Mijn Dagboek

Geplaatst door Kimbojo op 30/05/2019 - 11:57

Lid sinds 03 Mar 2019

3 maanden 4 weken geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hier zit ik dan achter mijn scherm. Sinds 20 februari 2019 rookvrij. Gelukkig leven we nu in een tijdsperiode van"roken is not done" Helpt zeker. Ben ik dan roker af? Nee, eens een roker altijd een roker. De idiote herinnering met momenten blijft. Vecht ik er tegen? Nee, ik wacht gewoon. En het ebt vanzelf weg.

In 2010 ook gestopt met Allen Carr methode samen met toenmalige vriendin. Lukte 3 maanden, scheurde mijn hamstring met sporten, mezelf zielig vinden en de sigaretten van vriendin lagen daar en hop vertrokken. Die 3 mnd waren allemaal op wilskracht, vechten, dus vroeg of laat was ik toch wel overstag gegaan. 

Je komt nieuwe vrienden en vriendinnen tegen. Mensen komen en gaan maar het rokertje blijft bestaan.devil Ik zei altijd: Luister, als ik zo moet vechten op wilskracht om te stoppen dan doen ik het niet.

25 September 2017.

Mijn lieveling, mijn schat, mijn maatje, mijn vriendin was ziek. Bronchitis misschien wel longontsteking. Eigenwijs...lag te happen naar adem. Ik zeg," Kom we gaan naar de dokter". "Nee....., morgen.... is het.... wel beter" hakkelt zij dan. s'Avonds wil ze nog een sigaret opsteken.....Ben je nu helemaal.....Ik heb haar opgetild naar de auto gedragen en weggereden naar dienstdoende arts. Die zei : Onmiddelijk naar ziekenhuis. Vlak voor de ingang zakt ze in elkaar....til haar op...ze komen al met rolstoel en die broeder wil dat ik nog even wacht om in te schrijven.....Ik kijk die man aan en zeg: Nu de dokter en hulp anders schop ik hier de grootste stennis en dat wil je niet meemaken. Hij riep een zuster die haar zuurstof gaf en belde voor een arts. Een week heeft ze in het ziekenhuis gelegen. Astmatische aanvallen tengevolge van.....roken. We waren net op tijd want de volgende dag had ze niet gehaald.

Nu is zij nog altijd rookvrij, want zij moest toen stoppen. Maanden door een hel gegaan. Vechten tot en met. En ik......ik rookte minder en niet in haar bij zijn, maar wel roken. Achteraf idioot natuurlijk. Je maatje daar bijna dood zien gaan en toch doorgaan.

Je moet er klaar voor zijn. Mijn vrouwtje heeft mij nooit verweten dat ik door rookte, zelfs nooit gezegd, zou het niet beter zijn........

15 December 2018

Mijn kies is ontstoken. Was er al een 2 kwijt en nu weer.....Ik had gezegd als ze nog 1 moeten trekken dan alles eruit.....Beetje ook om dingen voor te zijn. Er was 4 jaar terug ziekte van Kahler geconstateerd en ik balanceer nu zo rond stadium 1 naar 2. Alleen, als ze dan eruit moeten dan groeit het bot in mijn kaken niet meer goed dicht. Overleg met mijn Denise, mijn tandarts en die had ook al een geval gehad waarbij dat gebeurd was dus.....20 Februari 2019, 26 tanden minder en de rest is geschiedenis.

Nu ruim 3 maanden later....kijk ik terug hoe het gegaan was. Redelijk moeiteloos toch. Rokers vragen mij, hoe ik het gedaan heb....Alle momenten dat ik vroeger gebruikte om er 1 op te steken heb ik gewoon onder gaan. Niet van weg gelopen. En daardoor alle triggers uitgedoofd. Verstand en intuitie....samen gaan ....maar zeker niet vechten. Is het door mijn nieuw gebit? Ik weet het niet, maar de trek is weg, de herinnering is gebleven.

Die ene.....never, nooit want dan komen er vele.

Wat is het volgende? Elk jaar heb ik wel iets. Ziekenhuizen heb ik de laatste jaren te vaak van binnen gezien....Maar we gaan door. Ik blijf werken aan mijn conditie en zorgen dat het gewicht niet verder oploopt. In Juni is dan weer de check-up. Bloed, urine, beenmerg punctie. Eens zien of we nog uitstel krijgen

Wordt vervolgd

John

 

Geplaatst door Jelka op 31/05/2019 - 18:28

Lid sinds 27 feb 2018

1 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Nou Kimbojo, je bent wat mij betreft geen roker meer. Iemand die niet rookt, is geen roker, ongeacht wat er soms door zijn of haar gedachten speelt. En inderdaad, eentje bestaat niet, het is alles of niets in dit verhaal. Goed gedaan man!

Geplaatst door Kimbojo op 01/06/2019 - 06:43

Lid sinds 03 Mar 2019

3 maanden 4 weken geleden gestopt met Motivatie en besef.

Thx Jelka. Still going strong

Grtjes John

Geplaatst door Lon10 op 01/06/2019 - 09:53

Lid sinds 17 nov 2017

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Goed verhaal John. Het is die knop, het licht zien, hoe je het ook noemt.  Je bent er klaar mee en wilt het niet meer. Dat moment waarop alle rokers heimelijk wachten.

Als je niet meer rookt, ben je ook geen roker meer. Ik noem mijzef een ex-roker. De verslaving zit nog wel in je. Met één sigaret kun je inderdaad weer verkocht zijn. Dus we moeten alert blijven. Maar dat kost steeds minder moeite. 

 

Geplaatst door Philippa Morris op 02/06/2019 - 22:01

Lid sinds 05 aug 2013

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Bedankt voor het delen. Ziekte van Kahler klinkt vriendelijker dan het is..het is heftig z'n diagnose en dat al vier jaar. Ik begrijp nu waarom je je gebit hebt laten trekken. Gelukkig heb je altijd je conditie op pijl gehouden door te bewegen, dit zal toch ook een rol spelen in het op afstand houden van de ziekte. En nu gelukkig ook nog gestopt met roken!  Met de liefde zit het ook goed zo te lezen. Je meer dan menigeen om voor te leven. Je doet er in ieder geval alles aan om het in ieder geval niet erger te laten worden, heel goed van jou!  Met de zomer die voor ons ligt zijn er meer mogelijkheden om ook lekker buiten te sporten. En lichter te eten, salades enzo. En ja, als ik wist dat het niet zo moeilijk was als ik toen dacht, had ik het ook veel eerder gedaan. 

Groetjes, Philippa

Geplaatst door Kimbojo op 02/06/2019 - 23:53

Lid sinds 03 Mar 2019

3 maanden 4 weken geleden gestopt met Motivatie en besef.

Dankjewel Lon en Philippa voor het medeleven.

Als ik mijn liefde niet had dan was ik er allang  onderdoor gegaan. Dan hoefde het niet meer voor mij.

Er zijn wel altijd moeilijke momenten ....... maar die heeft iedereen.

 

Grtjes John

Reactie toevoegen