Te zwaar

Geplaatst door Dina op 28/03/2019 - 11:02

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo allemaal,
Nu gaat het stoppen met roken relatief makkelijk! Maar nu wordt ik te zwaar. Oké ik heb dan ook meer gesnoept als alternatief. Van de week was ik bij de huisarts en zij zei, dat als je stopt met roken je gelijk ook minder moet gaan eten. Dit is dan ook gelijk een tip aan iedereen!
Daar heb ik nu niet zoveel meer aan. Ik ben nu wel wat meer aan het opletten wat ik eet en beweeg ook meer.
Hopelijk hebben jullie nog meer tips??

Het voelt nu als "straf" voor het stoppen, net als dat ik ook niet in mijn verdere conditie iets merk....
Groetjes van Dina

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 28/03/2019 - 14:27

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Titel

Hoi Dina,

Het is al ontzettend knap dat je vijf maanden gestopt bent, heeft je huisarts dat wel gezegd? Het is heel moeilijk! Het is meestal een probleem, de meesten laten zich gaan in meestal ook niet de gezonde dingen. Het kan ook erger: de ene verslaving wordt soms ook ingeruild voor een andere, dus je mag het gerust relativeren. Uit wat ik heb gelezen en besproken de afgelopen weken begrijp ik dat het belangrijk is om bewust te worden van de momenten waarop je meer wil eten terwijl je niet echt trek hebt. Wat is dan de situatie, met wie ben je wat roept het in je op, je emotie. Het is heel makkelijk om op die momenten te vluchten in iets anders, want dat is wat we altijd deden. Tv kijken, facebook, eten ( waar je mss ook moe van wordt) drinken, constant met de behoeften van andere bezig zijn etc. 

En vervolgens jezelf toespreken alsof je jezelf opVOED niet te kritisch of bestraffend, maar wel grenzen stellen. Vaststellen welke gedachten zijn waar en welke niet.. .

Misschien is dit we een goede plek voor het topic maar vind zelf onder  een positief gefomuleerde titel wel prettiger schrijven.:-)

Groetjes P.

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 28/03/2019 - 14:35

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

persoonlijk lijkt me een nieuwe maandclub voor stoppen met snaaien heel leuk.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 28/03/2019 - 15:13

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Dina, op aanvraag heb een maandclub aangemaakt smiley https://ikstop.nl/lenteslinger-2019

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 28/03/2019 - 19:41

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi Flip en Dina, dit lijkt mij een goede plek. De maandclubs zijn voor het stoppen met roken. En wij zijn toch niet met het tellen van de tijd bezig, meer met de kilo's ;)

Het voelt inderdaad helemaal niet positief om die kilo's kado te krijgen na het stoppen met roken. Als je rookt is je verbranding sneller. Die is nu vertraagd. Ik had er 12 kilo bij, dat is nu gezakt naar 9. Ik ben de eerste maanden meer gaan snoepen. Dat doe ik nu minder, ik drink ook bijna geen alcohol meer, wat ook een dikmaker is.

Ik heb ook geen betere conditie gekregen maar ben nog steeds dolblij dat ik de verslaving achter me heb kunnen laten. Die vieze stank om je heen, in je kleren, je haren. De noodzaak om steeds maar te moeten. De gezondheidsrisico's die je neemt, hoe ouder je wordt. Dat is toch winst? 

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 29/03/2019 - 12:05

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Joehoe! De lenteslinger is verplaatst naar algemeen. Komen jullie daar verder kletsen?  Kan hier ook hoor btw. Maar Lon, voor mij gaat het er wel om hoe lang ik het volhou. Ik wil na de pasen ook een teller. Dit is de try out zeg maar. Het is natuurlijk wel positief als iemand kilos verliest, maar als twee mensen een dieet volgen, kan het zo maar zijn dat de één heel consequent is en de ander heel losjes en toch kan de laatste veel meer afvallen. Magere of slanke mensen kunnen van binnen veel ongezond ( wit) vet hebben. Dikke mensen kunnen grijs (gezond) vet hebben. Als je sport kan je in het begin juist ook aankomen omdat spieren zwaarder wegen. Het is heel relatief. Is mijn mening hoor.

Afzender: iemand die maar niet afvalt ;-))

Reactie toevoegen