Pfff ik voel me een junk

afbeelding van Elo

Geplaatst door Elo op 18/06/2016 - 19:43

Lid sinds 25 apr 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh hellup, wat vind ik dit heftig! Ik ben 8 juni cold turkey gestopt na het volgen van een cursus. Ik was heel blij, bijna euforisch dat het eindelijk klaar was met roken. Dat is nu echt wel een beetje weg. Ik schrik enorm van de ontwenningsverschijnselen. Vooral mijn humeur! Ik maak ruzie, doe lelijk tegen iedereen en ben BOOS. Super kort lontje, doodmoe, onrustig, somber, verdrietig. Echt niet grappig.. Ik weet ff niet hoe ik er mee om moet gaan. Ik heb t gevoel dat ik iets niet goed doe. Het wordt ook niet minder. En soms, heel soms heb ik t gevoel dat ik beter weer kan gaan roken en dat ik iets mis. Terwijl ik allang niet meer blij was met roken. Ik snap t niet. Niks aan..

afbeelding van MarcelR

Geplaatst door MarcelR op 18/06/2016 - 21:48

Lid sinds 21 feb 2012

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met cursus.

Hey Elo,

Ik snap heel goed waar je doorheen gaat en leuk is anders. Maar zeg nu eens eerlijk... zou je echt weer willen roken? Je kunt nu weer beginnen maar dan zul je nooit weten hoe dicht je wellicht bij het moment zat waarop het weer langzaam beter gaat.

Ik vergeleek laatst de ontwenningsverschijnselen met een drammerig, stampvoetend, kind in de supermarkt. Als je toegeeft (door weer te roken) wordt het kind welliswaar rustig maar zal het de eerst volgende keer dat je weer stopt des te harder schreeuwen. En blijf je nu gestopt, maar geef je het teveel aandacht door er tegen in te gaan dan gaat het ook des te harder schreeuwen. In mijn optiek kun je maar één ding doen en dat is het kompleet negeren en het "maar" over je heen laten gaan.

Vergelijk het maar met een flinke griep waar je helemaal door uitgeschakeld bent. Die ziek je toch ook uit zonder er tegen in te gaan?

Relax en besef dat je niets verkeerd doet. Laat het over je heen komen en leef van uur tot uur. Het wordt beter, echt geloof me!

Heel veel sterkte!

P.S. Je kunt je ook aansluiten bij de junistoppers.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 19/06/2016 - 15:29

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Elo,

We zijn junks..

De vergelijking van Marcel met de griep vind ik wel mooi: het is een soort griep, die we moeten uitzitten.

Succes!

afbeelding van Elo

Geplaatst door Elo op 19/06/2016 - 20:28

Lid sinds 25 apr 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je wel, Marcel! Heel veel aan gehad. Ik ga niet roken. Alleen al om deze hel nooit meer door te hoeven. Het is nog lastig voor te stellen dat het minder gaat worden. Ook het niet weten wanneer t minder gaat worden vind ik frustrerend. Ik kan t alleen maar uitzitten, maar dat vind ik moeilijk door de onrust in m'n lijf. Vandaag maar begonnen met hardlopen, leuke bijkomstigheid . Ik moet mezelf echt bezig houden. Ga ook al sinds 8 juni extreem vroeg naar bed zodat de dag maar afgelopen is. Wou dat t genieten snel weercterug komt. Nogmaals bedankt voor de wijze woorden 

Geplaatst door henkm op 19/06/2016 - 20:56

Lid sinds 04 dec 2010

19 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Kom op, je bent al bijna twee weken gestopt. Nog een week erbij en je hebt het ergste gehad. Daarna wordt het steeds makkelijker. Gun jezelf het plezier om een niet roker te worden !

Hou vol !

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 20/06/2016 - 19:52

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hey elo, het is voor niemand makkelijk hoor, je doet het niet fout, die eerste maanden ga je het missen, omdat het gewoonte was en die verslaving je het idee gaf dat het je iets gaf, maar gaandeweg ga je inzien dat je je veel beter voelt zonder, het is een proces. Je bent supergoed bezig je mag best fier zijn hoor! Ook al voel je je nu niet top, misschien moet je eens wat boeken lezen over verslaving, en wat het met je doet. Nicotine is een drug hoor, ook al is het onze huiskamers binnen geslopen en algemeen sociaal aanvaard.

Geplaatst door Xena princess op 01/07/2016 - 12:19

Lid sinds 25 sep 2011

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ik ben zo benieuwd hoe het nu gaat???

Reactie toevoegen