Stoppen mei 2020

Geplaatst door Ils80 op 12/05/2020 - 23:16

Lid sinds 12 mei 2020

2 jaar 3 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo, na 27 jaar gerookt te hebben nu met hulp vannchampix gestopt op 5 mei met roken. Wilde mezelf 'bevrijden' van het roken. Aan de ene kant gaat het vrij makkelijk. Bijna geen momenten met behoefte aan sigaret. Mis wel soms het eigen momentje in een druk gezin. Voorheen ging ik even 10 min naar buiten voor de sigaret...nu blijf ik doorgaan en vindt het lastig om even tijd voor mezelf te nemen. 
Waar ik wel enorm last van heb is het slechte slapen. Jeetje wat een ramp! Gemiddeld 4 uurtjes slaap. Heeft iemand hier ervaring mee? En hoe snel gaat dit over?  Zijn er meer stoppers in de maand mei? Lijkt me fijn om ervaringen te lezen met mensen die een beetje hetzelfde tijdspad doorlopen. Succes allemaal! Liefs
 

 

 

 

 

Geplaatst door Jantje34 (niet gecontroleerd) op 13/05/2020 - 20:46

Lid sinds

Ik stop 14 mei met behulp van nicotine pleisters, na 43 jaar gerookt te hebben. Spannend en eng. Hoop dat het deze keer lukken gaat!

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 16/05/2020 - 14:44

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Goed van je ,Ils dat je nu gestopt ben ,dat slechte slapen gaat vanzelf over ,het is afkicken geblazen .Na een week of 2 moet het wel beter worden ,andrrs een bezoekje aan de huisarts.

Moet wel tedoen zijn ,vooral als je moe bent ,dan wordt het lastig om gestopt teblijven.

Dus op tijd actie ondernemen .

Groetjes

Geplaatst door Toki op 16/05/2020 - 15:25

Lid sinds 14 apr 2020

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Zet 'm op Jantje34 en niet opgeven. Succes!

Geplaatst door RiaHans op 21/05/2020 - 23:42

Lid sinds 21 mei 2020

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Champix.

 Hallo allemaal,

ik ben ook begonnen met champix. Wil er nu echt vanaf en nooit meer beginnen!
slik nu 6 dg champix en ben er al gestopt met die rotsigaretten.

Denk er wel de hele dag aan maar het is te doen. Vraag me af hoelang dit in mijn hoofd blijft zitten en hoe het gaat als de kuur champix afgelopen is. Heeft iemand hier ervaringen mee ?
 

iedereen succes en zet me op !!

Geplaatst door Syl47 op 22/05/2020 - 23:13

Lid sinds 03 feb 2010

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

hoi allemaal,

ik ben afgelopen woensdag 20 mei gestopt met roken met behulp van de nicotine pleister. Ik was er zo klaar mee, door de Corona crisis verplicht thuis werken waardoor ik meer ging roken. Dus eerst maanden bezig geweest met de 'stopdag' en ik moet zeggen tot nu toe valt het mee! Tuurlijk heb ik zo mijn momenten dat ik trek heb maar gelukkig duren deze niet te lang. Wel ga ik vanavond slapen zonder een pleister op mijn arm want echt 2 onrustige nachten achter de rug en hoop dat ik misschien straks wat makkelijker en rustiger in slaap val. Ik rookte al vanaf mijn 14de ben toen cold turkey gestopt op mijn 36ste maar was weer zo stom om na 5 jaar stoppen weer is een sigaret op te steken!!! 
voor alle stoppers in mei... succes en hou vol!!

Groetjes Sylvia

 

 

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 24/05/2020 - 19:40

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Hoi ,Riahans,dat is voor iedereen verschillend ,met champix stoppen hebbik ook eennkeer gedaan .Uitkijken als de kuur is afgelopen ,de kans dat het dan mis gaat is groot .

Om van het roken aftekomen is ook de motivatie heel belangrijk,dan hou je het vol .

Voor het uit je hoofd gaat kan wel een tijd duren ,praat jezelf moed in ,dat helpt ,versla het nicotinemonster !

Succes

Geplaatst door liekkuh op 26/05/2020 - 09:50

Lid sinds 26 mei 2020

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Ilse ik herken me helemaal in jouw verhaal...

ruim 2 weken geleden begonnen met Champix en al vrij snel stukken minder gaan roken en al voor mijn stopdatum helemaal gestopt omdat het zo vies ging smaken...

Mijn rustmomentjes zijn ook verdwenen waardoor ik alsmaar doro blijf gaan.. resultaat is een zeer schoon huis dat dan weer wel

heb als bijwerking meer dromen, weinig smaak, maar voel me ook vaak bozig en agressief vooral naar mijn man 

herkent iemand dit?

slapen doe ik momenteel met een Oxazepammetje omdat dat ook lastiger gaat en ik vaak snachts wakker wordt en niet meer makkelijk in slaap val... vraag me af of dit een bijwerking is of een afkickverschijnsel en hoe lang dit dan zal duren...

Geplaatst door Toki op 26/05/2020 - 13:54

Lid sinds 14 apr 2020

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hallo liekkuh!

Het vele dromen en het bozig zijn herken ik wel. Je wilt iets en 't mag niet meer. Afreageren dus, maar liever niet op je man... Vergeet niet dat onder die boosheid vaak verdriet zit. Jawel, 'n rouwproces. Ben lief voor jezelf en ben trots. Zet 'm op meid en succes! Groet van Toki

Geplaatst door RiaHans op 27/05/2020 - 10:02

Lid sinds 21 mei 2020

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Champix.

 

Hoi Menthe, bedankt voor je reaktie. Het gaat best goed en heb geen bijwerkingen . In mijn hoofd wordt t ook iets beter. Zou de helft, bv alleen in de ochtend een optie zijn? Moet er niet aan denken dat ik daar weer aan verslaafd raak !

ik ga er voor en kijk uit naar de berichten hier. -x- Ria

 

Geplaatst door Saza (niet gecontroleerd) op 29/05/2020 - 08:12

Lid sinds

Hoi allemaal, een vraag aan jullie.. Mijn partner is sinds 14 mei gestopt met laser acupunctuur. Ik rook niet. Hij wilde graag stoppen omdat we aan een gezin denken. Toen hij dichter bij de stopdatum kwam, was hij enthousiast over het stoppen, wel bang om te falen als het voor de tweede keer niet lukt, gaf hij toe al heel lang te willen stoppen maar het lukte hem nooit uit zichzelf zonder hulp e.d. Nu is hij vanaf die dag gestopt al rookt hij voor de vorm nog nicotineloze en smakeloze e-sigaretten. Hij denkt het anders niet vol te kunnen houden.. Nu ben ik daar al in meegegaan, maar ik sta er niet echt achter. Ik gun hem echter ook een tabakvrij leven , dus als het dan zo kan, dan maar zo. En nu gisteren kreeg ik me een bak aan negativiteit over me heen.. Het roken zorgde voor veel positieve dingen en al die dingen had hij nu niet meer: concentratie, gezelligheid van karakter, voelde zich slecht, nergens zin in, voelt zich vernederd als hij geen sigaret op mag steken van zichzelf (want hij zit met een vragende stem in zijn hoofd die hem smeekt om een sigaret, hij identificeert zich met de smekende stem), op vage momenten boos, etc. Hij wilde niet meer stoppen maar weer beginnen. "Ik ben en blijf een roker. Wat zeg je daarop!?" En omdat ik niet toegeef dat hij dan maar gaat roken, heeft hij het uiteindelijk ook niet gegaan. Ik heb begrip voor de situatie getoond, hem gezegd dat ik hem geloof, maar ook dat ik weet dat het de verslavingsduivel is die spreekt in zijn hoofd. En hem herinnerd aan zijn motivatie, wat hem op dat moment allemaal niet boeide zogezegd.

Nu mijn vraag: ik heb een eigenwijze en ijdele man, die zo'n 15 jaar minstens een pakje per dag heeft gerookt, komt oorspronkelijk uit een land waar roken nog heel gewoon is. Hoe kan ik als partner hem helpen de dagen door te komen? Wat zijn jullie tips, adviezen? Hoe lang duurt zoiets? Hebben jullie dit ook? Hebben jullie mensen in je omgeving die dit hebben? Ik hoor het graag. Alvast bedankt en je weet het; je bent goed bezig & je bent niet alleen!

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 30/05/2020 - 10:11

Lid sinds 16 Mar 2008

7 maanden 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Na (alweer) teruggevallen te zijn opnieuw gestopt op 10 mei. Heb er wel een heel goed gevoel bij dit keer. Morgen 3 weken. Ik vind het erg fijn om niet te roken en het is voor mijn poes alleen maar erg goed. Hoeft ze geen nicotine en teer op te likken uit haar vacht!!

Geplaatst door Toki op 30/05/2020 - 11:13

Lid sinds 14 apr 2020

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hallo Saza,

Meid ik heb met je te doen! Je hebt alles goed gedaan t.a.v. je echtgenoot, maar verwacht geen redelijkheid van iemand die net gestopt is. Die is alleen maar heel erg boos wanneer hij 'n sigaret wil, maar het van zichzelf niet meer mag. Mij hebben de boeken van Alan Carr en "Nederland stopt met roken" van de twee vrouwelijke longartsen erg geholpen. Ook het opschrijven van de redenen waarom ik stopte. Die heb ik vaak teruggelezen wanneer ik 't moeilijk had. Ik maakte ook een schaal met rauwkost en fruit, zodat ik iets in m'n mond kon stoppen. Helaas werden dat ook stukken kaas e.d., dus ik moet nu dringend op dieet.....

Het is niet makkelijk om te stoppen. Ik ben nu 4 maanden cold turkey gestopt na 50 jaar gerookt te hebben en nog heb ik momenten waarop het goed is dat er geen sigaretten in de buurt zijn, hoewel ik echt niet meer wil roken en weer al die moeite zou moeten doen om te stoppen. Ik moet er niet aan denken.

Je vraagt om tips en adviezen. Zeg hem hoe trots je op hem bent en vertel dat ook aan anderen. Verwen hem maar, geef  zelf de voordelen aan van het niet roken ( hij ruikt bijv. veel lekkerder) , schaf de genoemde boeken aan, laat ook hem de voordelen noemen van het niet meer roken die hij nu al ervaart, laat hem 'n spaarpotje maken van de uitgespaarde kosten en doe er samen iets leuks van. Maar bovenal: Het valt niet mee, maar iedere dag wordt 't iets makkelijker, ècht! Mocht je man toch in de gordijnen hangen van pure frustratie dan is het misschien 'n idee om eens langs de huisarts te gaan.Zet 'm op, hou vol en veel succes en 'n warme groet van Toki ( ook aan je man).

 

 

Geplaatst door Saza (niet gecontroleerd) op 30/05/2020 - 15:43

Lid sinds

Bedankt voor je input. Er staan een aantal bruikbare tips in! Spaarpotje doen we al, complimenten ook, al vertelt hij zelf tegen niemand dat hij nu is gestopt. Hij wil geen druk van buitenaf ervaren..

Het is echt ups en downs.
Gisterochtend heeft hij een sigaret opgestoken (toen hij alleen was) omdat hij het niet meer vol kon houden. Dat smaakte hem zo vies, dat hij hem na 1 hijs meteen heeft weggegooid. Gelukkig. Hij biechtte me dit in de avond op. Eerste stoppoging vertelde hij me dit soort dingen niet, want hij wilde geen verliezer zijn tegenover mij en de rest van de wereld, waardoor het helemaal fout ging. Maargoed, dat is het verleden. Nu gaat het met ups en downs beter. Gisteren kon hij ook sinds twee weken weer eens huilen van het lachen.

Ik vind het fijn mee te lezen met jullie. Ik pik er waar ik kan tips uit en jullie veel succes met wegblijven van de sigaret!

Geplaatst door joycje op 01/06/2020 - 12:01

Lid sinds 01 jun 2020

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben sinds zaterdagavond gestopt met roken. Vandaag de tweede echte dag dus, gaat best goed. Heb alleen erg slecht geslapen gisteravond. 

Geplaatst door Toki op 01/06/2020 - 12:43

Lid sinds 14 apr 2020

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Zet 'm op joycje! Het slapen wordt ook wel weer beter. Ben trots op jezelf meid! Iedere dag is er één, moet je maar denken en 't wordt gaandeweg minder moeilijk. Hou vol! Groet van Toki.

Reactie toevoegen