Ik ga het proberen met Champix en mijn effectieve stopdatum is gepland op 15 mei....

 

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 09/04/2018 - 07:26

Lid sinds 08 feb 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Welkom op het forum  Wimsomnia. 15 mei de grote dag. Gewapend met Champix en een stopdatum. Klinkt als een plan. Een goed plan hebben is volgens mij de basis, om succesvol te kunnen stoppen. Heb je al vaker proberen te stoppen? Krijg je verder nog wat hulp? 

Vriendelijke groet Grasshopper

 

Geplaatst door Wimsomnia op 14/05/2018 - 14:43

Lid sinds 07 apr 2018

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ik zie niet direct een manier om m'n eerste post te bewerken dus doe ik m'n verhaal maar hier aangezien ik het ergens anders op het forum ook al heb gedaan en dit écht iets is dat hoort bij  "Even voorstellen"

Heb lang getwijfeld.

Ik heb het hier niet over stoppen met roken maar over bepaalde dingen over mezelf vertellen

op dit forum....

Maar hup, hier gaan we: Ik ben al heel m'n leven zwaarlijvig geweest en ik heb een bipolaire stoornis(SOMS extreme gemoedswisselingen met als uitersten diepe depressie en complete manie).

Door pijn in m'n rechterheup kwam ik vorig jaar bij de radioloog terecht en werd beginnende artrose vastgesteld. Die man vroeg of ik al eens aan een maagverkleining had gedacht want om de artrose te stoppen moest ik héél snel héél veel afvallen. De huisdokter was gematigd positief. Iets later moest ik voor iets anders bij die radioloog zijn maar die was met vakantie en werd vervangen door een gepensioneerde collega. Ik stelde hem de vraag wat hij van die maagverkleining dacht en die zei maar 1 woord: doen. Toen ik afscheid nam zei hij langs z'n neus weg:"Oh ja en je zult ongeveer 10 jaar langer leven"....

Laatste consult was bij de chirurg die voor mij, een totaal onbekende patient, waarvan hij niet wist waarvoor hij kwam, een volledige uur had uitgetrokken. Dat op zich gaf me meteen vertrouwen in die man. Die heeft me over de streep getrokken om de operatie te laten doen, vooral aan de hand van statistieken en me ook gewaarschuwd dat het heel wat consequenties heeft en zal hebben. Ik woog toen 119 kg.

Bij de psychiater stelde ik de vraag: "Als er dan toch zoveel in m'n leven gaat veranderen, kan ik dan ook niet best ineens stoppen met roken?" Haar antwoord was zéér duidelijk : uw argument is juist maar voor uw psychische conditie is het juist een argument tégen tegelijkertijd stoppen met roken. Al die veranderingen zullen al "zwaar" genoeg zijn, nog eentje erbij kan de slinger psychisch te ver laten doorslaan. We praten er binnen een half jaar terug over.

De operatie was op 5 oktober en ik weeg nu 75 kg en voel me goed.

Een vriend was gestopt met Champix en zo wilde ik het ook proberen. Maar als ik de mogelijke bijwerkingen las over slapeloosheid, prikkelbaarheid, depressie,...het was alsof ik m'n eigen medisch dossier aan het doornemen was. Geen optie dus.

Zo ben ik bij Tabex uitgekomen en wil ik morgen stoppen op de 1e verjaardag van m'n kleinzoontje.

En dan de eigenlijke motivatie: gezondheid, als lichamelijk alles plots beter kan en men zegt in het ziekenhuis bij alle vooronderzoeken dat je perfect gezond bent buiten je overgewicht en tja.....dat roken.

Sorry moest ik jullie verveeld hebben met dit lange epistel maar zo heb je een beeld van alles wat bij mij met de beslissing om te stoppen heeft meegespeeld....

PS In m'n eerste post beweer ik nog dat ik (morgen!) met Champix ga stoppen, maar het is dus Tabex geworden.

 

 

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 09/04/2018 - 10:24

Lid sinds 08 feb 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Stoppen met roken programma van huisarts of zo iets. Ik ben persoonlijk niet zo een voorstander van nicotinepleisters. Omdat je je nicotine verslaafde brein blijft voeden. Heb dan meer vertrouwen in Cold turkey. Paar dagen lichamelijk lijden en dan van de handelingen / gewoonte ontwennen. Wat ik het moeilijkste vindt. Minderen vindt ik ook zoiets. Zo'n aantrek afstoot relatie, met resultaat nodeloos lijden. Met alleen verliezers. Duidelijkheid om succesvol te kunnen stoppen, is een prè. Dit is echt mijn persoonlijke ervaring. Er zijn wel degelijk mensen, die baat hebben bij nicotinepleisters. Sommige mensen gaan een uur per dag op hun hoofd staan, en voelen zich naderhand herboren. Prachtig toch. Ik zou dan een dag hoofdpijn hebben. Het maakt niet uit hoe je het doet, doe wat goed voelt voor jou. 

Ik heb trouwens wel baat bij het middel Champix. Wel erg duur vindt ik. Tabex lees ik ook veel goede resultaten over. Geen bijwerkingen en vele malen goedkoper. Maar de aller beste pil, is je eigen WIL.

Groet Grasshopper

Geplaatst door Wimsomnia op 10/04/2018 - 17:46

Lid sinds 07 apr 2018

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Heb zopas bericht gehad van m'n psychiater. Ze raadt Champix stérk af gezien de onderliggende psychische problematiek. Nu heb ik haar om raad gevraagd over Tabex dat toch op een andere manier werkt en quasi geen bijwerkingen heeft.

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 10/04/2018 - 21:58

Lid sinds 08 feb 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Interessant! Champix heeft wel degelijk wat nare bijwerkingen. Ben benieuwd wat ze zegt over Tabex. Ze zou kunnen zeggen; dat er nog niet voldoende onderzoek naar gedaan is. En vindt ze het daarom niet verstandig is. Misschien zijn er wat forum leden die wat meer info hebben, over Tabex gebruik met andere medicijnen. Ben benieuwd!

Groet Grasshopper

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 11/04/2018 - 13:05

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Tabex heeft mij erg goed gedaan, het hielp me door de eerste weken heen. Ik was emotioneel veel stabieler dan andere keren dat ik stopte met roken. 

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 12/04/2018 - 11:08

Lid sinds

Heb je Allan Carr al gelezen? Hij vindt dat je het best zonder hulpmiddelen kunt stoppen. Als je in de juiste stemming raakt om te stoppen, kunnen de ontwenningsverschijnselen je zelfs helpen om blij te zijn: dat je jezelf bevrijdt van deze verslaving!

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 12/04/2018 - 11:55

Lid sinds 08 feb 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Wimsomnia hoe gaat het met de voorbereiding voor de stop datum. Begrijp ik je goed dat je gaat stoppen met behulp van Tabex?

Waar had jij ze besteld Lon10 ? Zag net dat je ze via dit Forum ook kan bestellen. Want dat is ook nog een dingetje apart. Wordt volgens mij, niet eens door zorgverzeke(raars) vergoed. Er hangt een rookgordijn om dat Tabex. Wist nog niet zoveel van Tabex, toen ik begon te stoppen. Had anders toch voor Tabex gekozen. En hoe het er nu voorstaat, was ik niet van plan een tweede keer te gaan stoppen.

Waarom wordt Tabex niet vtij in iedere apotheek verkocht. 3 miljoen rokers in Nederland. Moet toch markt voor zijn. En drempel verlagend. Waarvan een overgrote groep, meerdere stop pogingen nodig heeft. Tel uit je winst. Maar NEE. We gaan horeca ondernemers pesten rookruimtes moeten weg. Het is me weer een schijnbeleid. Een kies trekken en de wortel laten zitten. Daar krijg je dus gelazer van. Willen ze de burger überhaupt, wel van het roken af hebben?

Het onrechtvaardigheids gevoel neemt alweer de overhand. Lopen met de hond is nu de beste optie. Hahaa.! Als iemand me nog wat kan bijschrijven over dit onderwerp graag?

Ben er ook nog niet achter hoe Tabex zich met andere medicijnen verdraagt.?

Vriendelijke groet Grasshopper

Ps. Bestel link via dit forum http://ikstop.nl/tabex-online-bestellen . Op die pagina staat trouwens ook een link naar de bijsluiter.

Geplaatst door Wimsomnia op 12/04/2018 - 12:08

Lid sinds 07 apr 2018

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

@fftypen: Alan Carr is gereserveerd in de bibliotheek...

@Grasshopper: Ik ga bestellen bij http://www.tabex-benelux.eu/index.html

Daar hebben ze volgens mij de voordeligste prijs, ik woon in België dus de

transportkosten zijn daar ook het laagst. Je moet ze wel een mailtje sturen

om de prijs en de voorwaarden te kennen.

Mijn geplande stopdatum is 15 mei 2018.

afbeelding van Grasshopper

Geplaatst door Grasshopper op 12/04/2018 - 12:22

Lid sinds 08 feb 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Nou goed bezig. Aan je voorbereiding zal het niet liggen. Tot die tijd gewoon flink door blijven roken. Tot je groen en geel ziet, Hahaaa. Des te minder ga je het straks missen.

Vriendelijke groet Grasshopper

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 14/04/2018 - 08:54

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ik heb 19 euro betaald voor een pakje. Heb twee pakjes gekocht voor de zekerheid. Nee, wordt niet vergoed door de zorgverzeking. Dat maakt mij niet uit want ik legde al absurd veel geld neer voor sigaretten. Prijs van twee pakjes Tabex = twee weken rookgeld. Ik heb ook nog een workshop gevolgd van € 100.  Allemaal goed besteed geld, het is mij zeer goed bevallen.

Geplaatst door Wimsomnia op 14/04/2018 - 09:57

Lid sinds 07 apr 2018

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Zéér interessante gedachtenwisseling hier!

Maar ik betwijfel of dit nog hoort bij "Even voorstellen".....

Misschien kan een moderator ze (gedeeltelijk) verplaatsen? 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 15/04/2018 - 10:50

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Als je naar een andere plek wilt, kun je een ander topic openen. Ergens in deze warboel van een forum. Een dagboek zou misschien wat zijn?

Waarom stop je niet eerder dan over een maand? Zit daar een strategie achter?  

Geplaatst door Wimsomnia op 15/04/2018 - 12:25

Lid sinds 07 apr 2018

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Een strategie niet echt. Wel een reden:

Ben op dit moment medicatie aan het afbouwen waarvan ik niet zou willen dat ze

"in conflict" gaat met Tabex.

En 15 mei is ook een speciale datum voor mij...

 

afbeelding van Dani Matto

Geplaatst door Dani Matto op 14/05/2018 - 15:12

Lid sinds 14 mei 2018

2 jaar 3 maanden geleden gestopt met boeken.

Hoi, ik raad je aan om (voor maar  €12,50) het boek van Jan Geurtz te bestellen. Het heet : De opluchting Stoppen met roken in 1 dag. Het heeft mij heel goed geholpen en ik ben na dit boek ook meteen met de champix / tabex gestopt. Nu 35 dagen verder en voel me super. Groetjes 

Reactie toevoegen