Vandaag Gestopt!

Geplaatst door Suus_ op 06/02/2012 - 15:03

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt

Hoi allemaal,

Ik ben Susan 22 jaar oud en rook al 8 jaar. Ik ben de afgelopen maand druk bezig om te stoppen met roken, en het lukte steeds beter dat ik nu besloten heb 't ook echt vol te houden! ik ben gemotiveerd dus dat heb ik al mee vergeleken met de vorige keren, nu nog dat gevoel vast zien te houden!

Nu heb ik wel een vraagje, ik was dus net bij een vriendin (die wel rookt) en vertelde over mijn stop-poging, ze vertelde dat ze nog wat pleisters had liggen (zelf was ze dr allergisch voor). ik had toch wel wat trek in een sigaret  dus ik er 1 opgedaan, en ik moet zeggen 't hielp! al was t al meer omdat ik duizelig en beetje misselijk dr van werd! 't was toch weer ff dat duwtje wat ik nodig had om geen sigaret op te steken. maar nu een uurtje later begint mijn arm helemaal rood te worden! (las wel in de bijsluiter allemaal bijwerkingen maar dit stond er niet tussen) vroeg me af of sit kwaad kon?

Nu ben ik van plan 4 dagen de pleisters te gebruiken en dan zonder verder gaan met stoppen (heb geen zin om nog 10 weken eraanvast te zitten). ik ben blij dat ik dit forum heb gevonden om de ervaringen van anderen te lezen die zijn gestopt en ik moet zeggen, het werkt motiverend!!  nou hopen dat ik over een weekje nogsteeds even gemotiveerd ben en kan zeggen dat ik echt ben gestopt!

Groetjes,

Susan

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 06/02/2012 - 15:43

Lid sinds 01 feb 2012

Hoi Susan,

Super dat je stopt met roken en welkom op dit forum. Misschien dat je je vriendin ook over kan halen om te stoppen. Dan kan je elkaar ook live motiveren, in plaats van alleen maar virtueel [smilie=cool.gif]

Ik kan je helaas niet adviseren omtrent de pleisters, ik ben zelf cold turkey gestopt.

 

Maar Succes met de stoppoging!!!!!

Geplaatst door Suus_ op 06/02/2012 - 15:49

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt

Hoi, bedankt voor de reactie!

Mijn vriend is vandaag ook gestopt dus dat is idd wel beter! kan je elkaar motiveren als de ander er ff doorheen zit! tot nu toe gaat het beter dan verwacht (misschien komt het door de pleister dat weet ik niet) maar ben blij dat er al een halve dag op zit!

Goed dat jij al 15 dagen gestopt bent! word het al wat makkelijker? hoor vaak dat je in de 2e week weer een terugval kan krijgen!

 

groetjes

Geplaatst door Suus_ op 06/02/2012 - 15:49

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt

Hoi, bedankt voor de reactie!

Mijn vriend is vandaag ook gestopt dus dat is idd wel beter! kan je elkaar motiveren als de ander er ff doorheen zit! tot nu toe gaat het beter dan verwacht (misschien komt het door de pleister dat weet ik niet) maar ben blij dat er al een halve dag op zit!

Goed dat jij al 15 dagen gestopt bent! word het al wat makkelijker? hoor vaak dat je in de 2e week weer een terugval kan krijgen!

 

groetjes

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 06/02/2012 - 15:57

Lid sinds 01 feb 2012

Hoi Suus,

 

Ik ben op het moment alleen nog maar trots dat ik gestopt ben. Natuurlijk heb je wel af en toe van die momentjes dat je denkt "hhmm een lekker peukie er bij". Maar dan zeg ik tegen mezelf dat het nog veel lekkerder is dat ik niet meer hoef te roken. Zeker met deze kou buiten :-)

Van de nicotine verslaving ben ik nu wel af, maar de geestelijke verslaving dat duurt nog wel even.

 

Gewoon volhouden en er niet aan toegeven!

Geplaatst door Suus_ op 06/02/2012 - 16:18

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt

knap hoor! ja dat is idd 't enigste wat je hoeft te doen, volhouden!

Ik heb ook 't boek van allen carr gekocht en die wil ik gebruiken om te stoppen met blowen ( ja nog een verslaving) en dan wil ik over 3 dagen echt van al het roken af zijn!

het vergaat me nogsteeds makkelijker dan voorheen, dus ik ben nu al helemaal blij (mja moet natuurlijk niet te vroeg juichen!)

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 06/02/2012 - 16:33

Lid sinds 01 feb 2012

Blowen deed ik vroegah ook, hoewel.. op sommige feestjes ende partijtjes. Dat was dus geen echte verslaving voor mij. De drang naar of  afhankelijkheid van nicotine was er bij mij wel maar nooit een afhankelijkheid van een joint.

 

Ik weet niet hoe verslaafd je bent aan het blowen, maar doorgaans kan je daar ook prima mee stoppen als je gestopt bent met roken.

 

Succes

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 06/02/2012 - 16:36

Lid sinds 01 feb 2012

Je schrijft dat je over drie dagen van het roken af wilt zijn, maar ...

Als je stopt met rooken ben je binnen 3 à 4 dagen af van de nicotine verslaving, je zegt echter dat je nicotine pleisters gebruikt, dus die afhankelijkheid heb je dan nog steeds, alleen komt het via een andere manier in je lichaam.

 

De gewoonteverslaving kan nog jaaaaaaaaaren aanhouden, daar zal je altijd voor moeten waken. Ik ben ooit drie jaar gestopt geweest en 'zomaar' weer begonnen.

Geplaatst door jessica.amorgaste op 06/02/2012 - 18:41

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

kheb moeilijk moment gehad en dat heeft 1.5uur geduurd zo van ma ja 1tje kan geen kwaad.

 

Heb het  echt moeilijk gehad. Hopelijk kom ik er vandaag door en worden die moeilijke momenten minder en hopelijk duren ze niet zo lang meer want het is ...... moeilijk. Maar ik blijf positief denken!!

Geplaatst door janna op 06/02/2012 - 19:49

Lid sinds 10 dec 2011

Suus en Jessica, nu doorzetten. Het is alleen maar volhouden. Nooit maar dan ook nooit meer een peuk. Geen trekje. Dat moet je volhouden. 1moment van zwakte is funest.

niet ter compensatie gaan eten, hoor.

 [url=http://www.animaatjes.nl/plaatjes/][img]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/b/bejaarden/animaatjes-bejaarden-33729.gif[/img][/url]

afbeelding van lindav

Geplaatst door lindav op 06/02/2012 - 21:17

Lid sinds 14 jan 2012

12 jaar 11 maanden geleden gestopt

Veel succes met het stoppen, suus zolang je nicotine binnen krijg ben je nog niet afgekickt probeer de pleisters zo snel mogelijk af te bouwen en blowen tja das al helemaal niet gezond natuurlijk, veel succes met het stoppen van beide

Geplaatst door Suus_ op 06/02/2012 - 21:25

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt

hhahh nou dat eten zou nog geen kwaad kunnen (ben een sprietje zoals mams zegt)

maar inderdaad nooit maar dan ook nooit meer een sigaret! ik ben zelf behoorlijk verslaafd aan 't blowen, maar omdat ik dat ook met tabak rook wil ik daar ook vanaf, naja nieteens alleen daarom, het is gewoon te duur!

heb de hele dag nog geen verlangen naar een sigaret gehad, dat zal wel door de pleister komen. Bart heeft inderdaad een goed punt! kan denk ik beter maar gewoon cold-turkey stoppen zoals me vriend ( die vind het ook niet leuk dat ik nog nergens last van heb haha) die ondertussen erg chagarijnig aan't worden is maar dat nemen we maar voor lief.

begin alleen nu wel ontzettende trek te krijgen in een jointje, maar dan moet ik mijn pleister eraf halen anders ben ik bang voor een overdosis en als ik heb geblowd krijg ik weer meer trek in een sigaret, dus eigenlijk is het verstandiger om het niet te doen mja met alle2 in 1x stoppen is ook weer iets te veel van het goede.

ben blij dat ik hier een hoop lot-genoten kan vinden die door hetzelfde heengaan! Jessica ik ben blij dat je het volgehouden hebt en vind het erg knap! ik hoop dat ik het morgen ook volhoud zonder pleister (heb mijn tactiek veranderd).

voor nu iedereen een goede nacht en morgen op naar weer een mooie rookvrije-geldbesparende-lekkerruikende dag!!

Geplaatst door Suus_ op 06/02/2012 - 21:27

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt

lindav, ook hardstikke bedankt voor de reactie en de motiverende worden! ik ga het zeker proberen zonder pleister te doen morgen onder het motto van ; het is me gister ook gelukt ;)

ik zie dat jij al 3 maanden gestopt bent! dat is lang en goed! al een hoop geld bespaard dus =)

afbeelding van lindav

Geplaatst door lindav op 06/02/2012 - 21:36

Lid sinds 14 jan 2012

12 jaar 11 maanden geleden gestopt

Dat is the spirit suus,

heel veel geld heb ik nog niet bespaard hoor, was niet zo`n dure rookster soms een pakje L & M maar meestal maakte ik ze zelf met zo`n machientje kocht shag in een bus van 200 gr ( L&M 12 euro ofzo in Luxemburg en hier in Belgie 15 euro ) deed vrij lang met zo`n bus, maar ik heb dus een stuk meer longinhoud en mijn conditie is ook verbeterd, heb best nog wel is moeilijke momenten hoor, maar is een kwestie van doorbijten

afbeelding van karolina

Geplaatst door karolina op 07/02/2012 - 00:43

Lid sinds 24 jan 2012

Hoihoi stoppers!

Ik las hier de berichtjes en zag Suus haar vraag over de nicotinepleisters. Allereerst, goed bezig Suus! Dat je gestopt bent. JOIN THE CLUB! enneh,... Een rode arm is niet goed!! Ik ben zelf ook begonnen met pleisters( maar 1 dagje), maar vergat het al snel op te doen en hij viel er ook af. Daarbij merkte ik niet zo veel verschil tussen pleister of geen pleister. Het moment van geen nicotine moet je toch doorheen, naar mijn idee is het puur uitstel als je pleisters gebruikt, uiteraard ben ik geen expert en ervaart iedereen het anders. Ik dacht zelf de gewenning van de sigaret eerst af te leren, maar ik ben nu meer dan 3 weken gestopt en denk nog steeds constant; heb ik mijn sigaretten wel bij?Oh pauze snel even roken..! (Doe het niet hoor, maar mijn hoofd denkt dat ik nog rook ;) ) Dus ik denk dat als je eerst het mentale gedeelte van roken kwijt wil je wel erg lang aan de pleisters moet!
Het afkicken van de nicotine is voor iedereen anders heb ik gelezen. Ik zelf vond de eerste drie dagen zonder sigaretten minder erg dan verwacht, echter een week na het stoppen was ik echt een lastig en chagerijnig mormel. Anderen hebben het juist andersom.
Dus.. haha so just try! Dan weet je het, als het ineens toch ECHT te moeilijk wordt dan kun je alsnog zo'n pleister opplakken. Zolang je maar geen sigaret pakt! 
Hopelijk vlieg je er makkelijk doorheen, maar mochten er wat zware momentjes komen-->de mensen op het forum zijn heel lief allemaal en weten wat je doormaakt tijdens het stopproces! En als het goed gaat dan hoort men dat ook graag!
Succes

afbeelding van Peter1963

Geplaatst door Peter1963 op 07/02/2012 - 10:25

Lid sinds 09 jan 2012

Hallo februaristoppers, hier even een berichtje van een ex zware sigarettenroker (1,5 à 2 pakjes Kent per dag). Ik ben cold turkey gestopt maar heb ook ervaring opgedaan met alle mogelijke hulpmiddelen. Het allerbelangrijkste is de motivatie. Zonder dat is het gewoon een heel moeilijk verhaal want hoe minder de motivatie, des te vaker je jezelf afvraagt of je er toch niet eentje op zal steken. Een sigaret opsteken betekent dat je lichaam direct weer om meer vraagt en in de praktijk betekent dat 9 van de 10 keer einde stopverhaal.

Waar krijg je mee te maken? Je lichaam is na 2 à 3 dagen de nicotine en de koolmonoxide helemaal kwijt. Koolmonoxide beperkt de zuurstofopname in het bloed en is ervoor verantwoordelijk dat je sneller moe en buiten adem bent. Koolmonoxide is erg slecht, je leest weleens mensen die door dit reukloze gas overleden zijn omdat ze niet wisten dat er een lekkage was in huis. Wisten jullie trouwens dat er aan sigaretten ammoniak wordt toegevoegd? Hierdoor is de nicotine al binnen 7 seconden in je hersenpan en werkt het dus nog verslavender. Maar na die 2 à 3 dagen is dat allemaal weg en merk je al dat je meer lucht krijgt.

De eerste 2 à 3 weken zijn lastig en blijft het lichaam vragen om nicotine. Je zou wel tegen het plafond op willen vliegen. Geen elk lichaam is hetzelfde maar in grote lijnen is dit wel zo. Maar daarna gaat het zeker beter en is de nicotineverslaving voorbij. Maar dan begint de psychische verslaving. Die raak je eigenlijk nooit meer kwijt. Iemand die 10 jaar niet heft gerookt zal bij het opsteken van 1 sigaret direct weer verslaafd zijn. Iemand die nog nooit heeft gerookt zal dat nog niet meteen zijn na een enkele sigaret.

Ik denk nog elke dag aan de sigaret maar ik vlieg niet meer tegen het plafond. Wel is het zo dat ik lastige situaties heb geprobeerd te vermijden. Die zoek ik nu beetje bij beetje op en vaak is het zo dat  ik de eerste keer last heb, bijvoorbeeld het rookgedeelte in de sauna waar ik regelmatig kom, maar dat dat de 2e keer al veel minder is en de 3e keer had ik helemaal geen gewoontetrek meer. Zo gaat dat met alles. Alleen de kroeg is voor mij echt veel te gevaarlijk omdat daar gewoon nog gerookt wordt. Ik ben zeker met drank op erg kwetsbaar en dus heb ik gemerkt dat ik daar voorlopig niet naar toe moet gaan.

Ik wens jullie heel veel succes!!

Je kunt het!! Honderdduizenden zijn ons voorgegaan.

 

Reactie toevoegen