Wanhopig

Geplaatst door Loes01 op 19/12/2011 - 14:07

Lid sinds 19 dec 2011

Ik ben nieuw en zo langzamerhand wanhopig en moedeloos door alle pogingen om te stoppen met roken! Ik rook al 44 jaar stevig en heb de laatste jaren het volgende geprobeerd: accupunctuur, magneetjes in oren, Zyban, Champix, nicotine pleisters en zuigtabletten, Alan Carr, power stop. Het is zeker niet de nicotineverslaving waarmee ik worstel, maar de inhoud van het roken van een sigaret. Op eigen kracht lukt het me al helemaal niet en kan ik ook de moed niet meer opbrengen om de strijd (voor de zoveelste keer!) aan te gaan. Toch zou ik zo graag een ex-roker zijn, die niet meer taalt naar dat stomme sigaretje.Let wel, ik rook er 30-40 per dag! Ik kots van mezelf, maar rook ondertussen wel gewoon door. Een kliniek om sigarettenjunks zoals ik te behandelen zou heel welkom zijn; daar kan en mag het niet en word je constant begeleid. Helaas moeten die nog uitgevonden worden. Meer wanhopige rokers op dit forum?

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 16:20

Lid sinds 13 dec 2011

Hoi lieve loes01.
Je heb je zelf op het verkeerde been gezet,ten eerste,waar door rook jij zoveel, omdat je telkens een
nicotine stoot nodig heb,m.a.w je bent veslaaft aan de nicotine, niet van dat pepiertje en de verdere troep,
die in de sigaret zit.Je heb Alan Carr niet goed gelezen.

Je wil gaan stoppen dat is al het helve werk, een stop datum kiezen en je langzaam op voorbereiden.
Op dit forum gaan we je wel helpen.

Gr Jaap.

afbeelding van Tommelien

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 16:35

Lid sinds 27 nov 2011

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi Loes,
Die hulpmiddelen zijn er om je te helpen, maar het zijn geen wondermiddelen. Je moet het toch zelf doen. Ze halen alleen de scherpe kantjes eraf, het grote werk blijft voor jezelf. Maar hé als wij dit kunnen, dan lukt het jou ook hoor. Hier word je door dik en dun gesteund en kan je met mensen communiceren die hetzelfde meemaken als jij.
Maak een lijstje waarom je wilt stoppen: geld sparen, witte tanden, propere longen,... zet daar alleszins ook iets tastbaars bij want een goede gezondheid is een zo ongrijpbaar ideaal als je geen klachten hebt en daarvoor alleen houd je het dan niet vol (de ver van mijn bed show, weet je wel).
Prik een datum vast, niet te ver in de toekomst en leef daar bewust naartoe. Elke dag 2 sigaretten minder bijvoorbeeld zodat je tegen die dag al het halve werk gedaan hebt. Ja gaat dan ook veel bewuster roken en inzien dat je er eigenlijk niets aan hebt.
En met 30-40 sigaretten per dag ben je hier zeker geen uitzondering hoor, de meesten hier komen van zover en het lukt ze aardig met dat stoppen. (Ikzelf rookte minimaal een pakje van 29 per dag en meestal veel meer dan dat)

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 17:43

Lid sinds 10 feb 2011

Loes, ik ben ook al zo vaak gestopt. Geloofde ook niet meer dat het me dit keer zou lukken.
Maar ik was eind vorig jaar heel naar gevallen en ben er zeer goed vanaf gekomen (had ook dwarslesie kunnen hebben). En toen was ik zo bewust van dat je gezondheid het allerbelangrijkste is. En ik was mezelf kapot aan 't roken, klopt niet.
Dus, met mezelf een afspraak gemaakt. Dit was de allerlaatste keer dat ik ging stoppen met roken. Lukt het niet, dan gewoon zonder zeuren je hele leven verder roken. En meer hoesten, en bang zijn voor je longen, slecht tandvlees, stinken, je kent het wel.
Makkelijk dat stoppen? Nee, absoluut niet. Maar als je er zelf 100% achter staat, als je het echt ZELF wilt, dan lukt het. Gewoon niet meer roken (klinkt makkelijk, is moeilijk, maar wel te doen).

Dus, koop het boek Nederland stopt en kom vaak op dit forum. Succes, je kunt het!

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 17:47

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 6 maanden geleden gestopt
Loes01 wrote:
. Een kliniek om sigarettenjunks zoals ik te behandelen zou heel welkom zijn; daar kan en mag het niet en word je constant begeleid.

Hoi Loes, is de Jellinek kliniek niets voor je?

afbeelding van caro

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 18:36

Lid sinds 01 nov 2011

8 maanden 3 weken geleden gestopt met Zyban.

Hey Loes ik rookte 40 à 50 sigaretten per dag en het lukt me nu ook. Je moet jezelf niet wijsmaken dat je niet nicotine verslaafd bent wat dat ben je wel. Indien het anders zou zijn begin dan maar met kruidensigaretten te roken ipv tabak. Je zal zien dat ze niet smaken omdat je enkel de nicotine nodig hebt.
Weet dat vele stoppers meerdere pogingen nodig hebben om definitief te stoppen dus hou de moed erin en motiveer jezelf telkens weer. Champix is momenteel het middel met de hoogste slaagkansen maar is uiteraard geen pil die plots alle verlangens naar roken zal wegnemen. Motivatie en doorzettingsvermogen moet aanwezig zijn.
Als je zo walgt van jezelf ben ik er zeker van dat je alle moed bijeen kan rapen om te slagen. Binnen de korste keren ben je super fier op jezelf. Het stoppen zelf is vaak makkelijker dan de beslissing nemen.

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 18:54

Lid sinds 05 dec 2011

Loes01 wrote:
Ik ben nieuw en zo langzamerhand wanhopig en moedeloos door alle pogingen om te stoppen met roken! Ik rook al 44 jaar stevig en heb de laatste jaren het volgende geprobeerd: accupunctuur, magneetjes in oren, Zyban, Champix, nicotine pleisters en zuigtabletten, Alan Carr, power stop. Het is zeker niet de nicotineverslaving waarmee ik worstel, maar de inhoud van het roken van een sigaret. Op eigen kracht lukt het me al helemaal niet en kan ik ook de moed niet meer opbrengen om de strijd (voor de zoveelste keer!) aan te gaan. Toch zou ik zo graag een ex-roker zijn, die niet meer taalt naar dat stomme sigaretje.Let wel, ik rook er 30-40 per dag! Ik kots van mezelf, maar rook ondertussen wel gewoon door. Een kliniek om sigarettenjunks zoals ik te behandelen zou heel welkom zijn; daar kan en mag het niet en word je constant begeleid. Helaas moeten die nog uitgevonden worden. Meer wanhopige rokers op dit forum?

beste loes ik gerke 46 jaar oud gerookt vanaf mijn 13e jaar
stevige rookster al zeg ik het zelf een buil shag per dag
ik herken wat je zegt ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
. Het is zeker niet de nicotineverslaving waarmee ik worstel, maar de inhoud van het roken van een sigaret loes ik snap wat je bedoeld ook ik drukte mijn shaggie uit en dacht gadverdamme wordt er misselijk van maar 2 minuten later draaide ik er toch weer 1 dus het gaat wel degenlijk om de nicotine en toen ik stopte dacht ik ook ooo wat moet ik toch doen in de tijd dat ik normaal 1 shaggie rook ik was helemaal in paniek
Maar weet je loes je hoeft helemaal niks te doen gewoon lekker blijven zitten onder het eten en na het eten.
koffie drinken zonder te roken ik zeg t je het went :NNN echt waar
geen paniekaanvallen meer als je bijna zonder zit. je stinkt niet meer en ga zo maar ff door
ik dacht ook altijd ik wil niet stoppen nog niet bekant en zie nu meer als 3 weekjes zonder dd12
dus wat je besluit ook is kom gerust hier schreeuwen vragen huile wat je ook wilt lees ff lekker rond en we horen het wel van je wanneer je begint

ps er zijn er hier meer wanhopig maar we zijn wel gestopt c12 c12 c12 c12
succes gerke

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 19/12/2011 - 23:45

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Loes, meid, ik heb ook 44 jaar gerookt en het is me ook gelukt na verschillende mislukte pogingen.
Jij kan dat ook, zeker weten, maar je je moet er 200% achter staan.
Mensen die zeggen, ik geloof dat ik morgen maar stop die stoppen niet want zijn niet overtuigd van zichzelf.
Een goede voorbereiding is belangrijk.
Je prikt een datum en je leeft er naar toe.
Prettig is een goed hulpmiddel ala Champix en dit ook volgens het boekje gaan gebruiken, maar er zijn ook andere hulpmiddelen.
Dat neemt absoluut wel een stuk van de behoefte weg, en dan komt het verder eigenlijk op jezelf aan.
Je moet het echt WILLEN want anders gaat het niet werken.
Je laat jezelf toch niet kennen????
Kom op zeg, schop jezelf onder de kont want jij bent de baas.
Jij beslist, jij bepaald.
Flikker die zooi weg en doe het.

afbeelding van Eelco123

Geplaatst door Anoniem op 20/12/2011 - 00:02

Lid sinds 18 dec 2011

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag Loes,

Ben zelf ook nieuw en pas sinds gisteren actief op dit forum.
Fantastisch dat mensen dezelfde dag al reageren op je bericht (heb ik niet eerder zo meegemaakt!)
Aan het aantal stoppogingen zal het niet liggen! Volgens mij ook niet aan het aantal sigaretten dat je rookt, maar misschien helpt het wennen aan minder roken en niet meer op de vaste tijden!
Ben nog niet gestopt, mijn stopdatum is 27 december maar ben bewust aan het minderen in aanloop naar mijn stopdatum. De maandag is om en ik heb vandaag zes sigaretten gerookt in plaats van 22, nog geen schouderklopje verdiend maar al wel een beetje trots dat ik het gevoel heb het roken meer in eigen hand te hebben.

Heb jij ook vaste rooktijden? Vanmorgen de twee sigaretten in de auto overgeslagen. Wel de sigaret om 11.00 bij de koffie, maar weer niet die voor de lunch, maar wel die van erna. Ook niet die twee in de file terug naar huis etc. Helaas nog wel na het avondeten en vanavond ook nog twee.

Af en toe een beetje broeierig gevoel gehad, maar het viel mij eigenlijk wel mee. Afleiding is denk ik heel belangrijk. Volgens mij ook mensen in je omgeving die niet roken en toch plezier hebben in wat ze doen, gewoon door blijven ademen en denken.....er is echt een leven voor mij weggelegd zonder sigaret!!!!

De verslaving zorgt dat ik toch nog heb gerookt, uit angst. Angst dat ik slecht zal slapen terwijl ik vroeg op moet. Angst dat ik weer doordraai etc. Maar volgende week is het gewoon klaar. Ben stinkend jaloers op die mensen die al zo'n tijdbalk met dagen en geld onder hun naam hebben staan!! Dat wil ook!! Jij toch ook Loes?? dd12

Sterkte en iedereen kan het!
Eelco

Geplaatst door Anoniem op 20/12/2011 - 13:06

Lid sinds 18 mei 2011

Hoi Loes,
Ik zelf heb 30 jaar lang minstens 25 sigaretten per dag gerookt en dacht nooit te kunnen stoppen,20 jaar terug eens een tijdje gestopt met pleisters,maar niet gelukt.
En zie hier onder mijn ticker dd12 .
Ik ben gestopt met behulp van champix maar dat is dan ook echt met behulp van....want lieve Loes je moet het echt willen,ik ben er van overtuigd dat als je echt wil stoppen dat het je lukt!
Als je maar eem klein beetje twijfelt gaat het niet lukken want door het twijfelen ga je er weer een op steken.
Er zijn zoveel zware rokers op dit forum die het is gelukt b.v Manus dd3 .
Lees het verhaal van Jan eens als dat geen motivatie bied.....
Ik wens je heel veel succes kracht en doorzettingsvermogen.

Groetjes Daphne

Geplaatst door Anoniem op 20/12/2011 - 13:52

Lid sinds 19 dec 2011

En hier is Loes dan weer. Wat een lieve, hartverwarmende berichtjes allemaal! Om even te reageren op een aantal daarvan: natuurlijk ben ik heftig nicotineverslaafd, maar gek genoeg valt me dat bij mijn voorgaande stoppogingen behoorlijk mee. De sigaret was zo lang mijn altijd beschikbare vriendje, dat altijd en overal beschikbaar was. Dat "vriendje" miste ik zo ontzettend, dat ik steeds weer begon met roken. Bespaar me alle opmerkingen over wat een geweldige vriend dat dan is, die je longkanker, COPD (heb ik), stank, geld enz. bezorgt. Natuurlijk weet ik dat allemaal. Mijn "knop" moet om en kennelijk staat die, na al die jaren, nog steeds in de rookstand. 2 maanden geleden was ik super vastberaden en heb ik 2,5 week niet gerookt, weliswaar met medicatie, maar toch..... Ik was zó trots op mezelf en zo vastbesloten om nooit meer te roken. De knop sprong echter van de off-stand terug naar de on-stand en ik rookte weer en alle overwegingen waren ineens niet meer relevant! Dat is dus echt junk-gedrag. Heeft iemand ervaringen met behandelingen onder hypnose? Misschien is dat voor mij de mogelijkheid om die knop definitief in de off-stand te zetten en daar te laten staan. En jullie hulp wordt zeker ook op prijs gesteld, al was het maar om opnieuw de strijd aan te gaan. Groetjes, Loes

Geplaatst door Anoniem op 20/12/2011 - 23:11

Lid sinds 11 okt 2011

Hallo Loes,

Allereerst welkom op dit forum.

Ik heb geen ervaring met hypnose, maar die knop is wel herkenbaar. Na 69 dagen rookvrij (zonder superveel problemen), trapte ik bijna in de valkuil afgelopen zaterdag tijdens een feestje: '1 sigaretje kan wel, je hebt nu bewezen dat je 69 dagen niet rookt, rook er nu maar 1, en dan stop je morgen gewoon weer'...dat vervelende nicotine monstertje, of aan/uit knop zoals jij zegt. Dit forum heeft me er gelukkig doorheen gesleept. Namelijk door middel van:
- verhaal en fotos van Jan met zijn zuurstoffles: http://ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=7832
- regels van Toon: nee = nee, niet twijfelen, want twijfel is roken
- het feit dat ik mijn teller zou moeten resetten naar 0 dagen gestopt met roken
- het feit dat ik hier moest bekennen dat ik gerookt had

Deze gedachtes gebruik ik als ik het moeilijk heb en ik ben er van overtuigd dat ik dit keer gestopt blijf.

Je bent gemotiveerd, dus ik hoop dat dit verhaal je helpt bij het stoppen.

Heel veel succes,

Corné

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 21/12/2011 - 09:43

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Loes, als je COPD hebt dan is het uitermate belangrijk dat je er zo snel mogelijk vanaf komt.
Toen ik die diagnose kreeg ben ik onmiddelijk gestopt.
Dringt het wel goed tot je door wat deze ziekte met je doet?
Lees het verhaal van Jan waar het linkje hierboven staat.
Dat wil je toch nog even uitstellen.

Nou als je dat gelezen hebt geen excuses meer.
Dan maar hard zijn voor je zelf.
Het is een kwestie van kiezen...leven of...........

Geplaatst door Anoniem op 21/12/2011 - 11:20

Lid sinds 18 mei 2011

Doorzettingsvermogen ....is het aller belangrijkste

Geplaatst door Anoniem op 22/12/2011 - 14:33

Lid sinds 08 okt 2009

Hoi Loes

Wat lees ik nou,Het lukt je niet ,KOM OP ZEG ,Het lukt ons ook ,Waarom zou het jou dan niet lukken .Zelf ben ik een paar keer gestop en na paar dagen weer begonen .Nu voor de 2 de keer met zoban ,En yes het lukt . Je moet je wel goed er op voor berijden ,en het echt willen .ik heb er een jaar over gedaan om weer te stoppen .toen was mijn moment van ,En nu stop ik ,en voor goed ,
Nou loes zet alles op alles ,en STOP .Dat je het fom opzoekt zegt al genoen .Je bent er aan toe . Sterkte Loes

gr silvia :bang

afbeelding van AlieK

Geplaatst door Anoniem op 22/12/2011 - 17:12

Lid sinds 21 nov 2011

Hoi Loes,

Nou ik kom je dan ook maar even aanzetten tot het stoppen met roken.
Nee het is zeker niet eenvoudig maar als het eenvoudig was geweest dan rookte er helemaal niemand meer toch.......
Het is een gevecht MAAR lang niet voor iedereen...wie weet heb jij dit keer zoveel mazzel dat het je gemakkelijk afgaat......
Ik ben geen sprankelend voorbeeld maar lees hier maar eens rond op het forum dan zie je er genoeg die het relatief gemakkelijk vinden...zelfs verstokte rokers.
En als je het moeilijk hebt dan is er altijd wel iemand die je een hart onder de riem steekt....

Succes Loes en ga ervoor!!!

Gr.
Alie

Reactie toevoegen