Vakantie

Geplaatst door madelief12 op 06/05/2015 - 13:27

Lid sinds 06 mei 2015

Hallo allemaal!

Ik ben een meisje van 16 jaar. En nu hoor ik jullie al denken wat moet zo'n jong iemand op dit forum. Stoppen op die leeftijd is nog zo makkelijk! Dit krijg ik namelijk vaak te horen. Maar ik hoop dat jullie mij, ondanks mijn leeftijd, toch serieus kunnen nemen.

Ik rook sinds mijn 12 jaar. Toen ik 12 was deed ik dat natuurlijk niet vast. Op mijn 13e stak ik thuis voor het eerst mijn sigaret op en sinds die dag rook ik vast. Mijn zussen, schoonbroers en vader roken ook. Deze wonen alleen niet meer thuis maar komen wel vaak langs. Een deel van mijn vrienden roken ook vast.

Ik heb nog niet zo heel erg lang een vriend die niet rookt. Niemand uit zijn familie rookt beter gezegd. En op de een of andere manier schaam ik me dan toch wel dat ik rook.. Dus ik heb er voor gekozen om daar niet te roken en niks tegen die ouders te vertellen dat ik rook. Het is super moeilijk om daar niet te kunnen roken en soms ga ik dan toch even weg of naar huis om te kunnen roken. Onlangs kwam ik zijn vader tegen toen ik net had gerookt. Hij heeft dus geroken dat ik rook. Hij heeft daarvan niks tegen mij gezegd maar wel tegen mijn vriend dat hij het daar eigenlijk niet mee eens is.  Ik heb mijn vriend beloofd om te stoppen met roken.

Nu heb ik een vakantie geboekt voor een maand met zijn familie en dan voel je hem al aan.. ik moet voor die vakantie nog gestopt zijn met roken. Ik heb weinig motivatie en zit nog niet in de periode dat ik het zat ben. Natuurlijk vind ik het rot als we bij mij thuis zijn en ik heb net gerookt dat ik daar dan helemaal naar ruik. Dat is niet leuk voor hem. Maar ik vind het gewoon zo lekker en ontspannent.

 

Ik ben ervan op de hoogte dat het niet werkt om voor iemand anders te stoppen en je moet zelf de motivatie hebben. Maar ik wil zo graag op vakantie!! En natuurlijk het scheelt geld en mijn gezondheid zal er veel op vooruit gaan. Ik hoop dat jullie een oplossing voor mij hebben.

 

 

 

 

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 06/05/2015 - 14:49

Lid sinds 06 okt 2010

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Och meisje toch, stop alsjeblieft. Het staat zo achterlijk en asociaal als je een meisje van 16 bent met een peuk in je mond en stinkend naar de rook. Ik weet dat stoppen voor jou net zo goed moeilijk zal zijn. Verslaafd aan nicotine ben je al. Het punt is dat door je leeftijd je waarschijnlijk nog weinig lichamelijk last heb van je gerook, waardoor je de noodzaak tot stoppen nog niet zo inziet/voelt. Maar tegenwoordig kan roken echt niet meer. Het staat niet stoer, het is niet gezellig en je hoort er juist NIET bij als je rookt... Dit geef jezelf ook duidelijk aan. Je wilt niet dat de familie van je vriend weet dat je rookt. Uit schaamte...

Er komen als je door blijft roken nog vele momenten van schaamte over je rookgedrag... Je zal gaan liegen en bedriegen. Je zal je in allerlei bochten moeten wringen om te kunnen roken als je een craving voelt opkomen en je kunt op dat moment niet roken. Je zal geheid door de mand vallen als je stiekum rookt, helemaal naar je vriend toe, want een roker kussen is als een asbak zoenen.. Hij merkt dat.

Het is helemaal geen slecht idee om voor een ander te stoppen, het begin is er dan... Ik stel voor dat je nicotinepleisters gaat plakken op de eerste dag van je vakantie. Op die manier kan je de lichamelijke ongemakken opvangen. En stop met roken in de vakantie. Je vriendje zal je vast wel steunen en trots op jou zijn...

Succes Madelief, het gaat je zeker lukken..

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 06/05/2015 - 15:40

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Madelief, 

Welkom en super goed van je dat je wilt gaan stoppen!

Ga ervoor want je kan het, denk er niet aan dat het moeilijk gaat worden, maar geloof erin dat je het kan, iedereen kan alles, dus ook stoppen met roken!

Een niet roker ruikt het heel goed als iemand ook maar 1 sigaret gerookt heb, dus je zal zeker door de mand vallen.

Roken is niet lekker en het ontspant je zeker niet, het zorgt juist voor meer spanning, want je moet.. Weet je hoe heerlijk bevrijdend het is om niet te hoeven, gewoon lekker gezellig en ontspannen bij je schoonfamilie te kunnen blijven zitten, zonder onrust gevoel dat je een sigaret moet roken.

Het gaat je lukken, heel veel succes!

afbeelding van Progjero

Geplaatst door Progjero op 12/05/2015 - 20:01

Lid sinds 12 sep 2014

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat een dramatische post van Elbertina. Dat zou op mij een averechts effect hebben. 

Ik lees dat je weinig zin hebt om te stoppen. Dan wordt het waarschijnlijk alleen maar een kwelling. Je kunt sowieso beter open kaart spelen. Die vader en andere familieleden spelen geen rol. Ik neem toch aan dat je vriendje jou leuk vindt om wie je bent en dat een sigaret daar geen invloed op heeft. Anders is ie een mooie janlul. Zo erg is roken nou ook weer niet, laten we wel wezen. 

Natuurlijk kun je het beste stoppen, maar alleen als je echt wilt. Anders is het hoe dan ook een een lastige opgave. Succes ermee.

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 16/05/2015 - 09:38

Lid sinds 06 okt 2010

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Tsja, Progjero je zal wel gelijk hebben, want we hebben haar hier niet meeer gezien.

Reactie toevoegen