voor mij is de maat vol...

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 17/06/2013 - 16:49

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

ben nu ruim 5 maand gestopt met roken en gisteren was de maat vol, op nipperke niet gerookt maar daarmee verdwijnen de vele vetrollen in kilo's niet bij mij, loopband op en vele lekkere dingen ontzeggen voorlopig....ik was altijd slank maatje 38 nu weliswaar 42, ik walg van mezelf, maag en buikstreek lijken wel 6 maand zwanger, wie weet een echte goede raad om op een maand minstens 6 kl te vermageren? (om te beginnen hé)...daarbuiten heb ik nog steeds zin in een echte siga. de frustratie loopt uit de hand hier met dat gewicht, weet wel dat ik alle molligere dames die zich goed in hun vel voelen benijd, maar zelf voel ik me zeer ongelukkig momenteel, sorry.

 

met mijn groetjes en tot later...chantal.

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 18/06/2013 - 09:25

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Chantal,

We hebben het er al vaker over gehad en ik ben bang dat ik ook nu niet kan antwoorden wat jij graag zou horen.

Als je dit of dat doet dan val je kilo's af of als je dit of dat doet dan is de trek naar een sigaret foetsie.

Tijdens je rokende leven had je maat 38.  En nu (met bewegen, normaal eten en een aantal maanden verder) heb je maat 42. SO WHAT? Kennelijk was je geen maat 38, maar was dat je rookgewicht. Maat 42 is hoe je wellicht al die jaren al hoorde te zijn. Als je sport en gezond eet, accepteer dan hoe je bent, namelijk jezelf.

Dat je na deze lange tijd nog altijd zo'n hevige trek in sigaretten hebt, kan ik mij niet voorstellen. Ik hoor het wel meer op het forum, maar heb dit zelf totaal niet. Misschien tijd om eens echt te stoppen!

Dus de e-sigaret de deur uit en omarm je leven zonder sigaretten. Geen achterdeur, geen "o, wat mis ik die sigaret", maar echt afscheid nemen van het roken.

En weet..... I mean well.

Liefs Lay

 

 

 

afbeelding van Sannie

Geplaatst door Sannie op 18/06/2013 - 09:55

Lid sinds 27 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

hoi Chantal,

maak een afspraak bij een dietiste, die kan je goed adviseren in wat je moet eten om af te vallen en wat voor jou een gezond gewicht is, ga daaraan werken.

Ik denk dat je er niet gelukkig van wordt als je weer gaat roken, je bent ongelukkig met je gewicht, raadpleeg een dietiste en ga eraan werken!!

 

afbeelding van Sannie

Geplaatst door Sannie op 18/06/2013 - 09:57

Lid sinds 27 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

en stop met het idealiseren van die sigaret, die is niet zaligmakend maar hardstikke ongezond!!

Geplaatst door Erik64 op 18/06/2013 - 10:12

Lid sinds 19 Mar 2013

Chantal,

Roken en kiloos is inderdaad een issue. Ik merk vaak dat roken dan maar als een excuus wordt gebruikt om op gewicht te blijven. Ik denk dan vaak wat wil je? Je lichaam vol met vergift pompen om op gewicht te blijven, of een paar kiloos meer erbij maar wel gezond zijn?

Weet je wat ik heb gedaan? Nog voor ik stopte overigens. Ik ben structureel IEDERE dag 5 kilometer gaan lopen. Heb een app gedownload en daarop loop ik iedere dag 5 kilometen. Kost je hooguit een uur. Ik doe die 5 km iedere dag na het eten. Stimuleert de verbranding, je beweegt meer, je hoofd is leeg na een wandeling, daardoor rust en slaap je beter en staat daardoor ook weer energieker op!

Ik weet zeker als je dat structureel zou gaan doen, dat je als een malle gewicht gaat verliezen. Ik ben daarmee 15 kilo kwijtgeraakt!

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 18/06/2013 - 11:56

Lid sinds 31 jan 2012

Chantal Roken is geen optie meer want je bent gestopt en wilt niet roken daarbij wie zegt dat die kilo's erdan af gaan?

Je bent echt anders gaan eten door het veranderen van je stofwisseling kom je 3 kilo aan alles meer is .......hoe vervelend ook aangegeten zelf ben ik 7 kilo aangekomen bij een toch al veel te zwaar gewicht maar en stoppen en afvallen is zowat een onbegonnen zaak althans voor mij.

 

Ik heb wel heel erg op mijn eetpatroon gelet ben dat ook gaan omgooien eets al anderhalf jaar bijna geen snoep geen chocola geen koekje, ik eet meer ik eet meer brood ik eet meer warm en ben nu 2 kilo weer kwijt.

 

Afvallen in een rap tempo wil je maar waarom? Accepteer het gewoon want ook die kilootjes meer gaan er gelijdelijk weer af maar niet nu al zie het al tijdelijke bijkomstigheid je lichaam moet ook wennen aan de verandering. Het is jarenlang bloot gesteld aan allerlei giftige stoffen dat schakel je niet maarzo terug. Dat vergt heel veel tijd.

 

Jij wilt echt niet meer hoestend en proestend en stinkend je bed in toch? Dat zijn ook die kilo's niet waard en roken is echt geen afslankprocedure het is eerder een handtekening onder heel veel ellende.

 

Zet het even van je af en ook met maat 42 ben je nog een geweldig persoon ik wil zo maat 42 hebben teken er gelijk voor.

 

Het niet roken blijft nog een hele tijd moeilijk zelf ik heb het de afgelopen week heel moeilijk veel meer zin...........het slaat helemaal nergens op......NO MORE maar ik sta/stond onder meer stress dan goed voor een mens is en dan denken nico en tine blijkbaar dat ze meer kunnen etteren.

 

Hou vol en gooi die  5 maand niet weg je krijgt er spijt van lieverd.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 18/06/2013 - 13:07

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Lay heeft gelijk Chantal  zou hou je de achterdeur wel op een kier  probeer nou eens om er afstand van te nemen .En die kilo's veel bewegen minder zoetigheid  en dan komt het gerust goed.Ben altijd vrij mager geweest en vindt het prima dat ik nu wat zwaarder ben.Ik zorg goed voor mijzelf . Zorg dat ik er leuk uitzie nou dan boeien die paar kiloos mij in totaal niet  ben teminste gezond!!!

Je bent veel te veel gefocust op je gewicht en geloof me ik weet waar ik het over heb  wees nou eens tevreden met jezelf en wees blij dat je eindelijk die peukenzooi vaarwel hebt gezegd!!!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 18/06/2013 - 13:16

Lid sinds 29 mei 2012

Mijn vader is overleden aan longkanker.

Mijn zus en mijn moeder hebben COPD.

Gisteren te horen gekregen dat mijn moeder blaaskanker heeft. Het blijkt dat roken de belangrijkste oorzaak is bij het ontstaan van blaaskanker. En roken doet ze, en flink ook.

 

Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Als jij die 2 maten belangrijker vind dan je gezondheid, is de keuze gauw gemaakt toch?

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 18/06/2013 - 23:53

Lid sinds 29 feb 2008

19 jaar 3 maanden geleden gestopt

bedenk wel chantal, dat als je weer gaat roken,
je 'zwerfkilo's ' daardoor waarschijnlijk niet kwijt raakt;
dan heb je én je paar kilo's (ik wil het niet bagatelliseren) en je rookverslaving terug ...

bezint eer gij begint ...

 

Geplaatst door rietje op 19/06/2013 - 00:18

Lid sinds 27 feb 2013

Chantal?????

Ik hoor je niet, volgens mij rook je al.

Niet doen, ook al is die sigaret lekker, het geeft je toch een schuldgevoel als je weer gaat roken.

Zoals ze hier zeggen : een tevreden roker wordt je nooit meer.

Denk nou niet dat ik makkelijk praten heb, ik ben 9 kilo aangekomen en ik was al veel te zwaar, dus ik begrijp precies wat je bedoelt maar roken is geen optie.

Je bent nog wat jaartjes jonger dan ik, op jouw leeftijd had ik ook geen problemen door het roken, maar die komen hoor Chantal, bij de meesten toch, als je wat ouder wordt!

Ik heb spijt dat ik niet eerder gestopt ben, voordat ik klachten kreeg.

Want klachten en problemen door het roken gaan zelden over.

Wees het voor!

Sterkte meid, ga er nou echt voor!

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 19/06/2013 - 12:19

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

hey [email protected], bedankt voor je comment hoor, was even niet online door omstandigheden vandaar ik nu pas zie dat er mensen zijn die reageerde, sorry.

 

ik begrijp je volkomen hoor al wat je zegt je steun enzo... maar anderzijds , neen ik was voordien ook geen maat 42 waard hoor, ben al zeer slank vanaf kleinsaf zoals mijn beide ouders(papa is overleden op zen 50 ste :( ) maar hij rak en slank hoeveel hij ook at enzo, rookte wel maar zekers niet zoveel als ik de laatste jaren (40 stuks/dag) niet min hé!

maja, idd zal de leeftijd meespelen hoor, maar dan was ik al eerde zoveel bijgekomen, ik ben op weg naar de deur 55 hé, het is echt scheef gegaan de eerste twee maanden van mijne stop, deed ni anders dan zeer veel suikers snoepen veel zoutchips enzo, ik had er nooit behoefte aan en nu plots wel, net als een zwangere vrouw plots trek krijgt in bepaalde dingen ...en al wat ik op den begin heb verteerd voor die peuk te weerstaan is er eerst langzaam maar dan in vogelvlucht bijgekomen, en het stopt niet meer ook al snoep ik niet meer wat ik ervoor deed(geen zin meer) maar eet nog wel goed amaar deed dit ervoor ook en wijntjes net zoals ervoor...nuja ik weet het niet zo goed alleen dat wat ik in 5 maand opgebouwd heb er niet afkan in 1 week logish, maar zou wel langzaam willen terug gaan naar maat 40 minder hoeft nimeer op mijn leeftijd...

zo, tot later en geniet van de zomer want straks is het alweer gedaan, nogmaals bedankt voor je steun een aandacht...

 

grtjs, chantal x

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 19/06/2013 - 12:23

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

@sannie bedankt ook voor je steun en aandacht op mijn prob. en ik heb aan mijn nagelstyliste gevraagd wat en hoe zij mocht en wat niet vor haar afslankprogramma, al zijn we ver uiteen liggend maar ik ga toch proberen haar raad op te volgen, hopelijk gaat en komt alles weer goed, maar ik hoef niet meer te zijn zoals ervoor, maar zoals ik nu ben ook niet, dat vraagt om roken, geloof me...

 

een fijne zomerse dag en nogmaals dank, chantal x

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 19/06/2013 - 12:29

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

@erik bedankt voor je steun en uitleg hoor, ik zou echt willen hard lopen enzo maar als ik op mijn loopband stap en er 15 min snel wandel loopt het zweet al van me af en is mijn hartslag zo vlug dat ik bang word, want heb totaal geen fysiek(erg he) maar kan het wel opbouwen zoals nu aan 5 km/u 15 tot 20 min op de band en dan even buikspieren aanpakken...

zoals ik bij de andere antwoordde hoef ik geen maatje 38 meer op mijn leeftijd, maar streef wel naar een slanke 40...hoop dat me dat lukt na verloop van tijd want ik voel me nu zeer ongelukkig terwijl zoveel mensen ocharm ongelukkig zijn omdat ze ziek zijn van roken, voel me dan even schuldig maar het is nu eenmaal zo...

nogmaals bedankt voor je steun en fijne dag verder he ;-)

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 19/06/2013 - 12:35

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

@mariejan, echt heel erg bedankt voor je steun en aandacht op mijn prob waar ik mee kamp momenteel, ik zal heel goed in men hoofd houden wat jij me duidelijk probeert te maken, al stond ik er maanden 100% zelf achter hoor, en dan krijg je dit, dat vet en nieuwe garderobe waar ik me niet goed bij voel maar gaat niet anders nu...

ik zit nog steeds veel laatste dagen aan de e sigaret weliswaar zonder nico en tine, maja, mentaal vraagt dat nu meer omdat ik ongelukkig ben door dat vele vet dat er bijhangt nu...

maar ik ga er nog steeds voor en hoop dat ik via wat sport en geen snoep meer(lees andere antwoorden) afstand van neem...

 

nogmaals dank en vele grtjs vanuit belgenland x

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 19/06/2013 - 12:42

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

@juul bedankt voor je steun en aandacht aan mijn prob...

 

zelf vind ik het zeer erg wat je schrijft ivm vader, zus, en mama die nu ook met de ziekte opgescheept zit hoor, wat erg allemaal in één famiie pf

 

en ja zoals ik bij iedereen antwoordde hieronder, ik ga proberen aan sport en de snoep doe ik al tijd nimeer (geen zin meer) deed dat zelfs voordien nooit snoepen, majaaaaa voor de siga te vervangen en lap, na twee maanden is het uit de hand gelopen, en na ruim 5 maand heel erg zelfs voor mijn caliber...

 

ik zal je peptalk onthouden en wens bij deze je mama veel beterschap hoop en moed toe, alsook jezelf bij het verlies van je dierbare...heb er ook al menige zien gaan, onder wie mijn papa amper 50 lentes....jaren geleden, enzo...

 

nogmaals dank en een fijne zomerse dag verder x

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 19/06/2013 - 12:47

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

@linda ook erg bedankt voor je steun en aandacht, ik ga proberen van die knop weer op het goeie pad te krijgen en die e siga moet na de zomer uit het systeem, want dat vraagt idd om weer te roken en zekers met die vele vetrollen erbij, blij dat je mij ergens begrijpt en als ik het lees zijn er vele die met hun kl's te kampen hebben na een stop smoke, doch vrienden op fb zeggen (sommige) vanaf je stopt meteen dieet, goh ik heb daar niet bij stil gestaan linda en ben gaan snoepen , heb het echt moeilijk gehad maar mijn hoofd bleef neen schudden tegen nico en tine, majaaaaa dan komt het he de zomer en te rond en breed...nuja ik ga dus wat proberen mezelf op het goede pad te brengen tussen mijn oren zoals ik maanden deed en geen of weinig probs had laatste maanden tot nu dus..

 

allesinds nogmaals dank en een fijne zomerse dag verder x

Reactie toevoegen