Tabex ervaringen

Geplaatst door Lon10 op 06/01/2018 - 14:51

Lid sinds 17 nov 2017

1 jaar 11 maanden geleden gestopt met Tabex.

Omdat veel nieuwe stoppers graag de ervaringen willen horen over Tabex-gebruik, is het misschien wel handig om even een nieuw topic te openen hierover zodat er meer te lezen is in één topic, in plaats van hier en daar wat informatie. 

Waar koop je het? Officieel mag het in Nederland niet verkocht worden. In voormalig oostbloklanden wordt het al tientallen jaren bij de drogist verkocht als effectief middel om te stoppen met roken. Ik heb mijn eerste pakje in Bulgarije besteld, bij tabexkopen.com. 24 euro overgemaakt naar een bankrekening en levering na 3 - 4 weken. Het tweede pakje heb ik in NL via Roos besteld, via Facebook (Tabex Nederland - Roos). 19 euro overgemaakt en pakje de volgende dag (!) via de post ontvangen. Hetzelfde groene doosje met 100 pillen. In principe zou je aan één pakje genoeg hebben. 

Werking: Alleen de eerste dag was ik wat duizelig en misselijk. De bijwerkingen komen vaak in combinatie met roken voor. De werking is dezelfde als Champix (samenstelling is ook bijna identiek), alleen is de kuur korter, minder duur, zonder recept te verkrijgen en kent het minder bijwerkingen omdat het alleen natuurlijke stoffen bevat, in tegenstelling tot Champix.

De werkzame stof plakt op dezelfde manier aan deeltjes van je hersenen zoals nicotine dat doet. Dat maakt dat de ontwenning wat gemakkelijker verloopt. Je hoeft niet af te kicken van de pillen. In principe hoef je het maar één maand te slikken. Enkele dagen voor je stopdatum start je met slikken. Gedurende de maand bouw je het aantal pillen af. Ik slik voor de zekerheid nog even door (2 pillen per dag). Het bevalt me erg goed, ik heb het idee dat de ontwenning door Tabex soepeler verloopt en ik hoop door het verlengen van de kuur minder snel last te krijgen van neerslachtige gevoelens, wat ik eerder wel had na het stoppen met roken.

Wie volgt en wil over zijn ervaringen met Tabex vertellen?

Geplaatst door Piet van Zelst (niet gecontroleerd) op 25/09/2019 - 18:41

Lid sinds

Nee geen placebo.
Maar in de groene versie zit maar de helft werkzame stof.
Daarom is de groene ook stukken goedkoper.

Geplaatst door Jannemanuitrotterdam op 27/09/2019 - 07:35

Lid sinds 25 sep 2019

1 maand 3 weken geleden gestopt met Tabex.

Ik kon het niet laten om uit te zoeken welke verschillen er zitten in de blauwe en groene doosjes Tabex. Op de facebook pagina staat het al vermeld. https://www.facebook.com/tabexonlineNL/posts/tabex-groen-of-blauw-mensen-vragen-vaak-naar-het-verschil-tussen-het-groene-doos/592314807632860/

Geplaatst door Piet van Zelst (niet gecontroleerd) op 27/09/2019 - 08:18

Lid sinds

Haha, dit artikel is geschreven door iemand die alleen groene tabex verkoopt en er goed geld mee verdient.

Waarom is de blauwe dan bijna 2 keer zo duur als de groene.

Je moet het ook helemaal voor jezelf weten.
Ik spreek alleen uit ervaring van mezelf en anderen om mij heen.

Maar ik kan je wel vertellen dat wanneer je groene tabex gebruikt net zo goed helemaal niks hoeft te gebruiken, want de werking is zo laag dat je eigenlijk stopt op eigen wilskracht zonder hulp.

Natuurlijk zullen mensen die alleen de groene geprobeerd hebben zeggen dat hij net zo goed is als de blauwe.

Ik hoor graag wat reacties van mensen die zowel de groene als de blauwe geprobeerd hebben.

Geplaatst door Lupje (niet gecontroleerd) op 27/09/2019 - 11:15

Lid sinds

Ik heb allebei geprobeerd. Zijn hetzelfde! 

Geplaatst door canardo op 28/09/2019 - 11:10

Lid sinds 16 Mar 2008

1 dag 13 uren geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ben even nieuwsgierig, kun je Tabex niet via je huisarts krijgen? Of is dat veel duurder? Lijkt me waardeloos als je iets slikt wat helemaal geen werking heeft!

Geplaatst door Kiki58 op 28/09/2019 - 11:49

Lid sinds 11 mei 2018

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

In Nederland kan je champix krijgen op recept, is zelfde bijna als tabex, maar is troep die champix, 

Geplaatst door canardo op 28/09/2019 - 12:03

Lid sinds 16 Mar 2008

1 dag 13 uren geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Nee specifiek Tabex, niet Champix!

Geplaatst door Dina op 28/09/2019 - 15:11

Lid sinds 26 mei 2009

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Tabex.

Ik heb 10 jaar geleden Champix gebruikt via huisarts. Moet je zelf betalen is peperduur. Was een hel! Na 4 maanden was ik weer aan het roken....omdat dat zo slecht was bevallen, op tabex uitgekomen. Veeeeel goedkoper, totaal geen bijwerkingen en een heel stuk relaxter gestopt (en nog steeds!!!). Ik heb het groene doosje. Volgens mij maakt het niet uit welke je hebt. Mij heeft het in ieder geval geholpen!

Geplaatst door Dina op 28/09/2019 - 15:12

Lid sinds 26 mei 2009

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Tabex.

Ik heb 10 jaar geleden Champix gebruikt via huisarts. Moet je zelf betalen is peperduur. Was een hel! Na 4 maanden was ik weer aan het roken....omdat dat zo slecht was bevallen, op tabex uitgekomen. Veeeeel goedkoper, totaal geen bijwerkingen en een heel stuk relaxter gestopt (en nog steeds!!!). Ik heb het groene doosje. Volgens mij maakt het niet uit welke je hebt. Mij heeft het in ieder geval geholpen!

Geplaatst door canardo op 28/09/2019 - 15:51

Lid sinds 16 Mar 2008

1 dag 13 uren geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Mooi Dina, maar dat die Champix zo duur is. Vind ik ronduit belachelijk. Dat is gewoon geld verdienen aan iemand z'n verslaving!!

Geplaatst door Piet van Zelst (niet gecontroleerd) op 28/09/2019 - 16:09

Lid sinds

Als ik het goed begrepen heb wordt vanaf volgend jaar stoppen met roken programma's gratis.
En gaat dus ook niet meer van je eigen risico af.

Geplaatst door Kiki58 op 28/09/2019 - 18:49

Lid sinds 11 mei 2018

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Roken is ook duur, dus als je zelf moet betalen dan is dat geen drama,  champix word gewoon vergoed als je goed verzekerd bent,  ik ging elke week naar stop met roken choach,  nu nog zo nu en dan, word ook gewoon vergoed

Geplaatst door Lon10 op 02/10/2019 - 11:52

Lid sinds 17 nov 2017

1 jaar 11 maanden geleden gestopt met Tabex.

De discussie groen of blauw is al uitgemolken in een ander topic. Het is precies hetzelfde. Kijk bij de ingredienten naar de werkzame stof.

Zoals Tabex Online schrijft: De Tabex pilletjes bevatten altijd 1,5 mg cytisine en komen altijd van de fabrikant Sopharma. Laat je dus niets wijsmaken. De verschillende verpakkingen zijn op de markt voor verschillende landen/talen.

 

Geplaatst door Dina op 03/10/2019 - 19:21

Lid sinds 26 mei 2009

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Tabex.

Ja precies dat Lon!

Geplaatst door Liliane Gort (niet gecontroleerd) op 07/11/2019 - 22:35

Lid sinds

Ik slik nu 3 dagen die pillen en rook nu al een stuk minder,heb bijna geen behoefte om te roken

Reactie toevoegen

Pagina's