November sToppers 2018

Geplaatst door Deentje op 04/11/2018 - 14:46

Lid sinds 30 jan 2010

1 jaar 8 maanden geleden gestopt

Dit topic is samen gegaan met https://ikstop.nl/sinterkerstennieuw-stoppers-2018

Hoi,

Ik ben Deentje en kan het zijn dat er nog geen november 2018 groep is? Zo niet dan wil ik m bij deze graag maken!

Nee, ik ben nog niet gestopt, D Day is zaterdag 10 november als wij met de familie (zussen en zwagers) voor een lang weekend (4 dagen) naar Duitsland gaan. Wij zijn de enige rokers van de familie en hebben dit weekend gekozen als stopmoment. Mijn man met nicorette spray en ik met pleisters. We hebben al de electrische sigaret geprobeerd maar dat werkte voor ons niet. Het is mij al eens eerder gelukt en ik ben ruim twee jaar rookvrij geweest maar door een burn out weer begonnen. Mijn man stopt regelmatig, soms een paar dagen en soms zelfs voor een paar weken maar gaat steeds voor gaas, mede omdat ze (door mij) altijd in huis zijn.

De reden dat ik wil stoppen is o.a. mijn gezondheid, steeds meer kort ademig, soms last van mijn longen en ik wordt regelmatig door passagiers aangesproken dat er in de taxi gerookt is. Met schaamrood op mijn kaken moet ik dan bekennen dat ik het ben die ze ruiken... 

De reden dat ik voor pleisters kies is omdat van de spray mijn mond voelt alsof ie in brand staat, kauwgom vind ik vies en champix mag ik door mecidatie die ik al slik niet gebruiken. 

Dus kom maar op waarom ik moet stoppen! Peper het maar stevig in... want heel eerlijk, ik zie er best wel tegen op...

 

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 04/11/2018 - 23:18

Lid sinds 04 nov 2017

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Deentje welkom hier! Er was idd nog geen nov club maar nu dus wel haha. Ik hoop dat er snel meer stoppers aansluiten bij je, voor extra steun en ervaringen uitwisselen. 10 Nov wordt dus jouw dag, goedzo! Je weet zelf goed genoeg waarom je wilt stoppen...dus je gaat het gewoon doen,punt uit. Je weet hoe het moet, en deze keer is het gewoon voor altijd. Dat weer beginnen zoals na die burnout, daar ga je niet nog n keer intrappen, want wat levert het je op? nix dus, want je wordt nooit meer n tevreden roker omdat je eigenlijk liever n niet roker wilt zijn. En vanaf zaterdag ben je dat ook :-)
Tips? zorg voor afleiding de eerste dagen, maar dat zal wel lukken tijdens dat familie weekendje. Zeg alvast sorry tegen je familie als je n kort lontje mocht krijgen, dan hoef je je niet in te houden. En stop puur voor jezelf! Ik zeg dit er speciaal bij omdat je samen met je man stopt. Samen stoppen kan extra motiverend zijn, maar denk alvast na over wat er gebeurt als een van jullie toch afhaakt. Zorg dan dat je motivatie sterk genoeg is om zelf door te zetten. En tot slot...neem n stapel geeltjes/sticky notes mee het weekend, schrijf er aanmoedigingen aan jezelf op of gewoon een grote smilie, en plak die overal op en stop in je zakken etc, zodat je tig keer per dag jezelf eraan herinnert dat je n blije nietroker bent ;-)
Heel veel succes, blijf lekker lezen en schrijven hier, en ga ervoor!

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 05/11/2018 - 08:55

Lid sinds 09 jan 2015

2 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Deentje ,hartstikke goed dat jullie gaan stoppen ,het is de moeite waard.

Zelf ben ik nu 5 maanden gestopt en je krijgt veel meer lucht ,betere conditie,je stinkt niet meer,veel minder stress ,het is een stuk rustiger zonder peuk!Zorg dat je geen honger heb want dan wil je een peuk ,afvallen komt later wel ,vermoeidheid is ook een dingetje en stress ,denk daar over na of maak een briefje wat je in die situaties kan doen ?Koppel jou stop besluit niet aan die van je man want mocht het fout gaan dan.......bedenk ook wat je dan kan doen om gemotiveerd teblijven.Mocht je stoppen met pleisters ,niet s nachts oplaten want dat slapeloosheid veroorzaken .Drink veel water,beweeg ,en wees een blije niet rookster.

Heel veel succes,

Groetjes Els

Geplaatst door Deentje op 05/11/2018 - 13:23

Lid sinds 30 jan 2010

1 jaar 8 maanden geleden gestopt

Dank je wel voor jullie reacties! 

Geplaatst door Truus24 op 07/11/2018 - 07:33

Lid sinds 15 mei 2008

12 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik wens alle novemberstoppers succes toe. Voor mij was het het besef dat de peuk niets toevoegd. Besef dat je de peuk niet nodig hebt, en dan ben je voor 90% zeker al definitief gestopt. In mijn stopperiode was de dvd van Allen Carr een populaire stopmethode.

Ik ben cold turkey gestopt met heel veel zoethout en gewone kauwgom. Maar het maakt niet uit hoe je stopt, als je maar stopt. Je lichaam is binnen 1 week clean, volgens Jellink zelfs binnen 2 dagen. De rest van de verslaving zit tussen de oren. Het gevoel dat ik als beloning een peuk verdiend had was bij mij heel hardnekking. En soms krijg ik zelfs nog wel heel even vaag dat gevoel. Het duurt nog geen seconde en ik heb het leren negeren.

De voordelen van stoppen wegen niet op tegen de tijdelijke nadelen. Je kunt enige kilo's aankomen, maar dat ligt niet aan het feit dat je gestopt ben, maar dat je meer eet omdat het gewoon lekkerder is. Je wordt gewoon fitter, het is beter voor je lichaam en ga zo maar door. En vooral, je hoeft je niet meer druk te maken als je ergens komt waar je niet mag roken. Je hoeft niet meer buiten te gaan staan in weer en wind omdat je moet roken. Ik blijf lekker binnen.  En kettingrokers ruik ik gelijk, het ruikt echt niet lekker, ze stinken naar rook. Wees matig met alcohol, want dan verhoog je de kans dat je stuikelt en een stinkstok opsteekt.

Mocht je trek krijgen in een peuk, ga iets doen, na 7 minuten ben je die hele peuk vergeten. Maar ga vooral niet blijven denken Ik wil niet roken, ik wil niet roken. Want dan blijf je er dus wel aan denken.

 

Succes allemaal,  ik ga vandaag mijn jaarlijkse feestje vieren dat ik weer 1 jaar langer gestopt ben.

 

Geplaatst door Lin77 op 07/11/2018 - 19:35

Lid sinds 07 nov 2018

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinekauwgom.

Ha Deentje

Fijn dat er een november groep is! Ik ben 3 november gestopt, was helemaal klaar met het moeten roken van mezelf. Rookte ongeveer 15 sigaretten per dag, al meer dan 20 jaar. Vooral thuis gerookt als rust en beloningsmomentje, maar dat wil ik nu anders. Gaat op zich redelijk, maar lastig is wel dat mijn man nog rookt, dus verleiding is er wel. Hopelijk kun je het goed doorzetten en hoeven we er over een tijdje niet meer zo mee bezig te zijn. Merk wel dat ik meer ga snoepen, dat probeer ik te compenseren met sporten. Succes!!! 

 

 

 

Geplaatst door Deentje op 07/11/2018 - 20:10

Lid sinds 30 jan 2010

1 jaar 8 maanden geleden gestopt

Dank je wel Truus! En welkom  bij de club Lin laugh We gaan het doen. Ik ben de afgelopen dagen er bewust mee bezig en mijzelf aan het voorbereiden. Spelletjes op mijn telefoon gezet om de tijd door te komen als ik straks op passagiers moet wachten, dat is een rookmomentje. Vanmiddag van jas verwisseld en prompt geen aansteker en even bewust de stress dat ik, door de regen, naar de taxi moest, gevoeld. 

Ik hoop dat het weer snel omslaat in kou want de rookplek op de zaak is in de garage en onverwarmd want de roldeuren staan altijd open. Niemand gaat er dan zitten en in de kantine mag niet gerookt worden. 

Aan de ene kant zie ik er als een berg tegen op en aan de andere kant kan ik niet wachten tot het zaterdag is, heel dubbel. 

 

 

Geplaatst door Dina op 07/11/2018 - 22:31

Lid sinds 26 mei 2009

1 jaar 9 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi november stoppers. Heel veel succes jullie allemaal!!! Gaat goed komen! 

Geplaatst door Deentje op 09/11/2018 - 20:52

Lid sinds 30 jan 2010

1 jaar 8 maanden geleden gestopt

Morgen is het zo ver! Pleisters liggen klaar en op de valreep vanmiddag nog even een wortelkanaalbehandeling ondergaan...  Ik neem mijn mobiel mee en houd jullie op de hoogte. 

Wish me luck!!!!!!!

afbeelding van Cynnie

Geplaatst door Cynnie op 10/11/2018 - 09:09

Lid sinds 15 okt 2016

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ik ga vandaag stoppen. Heb nog 3 sigaretten liggen. Die rook ik op. Ben met de derde dag Tabex bezig. Eerder gestopt met Champix. De Tabex schijnt zelfde effect te hebben maar minder chemische rotzooi erbij. Ben benieuwd. De behoefte is al een stuk afgenomen na 3 dagen maar ze smaken me nog prima. Succes alle novemberstoppers!

Geplaatst door Lin77 op 10/11/2018 - 09:21

Lid sinds 07 nov 2018

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinekauwgom.

Succes Connie en Deentje! Het wordt pittig, maar de moeite waard. Mijn eerste week zit erop, wel 2 sigatretten gerookt, maar nu doorzetten. Het is al iets makkelijker. En afleiding zoeken, werkt het beste bij mij. Succes!!!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 10/11/2018 - 09:34

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

De novembermaand van vorig jaar was een succesvolle maand voor een aantal mensen. Wij vieren nu ons jubileum. Dat doen jullie volgend jaar ook. Dag per dag zeggen 'vandaag rook ik niet'. Zet um op!

Geplaatst door Deentje op 10/11/2018 - 19:12

Lid sinds 30 jan 2010

1 jaar 8 maanden geleden gestopt

welkom cynnie.

Dag 1 zit er bijna op. 100% meegevallen maar ben omgeven door niet rokers, in een hotel waar niet gerookt wordt dus dat is wel een beetje scheef. Op naar morgen! 

Geplaatst door Angelas op 11/11/2018 - 08:27

Lid sinds 11 nov 2018

Ik ben vandaag begonnen met champix. Mijn stopdag is 20.november.

afbeelding van Uiltje69

Geplaatst door Uiltje69 op 11/11/2018 - 23:26

Lid sinds 05 jan 2018

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Veel succes allemaal!

Roken is een geestelijk gevecht die je moet aangaan. Niks rationeel, goed of fout. Enige is  je wilt niet meer roken. Let op het willen en niet moeten, daar zit het sleutel tot succes.

Iets moeten is negatief en iets willen is positief.

Succes!

afbeelding van Cynnie

Geplaatst door Cynnie op 12/11/2018 - 01:01

Lid sinds 15 okt 2016

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ik denk dat het makkelijker is tussen niet rokers te zitten dan tussen rokers die regelmatig naar buiten gaan om te gaan roken. Succes en veel plezier in het hotel!