Ils: Stopdatum geprikt!

afbeelding van ils

Geplaatst door ils op 14/09/2016 - 17:08

Lid sinds 12 feb 2011

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo iedereen,

Ik ben Ils uit België (Antwerpen) en zat eigenlijk al bij de augustus-stoppertjes, maar die stoppoging is uiteindelijk niet doorgegaan omv recente breuk met partner en operatie die ik heb moeten ondergaan.  Teveel zaken om m'n hoofd om gefocust te blijven op de rookstop!  Maar de drang om te stoppen is en blijft en vandaar wil ik een september-stoppertje worden.  Ik heb 19 september gekozen, gewoon omdat dat een maandag is, nieuwe week, nieuwe kansen!  Ik moest ook wel snel zijn, want ik heb steeds geroepen dat ik op mijn 40ste gestopt wilde zijn, nou, 12 oktober, word ik 41, dus ik zit net binnen de grens.

Ik heb zo mijn persoonlijke redenen om te stoppen (buiten stank, verslaving, gele tanden, enz,.....die kent iedereen natuurlijk!):

1. Ik heb PARADONTITIS sinds dit voorjaar.  Ik had eigenlijk een mooi gebit, maar op een dag zag ik mijn tanden letterlijk verschuiven in mijn mond.  Mijn gebit was op wandel!!!  Mijn tanden waren altijd een mooi aaneengesloten geheel en nu heb ik ineens een spleetje tussen mijn voortanden.  Mijn paradontoloog heeft mij vanalles aangeleerd om mijn gebit optimaal te verzorgen, maar maakte me ook duidelijk dat dit een doekje tegen het bloeden is en dat STOPPEN MET ROKEN, de enige echte oplossing is. Ik kreeg de factuur achteraf van dat enige bezoekje én dat ging tegen de 200 euro aan (waar je in België amper iets van terugtrekt, ik weet niet goed hoe jullie ziektesysteem werkt), dat wil ik gewoon geen 2de keer betalen, als het gezonde alternatief stoppen met roken is.

2.  Ik ben 1 van de gelukkigen, die gezegend is met de aandoening PSORIASIS, soms zijn plekken op de huid te doen (vooral in de zomer), soms zie ik er niet uit.  En, er is bewezen dat roken en het hebben van psoriasis gerelateerd zijn!  Ik geraak er nooit meer vanaf, maar door een rookstop zou mijn huid meer doorbloed worden en zou de ziekte wat stagneren.

3.  Ik heb MAAGZWEREN en SLOKDARMZWEREN én wederom stress en roken zijn hierin grote boosdoeners!

4. Ik heb 2 kapotte knieën omv KRAAKBEENSLIJTAGE.  Grootste oorzaak hiervan is roken, kan je dat geloven????  Zover gaat het!  Heb ook wel heel veel gesport vroeger, mag ook wel eens gezegd worden ;-)

5.  Ik heb enorme last van het PRE-MENSTRUEEL SYNDROOM én daarvan is bewezen dat veel zoutinname, caffeïne-inname en nicotine grote boosdoeners zijn!  Daarvoor heb ik me in augustus wel laten opereren.

ZIEZO, dat zijn mijn persoonlijke uitdagingen om te STOPPEN MET ROKEN!!! Genoeg zou je denken, maar zoals elke verslaafde steek ik al jaren mijn kop in het zand en blijf ik voortdoen.

Ik rook niet zoveel, maar ben wel enorm verslaafd (rook al van m'n 16).  Binnen de 5 minuten 's morgens steekt er 1 tussen mijn lippen én ik vind het gewoon wat marginaal worden.  Als men mij vraagt waarvan ik het meeste spijt heb in mijn leven (en ik heb best al wel wat meegemaakt), blijf ik zeggen: "Dat ik beginnen roken ben"!

Ik heb nog een halve week om voorbereidingen te treffen, wat raden jullie me aan?  Waar hebben jullie baat met gehad?  Ahja, ik ga het met nicotinepleisters doen.

Bedankt aan wie de tijd heeft genomen om dit relaas te lezen en veel succes voor iedereen!

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 14/09/2016 - 18:24

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Super goed voornemen Ils. Heel veel succes, je zal er veel baat bij hebben. Maak 19 september tot jouw dag van de vrijheid.

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 15/09/2016 - 07:58

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinell.

Hey Ils,

Je verhaal is heel herkenbaar voor mij , ik wil er ook heel graag van af en vind het eigenlijk al heel lang vies maar raak er maar niet van af. Ik ben begonnen met Nortrilen te nemen, vrijdag start ik met week 2 en in die week moet je  normaal stoppen maar ik ga in de derde week stoppen. Dan smaken de sigaretten echt vies en dat is een extra motivatie, hoewel ik die niet meer nodig heb want vind het al lang vies maar die verslaving manipuleert je brein hé

Ik gebruik ook oormagneten ter begeleiding. Blijf mijn stopdatum steeds verleggen maar nu ligt hij vast op maandag 26 september en daar ga ik bij blijven. Wens je heel veel succes en we komen elkaar zeker nog tegen bij de septemberstoppers dus tot binnenkort op het forum! GO FOR IT!

afbeelding van ils

Geplaatst door ils op 15/09/2016 - 08:38

Lid sinds 12 feb 2011

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo allya,

Ik persoonlijk neem geen medicatie, want ik heb een heel slechte ervaring met Champix gehad én heb me toen voorgenomen om het zonder te doen.  Ik doe het met nicotine-pleisters (is eigenlijk ook medicatie, maar je plakt het op je arm, dus het voelt niet aan alsof je iets moet slikken).  Het enige nadeel is als je het programma volgt dat je nog steeds 12 weken nicotine in je lijf hebt.  Maar ik heb ook zo een 'raar idee' misschien, dat je het dan toch nog een stuk zelf moet doen en dat niet 1 of andere pil er chemisch voor zorgt dat je sigaretten verafschuwt.  Dat is voor mij wat vergelijkbaar met op dieet gaan: als je overgewicht hebt, kan je een maagverkleining doen en dan val je zeker af, maar persoonlijk wil ik de pluim zelf op mijn hoed kunnen zetten, dat ik helemaal zelf op eigen houtje door anders te eten en te sporten het heb gedaan (is trouwens ook al echt in mijn leven gebeurd!).  Ik blijf natuurlijk realistisch, want ik weet dat cold turkey onbegonnen werk is én dat ik een steuntje in de rug nodig heb.  En van de ene in de andere mislukking vallen, wil ik niet meer, want daar word ik depri van en kwaad op mezelf en dan voel ik me een loser.

Als ik je goed begrijp, sta ik dan een weekje voor op je.  Ik begin deze maandag en jij de maandag erop!  Goed, dan kan je al lezen hoe ik de eerste week ben doorgekomen.

Wat zijn oormagneten?  Daar heb ik nog nooit van gehoord!

Hoe is de thuissituatie op de moment?

Groetjes en een prettige dag x

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 15/09/2016 - 14:07

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinell.

hey ils,

 

op eigen houtje stoppen, dat zou dan cold turkey zijn, ja daarvoor moet je echt in een serene omgeving zitten en fulltime mee bezig zijn denk ik. Voor mij niet haalbaar op dit moment. En ik vind het niet erg mezelf te bedotten met chemie, want mijn brein bedot mij ook, telkens ik stop overtuigt mijn brein me dat ik wil roken, terwijl ik helemaal niet meer wil roken. Dus nu bedot ik mijn brein, en het gaat goed. Vermoed dat ik op het eind van mijn voorbereidende fase nog maar heel weinig zal roken, waardoor de ontwenning ook vlotter zal gaan.

oormagneten zijn op accupunctuur gebaseerde hulpmiddelen om te stoppen met verslavingen. Het zijn dus letterlijk magneetjes die je in je oor doet :)

Ben zo van mijn wangbijten afgeraakt. Had al hypnose geprobeerd maar dat was niet gelukt. Mijn oor doet er wel pijn van na een tijd maar het helpt wel om de ontwenningsverschijnselen te reduceren.

 

De situatie thuis staat even op hold, hij heeft het heel druk op het werk en zie hem amper. Komt wel goed denk ik, in periodes als deze apprecieert hij me wel. Geef het nog niet op dat het terug goed gaat

 

Succes maandag!

 

groetjes

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 15/09/2016 - 14:09

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinell.

van champix was ik ook doodziek, heb er ook hele slechte ervaringen mee, nortrilen valt me heel goed mee en bezorgt me een aangenaam sereen gevoel. Wat echt wel hulpzaam is. Zeker in deze verwarrende tijden :)

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 15/09/2016 - 14:11

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Princess, je bent een best mens, maar bij je "nieuwe" uitstel om het stoppen nu weer te verschuiven naar de 26e vraag ik me toch wel een beetje af of je er werkelijk mee wilt stoppen met roken. Waarom niet gewoon de 19e aanhouden? Waar ben je bang voor? Het verhaal van dat de 26e je geluksgetal is niet erg onderbouwend en op de de sites die ik over het gebruik van Notrilen heb gelezen staat echt overal dat je in de 2e week moet stoppen. Het komt bij mij over als je het nu als antidepressiva gaat gebruiken en vergeet niet beste Princess, dat het een medicijn is, niet ter voorkoming van een depressie, maar juist om depressies te behandelen. In ieder geval toch succes.

 

Ils, ik heb zelf hele nare ervaringen gehad met Zyban in het verleden, ik stond gewoon niet meer in mijn eigen lichaam en was een complete zombie. Maar er zijn gelukkig wel mensen voor wie de Champix en Zyban een goede keus is geweest en die daardoor van het roken zijn afgekomen.

Van alle hulpmiddelen heb ik het meeste succes gehad met de pleisters, alhoewel de laatste keer dat ik die heb gebruikt ik er enorme uitslag van kreeg en er mee moest stoppen. De laatste keer heb ik het met kauwgom geprobeerd, maar het is jammer dat je dan steeds de vrije keuze houdt tussen een kauwgom of een sigaret.

Maandag wordt de dag van jouw vrijheid. Ga ervoor.

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1770 op 02/10/2016 - 06:13

Lid sinds 09 jan 2015

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Er is op basis van de rationele erkenning dat er een drang is om te roken het verlangen om niet langer telkens aan die aandrang tegeMOET te willen komen, er is dus niet zoiets als een drang om te stoppen met roken, dat is absolute onzin. Als je op je gevoel afgaat, of wat het meest natuurlijk voelt, dan steek je er toch weer één op? Niet overtuigd? Stop maar eens een tijdje en je weet zeker dat het niet een kwestie is van argumenten of boekenwijsheid, alles in je wil alleen nog maar roken, dus wat nou drang om te stoppen, dat is toch gelul, drang om te stoppen dient er alleen maar toe je er op te wijzen dat die drang totale onzin is: wanneer je stopt wil je alleen maar roken, dat is de vervelende paradox. Dan kun je zeggen dat ik een gewrongen/verwrongen manier van schrijven heb of duurder gezegd een contradictoire manier, maar als je hersens fucked up zijn door het roken, hoe moet je anders praten dan? Afstandelijk? maar er is juist geen afstand, je wordt volkomen beheerst door het onderwerp wat je bespreekt.

afbeelding van Charlotje

Geplaatst door Charlotje op 05/11/2017 - 12:50

Lid sinds 05 nov 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

haha wauw Stefan heel verwarrend om te lezen maar je hebt gelijk! Zo is het en daar was ik de eerste x dat ik stopte ook erg van geschrokken de strijd in je hoofd duurt maaaaanden en is heel vermoeiend en daarom verliezen zoveel mensen het ook. Zeker de gevoeligen mensen. Daarom zijn hulpmiddelen een goed hulp hierbij het zorgt ervoor dat je even niet hoeft te vechten tegen "jezelf"

Reactie toevoegen