Dagboek van Alberto 3

Geplaatst door alberto op 21/01/2011 - 20:16

Lid sinds 27 apr 2009

Goh wat zijn jullie toch ook van die laiverds he.
ja inderdaad vandaag 7 weken rookvrij. Oh ik voel me daar toch zo goed onder en boven. Vandaag in de sportschool, een dik uur met de groep spinning, nou ik was niet kapot te krijgen. Mijn conditie is zo vooruit gegaan.
na het sporten spinning en gewichten, eventjes in de sauna voelt zo goed en krijg dan veel complimentjes. Ik kom thuis, vriendlief hoe was het bij de huisarts, o ja. ik had de uitslag van de longfoto en bloed. Ze zijn erachter gekomen dat ik blauw bloed heb en mijn longen zijn zo zuiver als van een jonge god.Nee echt, mijn longen en hart geen problemen te zien, bloed is ook goed.
Dus dat is toch een leuk cadootje als je zeven weken niet hebt gerookt. Vanmiddag even naar de stad, wij beidjes, was ook al zolang gelden dat we samen iets hebben gedaan. Beetje rondlopen en ik loop zo'n geurtjeszaak binnen. Ik wil graag Joop en Channel voor heren, mevrouw. Komt vriendlief me achterna, goh jij bent echt blij zeg. Dit doe je niet zo vaak. Ik zeg, klopt je doet ook jaren met een geurtje, mevrouw lachen en ik ook natuurlijk. Hij kon het wel waarderen hoor. In de winkelstraat verder, oh een schoenenzaak, ik zeg ja en daar nog een en kijk daar heb je er ook nog een. nee ik wil hier even naar binnen, zegt vriendlief. Ik denk man je kon wel een vrouw zijn, die hebben ook zo'n schoenen tik. maar goed ik lach mijn tanden bloot en praat tegen de mevrouw van de zaak. Ik denk goh jouw tanden zijn ook wit, maar die van mij witter. o ja, we komen voor de schoenen, graag een paar passokken en de twee andere linkerschoenen ook mevrouw. Zo gezegd zo gedaan, nou ze passen hoor zegt vriendlief. ja had je iets andere verwacht dan, je hebt toch de juiste maat. :grin: Maar de schoenen zijn dus goed en of ik ze dan even wil betalen, terwijl hij zijn andere schoenen weer aan doet. ja hoor, dat doet deze jongen wel even. Hij is weer blij twee paar schoenen. We lopen door, omdat we eigenlijk een telefoontje voor meneer willen halen. Hij had altijd prepaid, maar wil nu eentje met een abon. waarom dan, nou dan bel ik vaker. tuurlijk jongen, jij die al twee keer je beltegoed bent kwijtgeraakt en nu ook nog je 06 nummer. jij gaat vaker bellen. Het toestel moet grote cijfers hebben en alleen maar om te bellen en gebeld te worden, meneer van de winkel. Nee geen smsjes of internet of andere knoppen. Nou meneer dan heeft u mazzel,w e hebben hier toch een leuk apparaatje (nog groter dan een koelkast) u betaald per maand 12.50 en als u belt betaald u ook nog de telefoonkosten. Ik zeg, wat zegt u, alleen voor het toestel 12.50 en dan nog extra kosten telefoneren. Nou dat gaan we niet doen, ik ben dan elke maand 12.50 kwijt aan niets. Ga toch niet KPN zo spekken, geef me dan maar aandelen.
Dus heel tactisch we gaan eerst zelf wel ff op onderzoek via google, dit moet goedkoper kunnen. Ja maar, Alberto ik wil echt een telefoon en ga vaker bellen. ja lieverd, jij krijgt een telefoon, maar nu ff niet, later als je groot bent.
We lopen terug naar de parking en stappen in de auto en gaan naar de markt en AH. Eten vanavond kliekjes, alhoewel, het is meer een Indische rijsttafel aan kliekjes.
het is weekend.
Alberto

Geplaatst door Anoniem op 21/01/2011 - 20:18

Lid sinds 27 apr 2009

vergeet ik helemaal te vertellen dat ik vandaag op de markt ben gefilmd. gefilmd, jazekers. Ik vragen meneer, waar voor is dit, voor een programma van de KRO. Ik was een beetje overrompeld, ik op e film, tja zo'n mooie man dat wel. Maar was te verbaasd dat ik niet naar het programma heb gevraagd. Dus jongelui allemaal de komende tijd programma's van de KRO gaan kijken misschien zien jullie daar alberto op de markt.
kenmerk, donkerbruin leren jack, gestreepte sjaal, donker kort haar en witte tanden.
Alberto

Geplaatst door Anoniem op 21/01/2011 - 20:24

Lid sinds 21 feb 2010

alberto wrote:
vergeet ik helemaal te vertellen dat ik vandaag op de markt ben gefilmd. gefilmd, jazekers. Ik vragen meneer, waar voor is dit, voor een programma van de KRO. Ik was een beetje overrompeld, ik op e film, tja zo'n mooie man dat wel. Maar was te verbaasd dat ik niet naar het programma heb gevraagd. Dus jongelui allemaal de komende tijd programma's van de KRO gaan kijken misschien zien jullie daar alberto op de markt.
kenmerk, donkerbruin leren jack, gestreepte sjaal, donker kort haar en witte tanden.
Alberto

En ben je ook geïnterviewd?? sunn11 Ze vielen natuurlijk op dat stralende gebit van je en die mooie huid...

Geplaatst door Anoniem op 21/01/2011 - 20:26

Lid sinds 27 apr 2009

nee helaas, ik kijk wel recht in de camera. Zo van wat wil die meneer nu van mij.
dus misschien is dat en aanknopingspunt.
Maar nu gaan we koffie drinken met een gevulde koek van AH, aanbiedinkje. genieten dat het weekend is en de voice bekijken.
laters kom ik nog ff terug.
Alberto

Geplaatst door Anoniem op 22/01/2011 - 11:59

Lid sinds 27 apr 2009

zaterdag 22 januari
vanmorgen mijn eerste duurloop van 2uur op programma, heerlijk zeg. lekker genieten van de buitenlucht. ik voel me zo sterk. de hele tjd denk ik nee niet te snel lopen, het is een duurloop, dus vetverbranden. na een uur en 15 minuten, lekekr een 15 minuten tempo op een zandpad, daar word je sterk van. hat gaat zo gemakkelijk dat ik soms denk, ik ben gewoon niet meer te houden. ik wil me gaan vergelijken met leeftijdsgenoten in een wedstrijd. halfweg maart zal dat zo zijn, nu eerst blijven trainen en vetverbranden, tempo hardheid. ik vole me nu al zo sterk dat ik ooit pas na anderhalf jaar intensief trainen heb bewerkstelligt.
loop nu gemiddeld 4x per week, is toch al snel 60km. als het al niet meer is. ik denk dat ik eerder bij de 70km zit dan andersom. maar goed nu is het de bedoeling om dit vol te blijven houden, gewoon lekker rustig blijven trainen. op de dagen dat ik niet loop zit ik in de sportschool, disndags en vrijdags zijn nu mijn twee vaste momenten voor de sportschool.
We hebben nu heerlijk weekend, niet zoveel verplichtingen, dus we kunnen elkaar lekker gaan plagen.
fijne dag iedereen.
Alberto

Geplaatst door Anoniem op 22/01/2011 - 12:24

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi Alberto,
Gefeliciteerd met alweer de volgende mijlpaal: 50 dagen!!!

Fijn weekend!
Marjolijn

Geplaatst door Anoniem op 22/01/2011 - 15:07

Lid sinds 27 apr 2009

Donderjuh zeg, dit gaat echt snel. Mijn derde dagboek. k'heb nog nooit zoveel geschreven en al helemaal niet zo privé in een dagboek. maar goed, hier kan ik van me afschrijven.
Zie ik een berichtje van Marjolijn, 50 dagen, ik denk hoe weet jij dat zo goed, ben je gaan tellen ofzo. Dacht eerst maar ff kijken op de hieplijst, sta ik er weer op zeg. Wat leuk 50 dagen, ik had het niet zo bijgehouden, ik denk in weken. gisteren was ik zeven weken rookvrij stond ook al op het lijstje en nu 50 dagen.
Vandaag tijdens het hardlopen moest ik even denken aan, goh volgende week 8 weken en dan krijg ik eerst twee maanden rookvrij en dan de volgende dag negen weken. Tja dat ziet er toch heel veelbelovend uit zeg. Nou niet gelijk naast je schoenen gaan lopen Alberto, per dag kijk je het gewoon aan.
vandaag of vanmorgen gene champix ingenomen, k'was het vergeten. Dus trek het nu naar morgenvroeg toe, mocht de nood aan de man komen, dan neem ik hem wel en verplaatst dan het innemen van de pil naar de avond. heb wel besloten dat ik deze lading champix nog blijf gebruiken totdat ze op zijn, ik neem 1 per dag, dus kan dan nog 48 dagen vooruit. Wil in deze 48 dagen ook mijn zuigtabletjes afbouwen, gebruik nu 2mg,x 4 per dag. Meestal na het eten. Dus dat zou ook nog wel minder kunnen. Maar alles met mate he.
Het moet geen strijd worden, zodat ik onbewust te snel ben met allerlei stopdingen. Ik heb ten slotte alles al in huis. dus als ik het niet gebruik ligt het hier toch maar en nu kan ik het op mijn manier afbouwen.
Fijne middag iedereen,
Alberto

afbeelding van NickyW

Geplaatst door Anoniem op 23/01/2011 - 00:52

Lid sinds 17 nov 2010

He Alberto, gisteren even niet op het forum geweest en heb je 7 weken feestje gemist. Wat goed dat er een afterparty is om 50 dagen te vieren! dd12 dd12 dd12

Nicky d3

Geplaatst door Anoniem op 23/01/2011 - 09:15

Lid sinds 27 apr 2009

zondagmorgen 9.10 uur
Vanmorgen wakker en dacht, goh ik ben moe. enne dan moet ik ook nog gaan lopen, nee vandaag maar ff niet. ff later maar het is wel lekekr weer. zal ik dan maar naar de sportschool gaan.twijfel, twijfel. voel me een beetje chaky, mijn ogen tranen, een onbestendig gevoel. zo van dat je nog maar net bent gestopt met iets. dus een soort ontwenningsverschijnsel.
ik ben trouwens helemaal kalar met mijn extra kiloos maandagochtend begin ik met bewust eten, geen chips, wijn en al dat lekkers meer. gewoon eens op rantsoen zeg, normaal eten en drinken. ik blijf schommelen en dat komt voornamelijk dat ik wijn en chips zo lekker vind.
de dagen worden weer wat langer en dat is heerlijk. het is een zondagochtend en heel rustig, misschien toch maar ff een stukje gaan lopen.
eerst mijn ontbijt en dan douchen en dan zien we wel weer.
fijne dag iedereen.
Alberto

Geplaatst door Anoniem op 23/01/2011 - 11:02

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 6 maanden geleden gestopt

Morgen Alberto! Misschien 1 dagje rustig aan doen en je lichaam wat rust gunnen om bijte komen van al het sporten?
Geniet in ieder geval van vandaag c12
Groetjes, Marjolijn

Geplaatst door Anoniem op 23/01/2011 - 14:31

Lid sinds 27 apr 2009

zondagmiddag 14.30uur.
vanmorgen toch maar ff naar de sportschool. eerst even 30 minuten op de crosstrainer, lekker rustig, lage hartslag, vervolgens nog ff 30 minuten op de loopband. OOk hier gewoon heel rustig, doel vetverbranden en dus zo weinig mogelijk inspannen. na een uurtje maar even aan de apparaten hangen, gewichten heet dat. is een beetje dubbel he, hiermee kweek je weer kiloos, maar ja geen vet.
goed na lekker even anderhalf uur in de sportschool mijn toetje, de sauna. heerlijk even genieten. Ik vind het zo heerlijk om hier bij te tanken. na 15 minuten in de warmte, afspoelen met koud, ja koud water. dat meot dan goed zijn he. ik vind het maar wat. toch maar in de ton met koud water. wel grappig als je dan naar beneden kijkt dan is het ook heel koud.
dus na twee uurtjes richting huis, en nu wat lekker nagenieten.
ik ga vandaag niet zoveel doen, lekker voor de buis hangen en schaatsen kijken.
Het is wel grappig zeg, sinds ik niet meer rook, hou ik tijd over. afgelopen vrijdagmiddag naar de stad even shoppen, gisteren heerlijk hard gelopen en de rest van de dag met ditjes en datjes bezig. vandaag gewoon hangen voor de buis. blijkbaar is het ontspannender zonder een sigaret dan met.
maakt ook niet uit, ik geniet er wel van.
fijne dag iedereen.
Alberto
p.s. hey marjolijn, jij gaat ook lekker he. we gaan gewoon door zonder een sigaret.

Geplaatst door Anoniem op 24/01/2011 - 10:45

Lid sinds 27 apr 2009

maandagochtend laat.
was wel vroeg wakker maar heb vandaag niet zoveel zin aan dingen. ben al een paar dagen zenuwachtig, voel de zenuwen in mijn buik. zo van nog even en dan krijg ik het cadootje. denk dan aan die momenten aan een sigaret. probeer dat te ondervangen door iets te gaan doen. stond vanmorgen al vroeg vlees te braden. moest heel erg denken aan mijn moeder, die was 's morgens ook altijd druk met het eten voor de avond bezig. ja draadjesvlees he, moet lang sudderen. vanavond vrienden eten, die zijn met hun huis bezig. dus kook ik. hebben ze daar geen omkijken na.
verder moet ik vandaag maar eens weer de zaken in orde maken. gisteren voornamelijk voor de buis gehangen. wel eerst flink aan het sporten geweest. Schaatsen, pizza,boer zoekt vrouw en schaap met vijf poten gezien. Man dat is echt niets voor mij hoor, de hele dag voor zo'n buis hangen en je laten vermaken door iemand anders. dus baal d'r wel een beetje van.
ik stop nu
Alberto
eventjes een paar zinnen geskipt, kon echt niet.

afbeelding van NickyW

Geplaatst door Anoniem op 24/01/2011 - 21:47

Lid sinds 17 nov 2010

He Alberto, hier schrik ik van, jij kan dit doorbreken hoor, dat weet ik, dat lees ik al weken lang, dat je dat kan! Je wilt toch een wedstrijd gaan lopen en winnen? Dat gaat je lukken als je maar wint van Nico en Tine. Of nog beter, je moet dat stel diskwalificeren, ze spelen vals. Het is niet echt dat gesprek in je hoofd, je weet dat het niet echt is, loop het eruit, je kan het dd3

Nicky d3

Geplaatst door Anoniem op 24/01/2011 - 23:23

Lid sinds 27 apr 2009

nog ff voor het slapen gaan.
vanmorgen nog de zenuwen en vanmiddag ging het al een stuk beter. toen ik van mijn werk naar huis reed, ben ik eens gaan nadenken en dacht ik rookte gemiddeld 18 sigaretten per dag, meestal duurt dat alles met elkaar 10 minuten per sigaret, dus dat is dan 180 minuten op een dag. 180 minuten is 3 uur, dus gemiddeld hou ik per dag 2 en half uur over voor andere dingen. goh als je het zo gaat bekijken dan neemt roken toch wel een groot deel van je leven weg en dan op laatst ook nog ziek worden.
dit maakte me weer sterk en dacht, goh daarom voel ik geen stress meer in mijn werk of wat dan ook. Iedere dag denk ik, goh ik heb nog tijd voor iets te doen.
vanavond getraind met de groep en het gaat zo goed, dat ik denk dat moet wel een geweldige tijd worden op de halve marathon. ik voel nu mijn spieren zo hard aan het werk te herstellen. mijn lichaam is zo anders na een training. dat komt dat je niet meer rookt, ik wou dat jullie dat kunnen voelen, zo heerlijk.
Maar goed in de ochtend heb ik dan wel de gesprekken en ja NIckeyW, ik meot ze diskwalificeren maar weet nog niet hoe dat moet. Heb trouwens ook wel een enkele ochtend gehad dat de drang naar een sigaret er niet was.
het komt helemaal goed, ik wil niet en ik ga niet .....
Maar laat de dag wel iedere keer een beetje op me af komen.
welterusten tot morgen,
Alberto

Geplaatst door Anoniem op 25/01/2011 - 09:34

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 6 maanden geleden gestopt
alberto wrote:
eventjes een paar zinnen geskipt, kon echt niet.

Toch maar even je dagboekje gekuisd? :NNN
Ik moest er wel om lachen, lekker die gelukkige gevoelens van het dak schreeuwen.
Ook herken ik wel de behoefte om alle goede gebeurtenissen te benadrukken, voor mij helpt dat in ieder geval!
Ik hoop dat het vandaag weer wat lekkerder gaat, je zit al bijna op de 8 weken!!!
Fijne dag, Marjolijn

Geplaatst door Anoniem op 25/01/2011 - 09:37

Lid sinds 27 apr 2009

zo disndagochtend 9.30 uur.
net mijn ontbijt gehad (brinta) en ff kijken hiero. eerst ff bij Marjo in haar dagboekkie geschreven. ze schrijft precies wat ik ook had en soms nog heb, die emo-buien. zal wel typisch iets zijn voor mensen die stoppen met roken. Je zou toch denken dat je na zoveel dagen of weken wel een kertje klaar bent met alles. gisteravond in bed tegen vriendlief, begrijp je wel dat ik nog nooit zeven weken rookvrij ben geweest vanaf mijn 13e jaar. dat alleen al is zo bijzonder, ja zegt ie, je bent wel vaker een paar dagen gestopt, ja dat klopt een paar dagen maar zoveel weken.
Ga me zo douchen en dan ff lekker naar de sportschool, zat uit te rekenen hoe hard ik moet lopen wil ik een vreselijke goeie tijd op de halve marathon neerzetten, voel me daar zo sterk in. dus de truc is om je energie nu goed te verdelen anders ben je straks over de top heen. Lees ik in runnersworld een tijdschrift voor hardlopers, de mannen en vrouwen di een marathon onder 3 of 4 uur hebben gelopen. Vriendlief, wat was jou snelste tijd, ik 3.27. maar ik ga dit jaar als het me lukt om niet te roken beneden de drie uur lopen, dat doe ik eind dit jaar ofzo.
hij zegt, jij gaat niet weer roken, daar zorg ik wel voor. je ziet er nu zo goed uit.
Ik denk kon ik dat maar met zoveel zelfvertrouwen zeggen, ik zeg ja ik bekijk het per dag.
ga er van tussen, ff lekker sporten.
Alberto

Reactie toevoegen

Pagina's