gestopt vanaf 5 mei 2018 cold turkey

Geplaatst door toine op 13/06/2018 - 12:27

Lid sinds 13 jun 2018

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemorgen allen, ben Toine,62 jaar, 47 jaar gerookt en op 4 mei j.l. voor de nacht mijn laatste cigaret gerookt.

De eerste week slapeloze nachten en overdag stuiterend door de dag gekomen. Transpiratieaanvallen en zeer korte lontjes.

Na een week nam dit af en eind tweede week geen fysieke problemen meer.

Mentaal is een ander verhaal! Wordt wel hanteerbaarder nu na ruim 5 weken.

e.e.a. zal zijn tijd nodig hebben tot het moment daar is dat ik het mentale ook heb overwonnen.

De voordelen die ik nu al ervaar geven mij de kracht om vol te houden.

Aan allen: succes met de strijd! Ook al is het moeilijk, jij bent de baas en niet die cigaret!

 

Geplaatst door Lunomi op 13/06/2018 - 22:02

Lid sinds 08 jun 2018

Nou knap zeg dat je volgehouden hebt! Mentaal Is ook het lastigste..de gedachtes blijven er steeds maar komen en gaan en hopelijk steeds minder vaak

Geplaatst door Tamara is gestopt op 14/06/2018 - 11:58

Lid sinds 08 feb 2015

6 jaar 1 maand geleden gestopt

Welkom Toine! Heel herkenbaar hoor. Ik ben 18 mei gestopt en inderdaad de 1e week tot 10 dagen zijn het zwaarst. Ik begon daarna ook wat minder prikkelbaar te worden. Die stemmetjes die je oproepen weer te gaan roken blijven inderdaad af en toe om de hoek komen. Bij mij worden ze wel steeds wat minder aanwezig en ik kan ze makkelijker negeren.

 

Succes!

Geplaatst door toine op 14/06/2018 - 15:10

Lid sinds 13 jun 2018

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Tamara, dank voor je reactie. Ben mentaal de laatste weken steeds meer bezig met het niet meer roken. En dat is zeer lastig! Het lichamelijke heb ik na 2 weken overwonnen. Maar de mentale strijd......Absurd gewoon. Wat mij helpt is veel lezen van lotgenoten. Ik sta er dus niet alleen in. Ik weet dat er een tijd komt dat dat mentale over is of in ieder geval hanteerbaar. Liever vandaag dan morgen! Dit vreet negatieve energie! Hoezo verslaafd! Hoezo een junk! Hoe hebben mensen zoals ik op 15 jarige leeftijd hierin kunnen trappen!? Die tijd was anders. Ben zo boos nu en schaam me diep dat ik 47 jaar van mijn leven als een junk mijn lichaam en geest heb vervuild. En wat mij nog het meest verwonderd is dat ik geen copd of hart/vaat probleem of tia heb! Voel en ben hardstikke gezond. Fiets en wandel elke dag. Doe elk jaar de Nijmeegse 4-daagse. Zal wel geluk zijn dat ik goede genen heb. Hoe dan ook e.e.a. van me afschrijven geeft me kracht en werkt als een soort van dopamine wat happy maakt i.p.v. de nicotine.

Dank voor je luisterend oor en alle succes!!!

toine  

Geplaatst door toine op 14/06/2018 - 15:15

Lid sinds 13 jun 2018

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Lunomi,dank voor je reactie. Jazeker, dat mentale vreet negatieve energie! Belachelijk gewoon. Maar ben op zoek en vindt al manieren om dat mentale de baas te blijven. Deze site bezoeken en e.e.a. ander van me afschrijven helpt al zeer. En verder zal alles zijn tijd nodig hebben. Geduld........maar liever vandaag dan morgen!

vriendelijke groet, Toine

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 16/06/2018 - 10:46

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Knap hoor Toine, zo lang gerookt en nu een punt erachter gezet. Ga zo door! Fijn he, om tegen mensen in je omgeving te kunnen zeggen dat je niet rookt?!

Geduld en doorzetten, trek er een aantal maanden voor uit. Ikzelf reken op een jaar. Na ruim drie maanden werd het een stuk makkelijker. Na een half jaar zit je stevig in het zadel, maar moet je wel alert blijven. De motivatie kan plots zomaar verdwijnen en je vergeet bijna hoe moeilijk het was in het begin.

Maar meestal kijk ik naar rokers en ruik ik de gore lucht, zie ik het nerveuze trekjes nemen en is er niets om jaloers op te zijn. 

Geplaatst door toine op 18/06/2018 - 11:27

Lid sinds 13 jun 2018

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag Lon10, dank voor je reactie. Ik wil je graag geloven en ook andere ervaringsdeskundigen, maar ondertussen zit ik helaas echt in een dip! Die geestelijke duivel lijkt steeds sterker te worden! Stond gisteren in de benzinepomp voor.......kon nog net op tijd zeggen een pakje kauwgum. De medewerker keek me nog aan van jij kocht hier voorheen toch altijd je cigaretten? Met een knikje en goeiedag ben ik snelvertrokken. Maar mensen wat een HEL!!! Vandaag na een slechte nacht lijk ik al weer wat tot rust te komen. Ben wel moe en futloos. Het zij maar zo vandaag. Straks afleiding met het WK voetbal. Ondertussen blijf ik bezig met omdenken zoals in jou laatste regel. 

Bedankt en groet, Toine

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 18/06/2018 - 15:32

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hou vol hoor ,je bent zo goed bezig ,zou zo zonde zijn!

Het is lastig zeker het mentale gedeelte ,dat wordt zwaar onderschat !

Zelf ben ik nu voor de tigste keer gestopt ,meestal een maand of 3 en dan begin ik weer.

Hoop het nu voorgoed voltehouden ,moet toch een keer afgelopen zijn met dat stomme gerook.

Over 8 maanden gaan we een verre reis maken naar Costa Rica en daar mag je praktisch nergens roken ,heel streng antirook beleid ,strenger dan hier.Voor mij een goede motivatie om nu is doortezetten .

Nogmaals houvol ,zoek op internet enge filmpjes of verhalen over roken dat helpt ook wel 

Veel succes 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 20/06/2018 - 10:02

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoe is het vandaag, Toine? Die dips komen en gaan. Misschien helpt het om te proberen er een beetje van een afstand naar te kijken. Jezelf te observeren en het te zien als een proces dat grillig verloopt. Hopelijk lukt het je deze hobbel te nemen. Stap voor stap. Vandaag rook je niet.

Geplaatst door toine op 21/06/2018 - 09:22

Lid sinds 13 jun 2018

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemorgen Lon10, na een paar heel moeilijke dagen sinds gisteren weer een beetje de zon zien schijnen. Het lijkt erop dat deze dip aan het voorbij gaan is. Ben er nog niet, en zal nog wel tegen muren gaan oplopen, maar merk nu dat dips kunnen afnemen en voorbij gaan. En dat voelt goed nu! Dank voor je reactie en groet, Toine.

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 21/06/2018 - 21:18

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Wat Fijn Toine, goed om te lezen dat het wat beter gaat en de zon weer voor je schijnt. Op de goede weg..

Reactie toevoegen