Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 01/05/2014 - 10:21

Lid sinds

te horen gekregen dat ik copd heb en het advies om te stoppen met roken en champix gekregen buiten alle andere medicijnen om. Op dag 11 gestopt met roken en daarvoor smaakte het al niet als normaal. Bij werkingen zijn bij mij slecht slapen en rare dromen. ECHT RARE! wat hoofdpijn en een soort brok in me keel die niet weg wil. Verders doodsbang om kilos aan te komen wat dus wel gebeurt helaas. Maar het is ondanks de champix best moeilijk nog, ben de hele dag thuis dus afleiding zoeken is best moeilijk als je alles al gehad hebt. Ik zit op de 4de dag nu en terwijl ik dit schrijf kan ik maar aan 1 dinge denken grrr, maar weet dat het van korte duur is. straks gaat het weer weg en het is niet dat me lijf er om vraagt maar echt je geest een gewoontedier en dat maakt het dus zo moeilijk!! De lichamelijke verslaving heb ik denk ik geen last van. Ik moet het echt vol houden want ik wil en moet stoppen, maar het blijft erg moeilijk. Succes iedereen die bezig is of gaat stoppen!!!

 

Zelfs met champix is het moeilijk!!!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 30/04/2014 - 10:52

Lid sinds

Op de kop af 6 jaar geleden begonnen met Champix. De eerste dagen normaal doorgerookt, maar na een paar dagen merk je dat je geen trek had in een sigaret. Ik ben nog steeds 'clean' en heb na die tijd geen sigaret / shag / sigaar aangeraakt. Voor mij was dit een super middel.

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/04/2014 - 15:14

Lid sinds

Ik heb letterlijk alles geprobeerd. Cold Turkey, Allen Carr, Zyban, hypnose...Ik denk dat ik zeker 15 keer gestopt ben. En ook weer begonnen. Het stoppen was nooit echt een heel erg groot probleem. Natuurlijk kost het moeite, maar de eerste paar weken gingen altijd goed. En dan begon ik depressief te worden. Meestal begon dat na een maand of twee à drie. Ik stak er weer een op en was binnen no time verkocht. Weer begonnen... Tot ik Champix gebruikte. Het bijzondere van Champix was dat het roken echt vies begon te worden. Elke sigaret proefde alsof het de tiende was die ik achter elkaar rookte. Ik raakte er ook even teleurgesteld van. Ik overwoog zelfs om te stoppen met de Champix, omdat het gewoon niet lekker meer was. Tot ik me realiseerde dat dat nu juist de bedoeling was. Ik bleef de pillen gebruiken. Behalve de normale ontwenningsverschijnselen, droge mond, slaapproblemen en ook weer die depressie, was het nog nooit zo makkelijk geweest om te stoppen. Na drie maanden stopte ik met de pillen. Na die vijftiende poging was ik echt niet meer van plan om weer te beginnen. Ik was het stoppen zat. Ik heb de depressie overleefd en de depressie die daarna kwam ook. En inmiddels ben ik bijna anderhalf jaar gestopt. Na 25 jaar gerookt te hebben! Er gaan echt dagen voorbij dat ik er niet aan denk. Maar er zijn ook dagen dat ik er wel aan denk. Maar nooit smachtend. En het gaat ook zo weer voorbij. Nou ja, ik laat het gewoon voorbij gaan. Daar kies ik zelf voor. Ik wil die sigaretten gewoon niet meer missen.

Ik kan een restaurant binnen zonder de sigaret te plannen of van tafel te hoeven. Ik hoef geen "voorraad" siragetten te hebben of buiten te staan blauwbekken. Ik stink niet meer (mijn hemel wat stinken sommige mensen die roken!). Het lijkt alsof ik soms zelfs wat geld overhoud. Ik hoest niet meer bij inspanning. Maar het mooiste is de algehele rust die ik ervaar. Stoppen met roken was eigenlijk het beste dat me ooit overkomen is. Ik raad het iedereen aan. In zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. De beste tip die ik kreeg na het starten van poging 15 was dat je elke keer meer ervaren raakt in het stoppen en dat je steeds dichterbij het doel komt. Probeer het gewoon. Al was het maar voor een week of een maand. Heb je op zijn minst weer een week of maand niet gerookt!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 18/04/2014 - 19:55

Lid sinds

Hallo

ik ben nu 4 dagen gestopt met shampix.de eerste week toen ik begon ben ik niet gelijk gestopt.mijn stop datum was 14april,maar heb die dag nog 2sigareten gerookt.15 april echt gestopt.omdat er nog 2mensen in mijn omgeving zijn die roken,zag ik er wel tegen op,maar ze roken buiten dus dat scheelt wel.tot nu toe valt het me wel mee,den soms niet aan een sigaret,en ook toen ik gisteren behoorlijk boos was,heb ik geen sigaret genomen.wel ben ik na gisteren wat misselijk.maar we gaan gewoon lekker door,en het geld word gespaard tot december als ik het dan nog heb volgehouden mag ik het potje openen en er iets mooi voor kopen.ook de mensen om mij heen die niet stoppen,roken al veel minder.ik wens iedereen suses met het stoppen met roken....en volhouden.

 

 

Groetjes

trees

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 18/04/2014 - 19:53

Lid sinds

Hallo

ik ben nu 4 dagen gestopt met shampix.de eerste week toen ik begon ben ik niet gelijk gestopt.mijn stop datum was 14april,maar heb die dag nog 2sigareten gerookt.15 april echt gestopt.omdat er nog 2mensen in mijn omgeving zijn die roken,zag ik er wel tegen op,maar ze roken buiten dus dat scheelt wel.tot nu toe valt het me wel mee,den soms niet aan een sigaret,en ook toen ik gisteren behoorlijk boos was,heb ik geen sigaret genomen.wel ben ik na gisteren wat misselijk.maar we gaan gewoon lekker door,en het geld word gespaard tot december als ik het dan nog heb volgehouden mag ik het potje openen en er iets mooi voor kopen.ook de mensen om mij heen die niet stoppen,roken al veel minder.ik wens iedereen suses met het stoppen met roken....en volhouden.

 

 

Groetjes

trees

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 17/04/2014 - 11:58

Lid sinds

Ik ben begin juni 2013 mbv champix met roken gestopt.

Dit na ruim 35 jaar stevig roken, tot meer dan 40 sigaretten per dag.

Maar wilskracht blijft nodig!

Af en toe heb ik nog echt zin in een sigaret, maar ik heb meteen alle rookwaar het huis uit gedaan.

En het helpt me ook enorm dat mijn medebewoners niet roken.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 13/04/2014 - 17:45

Lid sinds

Hoi Ronald

Op welke site heb je Tabex gekocht?

Gr Anna

Geplaatst door Es op 12/04/2014 - 17:25

Lid sinds 08 apr 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

Mijn ervaring met champix: het werkt, maar wilskracht blijft nodig. Ik heb champix opgebouwd volgens de gebruiksaanwijzing. Dag 13 als mijn stopdatum gekozen, 5 feb 2014. Toen al geen zin meer in roken. In eerste instantie weinig tot geen bijwerkingen. Iets misselijk na het innemen maar door eerst goed te eten werd dat minder. Nooit volle dosis genomen. 3 keer 0.5 mg was voor mij voldoende. Na 4 weken toch wat stemmingswisselingen doorgemaakt. Veel huilen en erg nerveus voelen. Ook last van hartkloppingen gekregen. In overleg met arts toch champix blijven nemen, tot week 6. Omdat de depressieve buien bleven, gestopt met champix. Maakte geen enkel verschil...niet wat betreft de huilbuien, niet wat betreft de hartkloppingen en niet wat betreft het zin hebben in roken. Al met al is mijn conclusie dat champix fantastisch werkt maar de psychische verslaving niet kan verhelpen. Inmiddels 9 wkn gestopt en nog steeds lastig. Maar we gaan door want als er een ding zeker is, dit ga ik niet nog een keer doormaken. Succes iedereen! We kunnen het! 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/03/2014 - 12:26

Lid sinds

Wow, wat is Champix duur geworden! Twee jaar geleden betaalde ik nog 52 eu voor een startverpakking. Ik ben 8 maanden gestopt door Champix. Maar wat een hel, wat een lijdensweg. van de 30 bijwerking die in de bijsluiter staan had ik er 22... Niet slapen, dromen (al was dat best leuk), zweten, moe, depressief, angstig, opvliegerig, pijn in mijn spieren, benauwd, duizelig, tintelingen in ledematen en ga zo maar door. Ik heb de derde verpakking dan ook in halve pilletjes opgemaakt. Dan ging het nog redelijk. En John, die ondokter van jou kent zeker het medicijn niet want wat jij beschrijft zijn gewoon bijwerkingen! 

De negende maand ben ik weer begonnen met roken helaas. Half jaar gerookt en was bang weer Champix te gaan slikken, mijn huisarts raadde het ook sterk af gezien de bijwerkingen. Toen ben ik op Tabex gestuit. Dat hoef je maar 27 dagen te slikken en na een dag of 6 begint het roken heel vies te worden, die dag ben ik ook gestopt. De enige bijwerkingen: iets slechter slapen en duizeligheid bij het opstaan. Maar dat was te overzien en nog maar de vraag of dat niet door het stoppen met roken zelf kwam. Ik kan iedereen Tabex - de natuurlijke variant - van Champix aanbevelen, topspul, veel goedkoper, minder dagen pillen slikken en het effect is hetzelfde als Champix, alleen beduidend minder bijwerkingen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 16/03/2014 - 22:30

Lid sinds

Hallo allemaal,

Ik ben nu bezig met mijn 9e dag en ik moet zeggen dat ik al veel minder zin heb in roken. Ik heb sinds 5 dagen al aanzienlijk minder gerookt. Morgen is mijn stopdatum en eigenlijk zat ik te wachten tot ik mocht stoppen. Heb helaas wel last van bijwerkingen. Nadat ik het pilletje heb ingenomen ben ik binnen 5 minuten misselijk en dit houdt een half uur aan, soms ook een uur. Dromen doe ik ook, maar dat had ik voorheen ook weleens. Dus of dat van de Champix komt dat durf ik niet te zeggen. Daarnaast had ik vandaag een heel down gevoel en wist ik niet wat ik wilde, ik kon ook echt niet van de bank af komen. Ik ben er van overtuigd dat ik morgen kan stoppen! 

 

 

Reactie toevoegen