Voordelen stoppen met roken

Net gestopt, gelijk al de voordelen voor uw gezondheid. Als je gestopt bent met roken duurt het niet lang of het heeft al een positief effect op je lichaam. Al zeer snel heeft het positieve gevolgen, kijk maar eens hieronder:

  • Na 20 minuten neemt de bloeddruk en de polsslag af en worden snel al weer normaal
  • Na 8 uur is het nicotine gehalte in je lichaam al gehalveerd en de hoeveelheid zuurstof in je lichaam kruipt terug naar een normale waarde
  • Na 1 dag is de carbonaat monoxide uit je lichaam en kunnen de longen beginnen zichzelf langzaam maar zeker te herstellen
  • Na 2 dagen is al de nicotine uit je lichaam verdwenen en het gevoel van smaak en geur is aanzienlijk gestegen
  • Na drie dagen neemt de conditie langzaam weer toe en wordt ademhalen weer makkelijker
  • Na 2 weken wordt de bloedsomloop weer beter. Hierdoor krijgt de conditie een enorme duw vooruit
  • Na 3 maanden zal de rokershoest zo goed als verdwenen zijn en is de longfunctie voor meer dan 10% verbeterd

Als je stopt zal de kans op longkanker, hartaanvallen, en andere rokersaandoeningen sterk verminderen. Op elke leeftijd zal door te stoppen met roken de levensverwachting verbeteren. Rokers die voor hun 35-ste levensjaar stoppen zullen bijna een net zo hoge levensverwachting hebben dan mensen die nooit hebben gerookt.

Een roker die een hartaanval heeft gehad zal na gestopt te zijn 50 % minder kans hebben op een tweede hartaanval. Tien jaar na gestopt te zijn met roken is de kans op longkanker bijna gehalveerd ten opzichte van iemand die is blijven roken.

Je gezondeheid is niet het enige wat verbeterd als je stopt met roken. Ook je financiële situatie wordt beter. Wil je weten hoeveel je kan besparen door te stoppen met roken? Vul dan het formuliertje in op onze pagina over roken en geld.

Wil je iets kwijt over stoppen met roken en de gevolgen daarvan? Laat het ons en anderen weten in een reactie hieronder. 

Reacties

afbeelding van xseliennn94.

Geplaatst door xseliennn94. op 01/10/2012 - 17:14

Lid sinds 01 okt 2012

11 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dit zijn echt hele positieve dingen! ik wordt er gewoon helemaal blij van, we gaan doorzetten!

Roken kost veel geld

Reactie toevoegen