Laatste shaggie 27/7/18

Geplaatst door Engeltje op 29/07/2018 - 18:45

Lid sinds 29 jul 2018

4 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi ik ben Miranda, 57 jaar en heb afgelopen vrijdag 27/7 mijn laatste shaggie gerookt. Ik was die dag naar het ziekenhuis geweest voor een vaatonderzoek en ja hoor ik heb vaatvernauwing, vooral in mijn rechterbeen. Veel pijn bij het lopen maar heb nu bloedverdunners, cholestorol- en bloeddrukverlagers (die had ik al maar goed). Ben zo geschrokken met wat de vaatchirurg me vertelde, die heeft me behoorlijk bang gemaakt. Want de vernauwingen kunnen ook op andere plaatsen zitten. Die avond 27/7 mijn laatste peuk gerookt. Ik rook al zo'n 44 jaar en minderen heeft geen zin voor mij. Het is alles of niets (ben in het verleden ook afgekickt van alcohol, was ook cold turkey en drink al jaren niet meer). Verder moet ik looptraining gaan doen bij fysiotherapeut en over 4 maanden word ik weer door het ziekenhuis opgeroepen om het hele onderzoek weer te doen om te zien of er verbetering is. Nou mensen, ik heb het moeilijk, heel moeilijk. Het ergste is dat ik zo slaperig ben en de hele tijd wil slapen, hebben jullie dat ook? Morgen weer gaan werken, gelukkig rookte ik in de auto al jaren niet meer en op het werk rookte ik er alleen 1 tussen de middag dus dat scheelt.

Het verlangen naar een sigaret is op dit moment groot omdat ik niet WIL maar MOET stoppen maar ik wil me hoe dan ook er doorheen slaan. In die 44 jaar heb ik nog nooit een stoppoging gedaan.

Ik hoop hier op het forum wat op te steken qua tips etc.

 

Groetjes

Miranda

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 29/07/2018 - 19:41

Lid sinds 09 jan 2015

5 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Miranda,ja dat is heel erg schrikken natuurlijk.Het positieve is dat je nu wel een stok achter de deur heb.

Qua tips en ervaringen kan je hier heel wat lezen ,ook de maandclub van Juni kan nog wel iemand gebruiken .

Zoek veel afleiding,veel water drinken ,knabbelen op rauwkost ,of gewoon iets lekkers,kan allemaal helpen .

Ik wens je veel succes ,en......zet hem op!

Groetjes Els

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 29/07/2018 - 19:59

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Oei, als je niet wilt maar moet, dat lijkt me erg pittig. Mijn tip zou zijn om je motivatie te versterken, zodat je ook vanuit positieve overtuiging stopt. Dat je niet meer wilt roken, ook al zou het gezond zijn.

Zet hem op Engeltje, hopelijk vind je hier tips en steun aan anderen. 

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 08/08/2018 - 14:55

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Engeltje (de voornaam van mijn oma),

Het goede nieuws is, dat je niets MOET! Je mag gelukkig zelf bepalen wat je allemaal wel en niet doet.

De vraag is: Wil je nog een beetje gezond ouder worden ? .. Wil je nog genieten van het leven en/of kleinkinderen ? .. Wil je nog leuke dingen gaan doen ? .. Wil je verslaafd zijn aan een drug ?

Om met dat laatste te beginnen: Natuurlijk wil je niet verslaafd zijn. Geen mens wordt vrijwillig verslaafd, als hij of zij de keuze heeft. De andere, en leuke!, dingen wil je hopelijk wel, en daar heb je ook een lichaam voor nodig wat een beetje gezond is, en wat je in staat stelt om leuke dingen te doen.

Toen mijn arts 10 jaar geleden, terwijl ik de w8kamer al uitliep zei: Uh..oh ja, al die pillen die ik je voor schrijf, hebben minder effect dan stoppen met roken was het duidelijk! De schrik sloeg me wel om het hart bij de gedachte **nooit** weer een sigaret, maar ik wilde ook zo gezond mogelijk en zonder meer beperkingen ouder worden.

Echt, je moet het niet meer WILLEN !!

Reactie toevoegen