Laat je niet afleiden...

afbeelding van Charlotje

Geplaatst door Charlotje op 05/11/2017 - 15:17

Lid sinds 05 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi iedereen,

Dit is voor mij de 2de en definitieve keer dat ik stop met roken.

De eerste keer was ik niet voorbereid op de impact die het zou gaan hebben op mij, mn leven en m'n omgeving.

Ik weet nu dat ik me vooral niet moet laten afeleiden door "goedbedoelde" adviezen.

Dat coldturkey gaan dat vind ik nog de meest vervelende opmerking die die vervelende allang gestopte mensen maken hahaha.

Zo van... WWeeelllneeee je hebt helemaal geen pleisters of dokters of wat dan ook nodig, het zit allemaal tussen je oren,

Het is zo dat kan het zal wel... maar ja, ik wil altijd vrolijk zijn, ik heb 2 kinderen, die zitten niet te wachten op een sjaggie mama. Die kinderen zitten in de pubertijd, dus ook zonder de stoppenmetrokenstress is mijn leven al turbulent genoeg! Als dagelijks een plakkertje op mn arm plakken helpt dan doe ik dat. Ook heb ik een pakje tabaksvervanger bij me.... (nu komt t gezeik hoor) tabaks vervanger is toch ook roken??? kun je net zo goed van merk veranderen, Zei een ander.

Ja ja ja is zo kan zal wel maar in deze tabaksvervanger zit geen nicotine en geen verder verslavende chemische toevoegingen, het is alleen slecht voor je longen, dat voel ik ook wel. je gaat er nog harder van hoesten als van gewone tabak. Maar oke dat hoesten deed ik al en nogmaals als dit me helpt om straks voorgoed van heel die teringzooi af te zijn dan ja kom maar op!

Ik heb zo al een paar zeer moeilijke momentjes heel rustig kunnen opvangen, zonder stress, zonder het gevoel te hebben terug bij af te zijn.

Ik kan gewoon eens aanschuiven in het rokershok en eens meeroken en hoef dus niet altijd als een niet rokende paria heimelijk moet toezien hoe gezellig het wel niet is daar... of te denken hoe gezellig was mn leven toch toen ik nog rookte. en.... dat is voor iemand zoals mij heeel fijn.

Ik zit nu op dag 3, maar in tegenstelling tot de vorige x heb ik geen last gehad van moodswings of gedachten als, ik mis het roken, wil ik wel echt stoppen, of IK MOET NU EEN SIGARET!!!

En ik vind het goed gaan, heerlijk. Ja het schiet nog heel vaak door mn hoofd. Als ik wakker word PEUK! ow nee toch niet, bij de koffie PEUK! oow nee hoeft niet meer.pauze PEUK! hahaha ga zo door maar dat duurt maar heeeel even, dat kent ook iedereen wel en dan die hele moeilijke momenten, bij een drankje, bij rokende vrienden, tijdens een ruzie, na een stress moment ja dan kan ik even stoomafblazen met zo'n nep sjaggie. dan is het gelijk over.

Misschien kan ik dan ook iemand worden die eens 1 x per maand gezellig meedoet, zo iemand waar ik altijd zo jaloers op was, want ik was zwaarverslaafd.

Kortom, dit is mijn manier, ik neem er de tijd voor, ik weet precies waar ik naar toe wil, ik weet ook dat dat niet in 1 week of 1 maand kan maar dat het jaren kan duren, dus ik heb de tijd. Zolang ik maar nu stop met die giftige troep uit de fabriek!

Heel veel kracht voor iedereen

Groetjes Charlotte

 

Reacties

afbeelding van Charlotje

Geplaatst door Charlotje op 07/11/2017 - 20:11

Lid sinds 05 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Thanks voor de peptalk!!

Het gaat nog steeds ondanks dat het hier idd behoorlijk explosief is, ook omdat we een inbraak hadden dus laat de kinderen nog maar even doen, haha we gaan wel langzaam richting compleet rookvrij huis dus dan moeten ze sowieso gaan denken voor doen. en bij kinderen moet je niet denken aan kindertjes he haha 21 en 25.

maar nog even over hoe ik er nu over denk; Ik vind de stabiele rust ddie de pleister geeft heel fijn en die tabaksvervanger heeft geen nicotine dus bouw ik de nicotine rustig af en rook zon paffie als er een serieuze stress piek is. zonder dat ik weer meer behoefte krijg aan nicotine. bij een esmoker is was dat dus wel en ging ik steeds harder aan dat ding lurken hihi en nu dagelijks minder.

 

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 06/11/2017 - 12:14

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Charlotte,

je hebt hartstikke gelijk, gewoon niet af laten leiden en je eigen gang gaan !smiley

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook even dacht van mmm is dat nou wel slim, toen ik las dat jij een tabaksvervanger neemt. Naast het feit dat je daarmee nog steeds teer binnenkrijgt, maak je het jezelf ook extra moeilijk omdat je nog steeds 'iets' neemt als vervanger van die peuk. En je onderbewuste blijft dan denken dat een sigaret (of in jouw geval nu, de tabaksloze sigaret) iets leuks is, iets toevoegt en de boel gezelliger maakt. Je maakt de psychologische afkick daarmee lastiger en langduriger.

Maaaar.... dat is gewoon hoe ik erover denk. En zoals ik al begon hierboven.... je moet gewoon doen wat jij het beste vind en wat jou helpt. In deze stopstrijd is alles geoorloofd, alles wat jou helpt moet je doen! Ik ben ook cold turkey gestopt, en ja het meeste zit tussen je oren..alhoewel echt niet alles helaas, die eerste week was mijn lichaam echt flink van slag. Maar goed, zelfs al zit het meeste tussen je oren, dat maakt de verschijnselen echt niet minder zwaar dus als je daar beter doorheen komt met hulpmiddelen dan zou je wel hartstikke gek zijn om dat niet te doen toch?

Laat maar kletsen iedereen, jij hebt er nu al ruim 3 dagen opzitten dus gewoon lekker doorgaan zo!!

Heel veel succes en maak er een mooie rookvrije dag van!

 

PS ik las ook ergens dat je sigaretjes pikte van je kinderen en die stiekum rookte. Haha das de wereld op zijn kop, moest zo lachen  toen ik dat las! Gaan je kids nu je goede voorbeeld volgen trouwens en ook stoppen? Of wordt het dan te explosief thuis als iedereen tegelijk stopt? cheekywink

Reactie toevoegen