Stress / nachtrust

Geplaatst door Chantines op 04/08/2021 - 11:14

Lid sinds 04 aug 2021

 

Hallo allemaal,

Ik weet niet of ik mijn bericht hier zo op de juiste plek plaats maar ik ben heel erg benieuwd wat jullie hier van vinden. 
2 augustus zou ik 9 maanden zijn gestopt met roken, echter een paar dagen geleden ben ik jammer genoeg weer begonnen. Sinds ik gestopt was met roken zorgde ik altijd heel erg goed voor mezelf; ik sportte 4 a 5 x in de week (soms zelfs vaker), ik at gezond en ik mediteerde regelmatig. Deze zaken deed ik overigens ook al voordat ik gestopt was met roken maar als roker zijnde kun je dan toch niet echt zeggen dat je een gezonde levensstijl er op na houdt. Enfin, het stoppen ging gepaard met de gebruikelijke ups and downs en frustraties, maar het zag er naar uit dat het me dit keer echt gelukt was. Echter ik begon te merken dat mijn nachtrust niet meer was wat het geweest was (ik was een hele makkelijke slaper) en ik merkte dat ik minder goed om kon gaan met stress. Dit is in de afgelopen maanden steeds erger geworden: nachtenlang wakker liggen, een constant "stressgevoel" en me niet meer mezelf voelen. Emotionele uitspattingen op het werk maar ook bij vrienden/familie. Natuurlijk speelden er ook externe zaken mee zoals stress op het werk, maar niks wat ik normaliter niet aankon. Nu heb ik sinds een paar weken vakantie en ben ik echt in een mental breakdown beland met constante gekmakende stress in mijn hoofd die maar niet wegging en zware depressieve gevoelens. Ik was ten einde raad en wou gewoon weer mezelf zijn. Nu heb ik 2 dagen geleden een pakje sigaretten gekocht, wetend dat dat het onderliggende probleem niet op zou lossen. Maar man, sindsdien kan ik weer slapen! Vannacht zelfs 11 uur aan 1 stuk geslapen. En de stress is weg..Voor nu ben ik blij dat ik even wat ademruimte heb, maar dit is natuurlijk niet de oplossing. Ik wil niet weer een roker worden! Maar het ziet er dus naar uit dat ik opnieuw met stress moet leren omgaan omdat het roken mij daar altijd bij geholpen heeft. Herkent iemand dit? En hoe hebben jullie dit aangepakt?

Liefs,

C.S.

 

 

 

 

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 05/08/2021 - 05:23

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoihoi, ja ik herken die gevoelens maar altegoed.

Heb er zelf ook veel last van, ben nu ruim 4 maanden gestopt.

Wat je hier boven beschrijft is zeer herkenbaar.

Ik ben er zelfs voor bij de dokter geweest, heb nu voor noodgevallen slaappillen, is niet echt een fantastische oplossing natuurlijk, maarja je moet toch wat.

Verder is er niet echt een oplossing voor, zelf hoop ik dat alles op een gegeven moment nog wat verbetert.

Ik begin beslist niet meer met roken, moet er echt niet aandenken, bah.

Dan maar slechter slapen enzo.

Maar ik herken je verhaal maar altegoed. Ook ik ben vaak weer begonnen om die reden.

Ik wil nu echt doorzetten heb geen behoefte aan longkanker of andere enge ziektes, jammer dat je weer begonnen bent, maar ergens  snap ik het wel.

Succes, groetjes

Geplaatst door Dina op 05/08/2021 - 23:23

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoe herkenbaar!

De depressieve gevoelens had ik deze keer gelukkig stuk minder ( vanwege de tabex misschien?). Maar slecht slapen heb ik nog steeds. Wel gebruik ik voor het inslapen melatonine tabletjes en voor doorslapen staan valeriaan pilletjes op het nachtkastje....

Overleggen met de huisarts is altijd aan te raden.  Weer beginnen met roken niet, maar wel begrijpelijk.

Heel veel succes! 

Groetjes van Dina

 

 

Reactie toevoegen