Ervaringen met Allen Carr

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Allen Carr en zijn boek om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Lees meer over de methode van Allen Carr of praat in mee in ons forum over Allen Carrr of andere boeken

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 21/02/2015 - 17:12

Lid sinds

''Uit een analyse van de Allen Carr-methode blijkt dat deze heel anders in elkaar zit dan andere stopmethoden. De Allen Carr-methode richt zich voornamelijk op het verlagen van de motivatie om te roken. Een roker denkt immers dat roken allerlei voordelen heeft. Als die voordelen niet meer waargenomen worden dan vervalt grotendeels de behoefte om te roken. De meeste andere stopmethoden richten zich op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen. Uit het onderzoek bleek verder dat de methode van Carr na 13 maanden ongeveer vier keer zo effectief was als andere methoden om te stoppen met''  

 

Zoals zoveel rokers speelde ik al een tijdje met de gedachte om te stoppen met roken. Maar zoals bij zoveel rokers zag ik als een berg op tegen dat ene moment. Dat moment waarop ik tegen mezelf moest zeggen. Dit is mijn laatste!

Ik kan niet zeggen dat ik al vele pogingen had gedaan. Ik vond het gewoon lekker. Waarom zou ik stoppen? Wel had ik natuurlijk het besef dat het ooit eens een keer moest stoppen, vanwege alle voor de hand liggende redenen. 

Begin september 2014 kreeg ik een DVD van een collega. Een DVD van Allen Carr's Easyway. Thuis heb ik m eerst een tijd in de kast laten liggen, want stel dat het zou werken, dan zou dit wel eens mijn laatste sigaret kunnen zijn.... en dat wilde ik natuurlijk niet!!!

Op een avond besloot ik te gaan kijken. Alles wat er gezegd werd was de spijker op z'n kop. Nicotine wordt door Allen Carr vergeleken met een monstertje dat constant gevoedt wil worden. De vraag is, waarom voedt jij steeds dat monstertje? Er zijn in jouw ogen tal van goede redenen. 'het werkt kamerend' 'ik hou van de smaak' 'ik vind de geur lekker' 'ik kan me beter concentreren' etc..... Als je het allemaal zo beluisterd zou het dus zo moeten zijn dat jij als roker een stuk beter in je vel zit dan een niet-roker!!  

ONZIN dus! 

Je weet diep van binnen vast wel dat het beter zal zijn om te stoppen en je weet ook echt wel dat een niet roker gezonder leeft dan jij! De vraag is. Hoe zorg ik dat dat monstertje het niet steeds van mijn verstand wint? In het boek en in de DVD vertellen ze je dat je rustig kan blijven doorroken tijdens het proces... Dat vond ik fantastisch! Uiteindelijk draait het namelijk om demotivatie. De mindset moest veranderd worden. Het stopproces van Allen Carr doet niets anders dan je gezond verstand te laten winnen van dat stomme ding in je lijf. Het wordt vanzelfsprekend dat roken gewoon niets goeds voor je doet!!

Geniet van dit proces! Geen nicotinevervangers! Geen Stress! Gewoon je gezonde verstand terug!!

 

 

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 19/03/2014 - 10:05

Lid sinds

Via een ex-roker kwam ik aan het boek en ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk en leuk was om te stoppen. Ik rookte ongeveer een pakje per dag, 6 jaar lang en kon me niet voorstellen dat ik ooit zou kunnen stoppen. Voor mij was het de vrijheid die het bracht wat me over de streep trok, ik twijfelde door mijn kansloze rookgedrag wat alleen maar werd onderstreept in het boek. Ik heb het boek binnen een dag uitgelezen en heb sindsdien niet meer gerookt. Het is het fijnste, beste, mooiste besluit wat ik ooit in mijn leven heb gemaakt en het is zo ontzettend leuk!!!! Dus aan alle rokers die de verslaving beu zijn (gezondheid en geld zijn bij mij nooit redenen geweest om te stoppen), LEES HET BOEK! Het is ècht de EASY WAY!!!! 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/09/2013 - 19:27

Lid sinds

Hoi Marianne. Ik heb het boek ook gelezen. Het heeft mij enorm geholpen. Als ik het moeilijk heb pak ik het nog even. en dan kan ik er weer even tegen. Die hersenspoeling he.Hou vol Groetjes Ria.

Geplaatst door marianne1944 op 19/09/2013 - 14:24

Lid sinds 18 sep 2013

ik ben het boek aan het lezen nu

afbeelding van jaco overduin

Geplaatst door jaco overduin op 02/05/2013 - 21:51

Lid sinds 15 jan 2013

5 jaar 3 maanden geleden gestopt

BACK!!!!!!!!

waarom maken we het ons zo moeilijk????????

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 14/02/2013 - 13:50

Lid sinds 25 jan 2013

6 jaar 10 maanden geleden gestopt

joehoeeeeeeeeeeeeeeeeee Jaco waar ben je??????

en nog niet terug gestopt?

 

 

grtjs, chantal

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 03/02/2013 - 18:46

Lid sinds 25 jan 2013

6 jaar 10 maanden geleden gestopt

surprise aiaiaiaiaiaiaiaiaiaia daar gaat het zwakke geslacht weer lollllllllllllllllllllllllllllllllllll

 euhhh ik lach er niet mee zenne! ik denk alleen maar komaan jaco,,,,laat je niet vangen door dat monstertje,,,,het zit ook al drie dagen aan mij te trekken maar ik gooi het gewoon keihard tegen de grond een dag en nacht lang (stressbal is mijn monster)  laugh ja hij zal het gevoeld hebben,,,maar toch sluipt hij al drie dagen rond mij,,,miss ratten vergif geven en ver weg gooien????? hehe nene ik ga die klein krijgen,,,hij mij niet! basta,,,en jij gaat mij helpen door dit ook te doen,,,waar moet ik anders naartoe? crying ik heb nu mijn buddy (niet roker) laat me niet.....no

 

ik zit dus weer met de e sigaret nu geen nico maja moet iets doen of ween ganse dag en dipje op komst,,,,dekke he wat is mij dat nu,,,,als er een zwaar stress moment ontstaat grijpt dat monster zen kans en hoe!!! angry

 

buiten dat, jij bent dus verpleger?, maar daar mag je toch niet roken hé...tenzij je buiten gaat in de kou staan? dat is nu wel een voordeel vind ik,,,wij gaan speciaal naar stad om terug (eindelijk) een taverne BINNEN te gaan en rustig een irish koffie te drinken enzo...net ervoolr was dat nog op de overdekte terasjes waar vuurkes hangen,,,,ok wel warm en gezellig met zen allen "rokers" maar goh wat is het binnen 100x gezelliger,,,ook op resto gaan zat er allang nimeer in voor ons he,,,tja een apero zonder siga , tussen de gerechten door geen siga,,,,dus dat was the end voor ons pffffffffffffffffffffff hoeveel nadelen hebben rokers eigenlijk???????????????????????? enlightened

**en neen jongen heb geen job voor je,,,maar als verpleger heb jij toch mooie job hé,,,tja de uren daar gaan we van zwijgen, maja we kunnen dus zoals overal niet alles hebben hé indecision

en nu?????? hoeveel heb je al gerookt? en wat zijn de plannen, eerlijk? hoop dat je het boek nog es leest al doe ik dat ook nimeer, dat gaat voor mij gepaard met terug mogen roken zoalng het niet uit is,,,no whay,,,,laat mij nimeer foppen en gebeurt het toch,,,,kweet niet hoe dat ga aflopen,,,kweet wel één ding dat ik dan zwaar teleurgesteld in mezelf ga zijn, mezelfs haten en depri worden,,,mag er niet aan denken,,,ben nu 54 een derde keer gaat mij nimeer lukken dus het is nu of nooit!

zo, hoop vlug wat posi van je te horen en dit voor jezelf tuurlijk hé!!! toi toi

 

grtjs uit belgenland, chantal wink

 

 

 

afbeelding van jaco overduin

Geplaatst door jaco overduin op 03/02/2013 - 13:47

Lid sinds 15 jan 2013

5 jaar 3 maanden geleden gestopt

heh hej chantal,

 

jaaah je schrijft en denkt snel merk ik haha gewoon blijven doen, als mensen met je willen omgaan moeten ze zich maar even in je verdiepen moet je maar denken. en als ze dat niet doen, waarvoor zou je dan met hen om willen gaat. Heb je je moeilijke moment doorstaan? aaaaah nou ik ben er gister ingestonken. aaai aia ai wat een k.. dag. was aan het werk en me dienst werd niet afgelost. kon ik dubbele dienst draaien. van 0700 tot 2300 tussen 12 gekken en een uitzendkracht die de boel niet echt goed onder controle had. 3uur bezig geweest om te zorgen dat de rest van het weekend goed te laten verlopen en dan krijg je nog een dikke schop na ook van .... een fucking manager die zelf ook rookt en alleen maar haar ongenoegen op anderen projecteer om er zelf beter van te worden. ooooh het werd me te veel en ben sigaretten gaan kopen ......

hoe stom maar uiteindelijk toch eigen schuld. Had nooit dit werk weer moeten oppakken, was er 4 jaar geleden mee gestopt en als buschauffeur gaan werken, maar werd natuurlijk weer weg bezuinigd. uit nood heb ik dit beroep dus weer opgepakt als verpleegkundige, maar ooooh hoe fout. echt zorg en welzijnswerk is echt niet humaaan ..... je wordt door iedereen afgeslacht letterlijk en figuurlijk.

heb besloten, ga niet meer terug neem niet eens de moeite meer om het te melden. het is nu of anders wordt het wel mei nu die 3 maanden komen we ook nog wel door.

heb jij niet een eenvoudig baantje voor mij???? haha nuja wie 1000x valt, moet 1001x opstaan in het leven. heb altijd veel vechtkunst en wat ik daar het meest van gelleerd heb is dat je meer klappen in het leven krijgt dan dat je ze uitdeelt.

het roken heeft me er voor behoud dat ik gister geen manager bij de strot heb gegrepen, maar het is natuurlijk geen oplossigen beide. Kan maar beter weglopen van al die shit daar waar je het niet ziet. Het boeit niet meer. UIteindelijk gaan we toch de pijp uit. maar wel zonder stok. dus vandaag weer rustig opstaan, uitrusten, me kop in de wind steken en morgen maar op stap naar een eenvoudig baantje als buschauffeur of iets wat er op lijkt. misschien zijn het wel de meest moeilijke banen omdat ze zo makkelijk zijn?????

 

nujaaa geniet jij ook weer van je dag, blijf schrijven hoop dat jij mij begrijpt, ik begrijp jou ook wel ..... het staat allemaal heel mooi in het boek, het is ook allemaal waar ... de praktijk lijkt echter anders ......???? of ... hebben we ergens toch nog een bladzijde gemist in het boek??????

ik weet het niet meer, maar weet wel YOU MUST NEVER GIVE UP .... klaarblijkelijk is de uitgang van de hel, wat lastiger te vinden dan de ingang hahah

 

we blijven er maar om lachen

 

hele fijne dag, mn ticker gaat weer op 0 kost me vast een week om dat voor elkaar te krijgen, maar dan hebben we weer wat plezier

 

groetjes Jaco

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 02/02/2013 - 15:55

Lid sinds 25 jan 2013

6 jaar 10 maanden geleden gestopt

olaaaaaaaaaaa midliffe crisis!!!!!!!!??????? je leven begint pas op je 40 ste dus genieten nu!!!!! naar die 4 jaar erover moet je niet kijken hahahahahahaha (was vergete zeggen) :-)

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 02/02/2013 - 15:52

Lid sinds 25 jan 2013

6 jaar 10 maanden geleden gestopt

hey jaco, haha kan je mij niet volgen in schrijftaal,,,tja niet de eerste keer dat ze mij dat zeggen hoor,,,ik typ vlug en praat vlug meestal van de hak op de tak (ook nog eens erbij) wat mij binnenvalt typ ik neer,,,niet goed bezig soms hé lolll

en jaja ben een belgenbewoonster :))))))))))))) jij van nederland? hehe kom nogal eens samen met kids of man maastricht,,,,fijn om shoppen..........

 

werk jij al begeleider daar of als dokter?, en hoe kom jij daar zoveel in aanmerking met damp en nicotine :o in ziekenhuizen mag toch niet gerookt....of ben ik verkeerd aan lezen,tjaaaaaaaaaa ik hé ;-)

 

ach gisteren de puber hier wou plots eerste keer naar een fuif hé, komt dat een paar uur ervoor vragen, ik al een doodongeruste moeder (hallooooooooooo) van men melk en stress boos kortom,,,het heeft niveel gescheeld tot middernacht of ik had weer naar de nico gegrepen :( en heb vandaag nog zin,,,triest hé,,,,ik wil het niet meer en toch....als er sterke stress momenten zijn is dat monsterke weer aan mijne jas aan trekken (grrrrrrrrrrrrrrrrrr) maar hou het nog vol met mijn e sigaret weliswaar 0,0mg nico zenne!  en zo af en toe....

 

zo se, laat nog wat van je horen,,,,miss kom ik wel es tegen als ik ergens de bus neem lollllllllllllllllllllllllll hé ;-)

neen serieus,,,,fijn weekend en eigenlijk de bus is nog zo slecht niet als je niet in de lange files achter je eigen stuur wil puffen hahahahahaha

 

babay en fijn weekend  doei

 

,grtjs chantal.

Reactie toevoegen