Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 18/04/2014 - 19:53

Lid sinds

Hallo

ik ben nu 4 dagen gestopt met shampix.de eerste week toen ik begon ben ik niet gelijk gestopt.mijn stop datum was 14april,maar heb die dag nog 2sigareten gerookt.15 april echt gestopt.omdat er nog 2mensen in mijn omgeving zijn die roken,zag ik er wel tegen op,maar ze roken buiten dus dat scheelt wel.tot nu toe valt het me wel mee,den soms niet aan een sigaret,en ook toen ik gisteren behoorlijk boos was,heb ik geen sigaret genomen.wel ben ik na gisteren wat misselijk.maar we gaan gewoon lekker door,en het geld word gespaard tot december als ik het dan nog heb volgehouden mag ik het potje openen en er iets mooi voor kopen.ook de mensen om mij heen die niet stoppen,roken al veel minder.ik wens iedereen suses met het stoppen met roken....en volhouden.

 

 

Groetjes

trees

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 17/04/2014 - 11:58

Lid sinds

Ik ben begin juni 2013 mbv champix met roken gestopt.

Dit na ruim 35 jaar stevig roken, tot meer dan 40 sigaretten per dag.

Maar wilskracht blijft nodig!

Af en toe heb ik nog echt zin in een sigaret, maar ik heb meteen alle rookwaar het huis uit gedaan.

En het helpt me ook enorm dat mijn medebewoners niet roken.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 13/04/2014 - 17:45

Lid sinds

Hoi Ronald

Op welke site heb je Tabex gekocht?

Gr Anna

Geplaatst door Es op 12/04/2014 - 17:25

Lid sinds 08 apr 2014

5 jaar 7 maanden geleden gestopt

Mijn ervaring met champix: het werkt, maar wilskracht blijft nodig. Ik heb champix opgebouwd volgens de gebruiksaanwijzing. Dag 13 als mijn stopdatum gekozen, 5 feb 2014. Toen al geen zin meer in roken. In eerste instantie weinig tot geen bijwerkingen. Iets misselijk na het innemen maar door eerst goed te eten werd dat minder. Nooit volle dosis genomen. 3 keer 0.5 mg was voor mij voldoende. Na 4 weken toch wat stemmingswisselingen doorgemaakt. Veel huilen en erg nerveus voelen. Ook last van hartkloppingen gekregen. In overleg met arts toch champix blijven nemen, tot week 6. Omdat de depressieve buien bleven, gestopt met champix. Maakte geen enkel verschil...niet wat betreft de huilbuien, niet wat betreft de hartkloppingen en niet wat betreft het zin hebben in roken. Al met al is mijn conclusie dat champix fantastisch werkt maar de psychische verslaving niet kan verhelpen. Inmiddels 9 wkn gestopt en nog steeds lastig. Maar we gaan door want als er een ding zeker is, dit ga ik niet nog een keer doormaken. Succes iedereen! We kunnen het! 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/03/2014 - 12:26

Lid sinds

Wow, wat is Champix duur geworden! Twee jaar geleden betaalde ik nog 52 eu voor een startverpakking. Ik ben 8 maanden gestopt door Champix. Maar wat een hel, wat een lijdensweg. van de 30 bijwerking die in de bijsluiter staan had ik er 22... Niet slapen, dromen (al was dat best leuk), zweten, moe, depressief, angstig, opvliegerig, pijn in mijn spieren, benauwd, duizelig, tintelingen in ledematen en ga zo maar door. Ik heb de derde verpakking dan ook in halve pilletjes opgemaakt. Dan ging het nog redelijk. En John, die ondokter van jou kent zeker het medicijn niet want wat jij beschrijft zijn gewoon bijwerkingen! 

De negende maand ben ik weer begonnen met roken helaas. Half jaar gerookt en was bang weer Champix te gaan slikken, mijn huisarts raadde het ook sterk af gezien de bijwerkingen. Toen ben ik op Tabex gestuit. Dat hoef je maar 27 dagen te slikken en na een dag of 6 begint het roken heel vies te worden, die dag ben ik ook gestopt. De enige bijwerkingen: iets slechter slapen en duizeligheid bij het opstaan. Maar dat was te overzien en nog maar de vraag of dat niet door het stoppen met roken zelf kwam. Ik kan iedereen Tabex - de natuurlijke variant - van Champix aanbevelen, topspul, veel goedkoper, minder dagen pillen slikken en het effect is hetzelfde als Champix, alleen beduidend minder bijwerkingen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 16/03/2014 - 22:30

Lid sinds

Hallo allemaal,

Ik ben nu bezig met mijn 9e dag en ik moet zeggen dat ik al veel minder zin heb in roken. Ik heb sinds 5 dagen al aanzienlijk minder gerookt. Morgen is mijn stopdatum en eigenlijk zat ik te wachten tot ik mocht stoppen. Heb helaas wel last van bijwerkingen. Nadat ik het pilletje heb ingenomen ben ik binnen 5 minuten misselijk en dit houdt een half uur aan, soms ook een uur. Dromen doe ik ook, maar dat had ik voorheen ook weleens. Dus of dat van de Champix komt dat durf ik niet te zeggen. Daarnaast had ik vandaag een heel down gevoel en wist ik niet wat ik wilde, ik kon ook echt niet van de bank af komen. Ik ben er van overtuigd dat ik morgen kan stoppen! 

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 03/03/2014 - 10:38

Lid sinds

Hallo allemaal,

Ben nu bezig met dag 6 om niet te roken. Ik ben vanaf de eerste dag dat ik ben begonnen met champix ook gelijk gestopt met het roken. Ik rookte gemiddeld 2 1/2 pakje zware shag in de week. Ik moet zeggen dat het tot nu toe redelijk goed gaat. De ergste drang naar een sigaret heb ik niet. Best wel vreemd als je bijna 30 jaar hebt gerookt. Ik ben wel bang voor een terugval, maar ik ga proberen door te zetten.

Gr.

Hendrik

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/02/2014 - 21:12

Lid sinds

Ik ben dmv champix gestopt op 21 september 2013. Ik heb ruim 40 jaar zo'n 20 shaggies per dag gerookt. De champix heb ik ruim een week gebruikt en werd er behoorlijk misselijk van. Na deze rookvrije week ben ik dus gestopt met champix omdat ik mij er niet lekker bij voelde en dacht ik kan het ook zonder. Nu 5 maanden heb ik nog steeds niet gerookt en het bevalt mij uitstekend ken mijn moeilijke momenten maar ben wel supertrots op mijzelf dat het me GELUKT is.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 01/02/2014 - 20:48

Lid sinds

Ben sinds 4 januari gestopt met roken dankzij chapix, heb een week doorgerookt maar dat werd met de dag minder, ik zat op vrijdag 4 januari op het balkon te roken en dacht "wat is dit smerig" heb mijn peuk uit gemaakt en rook nu nog steeds niet, ben gister de 5e week ingegaan.

Ik heb totaal geen last van bijwerkingen van de champix, gelukkig niet want het werkt prima voor mij in ieder geval

Ik kan het iedereen aanraden die wil stoppen met roken.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 24/01/2014 - 13:43

Lid sinds

ik ben nu bijna 1 maand gestopt met roken, nadat ik eerst 2 weken Champix had. De eerste week was vreselijk, wil me niet kunnen voorstellen hoe het zou zijn zonder Champix. (ik ben nooit eerder gestopt geweest)

Sinds een paar dagen ben ik wel begonnen met 's avonds slechts een halve te nemen, samen met een maagzuurremmer van het Kruidvat (op aanraden van de praktijkassistente). Dit omdat ik er redelijk gestoord van werd om iedere nacht misselijk te zijn. Stoppen met Champix is nog geen optie voor me denk ik, omdat ik de pillen toch het voordeel van de twijfel geef. Ik heb me nu voorgenomen om nog 2 pakjes op te maken. De laatste laat ik dan maar zitten.

slechts een enkele keer heb ik nog behoefte aan een sigaret, maar omdat ik niet nog een keer zo'n eerste week wil meemaken, blijf ik maar gestopt.

Reactie toevoegen