stel je eens even voor

afbeelding van happydepeppy

Geplaatst door happydepeppy op 04/03/2013 - 13:33

Lid sinds 25 feb 2013

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

MIjn moeder is januari 2012 helaas overleden aan COPD, ik heb net het verhaal van Jan doorgelezen, en kreeg echt super kippevel en tranen in mijn ogen, ik heb precies hetzelfde doorgemaakt met mijn moeder, je wil niet weten wat voor een rot ziekte dat is, dus heb ik afgelopen feb het besluit genomen om nooit meer te roken!!!!! Mijn zus die nu ook al COPD heeft is in januari gestopt met roken, waar ik ook heel trots op ben! Of zal ik zeggen was, nu hoor ik vandaag dat ze toch maar weer is gaan roken, al is het alleen maar als het gezellig is zegt ze dan, met weekendjes weg of ergens op visite etc........ Ik baal hier zo vreselijk van, je moet weten ze zit al in fase 3 COPD en fase 4 is de laatste! Ze heeft 2 lieve kinderen en 2 prachtige kleinkinderen, dus ik begrijp gewoon niet hoe iemand zo maar weer gaat roken terwijl je zo ziek bent en alles te verliezen hebt. Ik ben boos op haar en mischien toch ook een beetje jaloers????????? Ik weet het ff niet meer, ik wil toch niet meer roken of toch wel???? Ach dood gaan we allemaal!! Maar ik wil nog lang niet! Ben 41 jaar veel te jong toch! Maar dat gaat wel allemaal in mijn hoofd om. Gek word ik er van! HELPPPPPcrying

Geplaatst door Kate85 op 04/03/2013 - 13:49

Lid sinds 05 feb 2013

10 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jeetje, heftig zeg. Het is inderdaad een pokke ziekte, dat verhaal van Jan heeft mij ook erg aangegrepen en zeker als je het van dichtbij ook nog eens meemaakt.
Ik moet zeggen dat ik zowel jouw kant als dat van je zus begrijpt, waarschijnlijk heeft ze heel wat rook jaartjes erop zitten, het is een deel van haar leven geworden, zoals eten/drinken. Alleen met het verschil dat we natuurlijk zonder roken kunnen. Hoe dan ook, het lijkt me vreselijk  moeilijk als je MOET maar zelf niet 100% wil en zij zit in de fase dat ze moet... tenminste als ze nog wil genieten van de rest van haar leven zonder afhankelijk te zijn van hulpmiddelen e.d.
 

Maar jij hebt waarschijnlijk zelf heel bewust de keuze gemaakt om te stoppen. Dus je wilt en je staat erachter. Wil je dan verder gaan als roker die bij zowat elke sigaret denkt dat je eigenlijk beter zou moeten stoppen? Met het beeld wat er kan gebeuren als je doorgaat met deze vervelende verslaving?

Mijn schoonvader MOET ook stoppen, hij gebruikt Zyban, maar hij heeft copd, hij staat er niet achter dus het valt niet mee, ik kan alleen maar hopen dat hij het volhoudt.

Geplaatst door Kate85 op 04/03/2013 - 13:50

Lid sinds 05 feb 2013

10 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh, heel veel succes en volhouden he.. je de eerste ellendige weken zitten er nu op!!

afbeelding van happydepeppy

Geplaatst door happydepeppy op 04/03/2013 - 15:13

Lid sinds 25 feb 2013

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Kate dank voor je lieve reactie, heb er goed over nagedacht maar je hebt gelijk, het verschil is dat zei moet stoppen, en ik dat zelf wil, zo had ik er nog niet over nagedacht. Ja dat is nog lastiger das zeker, en het is al lastig genoeg!! 

Geplaatst door Kate85 op 04/03/2013 - 16:13

Lid sinds 05 feb 2013

10 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Graag gedaan en het is inderdaad al lastig genoeg, voor iedereen denk ik.

Ik heb verhoudingsgewijs maar kort gerookt (10 jaar) en ik heb er zelf voor gekozen (wel met in mn achterhoofd m'n schoonvader en nog meer gevallen.. het is vreselijk) maar ook mij valt het niet altijd mee hoor.

Maar kom je hart hier luchten (of bij de februari stoppers)

En succes

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door [email protected] op 04/03/2013 - 18:01

Lid sinds 27 jan 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Af en toe 1 bestaat gewoon echt niet, dit wordt overal gezegd, dat kunnen alleen mensen die nooit verslaafd zijn geweest en altijd af en toe op een feestje hebben gerookt. En het wil niet zeggen dat je gelijk na een paar dagen alweer op je oude niveau zit maar na een paar weken/maanden echt weer wel. Bij mijn vorige stoppoging was het ook niet gelijk maar je gaat steeds meer je grenzen verleggen, eerst alleen op een feestje, dan alleen in het weekend etc. 

Echt geen reden om jaloers te zijn. Ik ben nu ruim een jaar gestopt en echt het is steeds makkelijker geworden, je gaat er steeds minder aan denken. Af en toe denk ik er nog wel aan maar niet in de zin van ik wil er zo graag 1 opsteken. Ik ben gewoon echt blij dat ik er vanaf ben. En ja ik weet dat ik nog wel een tijd verhoogde kans heb op bepaalde ziektes maar ik weet in ieder geval wel dat ik zelf de beslissing heb genomen heb om te stoppen met als belangrijkste reden dat het gewoon echt slecht is voor je gezondheid. Verder is het ook wel heel fijn dat je niet meer verslaafd, afhankelijk bent, je toch meer geld hebt, de prijs is alweer met bijna een 1,- verhoogd sinds ik gestopt bent, je kleren, haar niet meer stinken. 

Dus gewoon gestopt blijven misschien kun je op deze manier je zus toch weer over de streep trekken om alsnog weer te stoppen. Misschien kan ze anders hulp zoeken om weer te stoppen. 

 

 

afbeelding van manon83

Geplaatst door mir i am op 04/03/2013 - 21:50

Lid sinds 19 feb 2013

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Pffff, wat erg! Mijn oma zit ongeveer in dezelfde situatie, ze heeft 65 jaar gerookt en is op haar 82e gestopt. Ze zit nu wel aan de zuurstof en ligt regelmatig in het ziekenhuis. Te laat dus, voor jou is het niet te laat. Wees sterk, voor jezelf en voor je zus. Ik heb veel respect voor mensen die gestopt zijn, vooral voor mijn oma. Misschien dat jou zus jou volgt als ze ziet dat je sterk genoeg bent om niet niet meer te roken. Wel volhouden he!

afbeelding van happydepeppy

Geplaatst door happydepeppy op 05/03/2013 - 17:25

Lid sinds 25 feb 2013

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Lieve jonnie en Miriam bedankt voor jullie medeleven! Daar kan ik wat mee!

GR Geertje

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 05/03/2013 - 17:56

Lid sinds 14 aug 2012

11 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Happydepeppy/Geertje   ik werk zelf in de zorg in een verzorgingstehuis en zie regelmatig de gevolgen van et vele roken bij onze bewoners .Ook ik werd hier niet vrolijk van ben verdorie 52 bijna   53 en heb een kleinzoon van 9 maanden.Hoe stom kun je zijn ja stom want ook ik rookte al ruim 34 jaar.Gelukkig  zijn we gestopt en onthoud het leven is te waardevol om het stuk te laat maken door die rotpeuken!

Wens jou heel veel succes toe en ik hoop dat je zus ook weer besluit om te gaan stoppen!!

afbeelding van happydepeppy

Geplaatst door happydepeppy op 06/03/2013 - 13:38

Lid sinds 25 feb 2013

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Linda, ik werk  ook in de zorg, en dat al 22 jaar! In een gezellig bejaardentehuis, en inderdaad zie je daar ook de gevolgen van roken, ik heb bijna 30 jaar gerookt en telkens als ik er 1 opstak dacht ik he bah!! Ja hoe erg en dan toch maar weer doorgaan! 3 jaar geleden ben ik ook gestopt geweest en wel 8 maanden lang samen met mijn man, toen ging het opeens niet goed met hem en was een beetje overspannen, en begon weer met roken, dus dacht ik toen oke 1 trekje dan en ja de rest is weer vanzelf sprekend, ik rookte daarna nog meer dan ooit. Maar ben er nu echt helemaal klaar mee, wil het gewoon niet meer die vieze stink bende! Maar vind het super dat ik de keus heb gemaakt om op dit forum te komen! Heb er echt veel aan! Dus heel erg bedankt voor je reactieyes

Geertje

Reactie toevoegen