eindelijk gelukt

Geplaatst door private op 17/07/2011 - 13:40

Lid sinds 15 nov 2010

Nou, ik zat al eigenlijk een tijdje ermee om te stoppen met roken. En elke keer een poging wagen dat wat mislukte. Kauwgom, pleisters en noem maar op. MAar elke keer weer was ik niet tevreden en wilde toch stoppen. Op 11 juli om 15:00 heb ik mijn laatste sigaret gerookt. Ik was aan het werk en dacht van ik rook in middagpauze nog 1 en dan probeer ik weer te stoppen en sindsdien niet meer gerookt.

Ik ben een jongeman van 27 die 2 pakken per dag rookte en nu cold turkey is gestopt. Mijn vraag is en dat zal bekend in de oren klinken bij de meeste stoppers. Ik ben nu wel geteld 6 dagen rookvrij. Het lichamelijk deel is na dag 4 a 5 afgesloten.

MAar nu zit ik wel heel vaak in me kop met roken en voel me kwaad zonder aanleiding of ongelukkig terwijl ik dat niet ben een soort van leeg gat in me die niet is opgevuld.

Wie hier weet hoe lang dit ongeveer kan gaan duren? Ik moet hoe dan ook een tijdsbestek hebben. Zo werk ik nou eenmaal dan kan ik ernaar toe leven. Wie kan me hier tijdsindicatie geven wanneer dit nou over is aub?

TIP: Als het mij lukt om te stoppen met roken, dan lukt het iedereen. Ik heb de hoop noooit opgegeven en altijd blijven proberen. Op 1 of andere manier door bezig te blijven met stoppen en negatief doen/denken over roken bereid je lichaam er op voor en kan je makkelijker stoppen.

afbeelding van Dinyy

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 14:36

Lid sinds 01 mei 2011

Hoi private,

Lees hier maar op het forum en je zal zien dat bijna iedereen met dezelfde bijverschijnselen te maken krijgt of heeft, ik ga nu merken dat ik het ergste volgens mij wel gehad heb nu z127 . Trek er maar gerust 3 maanden voor uit hoor, alhoewel dat niet voor iedereen geldt. Sommige doen er korter over en sommige zie ik na zelfs 6 maanden of langer nog met problemen kampen, dus ja een vaste tijd staat er volgens mij niet voor. Wel heb ik aan mezelf gemerkt dat ik ging vechten tegen het niet roken en opeens mezelf over ging geve d4 n, en niet zielig of zo was toen ging het veel beter.

Succes i ieder geval,
Diny

afbeelding van wil55

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 15:00

Lid sinds 13 okt 2010

He Private
Allereerst gefeliciteerd met je beslissing. Een hele goede geloof me.
De stemmings wisselingen zijn ook voor iedereen anders, de een slaapt veel, de ander moppert en nummer drie ( ik dus) loopt de hele tijd te janken.
Het gaat sneller over dan je denkt hoor. Achteraf heeft het bij mij echt geen maanden geduurd. Het is gewoon erg belangrijk dat je geen discussie aangaat met Nico& Tine. Dan is er maar een winnaar en dat ben jij
En als je een tijd wilt horen . Geef jezelf een maand en dan ben je klaar. En ga je zien hoe fijn het is dat je niet meer rookt.
groetjes Wil

afbeelding van hewi

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 15:44

Lid sinds 03 sep 2010

Dat is zo verschillend voor iedereen,ik geloof dat we met de auggiesploeg nog echt een fikse dip hebbben
gehad tegen de 3 maand toen maar ik denk dat je met een maandje het ergste sowieso wel gehad hebt,succes
en houd vol he dd3

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 17:08

Lid sinds 03 mei 2011

Allereerst complimenten dat je bent gestopt met roken: daar is meestal wel wat moed voor nodig!!! z145

Zoals anderen al schreven is het voor iedereen anders maar bij mij was na een week of 7-8 het ergste echt wel voorbij.

Ik was -vermoedelijk net als jij- WOEDEND....ongelukkig, boos, ontevreden, huilerig etc etc.
Maar vooral woedend.....met iedereen de confrontatie aangaan "NOEMEN JULLIE DIT KLANTVRIENDELIJK??" ....van de bakker tot en met collega's op het werk tot en met mijn familie....

Heb mij dagenlang misdragen "Je was leuker toen je nog rookte!!!!" op mijn werk met nukkig en boosaardig gedrag maar iedereen was zo vriendelijk mij te tolereren al die dagen.....

Niet roken is erg goed voor je gezondheid nu maar zeker op lange termijn!
Verder geeft het niet roken ook een mentale kick als je het ergste hebt overwonnen en iedereen heeft respect voor je.
Het getuigt ook van karakter vind ik als je het weet te overwinnen: er is veel overtuiging en energie voor nodig....zeker de eerste weken!

Laat je niet kisten: sluit je aan bij andere mensen op dit forum die ook in Juli zijn gestopt en daar kun je jouw ervaringen delen (en je woede, boosheid en de rest) en voordat je het weet ben je week rookvrij en heb je in jouw geval zo'n 350 sigaretten niet gerookt....

Heel veel succes!!!!!!!!!!!!!!!11 ff1

:kingszoon.

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 17:59

Lid sinds 16 jul 2011

gefeliciteerd met stoppen met roken. Ik lees de problemen die je heb en ook andere hier op het forum, en dat maakt mij ook een beetje bang, aangezien ik maar 4 dagen ben gestopt, maar ik slik zyban erbij en heb deze gevoelens niet, misschien komt het dan door de pillen. I moet zeggen dat ik vind het heel knap van je dat je midden op de dag stopte, dus met de hele avond nog te gaan, zou niet makkelijk zijn geweest, maar ja, ik denk dat zo beslissen is zo wie zo niet makkelijk Ik wens je heel veel sterkte, en probeer niet verder te denken als morgen, dan zou het een stuk beter gaan.

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 21:46

Lid sinds 15 nov 2010

Waow! Wat leuk dat mensen hier zoveel tijd nemen om je antwoord te geven! Ik vind dit echt motiverend. Bedankt voor alle reacties en ik herken stuk voor stuk wel iets en ik ben nog steeds vastberaden om te stoppen.

Ik had nog een vraagje: Ik ben van nature een rustig persoon die wel houdt van lullen, maar vaker stil is dan lullen over allerlei dingen.

Sinds dat ik gestopt ben met dingen is het juist dubbelop andersom. Ik blijf maar praten over de meest onzinnige dingen die er zijn en die totaal geen nut of waarde hebben. Ik zie dat zelf in, maar ik blijf maar praten en raak niet uitgepraat. Herkent iemand dit en dit is ook iets van tijdelijk aard?

afbeelding van Miss Cutie

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 21:50

Lid sinds 01 jan 2011

hihihih voorheen had je geen tijd om te lullen

maar was je aan het zuigen op zo'n stinkstok z127

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 21:59

Lid sinds 15 nov 2010

JA, dat klopt ook. Maar ik vind het echt niet gezellig. Ik praat ontzettend veel en merk toch wel dat dit toch wel te maken heeft met stoppen met roken. Vandaar mijn vraaag........

afbeelding van Miss Cutie

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 22:11

Lid sinds 01 jan 2011

joh... is toch gezellig... beter dan een sjaggerijn toch?

komt vanzelf wel goed!.... En anders maar niet.... ik hou wel van wat actieve praters

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 23:02

Lid sinds 03 mei 2011

Vermoedelijk ben je een beetje uit je normale doen door het stoppen met roken en alles wat erbij komt kijken.

Accepteer voor jezelf dat de komende weken soms een achtbaan van emoties (kunnen) zijn!
Je zult langzaamaan gaan wennen aan een leven (en al die mini momenten) zonder sigaretten: maak je geen zorgen of je ooit weer 'zoals vroeger' word!
Misschien verander je zelf ook wel door dit proces?

Tijdens mijn lange weken van (grote) woede vroeg ik me ook wel eens af of het ooit voorbij zou gaan....en dat gebeurde!

Geeft het tijd: leef (rookvrij) van dag tot dag de komende weken en maak je geen zorgen over allemaal details!

Geplaatst door Anoniem op 18/07/2011 - 10:29

Lid sinds 16 jul 2011

Hallo Private,
Je bent een bewijs dat het allemaal best wel meevalt? Je zegt het zelf, als ik kan stoppen, dan kan iedereen het. Zo is het dus ook.

Na 6 dagen is alles al achter de rug en ben je van alle nicotine af. Waar het nu om gaat is om het daar in die bovenkamer de boel nog ff in orde te brengen.

Je denkt dat je wat mist maar dat gevoel is de oorzaak van een paar foute connecties uit het verleden.
Zeg elke keer als je ook maar ff dat lege gevoel hebt dat je niet rookt dat het bericht niet voor jou was bedoeld. Je bent NIET-ROKER .

In tegenstelling tot anderen verkondig ik dat NIET ROKEN niet moeilijk is en eigenlijk niks voorsteld.
Het komt echter niet vanzelf en je moet er wat voor doen. NA-DENKEN.

Wat helpt is dat je alles wat met roken te maken heeft ziet als slecht.
Luister naar je verstand, je weet maar al te goed dat alles wat met roken te maken heeft slecht voor je is.
Dat was de reden om verder te gaan als NIET ROKER.

Je brein programmeren als niet roker doe je door die info zo vaak mogelijk te verwerken, dus ja training
tegen jezelf zeggen ik ben NIET ROKER, NIET ROKER, NIET ROKER zo vaak mogelijk totdat je het gelooft.
Knop om, gevoel weg, hoe harder je traint hoe sneller het gaat.

Het gaat om je zelfbeeld, hoe zie je jezelf.

NIET ROKERS MISSEN NIETS MAAR HEBBEN WEL MEER LUCHT.

Geplaatst door Anoniem op 25/07/2011 - 12:13

Lid sinds 15 nov 2010

Ik ben erg blij om te melden van dat ik vandaag precies 2 weken ben gestopt met roken. Op de 12e dag toen ik wakker werd had ik geen drang om te roken en ik was het eigenlijk vergeten totdat ik 2 uur later wel trek kreeg.

Mijn moeilijkste sigaret om op te geven was mijn ochtendsigaret en dat is nu over.

Ook mijn trekmomenten zijn omlaag van aantal keer per dag naar 1 tot 2 x per dag hevig drang naar roken. Wel minder dan voorheen.

Ik hou vol!!!! Ik ben erg blij. Al moet ik zeggen dat ik niet altijd lekker in me vel zit doordat ik gestopt ben met roken en ik ben 3,5 kg aangekomen. Hoe lang zou dat eetgedrag nou duren en dat je niet lekker in je vel zit?

Geplaatst door Anoniem op 25/07/2011 - 16:32

Lid sinds 16 jul 2011

hi private, van harte gefeliciteerd met je 2 weken gestopt, echt een prestatie, natuurlijk blijft het moeilijk maar belangrijk is dat je helemaal rookvrij blijft. Als voor het toenemen van gewicht, probeer minder te eten, en meer te gaan bewegen, ik heb wat dat betreft mazzel want ik heb totaal geen trek meer in het eten, juist omdat ik vond het sigaret veel te lekker na het eten. Iedereen hier is anders, dat heb ik geleerd in de korte tijd die ik hier zit, hoe lang dit gevoel blijft bij jou is dus niet te zeggen, probeer gewoon daar geen probleem van te maken, want dat doet dat rot stemmetje in ons pak het dag voor dag, en weet dat waar je nu vandaag ben, is niet waar je over een maand ben.
Dus vol houden, en jij komt er wel, en ik ook.

Geplaatst door Anoniem op 06/08/2011 - 11:03

Lid sinds 15 nov 2010

Ik ben overmorgen 4 weken gestopt met roken. Ik heb het niet meer moeilijk als het gaat om sigaret bij de koffie in de ochtend. Verder is de drang nu ook veel minder heftiger en minder vaker.

Ik ben van 8 naar 4 bakjes koffie per dag gegaan. Wat ik wel merk is dat ik korte tijd na het drinken van koffie mij erg opgefokt voel en geirriteerd en dit houdt zeker aan voor een uur. Ik denk dat dit door koffie komt, want aan roken denk ik dan niet.

Iemand een verklaring hiervoor?

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door Anoniem op 06/08/2011 - 13:03

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Private,
Dat klopt - dat komt door de cafeine in de koffie. Als je rookt wordt cafeine sneller afgevoerd uit je bloed en nu dus niet .... meet maar eens je hartslag als je net koffie gedronken hebt en nog een keer net voordat je je volgende bakkie neemt (als dat tenminste niet 5 minuten later al is :NNN :NNN ) je zal zien dat daar een enorm verschil in zit.
Succes en hou vol !!
groetjes,
Karin

Reactie toevoegen