Ook wij willen stoppen

Geplaatst door Toscalien op 23/07/2011 - 19:51

Lid sinds 23 jul 2011

Hallo Allemaal
Ik ben Toscalien en ben 54 jaar, ik ben getrouwd met Pierre, 52 jaar en we hebben 3 kinderen, 2 jongens van 21 en 18 en een meisje van 15 jaar. De middelste rookt, de andere 2 (gelukkig) niet.
Mijn man en ik zijn afgelopen dinsdag bij de huisarts geweest om te beginnen met stoppen met roken met zijn begeleiding. We roken allebei al jaren shag, zo'n 40 jaar. De pakjes werden per week steeds meer en zo wilden wij niet doorgaann. Tuurlijk weten wij heel goed dat het niet gezond is en nooit zal worden maar door jaren van stress is het roken zo enorm toegenomen dat we tot de conclusie kwamen zo niet door te willen gaan.Ikzelf heb al diabetes en dan is roken heel erg slecht maar daar gaat het niet echt om, we willen er vanaf om zovele redenen en konden het niet op eigen houtje. We zitten nu in deze eerste week met een rook-afbouw-programma en ik moet eerlijk bekennen dat we tot nu toe samen 2 pakjes shag hebben gerookt van 40 gr p/st. Normaal roken wij ieder 1 zo'n pakje per dag, dus ja, een behoorlijke daling. Ik ben zo benieuwd hoe jullie zijn begonnen, of om welke redenen zijn jullie toch tot het besef gekomen echt te stoppen met deze vieze gewoonte.Hebben jullie veel hulpmiddelen erbij gebruikt is of dat juist een teken van zwakte.....Ik ga me even eerst inlezen wat jullie zoal geschreven hebben en wie weet krijg ik dan al gelijk antwoord op mijn vragen. In ieder geval hopen we steun te vinden bij jullie.
gr.Toscalien

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door Anoniem op 23/07/2011 - 20:10

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Toscalien en Pierre,
Goede beslissing dd3 dd3 stel een stopdatum vast en hou je daaraan.
Kijk niet te ver vooruit, bekijk het dag voor dag. Als je veel water drinkt wordt de nicotine sneller uit je lichaam afgevoerd en duren de ontwenningsverschijnselen dus korter.
Meld je aan bij de julistoppers (onder forumindex/ Hoe gaat het ermee) - dan kun je ervaringen met medestoppers delen.
Goed dat jullie samen stoppen, dan heb je steun aan elkaar c13 c13
Succes,
Karin

afbeelding van Antoinet1959

Geplaatst door Anoniem op 23/07/2011 - 22:58

Lid sinds 06 sep 2010

Hallo Toscalien en Pierre

Wat een goede beslissing om te stoppen met roken. c13 c13 dd3 enNee, het is niet zwak om te stoppen met hulpmiddelen, het vergroot de kans op succes, welk hulpmiddel jullie kunnen gebruiken kunnen jullie met je huisarts bespreken.

En hoe doe je dat ,stoppen? Jullie zijn al gaan minderen heel erg goed.
Je kunt er een boek over lezen( sommigen zweren bij Alan Carr, of de opluchting, zelf heb ik Nederland Stopt gelezen) , je goed voorbereiden helpt in ieder geval wel...alvast minderen, kijken wat het met je doet wanneer je een sigaret of shaggie laat die je moeilijk vindt, de 1e 's ochtends of zo, een stopplan makne: hoe ga je jezelf belonene? hoe ga je om met moeilijke momenten, enz enz) , een stopdatum vastleggen , het iedereen die je kent vertellen en dan stoppen. Bekijk het per dag, maak er geen drama van, zit moeilijke momenten uit want ze gaan gewoon voorbij, sta er ook niet teveel bij stil, zoek afleiding.Blijf er niet in hangen, ga niet onderhandelen met jezelf"ach eentje kan geen kwaad". Nee, je bent gestopt en je blijft erbij: je wilt niet meer roken !!

Kortomecht een besluit, om te stoppen en zoek je motivatiebron want daar moet je het van hebben

Ik wens jullie veel succes. Antoinet

Geplaatst door Anoniem op 24/07/2011 - 00:49

Lid sinds 23 jul 2011

Hallo Antoinette en Karin
Bedankt voor jullie welkomswoord
Wat een geld hebben jullie inmiddels bespaard!!! Ook dat zal idd wel gaan schelen voor ons.
We hebben ook besloten niet meer in huis te roken, dus mijn zoon moet het ook maar buiten doen, er mag niet meer gerookt worden in ons huis, dus de sigaretjes die we nu nog roken mogen alleen buiten gedaan worden.
We hebben nu nog 3 weken vakantie en dan willen we zeker op 0 staan, dat is ons voornemen maar als het eerder lukt dan is dat nog beter, vandaar dat we toch om hulpmiddelen gaan vragen. Mijn man moet weer aan het werk en dan zal er meer verleiding voor hem zijn want vele collega's roken nog en die komen altijd bij een peukie roken, zelf ben ik altijd thuis en heb die verleidingen in ieder geval niet. Maar gelukkig is zijn wil enorm groot. We hebben in het verleden wel vaker pogingen gedaan en dan deden we gelijk alle rookgerij de deur uit, dit is dus eigenlijk helemaal niet zo'n goed idee, gedoemd om te mislukken noemt mijn huisarts dit. Dus afbouwen en een tijdslimiet voornemen dat je op 0 sigaretten zit. Nu ja, we merken al dat dit ons beter afgaat en zijn best streng voor onszelf. Wij hebben het juist aan zo weinig mogelijk mensen verteld,alleen mijn kinderen en mijn vriendin weten het want dat gezeur altijd als het niet lukt e.d. dan ben je een slappeling en meer van dat soort dingen, ze hebben er totaal geen besef van als niet roker hoe moeilijk het is om te stoppen met roken. Mijn huisarts vergelijkt het met een alcoholist die gestopt is en altijd een alcoholist zal blijven, de drang naar drank zal altijd in de weg zitten en zo is dat met roken ook. Het zit hem in de verslaving die we jaren zo gewent waren en dan er inene niet meer is.....tenminste je moet je zelf dwingen niet aan dit ''monster'' toe te geven. We zijn al heel trots op ons zelf dat we al zoveel minder aan het roken zijn, morgen laten we er nog meer tijd tussen zitten om een peukie te paffen. Ik probeer me voor te stellen als we helemaal niet meer roken maar dat kan ik misschien beter niet doen, eerst maar voor elkaar zien te krijgen.
gr.Toscalien

Reactie toevoegen