stoppen met tabex

Geplaatst door tabexgebruikster op 10/05/2017 - 13:30

Lid sinds 10 mei 2017

Hai allemaal,

Na een eerdere poging ga ik weer proberen te stoppen. Eigenlijk ben ik al twee hele dagen gestopt! ik ben zaterdag begonnen met Tabex te slikken. Ik heb die dag heel veel jeuk gehad en vlekken in mijn nek, maar ik voelde mij meteen tsja hoe zal ik het zeggen. Gerust. Vorige x dat ik gestopt ben was ik heel lang boos en gefrustreerd en daar moest mijn man erg onder lijden..Maar nu zit ik op dag 5 slik 3 tabletten en voel me gelukkiger dan ooit, het geeft me een beter troost gevoel dan mijn sigaretje. Lijkt wel of ik er heel heftig op reageer en hou wel het eventuele omslaan van dit gevoel in de gaten. Jeuk is wel weg, heb wel brandende ogen, voelt een beetje alsof ik de avond ervoor flink doorgezakt ben, maar slik nu al drie tabletjes (terwijl ik er eigenlijk nog 5 mag) en rook al twee dagen niet meer, behoefte is er alleen nog in de ochtend en dan is het wel een gevecht, maar na een uur is dit gevoel weer weg en daar begin ik nu al wat vertouwen in te krijgen, dus voel ik me wat sterker in het volhouden. Ik word wel onpasselijk van alle geurtjes die ik nu allemaal ruik..mengelmoes van knoflook, tabak en deo...brr

Hoop dat jullie maar ik ook (!) het vol gaan houden Succes!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 10/05/2017 - 14:16

Lid sinds 02 mei 2015

Proficiat dat je bent gestopt! Voordat iemand anders het je zegt: je gaat niet "weer proberen te stoppen", je bent gestopt, dat voelt heel anders.. smiley

Heb je al eerder Tabex gebruikt? En heb je een Nederlandse bijsluiter? Het geeft meestal weinig bijwerkingen, van rode vlekken heb ik nog nooit gehoord geloof ik, maar het stoppen zelf kan zo veel ontwenningsverschijnselen geven.. Daar kunnen rode vlekken, rode oggen, enz. enz. vast ook bij horen? Maar als je je echt niet goed voelt, natuurlijk wel naar de dokter gaan..

In 1 van de Nederlandse Tabex-bijsluiters die ik las staat dat je tot een jaar lang 1 a 2 tabletten per dag mag blijven slikken. Dat ben ik nu van plan.

Veel succes!

Geplaatst door tabexgebruikster op 10/05/2017 - 15:12

Lid sinds 10 mei 2017

Hai Rapunzel,

Ja, ik ben gestopt! :) een hele goeie, dank je wel! Nee, nooit eerder met tabex, ik las hier pas iets over op internet, nederlandse bijsluiter gedownload en idd staat niets over jeuken en vlekken (wat nu trouwens weer over is) , maar idd zijn het bijwerkingen van de tabex (nam ik aan omdat het diezelfde dag al begon) of zijn het bijwerkingen van het niet roken.

Dank voor je reactie, dat geeft zeker steun!

Geplaatst door Mien op 10/05/2017 - 17:10

Lid sinds 02 sep 2016

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Gefeliciteerd! En mooi dat bij jou 3 tabletjes voldoende zijn om de dag door te komen.

 

 

Geplaatst door tabexgebruikster op 10/05/2017 - 17:21

Lid sinds 10 mei 2017

Dank je wel Mien! Herken jij dat geluksgevoel na het innemen van de pil ook? mijn man zegt net nog dat hij denkt dat het tussen mn oren zit, ik geloof daar niet in, want ik heb met die pillen echt geen trek meer in een sigaret en dat na ruim 25 jaar roken. ik hoop dat ik hem op 3 tabletjes kan houden.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 11/05/2017 - 10:26

Lid sinds 02 mei 2015

Dat je een geluksgevoel krijgt kan heel goed kloppen, lijkt me hoe dan ook een goed teken smiley Want: de cystine in de Tabex neemt in de hersenen de plek in waar anders de nicotine zou gaan zitten, en zorgt - net als de nicotine - ook voor de aanmaak van het stofje dopamine, dat een geluksgevoel geeft..

Door de verslaving is het beloningssyteem van je hersenen ontregeld geraakt, de Tabex helpt je om je toch prettig te voelen. Het kan erg lang duren voordat je hersenen weer gaan functioneren als bij een niet-verslaafde: dat is de reden dat ik me heb voorgenomen om een jaar lang Tabex te blijven nemen.. Het nadeel is waarschijnlijk wel dat ik het herstel van de hersenen langer uitstel? Misschien is het een goed idee om de Tabex over een tijd langzaam af te bouwen: van 2 pilletjes per dag (wat ik nu doe) naar 1, en dan 1 om de andere dag. (En dat dan combineren met veel bananen en chocolade eten, en ander voedsel dat ook 'geluk' kan schenken.)

Champix doet trouwens hetzelfde als Tabex, maar het is een synthetische stof, en veroorzaakt (veel) meer bijwerkingen(!!!!) De werkzame stof in Champix schijnt 1 molecuul te verschillen van die in Tabex, las ik ooit ergens.

Geplaatst door tabexgebruikster op 11/05/2017 - 11:34

Lid sinds 10 mei 2017

Dank je wel Rapunzel voor je reactie. Vandaag tot nog toe 1 tabletje. Ik heb wel wat honger naar een sigaret, maar het lijkt te behappen. Maar ik hou me dus totaal niet aan het schema! Is dat verstandig? Of zal ik er zo toch nog maar 1 of twee nemen voor de zekerheid? Ik ben er wel van dat het altijd sneller kan, maar is misschien niet zo slim in dit geval?

Geplaatst door Mien op 11/05/2017 - 11:54

Lid sinds 02 sep 2016

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Als ik me er mee mag bemoeien wink, je bent pas een paar dagen gestopt, dus ik zou gewoon echt niet te weinig Tabex gaan slikken. Ik zou het risico niet nemen, dat ik weer naar een sigaret zou grijpen. Afbouwen kan altijd nog. Eerst maar eens helemaal van het roken af, toch?

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 11/05/2017 - 12:18

Lid sinds 02 mei 2015

Ja, ik zou me ook maar aan het schema houden: ze hebben tientallen jaren ervaring met Tabex, dus die bijsluiter is daar op gebaseerd. En jij hebt gelukkig geen bijwerkingen van de Tabex, dus waarom zou je nu al onnodig afbouwen.

Geplaatst door tabexgebruikster op 11/05/2017 - 12:19

Lid sinds 10 mei 2017

Dank je wel Mien! Ik ben het met je eens, neem er gelijk 1 in.

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 11/05/2017 - 22:08

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 21 uren geleden gestopt

welkom op ikstop en heel veel succes

Geplaatst door tabexgebruikster op 20/05/2017 - 19:00

Lid sinds 10 mei 2017

Even weer een update: nog steeds gestopt, ik neem nu 1 tabletje per dag in de ochtend in. Gaat super goed, ben wel gaan eten als een malle, maar ik kan wel wat vet gebruiken. Behoefte aan roken is er sochtends bij de koffie heel even, maar waar het voorheen een gevecht was, is het nu goed te doen, gevoel is echt even en dan is het weer weg. Heerlijk niet meer te hoeven (=lees moeten!) roken. Ik voel me goed!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 20/05/2017 - 21:46

Lid sinds 02 mei 2015

Mooi dat het bij jou zo goed werkt blijkbaar! Ik zou het slikken van 1-tje per dag voorlopig dus nog blijven doen..

Geplaatst door tabexgebruikster op 30/05/2017 - 13:15

Lid sinds 10 mei 2017

He gaat nu ineens wat minder...misschien ook omdat het lekker weer is, zit lekker in de tuin en dan rook ik makkelijk zo een hele slof weg...maar nu niet meer, maar ik zit nu wel weer een aantal dagen op 3 pilletjes per dag :( weet niet of dat zo goed is, maar het werkt de onrust die ik voel weer even weg. Nu toch maar pillen bij besteld en hopen dat het straks weer beter gaat en ik weer naar 1 pil per dag kan. Iemand ervaringen mee met het toch weer meer tabex pillen moeten slikken?

Geplaatst door champixgebruikster (niet gecontroleerd) op 30/05/2017 - 14:00

Lid sinds

Ben ook gestopt met Tabex, bevalt prima

Geplaatst door tabexgebruikster op 10/10/2017 - 17:54

Lid sinds 10 mei 2017

Hallo allemaal,

wilde even komen melden dat ik nog steeds gestopt ben! Gaat heel goed en kan nu zeggen, na 5 maanden, dat het bijna als normaal voelt. Ik denk nog heel af en toe:"o,ja roken"..maar dan verdwijnt dat gevoel weer. Ik ben echt zo blij. Mijn hoest in de ochtend is weg, voel me echt beter. Ik zie er beter uit, ik stink niet meer en wat hou ik een geld over!! Ik kan ook zo genieten als ik al die mensen buiten onder zo'n afdakje zie staan en dan denken: "oh, gelukkig dat hoef ik niet meer" dan ben ik zo intens gelukkig. Lieve mensen hou vol! Als ik het kan, kunnen jullie het zeker!! Ik weet het is hel, maar die hel gaat echt over (wilde ik ook niet geloven, maar het is echt waar)  en dan beland je in de hemel en mis je die sigaret echt niet meer. Ik heb om de sigaret gerouwd, ik heb hem gemist, maar ik heb het een plekje gegeven :) 

Reactie toevoegen