Motivatie

Geplaatst door Tijgertje86 op 17/11/2010 - 13:50

Lid sinds 01 nov 2010

Ik vroeg me af wat voor jullie de belangrijkste motivatie is om te stoppen en gestopt te blijven.
Voor mij is de belangrijkste reden dat ik graag een kindje wil, maar dan wel rookvrij. Mijn ongeboren kind heeft nl geen keuze over wat hij/zij binnen krijgt van mama. En omdat ik mezelf nog niet zomaar zag stoppen als ik met de pil stopte of zwanger bleek te zijn heb ik besloten dat eerder te doen. Nu ben ik vooral bezig met stoppen met roken, zonder de stress of ik al zwanger ben of me niet lekker voel omdat ik dat al ben.

Geplaatst door Anoniem op 17/11/2010 - 16:58

Lid sinds 03 nov 2010

Ik ben gestopt voor mijn eigen gezondheid, want ik begon de nadelige gevolgen van het roken toch wel te merken. Was er nu echt mee klaar. Ook het gevoel om zo afhankelijk te zijn van een stinkstokje beviel me al tijden niet meer. Je zou je er bijna voor schamen.

Mijn andere stopreden vind ik eigenlijk net zo belangrijk, want dat is namelijk mijn zoontje van bijna 2. Wij (ja, mijn vrouw is ook gestopt) willen graag het goede voorbeeld zijn voor dat kleine jochie.

Geplaatst door Anoniem op 17/11/2010 - 17:14

Lid sinds 18 sep 2010

hallo allemaal dd5

Ik ben gestopt omdat ik niet meer verslaafd wilde zijn niet meer afhankelijk zijn van die sigaret.
Altijd de gedachte eraan : als ik niet kan roken dan is het niet gezellig.
of altijd in de stress zitten of ik nog wel genoeg heb om te roken ( geld dus)
Niet meer in je pyama en tina turner kapsel naar de benzine pomp in alle vroegte om sigaretten te halen en daarna pas aanspreekbaar zijn voor de buitenwereld.

En ja ook het geld ik rookte een pakje van 4.20 euro per dag en dat geld kon ik eigenlijk niet missen, en dan meer in de zin van dat ik geen geld meer had voor andere leuke dingen zoals uit eten gaan, wat duurdere make upjes enzo.
En dat heb ik nu wel en daar wordt ik blij van, en de gedachte dat ik niet meer verslaafd ben is voor mij onbetaalbaar..

Voel me ook een stuk fitter en ben zelfs weer aan sporten begonnen.

heerlijk...

lieve groetjes :love :love bubelientje

Geplaatst door Anoniem op 17/11/2010 - 18:24

Lid sinds 07 sep 2010

Motivatie

deze is gemakkelijk gezondheid, onafhankelijk zijn, kijken of er leven is zonder roken, weet ik niet vanaf 14 jaar gerookt ben nu 58.
dus motivatie in overvloed, zo zijn er nog 101 andere dingen en meer waaschijnlijk

afbeelding van Antoinet1959

Geplaatst door Anoniem op 17/11/2010 - 20:42

Lid sinds 06 sep 2010

Tsja

ben een onafhankelijk type en baalde dus dat ik afhankelijk was van die sigaret......wilde daar vrij van zijn...directe aanleiding was de gezondheid , ook niet onbelangrijk en verder ; kinderen zijn er wel blij mee en er is een kleinkind op komst en docher wil dat kind in omgeving komt waar niet gerookt wordt, dus bij me logeren had ik echt wel kunnen vergeten wanneer ik was blijven roken, je stinkt door te roken , het kost veel geld, je kan op steeds minder plekken roken en bent toch een soort van paria, roken geeft ook veel onrust omdat je constant aan het zoeken/ denken bent wanneer je weer kunt....dwanneer je stopt ben je daar vrij van enzovoorts enzovoorts.....

groetjes Antoinet

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2010 - 23:08

Lid sinds 30 nov 2010

Ik heb eigenlijk 3 grote motivaties
ten eerste is dat mijn gezondheid; ik heb astma en het is gewoon super super stom om met die ziekte te gaan roken. Ik heb het snel benauwd en heb al een aantal keer een longonsteking gehad.
ten tweede zijn het de kosten; ik ben een jonge meid van 20 en ik maak mijn geld liever op aan uit eten gaan, leuke dingen doen met mijn vriendje en vriendinnetjes, winkelen en vakanties!
ten derde zijn er een aantal 'diehardrokers' gestopt in mijn omgeving,
door hen besefte ik dat ik dan ook wel zou kunnen stoppen!

afbeelding van milou

Geplaatst door Anoniem op 03/12/2010 - 10:45

Lid sinds 01 mrt 2008

8 jaar 1 maand geleden gestopt

Ik wist natuurlijk dat het beter zou zijn als k zou stoppen met roken maar kon de motivatie niet vinden.
Toen mijn 1ste kleinkind onderweg bleek te zijn heb ik dat direct aangepakt als motivatie.
19 april 2006 een positieve zwangerschapstest en 20 april 2006 acuut gestopt.
Inmiddels al 3 kleinzoontjes rijk sta ik nog steeds voor de volle 100% achter mijn onderschrift.

Geplaatst door Anoniem op 08/12/2010 - 16:52

Lid sinds 08 dec 2010

[*]Stoppen met roken is eerlijk een van de moeilijkste opgaven geweest in mijn leven. Ik was al zo vaak tijdelijk gestopt met roken, maar hield het nooit langer vol dan enkele weken. Nicotinepleisters, me vergrijpen aan voedsel, sporten, het zijn allemaal uitlaatkleppen die op de lange termijn niet werken. Mijn succesverhaal is eigenlijk wel eentje om niet meer te vergeten. Ik verkeerde een beetje in een eenzame toestand, en was mijn single bestaan zat dus besloot ik met het oog op het vinden van een leuke date me aan te melden bij http://www.edarling.nl/. Daar ontmoette ik Vincent en het eerste gesprek dat we beiden voerden was over onze stoppen met roken intentie. Samen zijn we aan het avontuur begonnen en hebben elkaar erdoorheen gesleept. Nu kan ik trots zeggen dat ik al 6 maanden 'clean' ben en nog steeds zijn er de verleidingen maar dan put ik motivatie uit reacties als die van jullie.

Geplaatst door Anoniem op 11/12/2010 - 13:50

Lid sinds 10 dec 2010

wat ik erg vervelend vond was dat je idd veel bezig bent met het roken zelf. ik heb een dochter van bijna twee, maar omdat ik zonodig moet roken stond ik buiten voor het raam, door het raam te kijken of mijn dochter niet wat uitspookte terwijl ik stond te kleumen om maar wat nicotine binnnen te krijgen...
Ook als ik haar dan uit bedje ging halen met zo'n enorme rookwalm om je heen...
Als ik daar weer aan denk, moet ik het wel volhouden! Ik vind het heerlijk dat ik niet meer stink! dd12

Geplaatst door Anoniem op 13/12/2010 - 18:22

Lid sinds 12 dec 2010

Mijn motivatie...Ik heb niet 1 directe mogtibvatie maar ik heb er meerdere.
Ik ben 24 jaar, al 10 jaar een roker en ik wil er gewoon van af.
Ik wil af van dat schuldgevoel als ik rook (mensen om me heen vinden het niet leuk, familie etc), ik wil gezond leven, want op een dag wil ik ook kinderen en ik wil dat die in een gezond lichaam groeien. Ik ben best vaak ziek (verkouden, keelpijn etc) en daar wil ik ook vanaf, ik wil niet meer stinken naar rook etc etc..

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2010 - 15:47

Lid sinds 15 dec 2010

Ik ben gestopt voor mijn gezondheid. Vader overleden aan longkanker, zus met COPD, beter voor mijn gebit, begon zelf slijm op te hoesten en ga zo maar door.
Dit is al mijn zoveelste poging in de 35 jaar dat ik heb gerookt, maar ben nu extra gemotiveerd.
Een keer gestopt met pleisters en een keer met zuigtabletjes (wat zijn dat voor smerige dingen) maar merk dat hulpmiddelen bij mij niet werken. Zuig nu af en toe op laurierdropjes.

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2011 - 19:52

Lid sinds 03 jan 2011

ik ben 26 jaar, en sinds vandaag 10 uur geleden gestopt. geen sigaret meer aangeraakt,en ben dat ook niet meer van plan..

heb nu toch maar eens de knoop doorgehakt om echt te stoppen..... ben nog jong maar merk nu al lichamelijk dat ik erdoor ga leiden en allerlei kwaaltjes krijg....
ik ben trots dat ik nu al een aantal uur rookvrij ben. dat is me na 9 jaar flink roken nooit eerder gelukt

ik wil dit nu ook echt. en sta er 100% achter. nu dat irritante stemmetje nog even wegwerken dat zegt dat het nico en tine nodig heeft haha. maargoed dat overleef ik nu al een dagje , dus ga morgen weer mooi verder en de dagen die volgen gaan , daar ga ik wel vanuit !!! c12

dus ja meer om mijn gezondheid,en geuren,en het niet telkens te hoeven denken overal waar je bent van o ik moet roken want ik kom nicotine tekort..... heel vervelend,in de auto,thuis,op t werk, echt overal... zelfs bij het winkelen nog even buiten eerst een peukje en dan naar binnen...... het is eigenlijk tegek voor woorden..... maar dat moet eerst ingezien worden....... k probeer het gewoon op de manier zonder hulpmiddelen..... en spaar het geld lekker op dd3

afbeelding van Miss Cutie

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2011 - 22:53

Lid sinds 01 jan 2011

k wil niet meer verslaafd zijn EN ik wil graag met 10 vingers typen, dingen met 2 handen doen etcetc

afbeelding van Joannes

Geplaatst door Joannes op 29/02/2012 - 15:15

Lid sinds 28 nov 2011

Minder latexen in huis.

afbeelding van Awa

Geplaatst door Awa op 29/02/2012 - 16:13

Lid sinds 27 feb 2012

Motivatie:

1. gezondheid: ik zou graag nog een tijdje rondlopen op deze aarde - en heb een plicht naar me kids toe het goede voorbeeld te geven en er zo lang mogelijk te zijn voor hen

2. GELD : ik word ziek als ik denk hoeveel ik aan roken uit geef

3. fris uitzien en fris ruiken ééén minder tandplaque!!!!!

Geplaatst door dewi02 op 14/08/2012 - 22:44

Lid sinds 10 mei 2012

Beste iedereen,

 

 

Ik probeer weer een poging te doen om te stoppen. Ik was aardig goed bezig maar helaas ben ik weer in de verleiding gekomen.

Morgen weer een dag wie helpt mij om te stoppen :)

 

Reactie toevoegen