[Poll] Wat is jouw meest genante rookervaring?

Geplaatst door Christle op 03/03/2008 - 00:18

Lid sinds 02 Mar 2008

Na overleg met Pepim heb ik deze poll van het oude forum geplukt omdat het te leuk én leerzaam is om verloren te laten gaan ;) Dit was de stand tot nu toe: Heb ik niet! 19 stemmen 22% Heb je even tijd? 31 stemmen 36% Houd je vast... ..29 stemmen 34% Anders, nl. 6 stemmen 7% 85 stemmers

Geplaatst door Anoniem op 03/03/2008 - 00:19

Lid sinds 02 Mar 2008

Door Christle op Za Jan 13, 2007 15:14

Hoe ver ben je gegaan om te kunnen roken?
Dat moet toch een paar leuke verhalen opleveren

Ik zal beginnen.
Na een operatie van 12 uur en 2 dagen HC gelijk
weer aan de peuken liggen lurken
(was maar goed dat ik al lag ).
Aan de ene kant een infuus met bloed aan de
andere kant morfine en antibiotica en af en toe
nog zuurstof, maar het roken moest doorgaan
Dat is pas beschamend

Door Georgia op Za Jan 13, 2007 16:45
Ik kopieer een van mijn minder fraaie ervaringen hier naartoe:

Mijn man en ik zaten ooit eens net in het vliegtuig voor een hele lange vlucht, en kregen na het plaatsnemen te horen dat er al vijf uur vertraging was, en we er niet meer uitmochten (Schiphol). Mijn man voelde zich al niet lekker (oorsuizen, misselijk e.d) en had zoiets van... o god, dit red ik niet. Ik wil eruit!
Dat hebben we toen maar gedaan (is nog een heel gedoe, je wordt opgewacht door de marechaussee e.d.). En ik dacht maar: o, dan kan ik zo weer roken...
Erg hè?

En nog eentje:

ik heb 8 jaar geleden een hernia gehad, en moest volstrekte bedrust houden. Ik mocht er alleen uit om te plassen (nu is dat overigens niet meer bij een hernia). Nou rookte ik in die tijd al wel, maar eigenlijk zelden thuis.
Ik slaagde erin om toch om de paar dagen naar de benzinepomp te hobbelen voor sigaretten. En dan was ik bang dat mensen tegen mijn man, die dat niet wist, zouden zeggen: Goh, je vrouw is al weer goed op de been!
En dan ging ik buiten zitten roken, want ja - ik had ze nódig, die peuken.
Door jimmy op Za Jan 13, 2007 17:00
In Amerika kreeg ik longontsteking. En tegelijkertijd had ik een opgezwolle keel. Ik kon geen hap eten en slikken van mijn eigen speeksel was als een bosje naalden, zo'n pijn. En ja hoor, je voelt 'm al aan komen. Terwijl er in Amerika nog weinig plekken zijn waar je mag roken, zat ik in een hoekje van de kelder van mijn appartement met een deurtje los, te roken. Dan maar liever met een sigatretje op de ski-latten, zoals afgelopen week..

Door cassy33 op Za Jan 13, 2007 18:16
Erg herkenbaar je verhaal Christle, ik heb een aantal van zulke ziekenhuis verhalen, ik schaam mij nu nog diep en op die momenten dat ik het deed boeide het mij echt niet en kende ik die schaamte niet, dan kon ik maar aan 1 ding denken 'Ik zou kosten wat kost een rookhol zien te vinden in dat ziekenhuis!', ook met infuus alleen wel gewacht tot ik niet meer met die zakken aan zo'n kar hoefde te lopen, toen eenmaal die slang eraf mocht en ik alleen 3x daags nog aan die antibioticazakken moest wist ik echt niet hoe snel ik naar beneden moest om te gaan roken en dan te bedenken dat daar ook mensen zaten met kar en infuus eraan en rolstoelen enz. toen dacht ik 'god zeg had ik 2 dagen geleden hier al kunnen zitten!' Nou als ik daar nu aan terug denk, leek wel 1 of andere junk haahahhaha

gr.CasCo

Door st.Maarten op Zo Jan 14, 2007 3:26
Eigenlijk heb ik er wel een paar.

Maar een die ik wel heel genant vindt:

Ik had eens midden in de nacht geen shag, maar wel vloeitjes.
Heb toen alle asbakken bij elkaar gezocht en van de peukjes die daar in zaten weer een hele sigaret gedraaid.
Achteraf gezien vindt ik dit wel walgelijk.

Ook ben ik op een gegeven moment gestopt met shag te roken en ben ik over gegaan op filter sigaretten omdat ik last kreeg van mijn keel. Ook had ik veel last van hoesten.
Dacht dat dat met filtersigaretten wel minder zou worden.

Blij dat ik me daar niet meer mee hoef bezig te houden.

Maarten.

Door Rob1966 op Zo Jan 14, 2007 9:20
Het is alweer een aantal jaar geleden maar ik zat op een gegeven moment thuis onderuit op de bank een blowtje te roken en ik was echt zo stoned als een garnaal toen mijn opa en oma voor de deur stonden.

Ik kon wel door de grond zakken maar gelukkig kwamen ze niet binnen, ze zeiden alleen even gedag.

Door Janine3 op Zo Jan 14, 2007 10:55
Nou St. Maarten. Ik ken het nog beter

Had eens geen shag maar ook geen vloeitjes meer.
Ben ook alle asbakken bij langs geweest, shag eruit gepullekt en met behulp van krantenpapier (deden ze in de oorlog ook) en pritt stift een sigaret in elkaar geknutselt.
Het giert door je keel en is erg snel op maar ja, je moest wat!!
Door Janine3 op Zo Jan 14, 2007 10:58
Ik (samen met een vriendin) was op weg naar Turkije, vanaf luchthaven Eelde. Tussenstop in Maastricht.
Al een uur niet gerookt en nog drie uur niet roken te gaan.
Snel dat rookhok in, want nergens anders kon/mocht je roken.
In korte tijd drie peuken weg gedampt samen met andere rokers (het zat er vol). Er hing een waar rookgordijn. Walgelijk!!!!!
Toen we dat hok uitkwamen zag je de niet-rokers vol afschuw kijken. En gelijk hadden ze. Wat moeten we een afschuwlijke smerige lucht met ons meegedragen hebben.
Afgelopen jaar hadden we weer een tussenstop in Maastricht. Maar nu zat ik aan de andere kant van dat hok. En ik zag ze hijsen, die rokers. Om maar zoveel mogelijk nicotine binnen te krijgen in korte tijd.
Wat ben ik blij dat ik daar niet meer in hoef.

Roken???
Nooit meer!!!

Door Gast op Zo Jan 14, 2007 12:47
Nee, dan de smoking lounge op het vliegveld van Washington!!
Na een lange vlucht eindelijk geland, en gelukkig: er stond een bordje "Smoking Lounge". Hele vliegveld over gelopen, duurde wel een half uur, en toen kwam ik bij een soort plexiglas kubus, midden in een hal, waarin ongeveer 80 mede-verslaafden aan een peuk stonden te hijsen. Als je er binnenkwam, hoefde je er zelf eigenlijk al geen peuk meer op te steken, zo zwaar was de rook. Daarna moest je je weer naar de uitgang worstelen, om dan als een 'rookbal' weer naar buiten te buitelen. Iedereen die langs liep keek je medelijdend aan...

Zelfde op het vliegveld in Caïro: een hokje van 2 x 2 meter, maar gelukkig wel rustiger. Terwijl Egypte toch altijd zo ongeveer het laatste land was waar de sigaretten nog altijd vijftig cent kosten en je overal mocht roken.

De laatste toevlucht kunnen rokers nog zoeken op het vliegveld van Port Sudan: daar mag je nog altijd overal paffen.

In Italië mag het nergens meer: daar ben ik met een eveneens verslaafde vriendin anderhalf uur op zoek geweest naar een plekje waar we er tijdens onze tussenstop illegaal eentje op konden steken. Echt niet, dus...

Door Janine3 op Zo Jan 14, 2007 14:28
Haha, dat hadden wij ook op het vliegveld van Rome. Nergens een rookplekkie te vinden. We werden er sjacherijnig van
Maar we durfden het niet te wagen om op de wc een op te steken.
Wat zielig he?

Door Gast op Zo Jan 14, 2007 14:37
Janine3 schreef:Haha, dat hadden wij ook op het vliegveld van Rome. Nergens een rookplekkie te vinden. We werden er sjacherijnig van
Maar we durfden het niet te wagen om op de wc een op te steken.
Wat zielig he?

Heb jij ook een half uur in de toiletruimte gestaan van: "Zal ik wel, zal ik niet?"

Er schreef (hier??) iemand: ik leek wel een junk. Nou, dat 'leek' zal ik maar weglaten.

Door cassy33 op Zo Jan 14, 2007 14:55
Georgia schreef:
Janine3 schreef:Haha, dat hadden wij ook op het vliegveld van Rome. Nergens een rookplekkie te vinden. We werden er sjacherijnig van
Maar we durfden het niet te wagen om op de wc een op te steken.
Wat zielig he?

Heb jij ook een half uur in de toiletruimte gestaan van: "Zal ik wel, zal ik niet?"

Er schreef (hier??) iemand: ik leek wel een junk. Nou, dat 'leek' zal ik maar weglaten.

Uhhh ja Georgia dat was ik..... ik laat dat 'leek'nu ook weg, want ik was gewoon echt een junk jeetje mina maar nogmaals op dat moment schaamde ik mij er niet voor, dacht alleen maar aan die nicotine-inhalatie ! hahaha OW als ik daar nu aan terugdenk LOL

gr.CasCo

Door vonnie op Zo Jan 14, 2007 18:32
leuk topic...

wel............het laatste jaar mag je niet meer roken in de zwembaden...dus........ging ik het liefst naar het buitenbad met de kinderen, maar daar was het 'weer' niet altijd naar.

dus...........een hele middag in het zwembad, zonder peuk????
NEEEEEEEEE

ik mocht alleen bij de ingang buiten staan roken. echt!!! ik heb voor het zwembad, in mijn bikini, op blote voeten, in de regen.........staan roken........oh al die voorbijgangers..............

how low can you go???

en.............

dion krijgt een donor longslagader/hartklep.. we gaan van sophia naar dijkzicht, dion wordt zo opgehaald...............maar waar is de moeder????

ohhhh ik werd helemaal gek hoor, ik moest nog even roken......maar ik schaam me zooooooo!!! staat er een heel team helemaal steriel.......om het leven van je zoon te redden.......

en...........

catharina ziekenhuis utrecht.....dion moet met spoed naar rotterdam voor ok..ik ren al peuk draaiende achter de ambulance broeders.........(dacht, terwijl zij hem in de ambulance zetten, kan ik snel roken.??) dus ik stak gelijk buiten mijn peuk aan...

zegt de ambulance broeder...U mag NIET roken in de ambulance...

Door Chanel op Zo Jan 14, 2007 18:39
Ook bij mij een ziekenhuiservaring.
Net bijgekomen uit de narcose en nog stampvol morfine wilde ik mij door mijn man met bed en infuus en al naar buiten laten rijden voor een peuk.
Kreeg toen als een klein kind (en terecht) van de verpleegkundige op mijn kop.
Vooral heel genant als je bedenkt dat ik zelf verpleegkundige ben.
Gestopt op 30 november 2006

Door ingrid107 op Ma Jan 15, 2007 13:46
Dit is een waargebeurd verhaal!!!

Een collega van me,had eens zo'n zin in een shaggie... Wel shag,alleen geen vloei. Het hele huis op de kop gezet voor vloei,maar kon het niet vinden...Opeens kreeg ie een helder ogenblik???? Wat dacht je wat????

Hij kwam een Bijbel tegen met van dat dunne papier( ).........en heeft daar met een schaar,een paar vloeitjes nagebootst.. En kon toen een shaggie draaien.

Erg he?? Hoe verslaafd ben je dan??

En nee,ik was het niet zelf!! Het was echt m'n collega!!

Groetjes,Ingrid..

Door Flubbel op Ma Jan 15, 2007 15:08
Oh vreselijk!

Schaam me kapot.......is maar goed dat jullie mij niet kennen...

Mocht vroeger thuis niet roken, dus moest ik maar de hond uit gaan laten ofzo (rookte dus stiekem), toen had ik geen sigaretten meer en ook geen geld. Dus ben ik half opgerookte peuken op straat gaan zoeken..... En die heb ik dus verder opgerookt

Damn.... hoe triest was ik!!!

Was maar 1 keertje haha....schaam me nog!

Door Gast op Ma Jan 15, 2007 17:42
Heb ik ook ooit eens gedaan... Vond nog een hele lang peuk. Uiteindje eraf geknipt, en opsteken. Bjuk!

Door Betty op Di Jan 16, 2007 9:05
vonnie schreef:en.............

dion krijgt een donor longslagader/hartklep.. we gaan van sophia naar dijkzicht, dion wordt zo opgehaald...............maar waar is de moeder????

ohhhh ik werd helemaal gek hoor, ik moest nog even roken......maar ik schaam me zooooooo!!! staat er een heel team helemaal steriel.......om het leven van je zoon te redden.......

Oh wat erg he, dat had ik ook gedaan, zeker weten! Toen mijn dochter vorig jaar geopereerd werd was ik zooo blij dat ik niet rookte. Ik stonk niet, en nog veel belangrijker: ik kon de hele dag naast haar zitten zonder dat ik nerveus werd en naar buiten moest, mn kind alleen laten om vervolgens gigantisch meurend weer binnen te komen. Want dat had ik gedaan hoor, zeker weten.

Door Gast op Di Jan 16, 2007 10:19
Ik vond en vind dat een van de ergste dingen om te zien: rokers bij de ingang van het ziekenhuis, soms inderdaad in badjas en pyama en met infuus...

Toen ik net gestopt was, moest ik naar het gemeentehuis in een naburig dorp. Op weg daarheen zag ik een meisje voor een kantoor staan (het was zo'n smal stadsstraatje waar je ook nergens in een hoekje kan gaan staan of zo), met een kop koffie en een peuk. In de regen...Ze keek me heel gegeneerd aan...
Gezéllig, even een lekker sigaretje roken.

Door Flubbel op Di Jan 16, 2007 11:49
En zo waren wij ook allemaal!

Van de week naar Den Helder gereden met mijn vriend... regende en waaide kei hard, zaten even ergens wat de drinken waar je binenn niet mocht roken....
Gaat ie buiten een sigaret roken... Kreeg hm natuurlijk eerst niet aan met die regen!!

Zou ik ook gedaan hebben... maar vond het toch een triest gezicht eigenlijk!!

Damn...kan niet zeggen hoe blij ik ben!

Door ingrid107 op Di Jan 16, 2007 13:17
Of als je naar de tandarts moet,en even vantevoren nog gauw 1 peukie opsteken,kauwgumpje en klaar........ja dag......die tandarts is ook nie gek.

Goor eigenlijk he??

Door Lotje op Di Jan 16, 2007 13:23
ik maakte altijd tandarts afspraak om 8:00, vlak daarvoor uit bed, dan redde ik het zonder roken :o)
ben benieuwd of ze het nu gaat zien, dat ik niet meer rook!

Door Janine3 op Di Jan 16, 2007 14:14
tuurlijk ziet zij/hij dat.
Ik merk het zelf dat mijn tanden een stuk witter zijn dan voorheen.

Door Christle op Di Jan 16, 2007 15:10
Ik vind al jullie verhalen geweldig en...triest, een dubbel gevoel dus, maar wel een om van te leren.

Ik lag trouwens gewoon riant in bed te roken in het ziekenhuis. Heel behulpzaam het verplegend personeel

Door Gast op Di Jan 16, 2007 18:31
Christle schreef:Ik vind al jullie verhalen geweldig en...triest, een dubbel gevoel dus, maar wel een om van te leren.

Ik lag trouwens gewoon riant in bed te roken in het ziekenhuis. Heel behulpzaam het verplegend personeel

Écht? Waar was dat?

Het is ook wel triest natuurlijk. Anderszins is het best goed om te bedenken hoe erg het was. Je ziet jezelf als roker niet als junk, want dat zijn hopeloze heroïnespuiters... Maar je bent net zo goed wél een junk, alleen een iets andere variant. Je ziet gewoon wel wat een verslaving met je kan doen.

En ach, ik vind eerlijkheid altijd wel verfrissend.

Door Rakolien op Wo Jan 17, 2007 13:11
hahahaha heb helemaal in een deuk gelegen terwijl ik dit topic las
ook ik ziekenhuis perikelen
idd net geopereerd en terug op je eigen kamer
stommelend met infuus in mijn arm naar rook hol
daar knock out gaan...echt letterlijk
weg gehaald worden door verplegend personeel en er 3 uur later gewoon weer zitten
kids amandelen knippen...snel snel buiten roken 3 achter elkaar, te laat op de voorbereidende kamer komen en op je lazer krijgen
mijn petekindje werd geboren...ik zou erbij zijn, moeder had het slecht met infuus, ik ook vanwege nicotine gebrek dus steeds naar buiten
nu schaam ik me dood maar toen kon ik alleen maar aan peuken denken terwijl zij echt een klote bevalling had (op het moment supreme was ik er wel hoor, moest helpen letterlijk)
dit is voor mij wel motivatie om gestopt te blijven

Door tett op Wo Jan 17, 2007 13:35
20 jaar geleden lag mijn vader met longkanker (van het roken pakje shag per dag) in zijn laatste dagen bij ons in de huiskamer. Mijn tante (zijn zus) en ik bleven gewoon doorroken, weliswaar in de keuken maar toch.... te genant voor woorden. Sorry paps!!

Door Chanel op Wo Jan 17, 2007 13:45
Hoewel soms komisch is het allemaal toch te genant voor woorden. Omdat we hier lekker anoniem zijn durven we het hier wel te schrijven maar ik schrik er toch van hoezeer een verslaving je persoonlijkheid overneemt.
Al het bovenstaande: dat zijn wij toch niet? Dat is wat de verslaving met je doet.
Heel eng om te weten dat als ik vandaag weer zou gaan roken ik ook onmiddelijk weer dat gedrag zou gaan vertonen.
Gestopt op 30 november 2006

Door Betty op Wo Jan 17, 2007 14:44
dat heb je goed gezegd, dat zijn wij niet, dat is de verslaving. Want oh wat was ik blij in dat ziekenhuis dat ik de hele dag kon blijven. Maar toen voelde ik me zoon slechte moeder dat ik mn kind steeds in de steek liet.

Door Christle op Wo Jan 17, 2007 15:26
Georgia schreef:
Christle schreef:Ik lag trouwens gewoon riant in bed te roken in het ziekenhuis. Heel behulpzaam het verplegend personeel

Écht? Waar was dat?
Het is ook wel triest natuurlijk. Anderszins is het best goed om te bedenken hoe erg het was. Je ziet jezelf als roker niet als junk, want dat zijn hopeloze heroïnespuiters... Maar je bent net zo goed wél een junk, alleen een iets andere variant. Je ziet gewoon wel wat een verslaving met je kan doen.
En ach, ik vind eerlijkheid altijd wel verfrissend.

EMC, (voormalig Dijkzigt), sssstttt niet verder vertellen
Trouwens niks dan goeds over het verplegend personeel , fantastische mensen,
die een zeer zware tijd voor mij een stukje lichter hebben gemaakt (en dan bedoel ik niet het roken).
Zo, dat mag ook wel eens gezegd worden

En je hebt gelijk en gelijk

Door Bee-Gee op Wo Jan 17, 2007 15:44
Bij mij moest eerst mijn peuk op voor dat ik met mijn kids ging tekenen spelen of wat dan ook!!!
Denk daar eens overna denk dat er genoeg zijn die dat deden "jha mama/papa rookt ff zijn/haar peukie op en dan kom ik bij je"
Waar lullen we dan nog over????
Wat is er nou belangrijker je kind of die stink peuk?????

Door Dirgni op Wo Jan 17, 2007 17:15
ca. 8 jaar geleden geopereerd aan mijn baarmoederhals, vanwege grote kans op baarmoederhalskanker (natuurlijk niet door het roken )

zodra ik weer kon lopen na de ruggeprik liep ik met catheter en supertampon om het bloeden te stelpen naar de rookruimte om te roken..
ik kon de nacht na de operatie niet slapen dus ben 's nachts meer in de rookruimte geweest dan ergens anders ..

vreselijk om verslaafd te zijn..dat wil ik echt nooit meer!

groet, Ingrid

Door superstopper op Vr Jan 19, 2007 15:02
ja heb ook zoiets gehad in het ziekenhuis, lag daar vorig jaar na
een longembolie en had het advies gehad om toch maar niet meer te roken en mocht ook absoluut niet uit bed, maar ja maak dat een verslaafde maar wijs.
de eerste twee dagen ging het nog wel maar daarna had ik zo,n trek dat ik maar door de gang ben gaan sluipen op weg naar het rookhok,
was er al bijna en natuurlijk helemaal blij dat ik niet gezien was,
tot er opeens twee van die artsen voor me stonden, toen schaamde ik me echt heel diep maar toch door gelopen om die peuk te roken en dat met twee paar ogen in je rug gebrand. best triest eigelijk, gelukkig dat ik er vanaf ben!
Door Betty op Vr Jan 19, 2007 15:06
ik heb ooit eens een infectie aan mn luchtwegen gehad, twee dagen in het ziekenhuis gelegen. Doet de zuster een intake gesprek op de longafdeling waar ik moest komen te liggen. Zegt ze: het is wat druk overal, vind je het erg als we het in de rookkamer doen? Op de longafdeling!!!!!!!!!!!!! Zo! Goed dat ik dat wist! Ze was nog niet weg of daar ging ik weer naar de rookkamer. Ik kon maar een heeeeeel klein trekje nemen want gewoon inademen deed al zeer. Jesses wat triest

Door Frau Antje op Ma Jan 22, 2007 20:45
Wij hadden eens op een zondagmiddag vrienden op bezoek, zat lekker met mijn vriendin een sigaretje te roken, zie ik ineens de auto van mijn ouders de oprit opdraaien, dus smijt mijn sigaret in de asbak en wist niet hoe snel ik deo op moest spuiten, mijn vriendin zit me met open mond aan te kijken, jezus Lin, je bent 30, je gaat me toch niet vertellen dat je ouders niet weten dat je rookt, wel dus!

Door coucou op Di Jan 23, 2007 16:06
Dat ken ik, op mijn 25ste, mijn beste vriend is 38 en ook zijn ouders "weten"het niet. Je ruikt het 100%, maar de moed om het te zeggen....

Door Leentje op Wo Jan 24, 2007 23:15
Ik geloof dat zo'n beetje alle verhalen hier genoemd hier op mij van toepassing waren. Zelf ziekenhuiservaring. Mijn dochter heeft in coma gelegen en ik maar elk uur naar de rookkamer om te paffen, toen ze bijkwam wilde ik eigenlijk bij haar blijven, zo jong als ze was (nog geen 3) zei ze op een gegeven moment, mamma ga maar sigajetje roken hoor ik kan weleven aleen blijven, nou jaaaaaaa zeg, enne ik ging ook nog, vreselijk voelde ik me. LAnge vluchten was ook zo iets, 2 jaar geleden naar CUba met tussenlanding oop de DOminicaanse, ik dacht kan ik daar lekker evenroken nou mooi niet dus. Ik was in staat om ze iets aan te doen.

Toen ik nog thuis woonde verkocht mijn vader rookwaar op zijn werk in de kantine, vaakhad hij de voorraad thuis staan, ik was er op een gegeven moment heel handig in geworden om de etiketjes heel voorzichtig los te maken, dan uit elk pakje 1 shagje draaien en weer dicht plakken, oooh en iemand anders kocht die pakjes dan weer oeiii.

Moet ik nog even doorgaan ??? Die van de bijbel ken ik trouwens deed mijn schoonmoeder ook regelmatig vroeger in armere tijden.

Zelf werk ik in het ziekenhuis en heb regelmatig de hele dag spreekuur en door uitloop geen pauze, ik zat dan altijd te puzeelen wanneer ik even tussendoor snel kon gaan paffen zonder dat de patienten al te lang meosten wachten op de verslaafde zuster, wij hebben trouwens helemaal geen rookhol maar alleen een open abri achter het ziekenhuis want het is voor het personeel verboden om voor de ingang te roken.

Nou dat waren er wel even genoeg oke

Door mentos op Vr Jan 26, 2007 14:32
Die van mij was ook in het ziekenhuis en dat tijdens de weeen van mijn bevalling. IK weet het nog goed samen met nog een vrouwtje hebben ik op het laatste moment stiekem staan roken bij de nooduitgang. Windkracht 12 was het, hartstikke koud en heel veel pijn en toch nog een sigaretje roken, tis toch eigenlijk te gek voor woorden he.

Door Sasja op Vr Jan 26, 2007 14:41
Het blijkt vooral het ergste in het ziekenhuis, hoe confronterrend. Maar daarom juist natuurlijk.

Ik was net geopereerd, een hele fikse operatie en ik had flink morfine gekregen. Ik had mijn ogen nog niet open of ik zei, dat ik een sigaret wilde. Dat mocht natuurlijk niet en toen veranderde ik in een soort heks. Ik schaam me er nog voor. Ik weet niet wat voor ellende er uit mijn mond kwam, maar ze hebben me met bed en al de rookgang opgereden, met al mijn infuuszakken erbij. Het was verschrikkelijk. Door de morfine viel ik bijna meteen in slaap, waardoor ik zowat een gat brandde in mijn dekens met de sigaret.
O dit echt nooit meer.

En ooit, heel lang gelden, ontmoette ik een stuk van een vent. Echt alles klopte en ik was tot over mijn oren verliefd. Hij vond mij heel leuk, maar ja, ik rookte dus daar bleef hij ver bij uit de buurt. Ik kon wel door de grond zakken toen hij dat zei.

sasja

Geplaatst door Anoniem op 03/03/2008 - 00:20

Lid sinds 02 Mar 2008

Door Gast op Vr Jan 26, 2007 18:27
Sasjah schreef:En ooit, heel lang gelden, ontmoette ik een stuk van een vent. Echt alles klopte en ik was tot over mijn oren verliefd. Hij vond mij heel leuk, maar ja, ik rookte dus daar bleef hij ver bij uit de buurt. Ik kon wel door de grond zakken toen hij dat zei.

sasja

Jammer dat je hem niet leuk genoeg vond om te stoppen. Ik stopte dan altijd wel, met zo'n verliefdheid, maar binnen de kortste keren stond ik toch weer stiekem te paffen.

Ken je die scène uit Sex and the City? Carrie heeft dan een vriend, Aidan, en die gaat ook uit principe niet met rooksters uit. Natúúrlijk stopt ze, om niet al te lang daarna betrapt te worden terwijl ze op straat stiekem staat te hijsen...

Door Sasja op Vr Jan 26, 2007 18:44
o ja georgia, hilarisch die aflevering van Sex and the city. Zo was ik dus ook.Echt mijn best gedaan om niet te roken en dan stiekum wel, totdat hij me in een keer betrapte en ik mijn mond zowat brandde aan die sigaret. Haha. Ik slikte de sigaret van schrik bijna in. En nu achteraf denk ik, hij wist natuurlijk allang dat ik stiekum rookte. Tenminste, hij moet het toh aan mij geroken hebben. Hoe naief was ik zeg...

Nee blijkbaar was toen die sigaret belangrijker dan de man...grrr.. Nu vind ik mannen die roken ook niet meer aantrekkelijk, dus ik kan me goed voorstellen wat hij toen dacht.

Door henk52 op Vr Jan 26, 2007 22:16
Ik heb diverse ervaringen op luchthavens waar ik wilde roken en waar ik, soms na heel lang zoeken (bv Kuala Lumpur, in een andere terminal waar ik met een treintje helemaal naar toe moest), een legaal rookhol had gevonden. Het stond er soms al zo blauw van de walm dat je er helemaal geen sigaretje hoefde op te steken en bijna spugend en stinkend na een minuut of twee naar buiten vluchtte.

En verder heb ik in Mombasa, Kenya eens met een acute blindedarmonsteking in een ziekenhuis gelegen.
Na de operatie (narcose) wilde ik onderhand wel weer eens een sigaretje, in dit geval een zware van Nelle. Heb ik buiten op het balkon voor mijn kamer op "staan" te roken. Maar goed dat het balkon een balustrade had en een stoel, anders had ik het niet overleefd. Ik weet niet meer precies hoe ik toen in mijn bed terug ben gekomen zonder allebei mijn benen te breken. Ik weet nog wel dat ik de volgende dag tot de conclusie kwam dat ik een prachtige gelegenheid om maar meteen met roken te stoppen had laten lopen

Door Hoop op Zo Jan 28, 2007 11:16
En wat vinden jullie dan van 's morgens opstaan, op de bank neerploffen met in de ene hand een peuk en in de andere hand een inhalator met ventolin............

Door Sasja op Zo Jan 28, 2007 11:33
o Hoop, die is ook wel heel erg.....
Maar je zal de enige niet zijn die dat heeft gedaan. Ik gok dat er toch een hoop astma patienten zijn, die flink lang gerookt hebben, of nog roken. Ik ken er in mijn omgeving al 3.

sasja

Door Leentje op Zo Jan 28, 2007 23:13
Ik heb vroeger een paar jaar op de longafdeling gewerkt en daar gingen mensen even van de zuurstof af om te kunnen roken. (longarts rookte zelf als een ketter)

Door Sasja op Ma Jan 29, 2007 11:17
Volgens mij wordt er bijna nergens zo veel gerookt, als in het ziekenhuis....
heb ik wel eens horen zeggen...

Door miertje op Ma Jan 29, 2007 12:36
Ik heb vorig jaar bij een tussenstop op Beijing een schoonmaakster omgekocht om in de WC in het schoonmaakhok te mogen roken.... was een hok van 1 bij 1 meter, stond ik dan tussen de dweilen!

Was natuurlijk niet eens lekker, maarja, ik moest nog 8 uur naar Amsterdam!!

Door tett op Di Jan 30, 2007 13:33
henk52 schreef:Ik heb diverse ervaringen op luchthavens waar ik wilde roken en waar ik, soms na heel lang zoeken (bv Kuala Lumpur, in een andere terminal waar ik met een treintje helemaal naar toe moest), een legaal rookhol had gevonden. Het stond er soms al zo blauw van de walm dat je er helemaal geen sigaretje hoefde op te steken en bijna spugend en stinkend na een minuut of twee naar buiten vluchtte.

En verder heb ik in Mombasa, Kenya eens met een acute blindedarmonsteking in een ziekenhuis gelegen.
Na de operatie (narcose) wilde ik onderhand wel weer eens een sigaretje, in dit geval een zware van Nelle. Heb ik buiten op het balkon voor mijn kamer op "staan" te roken. Maar goed dat het balkon een balustrade had en een stoel, anders had ik het niet overleefd. Ik weet niet meer precies hoe ik toen in mijn bed terug ben gekomen zonder allebei mijn benen te breken. Ik weet nog wel dat ik de volgende dag tot de conclusie kwam dat ik een prachtige gelegenheid om maar meteen met roken te stoppen had laten lopen.

Ik heb zo moeten lachen om je ervarin in Kuala Lumpur. Dit jaar ook geweest en dezelfde ervaring gehad. Heb het 1 minuut uitgehouden en ook naar buiten gerend wat verschrikkelijk was dat zeg!!

Door Betty op Di Jan 30, 2007 14:56
In een theater in ijmuiden had je een rokers lounge. Daar ook even tussen staan hijgen, je kon elkaar niet eens meer zien en daarna eruit lopen....... je had het idee dat je een meur in een cirkel van 3 meter om je heen had, was het liefst gaan douchen, schaamde me kapot

Door derrick op Di Jan 30, 2007 16:03
Ik ben in mijn werkzame leven als rechercheur eens betrokken geweest bij het begeleiden van een stel van terreur verdachte extremisten.

De verdachten werden in een spezialen bus transportiert en daarin mocht er niet worden gerookt.
Door allerlei tegenslagen duurde het transport vele malen länger als voorzien en ik had op een gegeven moment een onafwendbare drang naar eine zigarette.

Ik probeerde ongemerkt achterin de bus een zigarette aan te steken bij een schuifraam, maar 1 van de verdachten bemerkte dit en nam de gelegenheid te baat om uit te breken via de dakventillatieluiken.
Er werd natuurlijk direct groot alarm gegeven en de verdachte is gelukkigerwijs redelijk snel daarna weer in verzekering gesteld, maar ik kreeg natuurlijk een enorme douw van mijn superieuren.

Daarvan heb ik gedurende mijn ganse carriere veel last gehad en dat alleen maar om die stomme peuken!!!

Door s op Vr Apr 06, 2007 21:46
Ik blaas deze topic toch even nieuw leven in want het blijft leuk, terukijken op die slechte ouwe tijd...

Ik ken ze allemaal hoor: de rookruimtes op internationale vliegvelden. Maakte er een goede gewoonte van om bij het inchecken al te vragen of er een rookruimte was en zo ja wáár. Mooiste moment: in Bangkok waar het glazen hok zo blauw stond dat het me volstrekt logisch leek dat een mevrouw met een mondkapje op haar man kwam zoeken tussen de rookwolken... Tot ze het mondkapje naar beneden deed en zelf een sigaret opstak!

Mijn meest genânte moment dateert nog van de tijd dat we met niet per vliegtuig reisden, maar met een 25 jaar oude megagrote camper van 6,50 m lang en ruim 3 m hoog. Niet een ding dat je zomaar even oppakt en ergens anders neerzet. Maar goed, picture this: Italië, zondagavond een uur of 8. De camper is geïnstalleerd en dat geldt ook voor de rest van het gezin (mama, papa en kindjes van 7 en 5). Maar dan: paniek. Mama heeft nog 3 sigaretten en het is absoluut onmogelijk dat ze daarmee de vogende ochtend redt. Maar in de verste verte is geen sigarettenautomaat (Italië was tóen al fel anti-roken!) te vinden, in cafés worden geen sigaretten gekocht en het dichtsbijzijnde tankstation is 20 kilometer verderop. Resultaat: het hele gezin pakt de camper in en vertrekt op zoek naar sigaretten voor mama...

Helaas, dit voorval zorgde er niet voor dat ik ging stoppen, integendeel: ik zorgde ervoor dat ik nooit meer in zo'n situatie terecht zou kunnen komen en had altijd minimaal 5 pakjes sigaretten in voorraad. Ik kocht mijn sigaretten altijd per slof. Toen ik besloot te stoppen met roken, had ik maar liefst 6 (goedkopere taxfree) sloffen in voorraad. Daarvan heb ik er 3 kunnen verkopen en 3 weggegeven... Alleen al daarom wil ik nooit meer beginnen!

S

Door Gast op Za Apr 07, 2007 10:00
God ja, Italië!

Eens zes uur op Rome moeten wachten, en nergens mocht je roken! Wat erg. In het begin gaat het nog wel, maar dan uiteindelijk begin je toch te kijken naar plekken waar het stiekem dan. En uiteindelijk toch niet durven.... En die uren ALLEEN maar bezig zijn met het niet-mogen-roken. En dan na je doorvlucht ergens anders aankomen, eindelijk die peuk op mogen steken, en je dan realiseren dat het feitelijk helemaal niet lekker is. Na drie trekjes is de lol er al weer af.

Door Adrie op Za Apr 07, 2007 16:40
Mijn meest genante peuk was toen ik al aardig
op weg was met mijn stopbesluit.

Ik was chaggie.... Nico speelde door mijn hoofd en
ik wist dat er nog restjes shag van mijn hus in de
container lagen. Weliswaar onder water gehouden,
maar we hebben niet voor niets een magnetron.

Shag in de magnetron gedroogd, er konden nog
2 peuken uitgedraaid worden. Er lagen wel nieuwe
pakjes shag in huis, maar ik wilde me niet laten kennen
tegenover mijn hus. Dat was het begin van het einde
van het stopbesluit. Zielig, maar wel waar.

Door Brenda36 op Zo Apr 08, 2007 19:02
en ik heb niks nieuws meer toe te voegen...bijna alle situaties ken ik persoonlijk.

Door muggie op Ma Apr 09, 2007 0:42
Zitten roken 22 jaar geleden met in de ene hand een flesje voor de baby en in de andere hand een peuk, ohhhhh echt errug.........

Door Nonja op Ma Apr 09, 2007 9:53
Net bevallen, nog met de benen in de beugels, gynaecoloog was de placenta aan het controleren en zegt met die placenta in z'n hand: "Nou, ik kan hier bijna lezen wat voor merk je hebt gerookt."

Door Betty op Ma Apr 09, 2007 10:04
Nonja schreef:Net bevallen, nog met de benen in de beugels, gynaecoloog was de placenta aan het controleren en zegt met die placenta in z'n hand: "Nou, ik kan hier bijna lezen wat voor merk je hebt gerookt."

Oh nonja wat erg! Ik wilde bij alledrie mijn kinderen GEEN foto van de placenta. (en drie keer raden waarom niet) Ben nu weer zwanger en zoooo blij dat ik niet meer rook!

Door Devie op Di Mei 08, 2007 12:50
op weg naar Bali tussenstop in Singapore,prachtige vlieghaven en zekers tijdens kerst, maar moesten ook weet ik hoever lopen om ergens uit te komen in een rokershol,

Door Carin op Di Mei 08, 2007 19:12
ow, ow, ow, ik weet ook nog een leuke!!!

Ik ging een keer een bierworstje eten, wilde hem in mijn mond steken om te bijten en....hield ik het worstje tussen wijs- en middelvinger en wilde ik hem oproken...oeps...Hoezo verslaafd...

en inderdaad; in het ziekenhuis...

Acute en geperforeerde blindedarm....Toen ik nog thuis was moest ik roken (ondanks dat ik bijna moest kotsen van de misselijkheid en ik helemaal geen zin had om te roken). Na een week ziekenhuis stapte ik naar buiten en stak een peuk op...VIES!!!! Maar, gewoon doorroken tot het lekker werd...Heb nog steeds spijt dat ik toen niet gestopt ben....

Door InZane op Wo Mei 09, 2007 9:45
Ben het er ook mee eens!

Als ik de verhalen hier zo lees dan heb ik me altijd nog aardig in de hand weten te houden geloof ik

Natuurlijk heb ik wel een paar momenten:

- Het bekende rokershok in het ziekenhuis met veel glas pal naast de restauratie natuurlijk. Je voelt je in ieder geval aardig bekeken als je daar zit te roken en die stank die er hang.. vreselijk. Dan heb ik het nog niet eens over de mooie gele muren en plafond.

- Na een vlucht gelijk op zoek gaan naar rookplek op het vliegveld en daar eerst 'lekker' paffen samen met de 100 andere verslaafden. Te ranzig.
Stopdatum: 11 september 2006

Door assie68 op Za Jun 02, 2007 23:10
man in het complot bij 2e zwangerschap (bij mn 1e zwangerschap wel gestopt),
Mijn vader hielp bij het verbouwen van de zolder maar ik wou niet dat hij wist dat ik rookte, dus als mn man en mijn vader weer naar boven gingen liet mn man een sigaretje voor me achter. Wie was ik nou eigenlijk aan het bedonderen

Door Pinkeltje op Zo Jun 03, 2007 23:36
Jeetje dit is leuk (en erg!!)

Had mijn kaak op drie plekken gebroken (au..). De chirurg had net mijn kaken gezet en aan elkaar gezet. Het eerste wat ik doe hups naar de rookkamer...mocht helemaal niet ivm verdovingen.
Zat ik daar mijn shaggie te pielen en wilde met mijn tong de plakrand besmurriën...kon mijn tong niet meer mijn mond uit!!! AAAH....dus wekenland met mijn vingers en spuug de plakrandjes gedicht

Stoppogingen met roken...
Na een uur stoppen met roken dan toch nog één pakje halen...er drie op roken en alle peuken nat maken...
Na een uur weer een pakje halen en ECHT de laatste twee op roken en hups weer de prullenbak in helemaal nat.
En dan weer een pakje halen...ff later... Hardnekkig.

HOEZO ZONDE VAN HET GELD??!!

Nou ik vind het zo wel weer embarassing genoeg
niets moet, alles kan

Door dewanand op Wo Jun 06, 2007 10:04
toen ik opgenomen was in B3 afdeling zwaar gestoorden, in 2003 leerde ik een oude vrouw kennen, Antoinette. Zij rookte een pakje shag per dag, eigenlijk meer draaien dan roken want na twee trekken gooide zij het al weg. Heel triest geval. Haaar vingers waren helemaal bruin van het roken. Ik zie nog steeds voor mij hoe men haar vingers in pure bleek weekten om alle bruine aanslag te verwijderen. Echt diep triest.

zo wil ik nooit eindigen op mijn zestigste en daarom wil ik nog dit jaar voorgoed stoppen met roken. Ik en mijn vrouw praten hier elke week over.
klachten heb ik nog niet, maar stoppen voor je een klacht heb is slimmer.

andere rookervaring van mij.
was twee jaar geleden en ik had zware griep. Ondanks alles bleef ik doorroken en na elke trek volgden vreselijke pijnlijke hoestbuien, met slijm en rochelen. Mijn keel deed veel pijn maar ik rookte toch mijn shaggie elke dag. Stom he?

rokers zijn dom en koppig, als ik naar mijzelf kijk.

groeten

dewanand

Door LotjeS op Wo Jun 06, 2007 21:49
Wat ik eigenlijk van mezelf het allerstomst vond:

Ik werd gebeld door een goede vriendin, dat een andere vriendin ernstig ziek was. Longkanker met uitzaaiingen en ze had nog maar kort te leven. En wat doe ik? Ik steek een sigaret op!!!!
We hebben deze vriendin nog kunnen helpen door haar huisje op te knappen, zodat ze een fijne omgeving had om te sterven. Helaas heeft ze daar maar 3 weken van mogen genieten.
En toch blijft het me verbazen dat ik toen niet gestopt ben, maar dat dat maanden heeft moeten duren. Wat hebben rokers toch een enorme plaat voor hun hoofd

Door Mo'tje op Vr Jun 08, 2007 10:16
Holy moly... Al die verhalen even zitten lezen...
Dit is eigenlijk de voornaamste reden dat ik niet meer een roker wil zijn; die verdomde afhankelijkheid en er alles voor willen doen om maar een peuk te roken.
Heb me weleens afgevraagd: Stel, je zit in de dodencel en je mag kiezen; óf nog een laatste peuk roken óf afscheid nemen van je dierbaren...

Door reinarddevos op Wo Jun 20, 2007 18:20
Prachtig die verhalen, ik heb echt gelachen om
al jullie verhalen, vooral die luchthaven scenes en ziekenhuis verhalen ,geweldig..... zo herkenbaar! Ik zelf was een week opgenomen in het ziekenhuis voor diabetes 2 zit ik daar lekker in die rookkamer... is de Internist een ronde langs de bedden aan het maken en ...miste mij, en vond mij daar.. " Wel Verdom... wat ben jij aan het doen ,wil je straks zwarte benen hebben, en in een rolstoel belanden,nu stoppen... onmiddelijk! "Deed ik maar voor ..die ene week dan!

Door diedeltjuh op Do Jun 21, 2007 12:55
ow mijn god, heb eigenlijk best wel moeten lachen om jullie verhalen, sommige situaties zag ik helemaal voor me haha. Voor t eerst dat ik lach in twee dagen;P.

Heb ook nog een leuke,

Ging een tijdje geleden naar een kapsalon waar je niet mocht roken. Ik wilde mijn haar laten knippen en kleuren, dus ik was al een hele poos binnen. Kennen jullie van die "badmutsten met gaatjes" die ze voor coupe soleil gebruiken. Nou die had ik dus op mijn hoofd. In het begin weigerde ik buiten te gaan staan met dat ding op m'n kop, maar toen mijn verlangen naar een peuk steeds erger werd, ben ik ook met dat ding op mijn hoofd, buiten een peuk gaan roken! Echt, ik schaamde me dood!
Hoop nooit meer in dat soort situaties terrecht te komen.

Groetjes bernadet en sterkte voor iedereen

Door evenstar op Zo Jun 24, 2007 22:29
Hahahahaha OMG ik rolde af en toe echt onder mijn bureau... maar errug he...

Tja, ik heb ook wel mijn mindere momenten gehad dat ik me toch wel erg schaamde... zoals eh...

... midden in de nacht nog naar een avond winkel hopsen om peuken te halen...

... in de stortregen staan terwijl er weeralarm is omdat het buiten toch lekkerder is dan binnen omdat je daar niet mag roken (op werk was dat een jaartje terug)...

... maar ook kleiner: peuk op en dan meteen Herome op de handen (van die gel die je handen schoonmaakt) en een lading kauwgum want het was allemaal zo ranzig... dat vind ik HEEL dom!

Eve

Door Nino op Ma Jun 25, 2007 6:23
Wat een verhalen allemaal zeg!!

Ik ben het type wat schijt kon hebben aan rookverboden met een glaasje op

Zo rookte ik bijvoorbeeld toch stiekum in de trein als ik een beetje dronken was.. Is twee keer gebeurd.. Ik ben nooit betrapt door de NS maar ik vind dit achteraf zo erg!

Helemaal geen begrip voor mensen die er niet tegen kunnen, alleen maar oog voor mijn eigen verslaving. supergenant, dus!

Liefs
Nino

Door Wim001 op Ma Jun 25, 2007 23:17
Waddup,

Zoals ik al las bij anderen ben ook ik één van die trieste junks die ooit de peuken openpulkte om alle tabakrestjes in een nieuwe shag te rollen. Goor, zielig, en walgelijk gewoon. Dit was ik niet, dit was ik die rookte, dit ben ik niet langer.

Greetingz,

Wim

Door Liss op Zo Jul 29, 2007 19:33
Een paar jaar geleden wist ik dat ik moest stoppen met roken omdat ik geopereerd zou worden en wegens infectiegevaar niet uit mijn ziekenhuiskamer zou mogen. Ook had ik tegen de chirurg gelogen dat ik niet rookte. De dag voor de operatie werd ik opgenomen en nee ik was niet gestopt met roken. Hoe ging ik dit nou oplossen? Ik vroeg om 22.00 uur of ik nog even naar buiten kon een "frisse neus halen" Nou dat was wel moeilijk allemaal want de deuren waren dicht. Gelukkig gelukt. Eerste dagen moeilijk, maar onder de morfine, dus het ging. Maar later; heb daar liggen afkicken in dat bed...!Komt er 'smorgens terwijl ik lig te slapen een verpleegster binnen en die zegt: tijd om wakker te worden en rukt de gordijnen open en loopt de kamer weer uit. Ik ontplofte, schoot dat bed uit, schreeuwde hard: OOK GOEDEMORGEN en gooide keihard de deur dicht. Natuurlijk niet zo netjes van haar, maar zo doe je! gewoon omdat je een peuk wilt

Door MissD op Ma Jul 30, 2007 15:51
Meest beschamende?

Natuurlijk herkent vrijwel iedereen het...
Pakje cigaretten was op, laatste gruis was uit mijn pakje shag gerookt...
Wel vloeitjes, maar geen cigaretten...
Dus toen alle shaggies en cigaretten open gemaakt en een shaggie gedraait...
Niet te pruimen natuurlijk, maar je moet wat! :P

Vroeger ook erg vaak cigaretten uit de winkel gepikt..
Ik had geen geld ervoor, dus dan maar zo..
Ben nooit gepakt, maar schaam me er wel voor!

Oh..
Of een peuk aansteken, terwijl je er nog een tussen je vingers hebt :P
Ook niet slim ;)

Of brandje bij de filter houden..
Stonden een zooi mensen me raar aan te kijken!
En ik snapte maar niet waarom dat ding niet hijste!! :P

Door Mirjam op Ma Jul 30, 2007 15:56
Meest beschamende? Beginnen toen ik veertien was. Geen gezicht een kind met een peuk.
Door diedeltjuh op Ma Jul 30, 2007 16:03
ik was twaalf

Door Lotje op Ma Jul 30, 2007 16:27
wat ik genant vind
de keren dat ik was 'gestopt', en dan ging bietsen.. ah eentje nog,maakt het uit.. niet te pruimen die troep, belinda, menthol sigaretten, maakt niet uit.. maar je bent gestopt he

Door Bergbeklimmer op Wo Aug 01, 2007 14:00
Hahaha, wat erg! Ik ben net vandaag gestopt en op dit topic gestuit... het lijkt wel of er een universele roker bestaat, want alle situaties zijn zo herkenbaar...

Nou ja, met de billen bloot:

- Geen shag/ sigaretten hebben en wel nog vloeitjes, ouwe peuken uitpeuteren en nieuwe draaien.

- Peuk van straat rapen.

- Pakje kopen, peuk roken, rest onder water houden... naar winkel en nieuw pakje kopen... paar peuken roken en plechtig stoppen, weer onder water... en ja, je raadt het al

- Een banaan tussen de vingers houden als een sigaret

- Een wildvreemde een sigaret vragen

Nou ja, ik heb het van geen vreemde, mijn vader lag in het ziekenhuis en kon niet naar de rookruimte, dus rookte hij onder de dekens en spoot daarna met aftershave

Door Sasja op Wo Aug 01, 2007 16:37
Bergbeklimmer schreef:- Pakje kopen, peuk roken, rest onder water houden... naar winkel en nieuw pakje kopen... paar peuken roken en plechtig stoppen, weer onder water... en ja, je raadt het al

He wat lekker dat er meer mensen dit gedaan hebben, ik dacht echt dat ik de enige debiel was, die zoiets had gedaan.

Door Sonjaatje op Wo Aug 01, 2007 20:33
Zo herkenbaar allemaal! Ik heb denk ik alles wel eens meegemaakt.
Heb ik bv. een koekje tussen lippen omdat ik handen even vol heb. Daarna wil ik koekje tussen twee vingers tussen lippen uit pakken!
Een brandende sigaret in de hand en ondertussen er nog eentje opsteken zonder dat ik dat in de gaten had!
Smoesjes verzinnen tegen iedereen dat ik even naar buiten moet of honden uitlaten.
Heb een tijdje astmatische bronchitis gehad + een flinke longontsteking.
Wat ging ik doen: mentholsigaretten roken, want dat is vast wel goed voor de longen! (ging dus eigenlijk ook niet, dus heb noodgedwongen een half jaar niet gerookt) Zonde he, ben gewoon weer begonnen toen ik beter was. STOMSTOMSTOM!
Als man zegt: ik moet van de week een paar dagen weer op reis, het eerste is wat is denk: o, dan kan ik lekker binnen roken en veeeeeel roken!
Enz.enz.enz.
Ik ben helaas nog niet gestopt maar ben me hier aan het inlezen en heb het boek Rookloos besteld, en ik ga het echt weer doen: stoppen!!!

Door Softy op Wo Aug 01, 2007 21:08
Lach me hier helemaal suf, alles wat iedereen hier schrijft is op mij van toepassing.. Mijn genantste ervaring is toch wel dat ik idd bij gebrek aan shag, maar uiteraard zat vloei zakjes thee ben gaan openknippen en dus thee ben gaan roken

Verder natuurlijk die vervelende Davidoff-sigaretten die helemaal wit zijn.. Regelmatig het filter zitten roken..

Door Bergbeklimmer op Wo Aug 01, 2007 21:16
Hahahaha!

Wat erg eigenlijk, maar ook zo grappig!

Ik heb nog een hele erge: als leraar (ben een goed voorbeeld ) met de smoes iets te moeten kopiëren de klas uit lopen en even in het rookhok een peuk scoren... 50 minuten waren nog te lang

Door josephine op Wo Aug 01, 2007 21:41
Nou ja, ik heb het van geen vreemde, mijn vader lag in het ziekenhuis en kon niet naar de rookruimte, dus rookte hij onder de dekens en spoot daarna met aftershave

Niet te geloven!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat een leuke boevenstreek!!

Door Bergbeklimmer op Wo Aug 01, 2007 22:00
Hahaha! Ik denk dat in nood zelfs een sigaret van hooi acceptabel is

Door pepim op Wo Aug 01, 2007 22:29
Bergbeklimmer schreef:Hahaha! Ik denk dat in nood zelfs een sigaret van hooi acceptabel is

ik heb daar ooit een topic over geopend,
of dat dus überhaupt mogelijk was

Door Liss op Vr Aug 03, 2007 19:26
Geweldig, heb ook wietblaadjes geplukt toen ik 14 was overigens. Zo van de plant af die nog niet gedroogd waren. Ja en wat gebeurde er. Een hoop rook, alleen dat. Gewoon om het te proberen om te roken en niks anders had(plant was van mijn oudere broer) Op m'n 16e echt! gaan roken (als ballerina nog wel, schandelijk)

Door Daredevil op Zo Aug 05, 2007 1:45
Toen ik nog in een eetcafe werkte eens een zware astma-aanval gehad.. Ik liet 2 glazen rode wijn over een meneer z'n witte pak vallen omdat ik er zo duizelig van werd.. ik naar huis gegaan, en onderweg een peukkie gerookt

Door metallita op Di Aug 07, 2007 20:08
Ook ik heb meerdere genante rookervaringen, maar deze spant wel echt de kroon:

Ik had een shagje gedraaid (in de auto, achter het stuur, dat ging al lastig ), stak hem aan, nam een lurk en kreeg zo'n giga-hoestbui dat ik in de berm tot stilstand kwam, omdat ik m'n kop niet meer bij het stuur kon houden.. Ik reed op een autoweg, dus met een snelheid van 100 km.
Of dit genant is weet ik eigenlijk niet, levensgevaarlijk was het wel!

Het gevolg was wel dat ik niet meer in de auto rookte, maar ja, dat haalde ik later wel weer in.

Ik las ook van iemand die 30 jaar was en zijn/haar ouders wisten niet dat zij/hij rookte?
Dat heb ik ook, mijn ouders weten niet beter dan dat toen ik zwanger was, ik ben gestopt met roken. (mijn dochter is inmiddels 10! )
Wat nu zo vervelend is, is dat ik mijn stopvreugde niet met hen kan delen.
(al weten ze natuurlijk wel dat ik daarna weer ben gaan roken, maar we hebben er nooit over gesproken).

Door Daredevil op Wo Aug 08, 2007 0:17
och, mijn vader (44) rookte ook regelmatig na het overlijden van zijn vader.. Geen van beide oma's heeft het ooit geweten, terwijl ie zo'n 2 jaar gerookt heeft en zelfs met oma op vakantie ging.. ;)

Mijn oma weet nu pas, dus nu ik gestopt ben, dat ik rookte.. (a) verborgen houden he..

Door MissD op Wo Aug 08, 2007 14:26
Op mijn 6de kreeg ik al cigaretten gevoerd..
Toen ik een jaar of 8 was heb ik geprobeerd chocolade cigaretten aan te steken (why??)
Ook heb ik geprobeerd papier te roken.. Niet doen!

Zo stom..

Door ChantalXX op Do Aug 09, 2007 21:31
Vind het op zich nog meevallen, maar heb vorige week met haarkleuring en al in mijn haar voor de deur van een kapsalon in een winkelcentrum een sigaretje staan roken! Dat ik me toch wat schaamde zegt goenoeg!

Door JW op Za Aug 11, 2007 9:43
Een paar jaar geleden moesten mijn amandelen eruit gehaald worden en als je volwassen bent, dan moet je een nachtje blijven. Ik heb mezelf 's ochtends ontslagen en ben naar huis gegaan, omdat de zuster me niet naar de rookruimte wilde brengen...
Gestopt op 30 juni 2007!

Door Drobster op Vr Aug 17, 2007 11:30
Ha dit is een wel een topic om te lezen als je weer een trek momentje hebt. ben je meteen weer genezen.
Mijn genante momenten:

Roken op het station als je een halfjaar niet meer getreint hebt. (bleek niet meer te mogen) en dan een boete krijgen. Vervolgens vragen of je hem nu wel op mag roken nu je toch moet betalen..

na een vaartochtje 's avonds laat van de loopplank af vallen in het kanaal, en vervolgens juichen dat je peuken nog droog zijn. (telefoon stuk, maar die heb je toch minder snel nodig?)

Mijn vader heeft trouwens zelfs geprobeerd om onder de douche nog een peukie te roken.
Door blondylocks op Vr Aug 17, 2007 12:05
hahahahahahah wat je zegt, dit is indd goed als je het even niet meer ziet zitten (mega dip momenteel)... dan weet je meteen weer waarom je niet wil roken!!!

hahahah vragen of je door mag roken omdat je al betaald hebt :) schitterend....

ik heb 15 jaar gerookt, en ik kan me echt geen genante momenten voor de geest halen (grappige dan)... waar ik me diep voor schaamde is dat ik 5 weken geleden nog voor het UMC stond te roken terwijl mijn vader daar lag te te vechten na een open-hart operatie (door het roken)....
bah kon ik nu maar die verpleging en artsen vertellen dat ik toch wel gestopt ben!?

Door strathguy op Zo Aug 19, 2007 23:22
Haha ik lig plat van het lachen.
Mijn genantste ervaringen:

Ik zou een operatie krijgen, waar ik erg lang op gewacht heb, maar de chirurg wilde me alleen opereren op voorwaarde dat ik niet zou roken. Mijn chirurg zei dat als ie erachter kwam, dat ie dan de operatie zou cancellen.
Ik gewoon stug doorroken tot 1 dag voor de operatie. En toen brak het zweet me uit, stel je voor dat hij erachter kwam door een bloedtest!
Bloedtest afgenomen, operatie doorgegaan en geslaagd. Maar toch.. hoe debiel!

En niet meegaan naar leuke etentjes of dagjes uit met mn ouders omdat ik dan de hele dag niet kon roken. Had zoveel leuke dingen met ze kunnen doen, stom! Gelukkig haal ik dat nu allemaal nog in.

En sigaretten kopen van geld dat opa en oma me gegeven hadden, terwijl ik ze had beloofd om er geen sigaretten van te kopen. Daar heb ik nog steeds spijt van!

En een trein later nemen omdat ik zonodig nog een peuk moest roken..

En ervoor kiezen buiten een peuk te roken meteen na de sex i.p.v. lekker nog even naast mn vriend te blijven liggen

Nee die tijd is voorbij!!

Door Jos op Wo Aug 22, 2007 8:57
Werkelijk waar heel bizar. Wat een openheid. Ik heb ze allemaal ook meegemaakt, behalve dan theeroken......
Mijn genantse ervaring: manlief 30 kilometer verder midden in de nacht peuken laten kopen omdat ik geen peuken meer had....wat een lieverd he.
Straks is dit allemaal over, stop op 3 september.

Haha, net nog, er zat een vlekje op mn broek dus ik wil mn vinger nat maken om het zo van mn broek te krijgen, zit ik aan mn peuk te likken ipv mn vinger, rijp voor het gekkenhuis.......

Door Liss op Wo Aug 22, 2007 10:15
Op werk draai ik wel 's shaggies voor de mannen die dat niet meer goed kunnen. Is geen hol aan hoor. Misschien heeft het ermee te maken dat ik een sigarettenroker was. Maar als ik dan per ongeluk een klein stukje shag in m'n mond krijg...GATVER

Door Nouk op Wo Aug 22, 2007 12:37
Deze topic help pas echt om van je verslavinf af te komen! Ik lig de hele tijd in een deuk om alle verhalen, maar ik had hier als "roker" echt niet om kunnen lachen, omdat ik wist dat ik stiekem ook zo wanhopig ben geweest..

Op mijn 16de was wel een van mijn meest erge momenten...Ik rookte toen al vollop (paar jaar later gestopt), ik had geen sigaretten meer en heb uit wanhoop MAIS SIGARETTEN gerookt..bleeeeeehhhhhh...die gele dikke halve cigaren....Nou dat was in frankrijk en daar worden ze Gitane Mais genoemd, n blauw pakje...gatverrr..nu nog krijg ik rillingen...

Verder op momenten dat ik in geld crisis zat, schaamde ik me niet om mijn peuken met 10 cent muntjes te betalen...en voor brood? daar was gewoon geen geld voor...belachelijk...
Door Roseroos op Wo Aug 22, 2007 21:13
Ik kom hier nog op ideeën, haha... Thee roken zou ik best eens willen proberen En ik heb caramelsmaak in huis Natuurlijk houd ik me in.

Heb geurkaarsjes aan, dat sta ik mezelf dan weer wel toe (rooklucht uit mijn huis halen, bah bah).

PS: dacht ik waterpijp te gaan roken volgende maand in Egypte, blijkt daar tabak in te zitten (net gegoogled)

Door elfenbankje op Zo Aug 26, 2007 18:51
Roseroos schreef:Ik kom hier nog op ideeën, haha... Thee roken zou ik best eens willen proberen En ik heb caramelsmaak in huis Natuurlijk houd ik me in.

Heb geurkaarsjes aan, dat sta ik mezelf dan weer wel toe (rooklucht uit mijn huis halen, bah bah).

PS: dacht ik waterpijp te gaan roken volgende maand in Egypte, blijkt daar tabak in te zitten (net gegoogled)

Ja en het is ook nog erg smerig ook ik vind het nog zwaarder roken als een gewone sigaret ik heb een paar weken geleden gedaan in Turkije ging zowat over me nek, het schijnt dus niet slecht voor je te zijn zeggen ze!!!!!

Misschien een optie dan

Door Liss op Zo Aug 26, 2007 18:55
Had net mijn meest genante rookervaring, BIJNA. Ik had bijna een pakje gekocht, dat was echt genant geweest!

Door kuifje op Di Aug 28, 2007 8:41
Achteraf gezien waren er talloze genante rook momenten .. Het erge was dat ik het nooit als zodanig ervaarde. Ik was echt een junk in de meest erge zin van het woord .. Op de een of andere rare manier had ik bijna altjd vriendjes die of niet, of weing rookten. Ik kreeg dus ook altijd te horen dat ik teveel rookte, wat bij mij volslagen averechts werkte. Er werd mij eens gevraagd wat ik zou doen als ik gratis naar Nieuw Zeeland mocht vliegen, maar dan dus niet roken tijdens de vlucht .. Het antwoord had ik al gauw klaar: "dan ga ik natuurlijk niet .. !" En dat meende ik dus ook echt .. Concerten of bioscoop vond ik al niks omdat ik dan toch een uur niet kon roken ... Is dat genant of is dat genant?

Door reinarddevos op Di Aug 28, 2007 10:54
Gaan surfen op de grevelingen en dan zo'n waterdicht kokertje meenemen met 1 aansteker en een shaggie erin (voorals ik eens de overkant zou bereiken zonder tabak)
Door modacha op Zo Sep 02, 2007 3:23
Ik ben eens om 6 uur in de morgen op de fiets gestapt om sigaretten te halen bij de dichtsbijzijnde pompstation .... en geloof ik me ik had een hekel aan fietsen.

Sta je daar met je pyjama weggestopt in je spijkerbroek.. zo triest! haha!

Door Roseroos op Zo Sep 02, 2007 21:27
Toen ik net rookte (jaar of 13,14 was ik toen) niet altijd genoeg geld hebben voor sigaretten en elke keer dat mijn vader de kamer uit was een plukje van zijn zware shag pikken. Dit in een speciaal, "geheim" blikje bewaren en vervolgens shaggies knippen en vouwen, draaien was het niet te noemen, haha

Die dingen waren nog harder dan bakstenen en daarbij is shag (naar mijn mening), en zeker zware, vies. Dat vond ik toen ook, maar roken is roken. Stom dat ik me toen niet besefte dat ik verslaafd raakte of al was....

Maar ik vergeef het mezelf want weet het nu wel

Door esmeralda76 op Vr Sep 07, 2007 19:13
Bij mij waren het vandie dingen waar ik me toen eigenlijk niet voor schaamde, maar nu des te meer.

Peukies uit de asbak halen, helemaal paranoia worden als je niks meer had, alsof je je shot nodig had.
En je vind dat op dat moment rechtvaardig.
Ik heb in het verleden het heel slecht gehad met de financieen, en zocht flessen en karretjes om peuken te kunnen kopen.
I.p.v. voedsel wat belangrijker is.
Echt je doet dan zo raar, alleen je ziet het zelf niet in op dat moment

Door diver op Vr Sep 07, 2007 22:19
Ik stond een keer langs de waterkant met een compleet duikuitrusting aan te wachten en een sigaret in mijn mond

Door Truus24 op Do Nov 15, 2007 1:15
Wat schitterend genant om te lezen allemaal.

Een paar uur na een algehele narcose en nog zo suf als een konijn. Ik kreeg mijn rokende tante zo gek om mij in een rolstoel te zetten en mee te gaan naar de rookkamer. Ik schijn de sigaret aan gestoken te hebben en 1 haal gedaan. Ik weet van niets meer want ik ging knock-out gelijk.

En dat verhaal van die oude peuken openmaken om nieuwe peuken te kunnen draaien. Ik dacht dat ik de enigste was die dat wel eens gedaan had.

Als scholier op kamers: Statiegeld bij elkaar zoeken om nog net genoeg geld te hebben voor een pakje shag van het goedkoopste merk. Ik ging heel tacktvol rond etenstijd altijd bij vrienden of familie langs.

Maar dank aan dit topic. Ik hoef ineens geen peukje meer te hebben. Wat zijn we allemaal verslaaft bezig geweest. En dit topic verdient het om weer bovenaan te staan. Er zijn vast een hoop genante momenten van ons nieuwe leden.

Door madeliefje op Do Nov 15, 2007 12:38
Whoeoeoe whahahahhaha, heerlijk om eens lekker te lachen om al die genante momenten! Geweldig!
(Hoe harder ik lach hoe herkenbaarder he... )

Nou, ik heb ook borstvoeding gegeven, en dat ging toen heel goed samen
hoor, links mij dochter en bovenin peuk in de bek....

Enneh Hoop, Ventolin en de peuk ging bij mij ook samen hoor.
Sterker nog, als ik wilde roken, dan maar eerst ventolin,
want anders krijg ik het zo benauwd.....

Als kind was ik een tijd helemaal gefacineerd door rokers.
Toen ik een jaar of 11 was, had ik samen met mijn broertje de fruitella papiertjes bewaard
en als we dan onderweg achter in de auto zaten, rolden we deze als een sigaretje en
bliezen we zgn. rook naar passerende auto's. Stiekum, want mijn ouders zijn ANTIROOK.
De voorbijrijdende auto's reageerden toen niet echt vrolijk naar ons...

Nog een bij de tandarts:
Ben als de dood voor de tandarts en lig dan ook bijna te hyperventileren in de stoel,
met wijdopen mond en tranen in de ogen.
Zegt de tandarts: Zou U alstublieft door uw neus willen ademen?
ahum...

En als laatste, ook vreselijk genant:
Ben je bij niet rokers, die het goed vinden dat je daar rookt,
valt er een enorme kegel uit je sigaret....
op de bank of in de vloer....
nou, die weten ook dat jij geweest bent

Dusssss....

Door Truus24 op Do Nov 15, 2007 21:29
Ach ik zag ze vandaag nog die verslaafden. We hadden een begrafenis Voor de uitvaart begon stonden ze gezellig met zijn alle buiten en tijdens de kist naar de begraafplaats brengen liepen er al meerdere te rollen. Ze hebben nog net gewacht met opsteken tot we afscheid genomen hadden van de dode maar eer ze de begraafplaats helemaal afwaren liepen ze al te roken. Konden ze nu niet even 2 minuten wachten tot we binnen aan de koffietafel zaten ?? Die was recht tegenover de begraafplaats in een zaaltje.

Ongelooflijk maar tot een ruime week geleden was ik ook zo'n zielepoot die zou hebben staan smachten naar zo'n stinkstok. Nu let je pas op wat een verslaafd gedrag het is eigenlijk.
Door Marianne150755 op Vr Nov 16, 2007 14:20
oHHHHHHHHHHHHHh
ik kan ze gewwon niet vertellen dat zijn zoveel momenten dat wil niemand weten.
Maar ik vind ergens buiten staan te roken omdat het binnen niet mag vond ik heel vervelend ging er ook niet zo vlug bijstaan hield ik me nog liever in.
Dan word je echt bekeken als een verslaafde.

Groetjes Marianne.

Vandaag roken we niet.

Door goudvis op Vr Nov 16, 2007 14:36
wat een verhalen. Ik moet er ook erg om lachen. Maar vooral nu ik niet meer rook, anders ga ik dergelijke verhalen graag uit de weg.
maar het helpt enorm om ze te lezen. Dat nooit meer he !!

Ken je dat ook .. je zit in de auto, je hebt haast en je sigaretten zitten in je handtas die op de passagierstoel ligt en je hebt heel veel zin om te roken. Ik rook liever niet in mijn auto, maar als ik het raampje openzet en de asbak niet gebruik (peuk gewoon uit het raam gooi) valt de lucht wel mee. Ahum a sociaal ook die peuken op straat gooien !
Je probeert met een half oog op de weg je peuken te vinden. Je tas glijdt van de stoel af waardoor je half op de kop onder het dashboardkastje je tas probeert te pakken te krijgen. Ondertussen met 120 over de drukke A2 richting Amsterdam. Gelukkig denk je ik ben nog nergens tegenaan gereden en stap 1 is gelukt, ik heb mijn tas.
Dan je peuken eruit halen. Tas op de kop, alles eruit en ja, daar is het pakje. Peuk eruit en dan aansteken ….
Het is koud, de ventilatie staat hard te blazen om de condens van de ramen te houden. Je autoaansteker doet het niet meer dus je gaat op zoek naar de aansteker die je net uit die tas hebt geschud. Je probeert je sigaret aan te krijgen, maar door de ventilatie waait het te hard in je auto, dus eerst ventilatie dicht, peuk aan, ventilatie weer open, raam open en dan gaat je telefoon … ….man wat een gedoe !!! en wat gevaarlijk allemaal.
Ik denk dat er vooral door dit soort dingen op het pakje sigaretten staat “roken is dodelijk”
Echt levensgevaarlijk !
Brengt u , uw auto en andere rondom u ernstige schade toe

Door peetje66 op Vr Nov 16, 2007 15:13
Pyrolien schreef:wat een verhalen. Ik moet er ook erg om lachen. Maar vooral nu ik niet meer rook, anders ga ik dergelijke verhalen graag uit de weg.
maar het helpt enorm om ze te lezen. Dat nooit meer he !!

Ken je dat ook .. je zit in de auto, je hebt haast en je sigaretten zitten in je handtas die op de passagierstoel ligt en je hebt heel veel zin om te roken. Ik rook liever niet in mijn auto, maar als ik het raampje openzet en de asbak niet gebruik (peuk gewoon uit het raar gooi) valt de lucht wel mee. Ahum a sociaal ook die peuken op straat gooien !
Je probeert met een half oog op de weg je peuken te vinden. Je tas glijdt van de stoel af waardoor je half op de kop onder het dashboardkastje je tas probeert te pakken te krijgen. Ondertussen met 120 over de drukke A2 richting Amsterdam. Gelukkig denk je ik ben nog nergens tegenaan gereden en stap 1 is gelukt, ik heb mijn tas.
Dan je peuken eruit halen. Tas op de kop, alles eruit en ja, daar is het pakje. Peuk eruit en dan aansteken ….
Het is koud, de ventilatie staat hard te blazen om de condens van de ramen te houden. Je autoaansteker doet het niet meer dus je gaat op zoek naar de aansteker die je net uit die tas hebt geschud. Je probeert je sigaret aan te krijgen, maar door de ventilatie waait het te hard in je auto, dus eerst ventilatie dicht, peuk aan, ventilatie weer open, raam open en dan gaat je telefoon … ….man wat een gedoe !!! en wat gevaarlijk allemaal.
Ik denk dat er vooral door dit soort dingen op het pakje sigaretten staat “roken is dodelijk”
Echt levensgevaarlijk !
Brengt u , uw auto en andere rondom u ernstige schade toe

heel herkenbaar en ik rookte dan ook nog shag dus die moest ook nog gedraaid worden, dus met knietjes het stuur maar vasthouden!! Oei dat dat al die tijd goed is gegaan.

Door Truus24 op Za Nov 17, 2007 3:07
Dat soort halsbrekende toeren heb ik ook regelmatig uitgehaald. Ik draaide met 120 per uur in de spits ook gerust een shaggie. Maar dat van die knietjes tegen het stuur is mij nooit gelukt. Dan op de tast de aansteker zoeken en aansteken maar. Het is mij een paar keer overkomen dat de brandende peuk uit mijn mond viel, dat ik toen de vangrails niet meegenomen heb is nog een wonder.
Inderdaad roken is dodelijk

Door madeliefje op Zo Nov 18, 2007 2:30
Wat dacht je van in de rijdende auto (zelf rijden dan) je brandende peuk
laten vallen?
Wat je dan voor capriolen uithaalt om die te pakken te krijgen......
onverantwoord.

Door goudvis op Zo Nov 18, 2007 17:20
haha, ja idd heel herkenbaar dat die brandende peuk dan valt.
wat ik ook geregeld had tijdens het rijden is dat ik niet zeker wist of ik mijn peuk wel goed uit het raam had gegooid.
Ik gebruikte de asbak in de auto nooit, dus gooide mijn peuk uit het raam dat op een kiertje stond.
Soms dacht ik dat de peuk weer naar binnen was gewaaid en wellicht op de achterbank terecht was gekomen. Dan ging ik heel moeilijk proberen of ik al rijdende op mijn achterbank kon kijken.
Meestal kwam het erop neer dat ik in de vluchtstrook moest stoppen om te kijken of mijn achterbank niet in de fik stonk
triest triest !!! muts

Door reinarddevos op Do Nov 22, 2007 14:41
Ja roken in de auto.... inderdaad knieen drukken aan de onderkant van het stuur en dan een shagie rollen in de file ( op een of andere manier ging dat rollen altijd veel langzamer als normaal) Elke keer opschuiven en dan weer snel draaien ,weer rijden en snel aansteken ik kon trekken aan m'n shagie wat ik wilde, maar bij de lijmrand zaten allerlei openingen, en het shagie zag er niet uit!

Door Liss op Wo Nov 28, 2007 20:20
ja ik weet er opeens weer 1 waar ik me achteraf voor schaam. Heb op m'n 16e een tijdje in een wegloophuis gewoond. Je kreeg daar onwijs weinig zakgeld, amper genoeg voor 2 pakjes shag per week. Elke dag ging ik bij de alcoholisten die bij de brug rond hingen even een praatje maken, zogenaamd interesse tonen. Maar van hen kreeg ik zware shag. Onwijs goor en zeker 'smorgens, kokhalsend trekjes nemen. Echt lullig vind ik dat, toen niet.

Door Henriette12-10-07 op Wo Nov 28, 2007 20:30
oke.. dan ook 1 van mij..

10 jaar geleden ongeveer.... krijg ik een klein ongelukje met een stanleymes.. sneed in mijn voet...kortom 1ste hulp.kom daar aan.. druk.. niet te geloven..

maar omdat er nog een spoedgeval tussendoor kwam en ik nogal bloedde. werd ik op een brancard gelegd.. maar je bent verslaafd of niet.
Dus eind van het verhaal Ik lag op de brancard..tussen de schuifdeuren.. met mijn voeten binnen en mijn hoofd buiten een peuk te roken..

Als ik daaraan terugdenk..

en mijn moeder is nog heel verslaafd en zal dat ook wel blijven tot in de lengte der dagen..

28 jaar geleden voor een operatie aan baarmoederhalskanker naar utrecht.

Alle vrouwen op zaal rookte.. dus er moest gerookt worden..

1 vrouw werd op de gang gezet als uitkijk en de rest op zaal roken.. als er dan een verpleegster of ander personeel aankwam dan riep degene op de gang keihard IVANHOE!!!!!!!!!!!!!

ze rookt nog steeds maar schaamt zich daar nu voor.. (ik vindt het wel lache

Door Jackie33 op Wo Nov 28, 2007 21:47
Heh jammer dat ik alweer op pagina 11 ben aangeland, heb me bescheurd van het lachen met deze topic. Morgen mijn (nog) rokende husband even wat gillers voorlezen
In mijn rookverleden schaamde ik me nergens voor.
Het enige wat ik wel erg vind nu van mezelf zijn dit soort uitspraken: "Mama rookt nog even een sigaretje, en dan kom ik eraan..."

Door cis op Wo Nov 28, 2007 21:53
Ik vind "die van na de tandarts" altijd erg genant.
Dat je mond nog op half zeven hangt van de verdovingen,
geen gevoel en geen kracht in je lippen...
en dan zodra je weer buiten staat toch proberen te roken.

Door Truus24 op Wo Nov 28, 2007 21:55
Dat is waar ja CIS Het eerste wat ik ook deed was toch proberen te roken. Als moest ik met mijn vingers mijn lippen op elkaar klemmen om een haal te kunnen nemen.Omdat mijn mond nog verdoofd was. Roken moest ik.

Door madeliefje op Do Nov 29, 2007 0:21
Moet je inderdaad eens bij de ziekenhuizen gaan kijken!

Jong en oud staat daar gebroederlijk bij elkaar, BUITEN dan wel, vlak voor of naast de ingang te roken. De rekjes met vloeistoffen erbij, de plakkers op het hoofd en het lijf, in rolstoel of met krukken, met kou en wind en regen, maar roken zullen we! Eh... ze!

Door Lolsmurf op Do Nov 29, 2007 1:01
Och sjeesus ik heb het (lees) vroeger nog veel bonter gemaakt hoor...

Ooit waren op een zondagavond de peuken op en dan is er geen tankstation meer open om 02.00 uur.

Dus ik dook in de vuilnisbak, pakte de weggegooide peuken, haalde daar de nog bruikbare tabak uit, nam een Telegraaf, knipte vloeitjes, rolde een shaggie en mijn vrouw en ik hadden er weer een paar.

Dit is jaren geleden, maar echt gebeurd. Hoe verslaafd ben je dan

Nog eentje:

Schaamteloze annekdote. In 1989 was ik klinisch opgenomen in Heideheuvel, een astmacentrum in Hilversum. Ik was een puber en stikte zowat van de astma. Mijn longarts stuurde me daarheen en was zwaar

Eén van de dwingende huisregels was "verboden te roken"
Als je werd betrapt was dat ontslag !
Maar euhm... en kwam daar een lollige Groninger tegen die ook ver heen was, gingen we samen stiekum spijbelen van therapie en het bos in, om stiekum te kwalmen. Daarna een slokje water, pepermuntspray en kauwgom of drop vanwege de lucht.
Ze hebben ons nooit betrapt, maar leek wel een klein kind.
Dat waren zij ook, dus na weer wat lucht te hebben ben ik daar weggegaan (op mijn eigen advies ) want had geen zin meer in die therapeutische flauwekul. Nu schaam ik me dood.
Nu bijna 20 jaar later begrijp ik dat die waardeloze therapie, hoe onzinnig ook, wel degelijk een doel had, alleen al pedagogisch.

Tsja en dan ziekenhuizen, die doen het goed in dit topic.

Ik lag op de longafdeling (1988) aan een prednison, antibiotica- en theofyline infuus bij die longarts. Lag vol hartpatienten, longkankerpatienten, maar we zaten gezellig met z'n allen (ROKEND) in de recreatiekamer te klaverjassen en toen stond die longarts met zijn assistent voor het raam...

Wel leuk die goeie ouwe tijd, maar schaam me nu diep en mag nu de prijs betalen en is te laat.

Ik heb er nog meer hoor....

Gr,
Lol.

Door madeliefje op Do Nov 29, 2007 1:04
OOooooojaaa,

Heb vroeger een tijd lang last gehad van hyperventilatie. En toen ik verkering kreeg met mijn lief, gingen we samen naar de bioscoop.
Maar het was heel druk en ik vond het ook zo spannend dat ik begon te hyperventileren. Ik moest gaan zitten (bang om flauw te vallen), want het ging niet over. Maar wel een sigaretje roken Ow, wat was ik duizelig....... uiteindelijk zijn we maar naar huis gegaan.......want ik bleef zo zweverig in mijn hoofd........

Door goudvis op Di Dec 04, 2007 1:27
Haha wat is dit toch een geweldig topic

Wat ik wel heel erg vind bij mezelf is dat ik als ik iets voelde in mijn lijf van duizeling of pijntje of tinteling of wat dan ook dat ik nooit naar een arts toe zal gaan. Het roken weerhielt, oeps weerhoudt me nog steeds om naar een arts te gaan en mijn klachten of zorg te delen. Ik ben een soort struisvogel en voel ook wel dat ik mijn lijf slecht behandel, dus dan voelt het ook of ik geen hulp mag vragen.

Ik hoop dat ik over een tijdje wel gewoon naar de huisarts durf te gaan als ik denk dat er iets niet klopt.

Geplaatst door Anoniem op 03/03/2008 - 00:21

Lid sinds 02 Mar 2008

Door Lolsmurf op Di Dec 04, 2007 2:17
goudvis schreef:Haha wat is dit toch een geweldig topic

Wat ik wel heel erg vind bij mezelf is dat ik als ik iets voelde in mijn lijf van duizeling of pijntje of tinteling of wat dan ook dat ik nooit naar een arts toe zal gaan. Het roken weerhielt, oeps weerhoudt me nog steeds om naar een arts te gaan en mijn klachten of zorg te delen. Ik ben een soort struisvogel en voel ook wel dat ik mijn lijf slecht behandel, dus dan voelt het ook of ik geen hulp mag vragen.

Ik hoop dat ik over een tijdje wel gewoon naar de huisarts durf te gaan als ik denk dat er iets niet klopt.

Dat heet bij mij schaamtegevoel.

Je hebt er alleen jezelf mee. Denk je dat een huisarts niet merkt, c.q. ruikt dat je rookt (gerookt hebt).

Jokken heeft daar geen zin, die dokters weten toch alles.

Ze zien het:

- In bloed
- een gele nico- vinger
- Op longfoto's

En ze ruiken het (stinkende jas of kleding) bah !

Bij een operatie in een ziekenhuis vraagt een anesthesist (slaapdokter) het vanwege medicijnen en zo. Niet jokken dus ! Je hebt er alleen jezelf maar mee.

Nog eentje dan:

Mijn ouders waren antirook vroeger na ook gestopt te zijn. Beiden zijn thans overleden. Als ik daar was en kwam er wel erg vaak, stak ik vroeger mijn kop in de open haard om te kunnen roken zonder dat de rook in de huiskamer kwam. Ik deed dat alleen als het buiten te koud was. Voor de open haard in de huiskamer stond een krukje, die huiskamer was nogal groot, en ik zat altijd op dat krukje voor die open haard en voor de TV om te kunnen roken bij een drankje. Tsja...

Door Guitige Gast op Di Dec 04, 2007 14:02
Lolsmurf schreef:
goudvis schreef:Je hebt er alleen jezelf mee. Denk je dat een huisarts niet merkt, c.q. ruikt dat je rookt (gerookt hebt).

Jokken heeft daar geen zin, die dokters weten toch alles.

Ze zien het:

- In bloed
- een gele nico- vinger
- Op longfoto's

En ze ruiken het (stinkende jas of kleding) bah !

Mijn schoonmoeder is 82, en rookt al 69 jaar. Toen ik haar eens vroeg wat de dokter er van vond (ze was benauwd door bronchitis en had zelfs tijdelijk zo'n puffer, hoewel ze normaal niet veel klachten heeft), zei ze triomfantelijk: Ja, ik heb toch zeker niet verteld dat ik rook!
Zelfs haar witte haar is aan de voorkant gelig...
Ze heeft altijd zo'n vieze luchtverfrisser in het stopcontact, en is er heilig van overtuigd, dat je bij haar in huis géén rook ruikt...
Echt, als je binnenkomt val je om, en als mijn man er alleen geweest is, plakt en stinkt zijn geheel kaalgeschoren hoofd vreselijk naar rook. Ben ik zelf er ook geweest, dan heb ik er minder last van, maar echt: verstokte rokers stinken zó verschrikkelijk. Daar heb je geen idee van als je zelf nog rookt. Op straat haal je ze er zelfs zo uit bij het passeren.

Door Truus24 op Di Dec 04, 2007 23:40
Wat doe ja aan zo'n oudje van 82 jaar. Het lijkt mij maar gewoon laten denken dat ze de wereld kan misleiden alsof ze niet rookt. Het is te hopen dat ze nog vele jaren gaat heeft zonder al te veel benauwdheid, 82 jaar oud al en al zo heel erg lang roken.

Jammer dat ze zelf de connectie tussen die puffer en het roken niet wilt zien. Maar niemand, zelfs de huisarts, kan haar nog aan haar verstand krijgen dat dat roken de oorzaak is van die puffer. Ze rookt al 69 jaar en ze heeft die puffer toch maar tijdelijk gehad . Dan heeft dat toch niets met elkaar te maken.

En ja wat een vieze stank hebben die rokers bij zich zeg. alsof er een overvolle asbak voorbij loopt. En dat wij ook ooit zo gestoken hebben zeg.

Door pattynickie op Wo Dec 05, 2007 10:44
Echt tranen met tuiten lach om deze verhalen, tjonge sommige zijn zo Herkenbaar!
Ik heb er ook een paar:
net een uurtje geleden uit de operatiekamer gereden voor een onverwachte keizersnede, vreselijke pijn aan die wond, nee hoor ik moest en zo roken. De verpleegster riep me na, toen mijn man me met bed en al de gang op reed, u zoekt het zelf maar uit als u moet hoesten!
En dat moest ik!

Of roken tijdens de borstvoeding, kind aan de borst en dan valt de as op zijn voorhoofd! Kind brullen met klein rood verbrand plekje op zijn voorhoofd, oef wat voelde ik me toen slecht. Heb daarna in ieder geval nooit meer gerookt tijdens de borstvoeding.

Of mijn oma die was 80 jaar en zat aan de zuurstof maar mocht niet meer roken. Zij stiekem de WC op in het ziekenhuis, sigaret en aansteker mee gesmokkeld...Zit ze eindelijk op de WC, is d'r aansteker leeg!!! boeah. God hebbe haar ziel, ze is niet meer.....

roken nee dat doen we niet meer.....

Door Guitige Gast op Wo Dec 05, 2007 12:00
Truus24 schreef:Wat doe ja aan zo'n oudje van 82 jaar. Het lijkt mij maar gewoon laten denken dat ze de wereld kan misleiden alsof ze niet rookt. Het is te hopen dat ze nog vele jaren gaat heeft zonder al te veel benauwdheid, 82 jaar oud al en al zo heel erg lang roken.
Jammer dat ze zelf de connectie tussen die puffer en het roken niet wilt zien. Maar niemand, zelfs de huisarts, kan haar nog aan haar verstand krijgen dat dat roken de oorzaak is van die puffer. Ze rookt al 69 jaar en ze heeft die puffer toch maar tijdelijk gehad . Dan heeft dat toch niets met elkaar te maken.

En ja wat een vieze stank hebben die rokers bij zich zeg. alsof er een overvolle asbak voorbij loopt. En dat wij ook ooit zo gestoken hebben zeg.

Mijn schoonmoeder is geen zielig oudje, maar nog zeer bij de tijd gelukkig, en weet donders goed wat ze doet. Maar wat iemand niet wil zien, ziet hij of zij ook niet. Ik probeer nooit 'iemand van het roken af te helpen'. Dat werkt toch niet.
Bedenk alleen wel dat ze vrijwel als kind is begonnen in een tijd dat roken absoluut niet werd beschouwd als ongezond. Ze heeft al haar zwangerschappen ook flink doorgerookt, maar dat was natuurlijk ook al meer dan 50 jaar geleden. Er zijn best mensen van haar leeftijd die nog stoppen, maar ik geloof niet dat zij daartoe behoort. Voor iemand die al zo lang rookt heeft ze er verbazingwekkend weinig last van.

Ik kwam er gisteren binnen en jezus, wat een enorme rooklucht.

En ik vind het ook wel erg dat ik vroeger zo stonk. Gelukkig niet zó erg, want ik rookte ook thuis altijd buiten.

Door pepim op Wo Dec 05, 2007 19:24
topic wat opgeschoond, zodat er nog meer genante ervaringen in kunnen ...

Door bloemen aaier op Do Dec 13, 2007 14:04
whaaaaaaaaaa geweldig dit, en zoooooo enorm herkenbaar.....
Het stomme is dat ik -terwijl ik zelf nu nog rook- alle verhalen in dit topic bijna allemaal zelf ook heb gedaan.
van peuken recyclen tot peuken drogen in de magnetron.
Het meest genant.....euh.....
gestopt zijn met roken, een collega rookt nog wel.
die collega vertellen dat ie zo vreselijk stinkt als hij terug naar binnen komt na zijn rookpauze en dat je zooooooo blij bent dat jij daarvanaf bent en dan een dag later zelf weer gaan roken.
Het woord JUNK is voor mij wel degelijk van toepassing!

Door **Watje** op Do Dec 13, 2007 14:44
"Heb ik niet!" heb ik ingevult. Er was wel een bijna geval maar dat vond ik te smerig om daar aan te beginnen. Hoezo?... Toen ik weer eens in het ziekenhuis op de long-afdeling lag kon ik het niet maken om buiten te gaan roken en binnen weer zielig doen wegens benauwdheid. Aangezien het zomer was ging ik veel naar buiten vlak bij de in/uitgang zitten om nog een beetje rook van een ander mee te roken, zo kun je nog eens na gaan dat er best veel rokers zijn. Ondanks dat er 2 metalen asbakken staan gooide men de peuken ook vaak in de bloembakken aldaar. Er lag genoeg om een paar lekkere peukjes van te maken, maarja zonder vuur begin je niks. Althans,... de aanstekers lagen meer verstopt onder de takjes en bladeren.

Door **Watje** op Do Dec 13, 2007 14:54
En wat me ook wel eens over kwam, dat ik weer eens wilde stoppen. Volle pakjes sigaretten krom getrokken en de vuilnisbak in. Een paar dagen later alle pakjes er weer uitgehaald wegens het niet kunnen stoppen waardoor ik een paar dagen en soms weken met rare kromme gekronkelde sigaretten rond liep.

Door Natalie op Wo Jan 02, 2008 16:30
tjeee wat een verhalen! acheraf haha

zo heb ik er ook wel wat, een aantal hier al gelezen
plukjes shag van me vader pakken als hij even naar het toilet was...
snel aan zijn sigaret trekken als die in de asbak lag...
in de zomer de hond uitlaten met een sigaret en aansteker in je sok, en dan heel dom lopen, bang dat de sigaret knakte

Hier geen ziekenhuisverhaal wel bij de kaakchirurg geweest, verstandskies eruit moeten laten halen.
omdat hij diep en verkeerd zat, kregen ze m niet goed eruit. Diepere snee dan verwacht, en een hechting of 3 extra, jakkie.

De kaakchirurg zei al ( zou hij het geroken hebben ) dat ik me die wond 2 tot 3 dagen niet mocht roken. en eigenlijk liever helemaal niet meer, want dat vertraagt de genezing. Zowieso moest ik dus 3 dagen stoppen, omdat ik anders volgens hem een flinke nabloeding zou krijgen, en dan weer een uur op een gaasje moest bijten om het te stoppen.
ik thuisgekomen met mijn nog verdoofde bakkes, en dacht, pfff wat een bla bla. En jawel, ik stak een sigaret aan. Toen ik m half op had gerookt een ranzige smaak in mijn mond : en ja hoor, bloed. en niet te zuinig.
Ik met een misselijkmakende bloedsmaak in mijn mond, rode tanden en lippen van het bloed naar de drogist gelopen (gelukkig in dezelfde straat) om steriele gaasjes te halen. Echt zooooo stom voelde ik me toen. ik heb in totaal weer 2 uur op het gaasje moeten bijten om het bloeden te stoppen. en daarna weer roken natuurlijk

Door Gerard_ZH op Wo Jan 02, 2008 23:22
Bij mij was het zo erg dat ik peuken van de grond raapte om op te roken, en dat ik van oude peuken nieuwe ging maken.

Alles is wel zeker 10 jaar geleden gebeurd maar als ik er nu zo over terug denk was ik een zware nicotinejunk, wel nog een paar gestopt geweest tussendoor(3 jaar en een aantal keer een paar maanden) maar het is echt insane als je het zo bekijkt.

Door ikkie72 op Vr Jan 04, 2008 0:11
Okekomt ie ik was wel wat jonger en zat in de trein van a,dam naar almere in mn ene zak een pakje marlboro in de andere een pakje libresse tampons en jawel zat ik daar met mn tampon tussen mn fingers helaas is dit me vaker overkomen en laatst nog dat ik geld uit mn zak haal om af te rekenen heb ik ook weer een losse tampon in mn handen zeer genant ik denk dat ik die krengen maar uit mn jaszak gooi

Door Henriette12-10-07 op Vr Jan 04, 2008 0:14
ikkie72 schreef:Okekomt ie ik was wel wat jonger en zat in de trein van a,dam naar almere in mn ene zak een pakje marlboro in de andere een pakje libresse tampons en jawel zat ik daar met mn tampon tussen mn fingers helaas is dit me vaker overkomen en laatst nog dat ik geld uit mn zak haal om af te rekenen heb ik ook weer een losse tampon in mn handen zeer genant ik denk dat ik die krengen maar uit mn jaszak gooi

Nooit geen last van.. mijn tampons zitten altijd heel ergens anders...

Door reinarddevos op Di Feb 05, 2008 18:25
Heb je eens de griep dan smaakt een shaggie niet erg lekker. Maar dan op de wc gaan zitten van de diaree ,en toch een shaggie mee, na 2 halen zo misselijk worden daarvan, en dan (na snel omdraaien) gelijk gaan kotsen ,met een lekker stinkend uitzicht erbij!........ Deze is wel erg he'!!! :???:

Door marietje op Wo Feb 06, 2008 13:42
toen je in de trein nog mocht roken, zat ik natuurlijk in de rookcoupe.

een leuke jongen kwam tegenover me zitten en we raakten aan de praat, was echt heel erg leuk en ik vond het ook wel een beetje spannend.

op een gegeven moment steek ik een sigaretje op en hij kijkt me aan alsof ik gestoord ben, en vraagt "wat die jij nou?????"

ik zeg: ik steek een sigaret op, hoezo?

zegt hij: maar je hebt er al 1!
zat ik daar twee sigaretten tegelijk te roken!

erg he!

Door Zwurrel op Vr Feb 08, 2008 23:24
marietje schreef:toen je in de trein nog mocht roken, zat ik natuurlijk in de rookcoupe.
Voordat ik mijn ongegeneerdste rookmoment hier ook maar dump toch maar even ook een treinbelevenis die juist wel weer mooi was.
Ik zit als roker ook in een rookcoupe. Tegenover mij zit een aardige jongedame. Na een half uur had ik wel zin in een sjekkie. Maar de jongedame in kwestie blijkt geen rookster te zijn. Het is wel een rookcoupe maar ik vond toen al dat je je sociaal op moet stellen en dat je niet-rokers niet hoeft bloot hoeft te stellen aan jouw verslaving. Had ze dan maar een niet-rokerscoupe op moeten zoeken? Ach, zo denk ik dan niet. Maar na een uur kon ik het niet meer houden. "Vind je het erg bezwaarlijk als ik een sigaret rook?", vroeg ik haar. Ze bloeide helemaal op en haalde een buil shag uit haar handtas. "Shit, ik dacht dat je niet rookte en wilde niet dat je last van me had." We heben gezellig samen nog twee sigaretten gerookt voor de trein op de plaats van bestemming was.
Had ik d'r telefoonnummer nou maar gevraagd.....

Door Zwurrel op Vr Feb 08, 2008 23:34
Ik was weer eens gestopt met roken maar stiekem al weer begonnen. Op mijn werk vonden ze me zo'n peer dat ik niet meer rookte. Och, een makkie toch. Dat mensen daar zo'n ophef over maken. Mijn baas, die zelf rookte, was wel jaloers op zo'n ondergeschikte met een dergelijk grandioos doorzettingsvermogen. Maar in de pauzes rende ik vlug naar het park om er een paar snel op te paffen. En maar niet toegeven dat ik weer begonnen was.
Op vrijdagavond hadden we een afscheidsetentje van één van mijn collega's. Een dikke drie-vier uur niet roken in dat restaurant zou ik nooit voor elkaar krijgen. Ik moest gewoon wat vaker plassen. Geen afzuiging in die wc. Bij de derde keer dat ik pleite was, stond de rook nog van onder tot boven in het toilet toen ik doorspoelde. Ik deed de deur open om weer naar het restaurant terug te keren. De volgende die klaar stond om het toilet te betreden was......... mijn baas.
Hij heeft er toen noch later ook maar met één woord over gesproken. Maar ik durf nu nog steeds niet te vragen om een salarisverhoging.

Door sjojs1981 op Wo Feb 13, 2008 14:47
ik ben nog steeds aan het denken wat mijn genantse ervaring is.. maar kan hem nog niet bedenken...
tot die tijd topic ff up, want het is echt geweldig om alle verhalen hier te lezen!!!

Door Valkjuh op Wo Feb 13, 2008 15:21
Nou.. mijn meest genante rook ervaring was een paar jaar geleden.
Ik lag in het ziekenhuis voor een ingreep door een plastische chirurg.
Deze artsen zijn praktisch allemaal erg tègen roken.
Op een dag, na de ingreep, ik had net mijn ontbijtje genuttigd, zou de arts langs komen. Hoewel je nooit wist hoe laat dat zou zijn, dacht ik...Ik ga nog snel even een peuk roken in het "rookhol". Het was nog vòòr 8 uur dus ik dacht, die komen vast niet zo vroeg. Fout...er kwam een verpleegkundige binnen gestormt en ik moest snel terug naar de afdeling.
Ik lag nog maar net in bed toen de arts binnen kwam. Met een gezicht als een donderwolk vroeg ze me..."Ben je wezen roken"? Ik zei..."Ja".
Ze schudde met haar hoofd en keek me aan met zò n vernietigende blik, dat ik op dat moment wel in de grond wilde zakken...Ik voelde me net een klein kind dat betrapt was

Door Amoreno op Do Feb 14, 2008 17:23
Stond 2 weken terug in Parijs in een of andere chique tent..
Gezellig daar met leuke mensen, drankje, Band aan het spelen en ja dan steek je een sigaret op...
Iedereen stond me ineens raar aan te kijken daar...toen werd ik door 2 grote portiers onderhand naar buiten gedragen...bleek dat ze daar al een rookverbod in de horeca hebben...oops

Door Smurfin op Do Feb 14, 2008 18:00
leuk deze poll.

wel vorig jaar voorjaar toen ik met mijn man in een duur hotel zat op vakantie. dat hotel was helemaal rookvrij toen al, maar toch... mijn manneke had me betrapt.

Door RonnyH op Ma Feb 18, 2008 20:47
In de auto, met knieën aan het stuur sjaggie rollen en dan al slingerend in de berm belanden. Peukie opgerookt en dan door het raampje naar buiten gooien (in de asbak stonk zo) en dan een hete plek voelen op de rug. Onmiddelijk aan de kant gezet en een groot brandgat zien in de rugleuning van de stoel. Wat een eikel was ik toch.

Door FrankK op Di Feb 19, 2008 15:29
ingrid107 schreef:Dit is een waargebeurd verhaal!!!

Een collega van me,had eens zo'n zin in een shaggie... Wel shag,alleen geen vloei. Het hele huis op de kop gezet voor vloei,maar kon het niet vinden...Opeens kreeg ie een helder ogenblik???? Wat dacht je wat????

Hij kwam een Bijbel tegen met van dat dunne papier( ).........en heeft daar met een schaar,een paar vloeitjes nagebootst.. En kon toen een shaggie draaien.

Erg he?? Hoe verslaafd ben je dan??

En nee,ik was het niet zelf!! Het was echt m'n collega!!

Groetjes,Ingrid..

Ook ik heb in de boekenkast een bijbel waar een blaadje mist. Het is om te janken maar ik heb een stuk van het oude testament opgerookt.

Door FrankK op Di Feb 19, 2008 16:30
Ik heb een aantal van reeds genoemde momenten en nog een heleboel andere gehad maar deze wil ik jullie niet onthouden.

Er wordt tegenwoordig in het huis niet meer gerookt. Ik was dus genoodzaakt buiten te roken. Als het slecht weer was of koud dan ging ik altijd in het schuurtje staan. Ik, als ex-junk, startte de dag met een shaggie. Dus wekker gaat, opstaan, trap af, shag en aansteker zoeken en naar buiten. Ik slaap altijd in een boxershort en eventueel een t-shirtje. Nou kreeg ik op een gegeven moment nieuwe buren. Je voelt hem al aankomen. Ze waren driftig in het huis bezig en trokken er daarna in. Nadat ze er een tijdje woonde kwamen ze kennis maken. Hallo, wij zijn die en die, je nieuwe buren. Hallo, ik ben Frank, leuk om kennis met jullie te maken. Zegt mijn nieuwe buurman, we kennen je al hoor. We zien je elke dag in je onderbroek. Genant.

Door Geke op Za Feb 23, 2008 10:04
Ik dacht dat ik geen genante rookervaring had maar plots bedacht ik mij ...
Een paar jaar geleden moest ik voor mijn werk naar Barcelona en na ingecheckt te hebben voor de terugvlucht, bleek de vlucht een uur uitgesteld. Barcelona is een rookvrij vliegveld dus dat was even een tegenvaller. Mijn man rookt ook dus ook hij vond het lastig maar goed, wat is nu een uurtje .... De vlucht werd keer op keer uitgesteld en ondertussen kregen we het toch wel een beetje benauwd dus gingen we zoeken naar een mogelijkheid om te roken. Stiekem in het toilet? Ik durfde het uiteindelijk niet, mijn man rookte snel twee trekjes en durfde toen ook niet meer. Nu komt het genante gedeelte ... Ik ben dus uiteindelijk terug gegaan naar de douane en heb een kletsverhaal opgehangen waarom ik even naar buiten moest. Ze hebben ons erdoor gelaten en buiten (waarschijnlijk nog in het zicht van de douanebeambten) hebben we snel elk 3 sigaretten staan roken en toen zijn we walmend (maar zogenaamd intens gelukkig) weer naar binnen gegaan .... Echt als ik er weer aan terug denk, krijg ik het schaamrood op mijn wangen. Wat wrong ik mij toch in akelige bochten om maar te roken!!

Geke

Door Valkjuh op Za Feb 23, 2008 10:44
Hahaha....Frank, Kan me voorstellen dat je dat
erruug genant vond...Maar dat hoeft nu ook al niet meer he?

En, Geke....Oh wat vreselijk he? Je moest er niet aan denken een
paar uur niet te kunnen roken. Straks is dat overal en mag je zelfs niet
op een terrasje roken.Ik ben nù al blij dat ik dàt probleem niet meer heb.
En kijk straks meewarig naar die zielepoten die ...ja, waar staan die dan?
Wij, ik hoeft gelukkig niet meer!
Fijn weekend allemaal en de groeten van Valkjuh

Door alex op Di Feb 26, 2008 14:18
Hallo allemaal,

Mijn meest, allermeest genante rookervaring zijn er eigenlijk 3.

Laat ik het zo zeggen; gewoon doorroken terwijl je zwanger bent, en dat alle 3 de keren! Hoe dom kun je zijn!!!!!

Groetjes Alex

Door sjojs1981 op Wo Feb 27, 2008 11:55
Geke schreef:Nu komt het genante gedeelte ... Ik ben dus uiteindelijk terug gegaan naar de douane en heb een kletsverhaal opgehangen waarom ik even naar buiten moest. Ze hebben ons erdoor gelaten en buiten (waarschijnlijk nog in het zicht van de douanebeambten)

Geke

Geke, ik ben nu wel heeeeeeeeeel nieuwsgierig wat voor een kletsverhaal je hebt opgehangen, waar de douane in wil trappen....?????
Vertel eens???

Door Geke op Wo Feb 27, 2008 12:01
Dat ik niet lekker was en dringend frisse lucht nodig had ....
Hoe suf is het dan om voor de neus van die douanebeambten drie sigaretten te gaan roken!!

Shame shame shame ...

Groetjes,
Geke

Door sjojs1981 op Wo Feb 27, 2008 12:21
whahahahah,

en toch is dat wel iets wat mijn collega en ik missen, het even buiten staan, even weg uit die kantoorlucht...dus een beetje waarheid is het wel he??? whahahahah

Door Eucalypta op Wo Feb 27, 2008 13:22
sjojs1981 schreef:en toch is dat wel iets wat mijn collega en ik missen, het even buiten staan, even weg uit die kantoorlucht...

Moet je persé roken om buiten te kunnen staan dan

Door sjojs1981 op Wo Feb 27, 2008 13:51
ehm, tja....ehm...
eigenlijk niet natuurlijk, maar ja, dan heb je wel 'excuus' he, om even naar buiten te gaan...
nu doe je dat niet zo snel meer...staat zo raar, jas aan trekken, en dan 5 minuten buiten gaan staan

Door madeliefje op Do Feb 28, 2008 18:56
sjojs1981 schreef:ehm, tja....ehm...
eigenlijk niet natuurlijk, maar ja, dan heb je wel 'excuus' he, om even naar buiten te gaan...
nu doe je dat niet zo snel meer...staat zo raar, jas aan trekken, en dan 5 minuten buiten gaan staan

Ik doe het wel hoor ik zeg dan ook "ff frisse neus halen" of "even lekker naar buiten"
Eigelijk niemand kijkt er raar van op.
Of als er iemand buiten gaat roken, ga ik mee. Heerlijk, die buitenlucht dan he!

En Alex, je bent de enige niet hoor

Door joris op Do Feb 28, 2008 22:35
De verveldenste momenten heb ik jaren geleden in Amerika gehad. Daar waren ze toen al zover als wij in Nederland nu, zelfs wat verder. Op een vliegveld (ik geloof L.A.) stond een glazen langwerpig hok waarin je mocht roken. In het midden stonden twee lange banken rug aan rug. Bovenin raasde een afzuigkap waar je recht onder zat. De voorbijgangers keken de roker vol in het gezicht en schroomden niet de meest expliciete afkeurende gebaren te maken. Daar zat ik (met anderen) in de etalage volstrekt voor aap

joris

Door klien op Do Feb 28, 2008 22:45
Haha! Dat ken ik. In Washington hebben ze ook zo'n glazen kooi. Ik moest zeker een kwartier lopen ( althans in mijn beleving) om daar te komen. Eenmaal gevonden , moest ik me erin wurmen want het was druk. Ik kan me de afzuiginstallatie niet meer herinneren, want je waadde er bijna door de rook. De banken waren allemaal bezet en de rest stond. Ik ging naast een groepje mensen staan, toevallig nederlanders . Allemaal o wat vreselijk! roepen maar toch nóg een sigaret opsteken. Wat ik erg beschamend vond waren de kinderen die buiten dat glazen hok stonden en ter vermaak met hun handen om hun ogen het glazen hok intuurden om toch maar goed te zien wat voor een leiperds daarin stonden!

Geplaatst door Anoniem op 03/03/2008 - 02:58

Lid sinds 01 Mar 2008

Ooh tis toch erg allemaal.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 03/03/2008 - 11:05

Lid sinds

ook al ben ik amper 3 weken gestopt ben ik blij dat ik geen dwangmatig rookgedrag meer heb en me vrij en onbevangen kan bewegen. Ik kan het me nog wel herinneren hoor; als eerste kijken of er ergens asbakken staan, of er bordjes "verboden te roken" hangen, of er andere rokers aanwezig zijn en zo ja waar die zich ophouden zodat je in die buurt moet zien te komen, waar de niet rokers en de rokers afdeling is, wat de beste plek is om te roken zonder al te veel op te vallen enz enz. Heerlijk om dat niet meer te hoeven, dat voelt echt als een bevrijding.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 08/03/2008 - 22:25

Lid sinds

meest genante :
tussen de weeen door
roken
Merel :o

Geplaatst door Anoniem op 08/03/2008 - 22:59

Lid sinds 01 Mar 2008

De mijne durf ik niet te vertellen tis te erg.

Ben blij er vanaf te zijn.
Nu het volhouden nog.

Geplaatst door Anoniem op 09/03/2008 - 20:35

Lid sinds 01 Mar 2008

merel1 wrote:
meest genante :
tussen de weeen door
roken
Merel :o

die ook ja ;)

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/03/2008 - 20:54

Lid sinds

De mijne weet ik nog goed was na een ruggeprik toen je nog mocht roken in de bezoekersruimtes. Ik was nog half suf , maar heb me naar de bezoekersruimte gesleept, ik moest en zou een peukje hebben. Stak hem aan , inhaleerde en werd wakker op zaal (ging volledig onderuit, ze hebben me naar de kamer moeten tillen). De blikken en opmerkingen van medepatienten nadien deden erg zeer. Genant en nogal dom.
Bert

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 10/03/2008 - 11:53

Lid sinds

Eigenlijk is bijna elke rookervaring de afgelopen jaren wel een tikje genant....nu er steeds minder mensen roken en het op steeds minder plaatsen mag.

maar dit is denk ik wel mijn meest genante rookervaring :

Jaren geleden tijdens een eerdere stoppen met roken poging had ik voor mijn man een geheim, een vriend, minnaar...mijn sigaret dus die ik op mijn werk nog steeds af en toe stiekem rookte. :roll:

Op een middag was mijn man iets eerder klaar met werken en was zo lief om mij op te komen halen. Oops.....snel de asbak ( met brandende sigaret ) in het bureau. Ondanks mijn opmerkingen dat ik er zo aan kwam en hij maar even in de auto moest wachten bleef hij toch gezellig hangen. Toen de rook uit mijn bureaula kwam kon ik niets anders dan bekennen dat ik af en toe weer rookte..

Geplaatst door Anoniem op 11/03/2008 - 18:32

Lid sinds 01 Mar 2008

Anne wrote:
tijdens een eerdere rookpoging

Stel je voor dat je weer zou willen roken, dan doe je een rookpoging :ugeek:

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 11/03/2008 - 22:49

Lid sinds

Lonny wrote:
Anne wrote:
tijdens een eerdere rookpoging

Stel je voor dat je weer zou willen roken, dan doe je een rookpoging :ugeek:

Sorry juf......beetje last van concentratieproblemen :roll: :shock:

Geplaatst door Anoniem op 26/03/2008 - 20:51

Lid sinds 17 Mar 2008

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Dit is allemaal zo heerlijk genant. Ik kom hier echt niet meer van bij. Het maakt roken zo volslagen belachelijk.
Mooie spiegel!!!!!!!!

Ik heb zelf ook wel een aantal van dit soort ervaringen.

Ik ging voor mijn astmatische bronchitus naar de huisarts. Ik vond dat ik een hogere dosering ventolin nodig had omdat ik het gevoel had dat ik met de oude dosering niet voldoende lucht had en dus erg benauwd bleef.
Welke dosering heb je nu vraagt de arts.
Ik trek in een vloeiende beweging zowel de ventolin als een pakje shag uit de tas. vervolgens schiet het pakje shag open en zowel die man als zijn bureau ziten onder de tabak.
Ik zie het al zegt hij. misschien kan je jouw probleem ook zelf oplossen. :kleur

Daar ben ik nu dus ook mee bezig dokter......!!!!!

Geplaatst door Anoniem op 12/04/2008 - 22:10

Lid sinds 02 Mar 2008

Ff uppen ;)

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 13/04/2008 - 21:42

Lid sinds

Ik had in alle kamers bij mijn stoelen/bureau/tafel sigaretten, aanstekers en asbakken in de aanslag. Genant vond ik het dat ik ergens ging zitten en dat er nog een sigaret lag te walmen die ik vergeten was terwijl ik er ook een in mijn mond had.

Joris

Pagina's