Ik ga stoppen!

Geplaatst door Zonoli op 16/03/2018 - 09:55

Lid sinds 30 sep 2016

Hoi allemaal,

Ik ben Zonoli, 30 jaar en rook nu zo’n 16 jaar ongeveer een pakje per dag. Ik heb tijdens mijn zwangerschappen niet gerookt, stoppen ging toen zonder al teveel moeite. Buiten het zwanger zijn om heb ik 3 serieuze stoppogingen gedaan, die alle 3 mis gingen na 3 a 4 weken. Rond dat moment is het dus het moeilijkste voor mij. Mijn motivatie wordt minder, ik ga denken dat ik er echt wel af en toe eentje kan roken ipv een pakje per dag en ik zie het wijzertje op de weegschaal steeds verder opschuiven...

Nu wil ik de fout niet meer in gaan na die 3 a 4 weken en hoop dat jullie een steuntje in de rug zijn!

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 16/03/2018 - 10:23

Lid sinds 31 okt 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom Zonoli! Wat goed dat je nu hier steun komt halen! Want die is er :D 
Je kan bij de maandclubs meeschrijven bij de Maartclub, daar komen ook regelmatig andere maanders jullie toejuichen vanaf de zijlijn.
Het wijzertje zal de eerste 2 a 3 maanden idd omhoog verschuiven op de weegschaal, maar dat hoort ook, want je lever is ook aan het afkicken (insuline resistentie - stoppen met roken.. google even, dan hoef je jezelf ook niet zo te pesten en streng te zijn voor jezelf). Maar je hebt dan wel veel meer energie en lucht en gezondheid waar je mee aan de slag kan! Want wat je eet daar ben je zelf bij :D (bloedsuiker spiegel stabiel houden met salades en zalm, dan heb je ook minder vreetkicks)
Het is net als met bevallen, je hoort de ergste verhalen het hardst (psychoses, zware depressie, 15 kilo aangekomen na stoppen, enz)  - het is niet dat ze niet waar zijn, het zijn zeker puntjes waar je op behoed moet zijn, maar het gaat vaker ook gewoon goed! 

Dus geen smoesjes, geen excuusjes.. kies voor jezelf en voor je kinderen! Lekker stoppen en hier mee doen :D 
 

Reactie toevoegen