Ervaringen met Allen Carr

Lees hieronder de ervaringen van anderen met Allen Carr en zijn boek om te stoppen met roken. Heb je zelf ervaring met deze manier van stoppen laat dan even een reactie achter met daarin jouw ervaringen. Op deze manier proberen wij iedereen een beter inzicht te geven in de verschillende methoden om te stoppen met roken.

Lees meer over de methode van Allen Carr of praat in mee in ons forum over Allen Carrr of andere boeken

Reacties

afbeelding van jaco overduin

Geplaatst door jaco overduin op 02/12/2015 - 15:25

Lid sinds 15 jan 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt

Overigens .... Kreeg ook het idee dat ik juist door boek van allen meer ging roken. Kleur is ook verdacht marlboro rood?

Anyway .... Heel het roken is omgekeerde psychologie lijkt het wel ....

afbeelding van jaco overduin

Geplaatst door jaco overduin op 02/12/2015 - 15:13

Lid sinds 15 jan 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hallo beste mede- en exrokers

Fijn jullie hier je ontmoeten. Hopelijk kunnen mij en ik jullie helpen om dit wakgelijke probleem voor eens en altijd uut de ruimen. Onlangs was ik 10 dagen rookvrij en dat maakte me lekker en blij. Totdat ik ooeens weer stond te roken zonder dat ik er ook maar. 1 moment bewust bij stil stond.

Foute boel dus .....

Maar j wil en ga niet oogeven. Het voelde goed en nu ik hier weer aan t schrijven ben voelt het weer goed.
Vandaag oo mn laatste 46ste dag sluit ik dit af. En jullie steun kan ik en wil ik graag gebruiken. Het is wederzijds

In mijn leven geldt never give up ..... Doen jullie dit ook niet want echt het is de mieite waard. Help mee om niet weer in die smerige valkuil te valken. Ik weet het zeker ..... Iedere (ex) roker heeft hier vaat bij!!!!

Geplaatst door Joop321 op 17/09/2015 - 15:28

Lid sinds 17 sep 2015

Na het lezen van het boek van Allen Carr rookte ik 2x zo veel: ik ging van 16 sigaretten per dag voordat ik begon aan het boek naar over de 30 per dag nadat ik het boek goed en aandachtig uitgelezen had. Er was geen sprake van bijzondere stress op het werk of prive in die periode. In de afgeopen 7 jaar daarna is het nooit minder geworden. Het boek heb ik nooit meer aangeraakt, uit angst dat ik nog meer zou gaan roken.

Voor veel mensen zal het boek ongetwijfeld helpen, ik wil zeker niet demotiveren. Het is het allemaal waard. Maar ik hoop dat voor diegenen voor wie het boek Allen Carr de verslaving juist erger maakte weten dat zij niet de enigen zijn.

Ik heb nu dezelfde ervaring met Champix: intussen op dag 11, voorschriften helemaal gevolgd, geeneen vergeten of overgeslagen en ik rook meer dan ooit: ca. 55 sigaretten per dag, soms over de 10 per uur. Met veel mentale inspanning probeer ik de hunkering af te remmen om niet nog meer te roken uit angst voor een nicotinevergiftiging. Meer daarover schrijf ik bij het kopje Champix.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 21/02/2015 - 17:12

Lid sinds

''Uit een analyse van de Allen Carr-methode blijkt dat deze heel anders in elkaar zit dan andere stopmethoden. De Allen Carr-methode richt zich voornamelijk op het verlagen van de motivatie om te roken. Een roker denkt immers dat roken allerlei voordelen heeft. Als die voordelen niet meer waargenomen worden dan vervalt grotendeels de behoefte om te roken. De meeste andere stopmethoden richten zich op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen. Uit het onderzoek bleek verder dat de methode van Carr na 13 maanden ongeveer vier keer zo effectief was als andere methoden om te stoppen met''  

 

Zoals zoveel rokers speelde ik al een tijdje met de gedachte om te stoppen met roken. Maar zoals bij zoveel rokers zag ik als een berg op tegen dat ene moment. Dat moment waarop ik tegen mezelf moest zeggen. Dit is mijn laatste!

Ik kan niet zeggen dat ik al vele pogingen had gedaan. Ik vond het gewoon lekker. Waarom zou ik stoppen? Wel had ik natuurlijk het besef dat het ooit eens een keer moest stoppen, vanwege alle voor de hand liggende redenen. 

Begin september 2014 kreeg ik een DVD van een collega. Een DVD van Allen Carr's Easyway. Thuis heb ik m eerst een tijd in de kast laten liggen, want stel dat het zou werken, dan zou dit wel eens mijn laatste sigaret kunnen zijn.... en dat wilde ik natuurlijk niet!!!

Op een avond besloot ik te gaan kijken. Alles wat er gezegd werd was de spijker op z'n kop. Nicotine wordt door Allen Carr vergeleken met een monstertje dat constant gevoedt wil worden. De vraag is, waarom voedt jij steeds dat monstertje? Er zijn in jouw ogen tal van goede redenen. 'het werkt kamerend' 'ik hou van de smaak' 'ik vind de geur lekker' 'ik kan me beter concentreren' etc..... Als je het allemaal zo beluisterd zou het dus zo moeten zijn dat jij als roker een stuk beter in je vel zit dan een niet-roker!!  

ONZIN dus! 

Je weet diep van binnen vast wel dat het beter zal zijn om te stoppen en je weet ook echt wel dat een niet roker gezonder leeft dan jij! De vraag is. Hoe zorg ik dat dat monstertje het niet steeds van mijn verstand wint? In het boek en in de DVD vertellen ze je dat je rustig kan blijven doorroken tijdens het proces... Dat vond ik fantastisch! Uiteindelijk draait het namelijk om demotivatie. De mindset moest veranderd worden. Het stopproces van Allen Carr doet niets anders dan je gezond verstand te laten winnen van dat stomme ding in je lijf. Het wordt vanzelfsprekend dat roken gewoon niets goeds voor je doet!!

Geniet van dit proces! Geen nicotinevervangers! Geen Stress! Gewoon je gezonde verstand terug!!

 

 

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 19/03/2014 - 10:05

Lid sinds

Via een ex-roker kwam ik aan het boek en ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk en leuk was om te stoppen. Ik rookte ongeveer een pakje per dag, 6 jaar lang en kon me niet voorstellen dat ik ooit zou kunnen stoppen. Voor mij was het de vrijheid die het bracht wat me over de streep trok, ik twijfelde door mijn kansloze rookgedrag wat alleen maar werd onderstreept in het boek. Ik heb het boek binnen een dag uitgelezen en heb sindsdien niet meer gerookt. Het is het fijnste, beste, mooiste besluit wat ik ooit in mijn leven heb gemaakt en het is zo ontzettend leuk!!!! Dus aan alle rokers die de verslaving beu zijn (gezondheid en geld zijn bij mij nooit redenen geweest om te stoppen), LEES HET BOEK! Het is ècht de EASY WAY!!!! 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/09/2013 - 19:27

Lid sinds

Hoi Marianne. Ik heb het boek ook gelezen. Het heeft mij enorm geholpen. Als ik het moeilijk heb pak ik het nog even. en dan kan ik er weer even tegen. Die hersenspoeling he.Hou vol Groetjes Ria.

Geplaatst door marianne1944 op 19/09/2013 - 14:24

Lid sinds 18 sep 2013

ik ben het boek aan het lezen nu

afbeelding van jaco overduin

Geplaatst door jaco overduin op 02/05/2013 - 21:51

Lid sinds 15 jan 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt

BACK!!!!!!!!

waarom maken we het ons zo moeilijk????????

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 14/02/2013 - 13:50

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 9 maanden geleden gestopt

joehoeeeeeeeeeeeeeeeeee Jaco waar ben je??????

en nog niet terug gestopt?

 

 

grtjs, chantal

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 03/02/2013 - 18:46

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 9 maanden geleden gestopt

surprise aiaiaiaiaiaiaiaiaiaia daar gaat het zwakke geslacht weer lollllllllllllllllllllllllllllllllllll

 euhhh ik lach er niet mee zenne! ik denk alleen maar komaan jaco,,,,laat je niet vangen door dat monstertje,,,,het zit ook al drie dagen aan mij te trekken maar ik gooi het gewoon keihard tegen de grond een dag en nacht lang (stressbal is mijn monster)  laugh ja hij zal het gevoeld hebben,,,maar toch sluipt hij al drie dagen rond mij,,,miss ratten vergif geven en ver weg gooien????? hehe nene ik ga die klein krijgen,,,hij mij niet! basta,,,en jij gaat mij helpen door dit ook te doen,,,waar moet ik anders naartoe? crying ik heb nu mijn buddy (niet roker) laat me niet.....no

 

ik zit dus weer met de e sigaret nu geen nico maja moet iets doen of ween ganse dag en dipje op komst,,,,dekke he wat is mij dat nu,,,,als er een zwaar stress moment ontstaat grijpt dat monster zen kans en hoe!!! angry

 

buiten dat, jij bent dus verpleger?, maar daar mag je toch niet roken hé...tenzij je buiten gaat in de kou staan? dat is nu wel een voordeel vind ik,,,wij gaan speciaal naar stad om terug (eindelijk) een taverne BINNEN te gaan en rustig een irish koffie te drinken enzo...net ervoolr was dat nog op de overdekte terasjes waar vuurkes hangen,,,,ok wel warm en gezellig met zen allen "rokers" maar goh wat is het binnen 100x gezelliger,,,ook op resto gaan zat er allang nimeer in voor ons he,,,tja een apero zonder siga , tussen de gerechten door geen siga,,,,dus dat was the end voor ons pffffffffffffffffffffff hoeveel nadelen hebben rokers eigenlijk???????????????????????? enlightened

**en neen jongen heb geen job voor je,,,maar als verpleger heb jij toch mooie job hé,,,tja de uren daar gaan we van zwijgen, maja we kunnen dus zoals overal niet alles hebben hé indecision

en nu?????? hoeveel heb je al gerookt? en wat zijn de plannen, eerlijk? hoop dat je het boek nog es leest al doe ik dat ook nimeer, dat gaat voor mij gepaard met terug mogen roken zoalng het niet uit is,,,no whay,,,,laat mij nimeer foppen en gebeurt het toch,,,,kweet niet hoe dat ga aflopen,,,kweet wel één ding dat ik dan zwaar teleurgesteld in mezelf ga zijn, mezelfs haten en depri worden,,,mag er niet aan denken,,,ben nu 54 een derde keer gaat mij nimeer lukken dus het is nu of nooit!

zo, hoop vlug wat posi van je te horen en dit voor jezelf tuurlijk hé!!! toi toi

 

grtjs uit belgenland, chantal wink

 

 

 

Reactie toevoegen