Stoppen met roken, maar dan nu echt...

Geplaatst door Louisevbl op 02/12/2020 - 13:00

Lid sinds 02 dec 2020

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Dag allemaal,

Vaak word je wakker en dan denk je bij jezelf "ik moet toch echt eens stoppen met roken". Je weet dat je het eigenlijk niet wilt op dat moment, maar toch waag je weer eens een poging. Deze poging strandt uiteraard na een dag of twee, drie, wellicht een week. Puur omdat je er toch niet volledig achter staat, want die ene sigaret is toch erg lekker. En vaak voel je je na een week toch weer wat beter, en dan denk je van "waarom stop ik eigenlijk? Ik voel me toch prima?". Je pakt dus die ene sigaret, stopt hem aan je mond en je geniet ervan in volle teugen. Dat is toch wel erg lekker hè?! Dus je begint weer met roken. Maar na een tijdje voel je je toch weer rot en beroerd, benauwd, ademloos... en dan begint dat riedeltje weer opnieuw. Je wilt stoppen met roken, maar toch ook niet.

Soms word je wakker en denk je bij jezelf "ik wil stoppen met roken, ik ben het helemaal zat, ik ben er klaar mee". Dit keer voelt het anders. Je wilt daadwerkelijk stoppen met roken. Je bent er volledig van overtuigd en staat 100 % achter je keuze. Je hebt dus ook iedereen ingelicht dat je wilt stoppen, zodat niets je in de weg staat. Deze momenten moet je pakken. Vandaag is voor mij dat moment aangebroken. Ik ga stoppen met roken en er is niets dat mij in de weg staat. Ik ben er klaar voor! Jij ook?

Groeten,

Louise

afbeelding van Drieka

Geplaatst door Drieka op 03/12/2020 - 10:01

Lid sinds 05 okt 2016

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Welkom Louise! 

Heel herkenbaar hoor, hier ook meerdere stoppogingen gedaan en samen met mijn man 15 november de laatste sigaret gerookt. 

Wij zijn gestopt met een coach, nicotinepleisters en ook zuigtabeletten, dat werkt super voor ons.

Kan je dan ook aanraden om ook wat zuigtabletjes van Nicotinell of zo in huis te nemen dat als je het echt eventjes lastig krijgt, er een kan pakken, dan gaat het snel weg en blijf je toch van dat roken af. 

Kom op, je kan het wel!!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 11/01/2021 - 23:15

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Louise,

Dat klinkt als een BESLUIT . . .en dat is ook echt de sleutel tot succes!
Een sigaret is net als een zeurend kind, zolang je geen duidelijk grens trek blijft hij zeuren. Ja of Nee en het is duidelijk, en dat is bij een sigaret eigenlijk net zo.
Als je het besluit genomen hebt AFGELOPEN dan wordt de drang ook minder en ook de momenten dat je er aan denkt. De eerste paar dagen nog wel om de 10 minuten, maar dat wordt sneller minder.

Nou op naar een leven zonder afhankelijk te zijn van een drug heart
Iedereen verdient het, en jij zeker !!

Suc6, Arjen

Reactie toevoegen