Nieuw lid

Geplaatst door David J. op 09/02/2017 - 10:53

Lid sinds 09 feb 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemorgen,

Sinds vrijdag 13 - van alle datums - januari gestopt met roken na 9 jaar gerookt te hebben.

In eerste instantie ging het goed. Uitstekend zelfs. Ik was gezond bezig, zei ik tegen mezelf. Ik stonk niet meer naar rook. Ik was goedkoper uit. Verder had ik totaal geen behoefte aan een sigaret en iedereen in mijn omgeving mocht weten hoe makkelijk het mij af ging. Tot week 2. Wat ik in het begin tegen mezelf zei, herhaal ik sindsdien als een mantra in mijn hoofd. Want onder mijn oppervlakkige euforie van het niet-roker zijn die ik aan de buitenwereld toon zit inmiddels een heel somber figuurtje. En dat figuurtje mist zijn sigaret. Ik heb gelezen dat het stoppen met roken is alsof je een dierbaar iemand verliest. Je beste maatje, de sigaret. Zelf voelt het voor mij alsof ik onvermijdelijk een dierbaar iemand ga verliezen en ik er bewust niets aan doe. Mijn dierbare, de sigaret, is constant aanwezig. Iedereen om mij heen lijkt te roken. En ik negeer de sigaret, ik wijs hem af. En dan denk ik steeds: ik verlang er na 4 weken nog steeds naar. Dalijk is er geen weg meer terug. Ik kan niet na een jaar zeggen: ik rook weer. Dat zou zonde zijn. En ik weet dat dit natuurlijk de verslaving is die het van mij wilt winnen.

Dus, aangezien er héél veel mensen jaarlijks op het geniale plan komen om te stoppen met roken heb ik mij hier aangemeld. Ik hoop hier steun te vinden (en te geven aan hen die het nodig hebben) maar ik ben vooral ook erg benieuwd of men zich herkent in mijn gevoel. En belangrijker nog: gaat het ooit weg?

 

 

 

afbeelding van Natas43

Geplaatst door Natas43 op 09/02/2017 - 15:12

Lid sinds 04 feb 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Welkom David.

Ik ben sinds 30 Januari gestopt.

De eerste week was een ramp,maar nu gaat het redelijk.

Ik voel me al een stuk beter.

Volhouden hoor!!

 

Geplaatst door David J. op 10/02/2017 - 11:41

Lid sinds 09 feb 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dankjewel, Natas43. Fijn dat het al weer beter met je gaat. Ik ga nu lekker mijn vijfde stopweek in. (Klinkt toch leuker als vier weken gestopt). Succes!

afbeelding van tantenettie

Geplaatst door tantenettie op 10/02/2017 - 18:06

Lid sinds 01 mrt 2008

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hi David,

je gaat lekker. vooral volhouden. Wellicht moet je de sigaret anders gaan bekijken, niet als een maatje die je gaat verliezen, maar als iemand, die je je hele leven belazerd heeft, bedrogen en je zwaar geld gekost heeft. Iemand die mooi doet in je gezicht en achterbaks achteraf.

... en doe niet wat ik een paar keer gedaan heb .... nooit meer die ene opsteken.

veel succes

afbeelding van Karin L

Geplaatst door Lotje op 11/02/2017 - 12:31

Lid sinds 22 mrt 2010

4 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik herken dat gevoel. Aan de ene kant heel blij dat je bewust de keuze gemaakt hebt te stoppen en je ervaart de voordelen ook (beter gevoel, geen vieze luchten, geld besparen etc.). Aan de andere kant een afscheid, je het niet kunnen (of is het willen) voorstellen dat je het echt nooit meer doet. Het was toch zo gezellig? ;-). Ik denk dat ons verstand echt beter weet, maar je gevoel wil je voor de gek houden. Zolang je je hoofd erbij houdt overwin je dat gevoel wel. Weet ik uit ervaring van langere periodes dat ik niet rookte. Na verloop van tijd miste ik het helemaal niet meer, sterker ik vond rokers er maar typisch uitzien. Alleen uit ervaring weten betekent ook dat ik er ooit weer ingetrapt ben. Kijk uit, die 'ene' bestaat echt niet. De verslaving zuigt je direct weer naar binnen. 

Bekijk het per dag en probeer er niet teveel mee bezig te zijn, want dan maak je het jezelf alleen maar lastiger. Je kunt en wilt het! 

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Lapje op 11/02/2017 - 13:02

Lid sinds 05 mei 2014

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicorette.

lekker doorgaan. ik taal er niet meer naar. 

 

Reactie toevoegen