poging numbero 2. zo jammer dat vorige poging faalde..

Geplaatst door jeroenkuiper op 15/07/2012 - 15:35

Lid sinds 04 jan 2010

ik heb mij in januari 2010 hier al eens aangemeld.

op 6 januari had ik mijzelf voorgenomen te gaan stoppen met roken! dat jaar werd ik 30 en ik vond het na 14 jaar roken wel eens tijd om van die smerige dingen af te zijn.

in die tijd had ik een vaste vriendengroep die allemaal rookten, mijn beide ouders rookten en veel van mijn goede collegas rookten ook allemaal dus er werd wat afgepaft in mijn directe omgeving.

toch had ik mijzelf voorgenomen te gaan stoppen met roken omdat ik vond dat het EN veel geld kostte EN het killing was voor mijn algemene gezondheid.

op 6 januari dus begonnen met de niquitin pleisters. het hele programma doorlopen (stap 1 tm 3) voor een totale duur van 8 of 9 weken volgens mij.

 

omdat mijn interesse altijd lag bij het wielrennen heb ik toendertijd in mei mijn bespaarde centjes geinvesteerd in een mooie nieuwe witte racefiets.

dat jaar erg veel winst gemaakt aangaande mijn conditie en algemene fitheid! we waren echt op de goeie weg.

mijn succesvolle stoppoging verspreidde zich toen als een olievlek uit over mijn directe omgeving, een tijdje na mij stopten de meeste van mijn rokende vrienden, en ook stopten mijn beide ouders met roken ( na 30-40 jaar roken!)  

in 2011 weinig tot geen last gehad van het rookvirus en was echt lekker bezig. ging allemaal goed in het leven, nieuw huis etc  heerlijk dus!

 

echter in augustus op zeilvakantie geweest met 3 vrienden (waarvan er nog 1 rookte en de andere 2 en ik gestopt waren) toen toch weer wat gerookt ( gezellig op de boot, biertje erbij, zonnetje etc je weet wel hoe het gaat...)

teruggekomen eigenlijk beetje slecht gevoel doordat ik eigenlijk dat helemaal niet meer wilde. maar naderhand geen drang meer gehad om weer te roken.

in september tijdens het jaarlijkse festival hier toch weer wat sigaretten gerookt ( lekker met je vrienden, goeie muziek en  alcohol erbij) en toen zelfs op het einde van de avond de dooddoener gedaan door zelf een pakje peuken te gaan kopen.

omdat ik toen redelijk intensief aan het sporten was merkte ik niet echt dat mijn prestaties minder werden en daardoor praatte ik het mijzelf goed dat ik best wel eens een sigaretje mocht roken. 

 

in oktober een nieuwe baan aangenomen waarin ik meer verantwoordelijkheid kreeg over een grote groep medewerkers en de bijbehorende stress/druk ook stuk groter werd. toen toch wat regelmatiger gaan roken en ja toen was het hek van de dam. tot aan een maand terug vond ik het prima dat ik weer rookte, ik kon het me ook makkelijk veroorloven qua kosten en ja ik sportte toch? dus dan valt dat wel weer tegen elkaar weg. 

ik zat nu weer op mijn oude ''niveau'' van bijna 1 pakje per dag, terwijl ik verdorie 2 jaar terug helemaal er vanaf was. zo stom van mijzelf en de afgelopen tijd begin ik ook weer steeds meer weerstand te krijgen tegen het roken.

 

hoe naiief kun je zijn he. merkte toch dat het fietsen met wat moeizamer afging en ik ging de afgelopen maand steeds meer nadenken over mijn rookverslaving. 

 

ik heb nu het punt weer gevonden dat ik WIL stoppen met die stinkstokken, zit nu al weer overal op internet te lezen en mijzelf moed in te spreken dat ik er vanaf moet!

ik kwam deze site ook weer tegen en mijn account was nog actief dus dacht ik ga hier zeker heen voor wat extra steun en tips om te gaan stoppen!

ik ga mijn stoppoging dit keer langer vol gaan houden dan de vorige keer, NO EXCUSES THIS TIME!!

omdat ik mezelf wil ''belonen'' met deze stoppoging ga ik nu per week het geld wegleggen wat de forumticker aangeeft en daarmee wil ik in december een mooie nieuwe fiets van gaan kopen!

 

 

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 15/07/2012 - 16:34

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

  Uhoh Jeroen, ik zou iets willen roepen.... het begint met K. en eindigt met .ak en een hoop uitroeptekens!  Toch klink je niet zo dom als je daden... oh well, nieuwe ronde en zo.

En niks geen stopPoging, tijd om nu definitief, voor altijd, te stoppen.

Je kent inmiddels de valkuilen, lees nog eens een paar Vertalingen WhyQuit.com, kies je stopmethode en prik een datum!

Misschien wil je je aansluiten bij de julistoppers zodat arme Edwin daar niet meer zo alleen is tussen al die vrouwen?  

Succes!

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 15/07/2012 - 19:14

Lid sinds 31 jan 2012

ow ow jeroen wat zonde....maarja gedane zaken nemen geen keer dus vol goede moed er weer tegen aan en je kan het!

Geplaatst door jeroenkuiper op 15/07/2012 - 22:47

Lid sinds 04 jan 2010

bedankt voor de support...

 

inderdaad een domme beslissing om toch weer te trappen in de valkuilen van het roken. ik ga er dit keer weer voor de volle 100% voor en ga zorgen dat ik niet meer de aandacht laat verslappen na een jaar of anderhalf jaar.

 

morgen is de big day, vorige keer ook goed voorbereid aan gestart en de drive om te stoppen heb ik nu zeker weer, dus nu gaat het lukken!!

 

zodra ik morgen door ben gekomen op mijn werk zal ik me zeker aanmelden bij de junistoppers..

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door K@RIN op 15/07/2012 - 22:58

Lid sinds 01 jul 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt

Bij de juli-stoppers Jeroen en je bent meer

als welkom.

.En en je hebt het al ,n keer voor elkaar gekregen en ik geloof als ik jou verhaal lees dat

je dat nu ook weer gaat lukken.

Tot ziens bij juli yes

 

Geplaatst door jeroenkuiper op 15/07/2012 - 23:33

Lid sinds 04 jan 2010

juli bedoel ik ja... smiley

 

ik ga er ook zelf zeker vanuit dat het wel weer gaat lukken, de vorige keer ging gewoon goed.... het ''stomme'' was ook, de keren dat ik begon te roken (tijdens de zeilvakantie) vond ik het helemaal niet lekker, duizelig en misselijk, beetje combi van deinende boot en paar biertjes en dan een peukje erbij. maar het was allemaal gewoon weer zo spannend en dat wil ik nu zeker voorkomen.

ik weet nu welk gevoel het me geeft, en dat was niet eens zo plezierig dus ik weet welke vervelende gevolgen er zijn als ik weer eens begin en dat wil ik dus echt niet weer!

 

ik ga morgen met frisse moed naar mijn werk, doosje zuigtabletjes mee, de bestelling voor de pleisters is onderweg want daar heb ik toch iets meer vertrouwen in om mij de steun en extra ruggegraat te geven die nodig zijn tijdens het stoppen.

 

het zijn allemaal hulpmiddelen, je moet het zelf doen natuurlijk, maar hoe je het ook doet of op welke manier, we achtervolgen allemaal dezelfde droom om gewoon rookvrij en gezond lang te kunnen leven en daar gaat het tenslotte ook allemaal om.

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door K@RIN op 16/07/2012 - 08:17

Lid sinds 01 jul 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt

Goedemorgen Jeroen ,

succes vandaag en je weet het gewoon geen aansteken,

het hoort gewoon niet meer bij je.

Fijne dag

afbeelding van Oehoe

Geplaatst door Oehoe op 16/07/2012 - 16:09

Lid sinds 10 nov 2008

15 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

De bekende valkuil. Die ene kan niet meer, want dan volgen er meer en voor je het weet ben je weer terug bij af. Zet hem op dit keer. Noem het geen poging maar een besluit. Je hebt de vorige keer laten zien dat je het kunt.  Elke dag niet gerookt is er één en samen worden het er vele, was mijn motto altijd. Hoe is het gegaan, vandaag?

Succes.

 

 

afbeelding van Edwin70

Geplaatst door Edwin70 op 16/07/2012 - 16:45

Lid sinds 14 jul 2012

Ik eet me zo'n beetje ongans aan muntdrop, derde dag, derde zak....

 

Wordt hierna deelnemen aan de afvaltoppers ben ik bang, maar goed.... IK ROOK NIET ! en als ik het kan Jeroen, dan kan jij het ook. 

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 16/07/2012 - 17:54

Lid sinds 10 jul 2012

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

heel goed dat je het nog een keer gaat proberen!!
Ik wens je heel veel succes!!

Geplaatst door jeroenkuiper op 16/07/2012 - 20:14

Lid sinds 04 jan 2010

goedendag allen...

 

vandaag een heerlijke dag gehad. ik moet zeggen, ik had het zwaarder verwacht, maar viel me op dag 1 nog reuze mee. Het was niet eens zozeer met het stoppen waar ik het moeilijk mee had maar meer met het wegkrijgen van de niquitin mini zuigtabletten.. GAATVERRRDAMMME... wat een vieze dingen zeg.

 

gisteravond om 5 voor 12 nog 1 peukje gerookt, het volle pakje daarna met wasbenzine besprenkeld en ritueel verbrand smiley

 

vanmorgen om kwart voor zeven opgestaan en totaal geen zin aan de peuk, het is ook een stukje wilskracht, als je niet meer wilt hoef je ook niet meer te roken. normaal is het snel een bakje muesli naar binnen schuiven, nespresso apparaat aan en lekker bakje koffie zetten en dan de achterdeur open en onder het genot van een sigaret een bakje koffie drinken.

vanmorgen was het ook lekker bakje koffie drinken maar gewoon op de bank met op de achtergrond RTL nieuws. beviel me prima.

ik ben aangekomen op het werk en direct maar even de kop op wat anders gezet, dus direct maar even druk aan de gang, geen bakje koffie met een peuk zoals gewoonlijk maar eerst even wat doen.

 

de pauzetijd viel me nog redelijk zwaar, het gewoonte rokertje met de collegas was er niet meer, en dat was wel even omschakelen.

 

de hele dag gedaan met 3 van die niquitin 4mg mini zuigtabletten en voor de rest niet nog de drang gehad om te roken. waarom die niquitin zuigtabletten zo scherp aan mijn keel zijn weet ik ook niet, maar het is niet mijn ding. ik kan max 5min zo'n snoepje in mijn mond houden en dan brand het mij de mond uit. 

 

vanavond thuis gekomen en heb nu wel wat moeilijke momentjes. is ook geen weer om even buiten bezig te zitten of te klussen in de tuin dus maar wat opruimen in huis.

 

zit nu mezelf wel beetje op te vreten op de bank, gaat me lukken hoor, wees niet ongerust, maar zijn niet de meest fijne momenten nu. 

 

 

 

 

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 16/07/2012 - 20:46

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

 Hey Jeroen, je gaat lekker!

Niquitin mini zuigtabletten staan er om bekend dat ze smerig smaken. Gewoon bijtijds uit je mond halen, kan je er 2 keer zo lang mee doen.  Er zijn trouwens ook andere, lekkere, merken (met het risico dat je daaraan verslaafd raakt haha). 

Maar je hebt toch pleisters in de bestelling?  Waren ze op bij het Kruidvat?  Mogen niet samen hè, risico op nicotine-overdosis.

Doorzetten Jeroen!  Sluit je je ook aan bij de julistoppers?

Veel succes! Je hebt al bewezen dat je het kan, maar nou voor het echie!

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door K@RIN op 17/07/2012 - 06:37

Lid sinds 01 jul 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt

Ooooohhhh Jeroen wat ben ik trots op je en dag 2 gaat

ook gewoon weer lukken.

GROETJES

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 17/07/2012 - 13:20

Lid sinds 10 jul 2012

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heel goed dat je doorzet. Die momenten waarin je normaal een sigaret aansteekt zijn inderdaad de moeilijkste momenten om aan iets anders te denken en om iets anders te gaan doen vooral! Zo ben ik gister optijd naar bed gegaan omdat ik niet langer stil kon zitten en maar denken dat ik normaal een sigaretje zou gaan roken. Ben vanmorgen lekker wezen hardlopen! Dat scheelt echt enorm. Heel goed dat je ook lekker bezig blijft, deze vervelende momenten gaan vast vanzelf weer weg!!
Zet hem op!!

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 17/07/2012 - 14:18

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

jeroen,

je bent je verleden niet maar je neemt wel de lessen daarvan mee, daarom lukt het je uiteindelijk ook om rookvrij te leven, als jij wil, niet als de sigaret wil.

Geplaatst door jeroenkuiper op 17/07/2012 - 21:34

Lid sinds 04 jan 2010

dank allen...

 

vandaag overdag weinig tot geen '''last'' gehad. alleen vanavond gaat het weer beetje moeizaam. heb vandaag maar 2 van die smerige minttabletjes gehad, stoppen met roken is makkelijker als die dingen erg smerig zijn hebben ze gedacht bij de maker zeker.

mijn bestelling pleisters liggen klaar op postkantoor, die morgen maar snel ophalen, deze snoepjes zijn niet voor mij, helpen wel want totaal geen drang meer om te roken overdag maar 's avonds neem ik ze nu niet in omdat ze zo smerig qua smaak zijn

Reactie toevoegen