SMR/ADHD/Onrust

Geplaatst door Mirte op 15/02/2021 - 06:57

Lid sinds 15 feb 2021

22 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo, ik ben gestopt met roken sinds nov en mijn partner sinds dec. Met mij gaat het best goed, ik heb niet veel last meer. Mijn partner is echter nog steeds erg onrustig. Hij heeft ADHD, rookte 30 jaar, gebruikt Ritalin, heeft heel kort Champix geslikt en gebruikt nu pleisters. Hij is niet alleen de hele dag onrustig maar wordt ook steeds somberder. Hij vindt het leven niet meer leuk en dat is begonnen na het stoppen met roken. Iemand ervaring? 

Geplaatst door ttl1982 op 16/02/2021 - 14:22

Lid sinds 16 feb 2021

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Een kennis van mij heeft dit ook gehad en bij hem kwam het door de Champix. Kan echt ontzettende bijwerkingen hebben. Daarom is begeleiding van de huisarts bij het gebruik hiervan ook erg belangrijk. Ook na het stoppen met Champix kan dit gevoel nog een tijdje aanhouden. 

Ik ben nu zelf cold turkey gestopt. Dit is niet makkelijk maar ik wilde geen Champix en ook geen pleisters. Pleisters niet omdat ik om me heen mensen hier erg ziek van heb zien worden. Ziek als in grieperig en kotsmisselijk. Na verwijderen van de pleister knapte zij binnen een half uur helemaal weer op.

Mogelijk heeft niet iedereen deze bijwerkingen maar je vriend mogelijk wel.

Geplaatst door Mirte op 16/02/2021 - 15:03

Lid sinds 15 feb 2021

22 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank voor je reactie! Ik denk ook dat het misschien komt van de Champix, misschien in combi met de Ritalin? Ik kan sowieso weinig vinden over stoppen met roken en ADHD. Ik steun hem door te blijven praten over de onrust maar weet het soms ook niet meer. Het nergens meer van kunnen genieten past helemaal niet bij hem en dat had ik dus ook niet aan zien komen.

Geplaatst door Dina op 22/02/2021 - 15:36

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi Mirte,

Ik heb zelf ook ooit Champix gebruikt, zo'n 10 jaar geleden. (Verder geen andere medicijnen.). Ik heb daar ook ernstige depressieve klachten door gekregen net zoals jij schrijft over je man! Om die gevoelens kwijt te raken ben ik toen helaas weer gaan roken en vervolgens wilde ik jarenlang niks meer te maken hebben met het stoppen met roken!! Ik was zo geschrokken!!

Uiteindelijk moest ik vanwege mijn gezondheid toch het weer proberen en heb weer steun gezocht bij de huisarts en tabex tabletjes besteld, ook de praktijk ondersteuner vond het een goed idee. Tabex heeft mij echt geholpen. 

Misschien toch nogmaals contact opnemen met de huisarts...

Succes jullie allebei.

Geplaatst door Mirthe (niet gecontroleerd) op 28/02/2021 - 10:13

Lid sinds

Bedankt voor je reactie, Dina. Ik kan me voorstellen dat je weer bent gaan roken, mijn man zegt ook steeds dat het moeilijker wordt niet toe te geven aan deze "oplossing". Heeft die depressie ook echt 10 jaar geduurd? Had je voor het Champix gebruik ooit last van somberheid?

Reactie toevoegen