Tabex ervaringen

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 06/01/2018 - 14:51

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Tabex.

Omdat veel nieuwe stoppers graag de ervaringen willen horen over Tabex-gebruik, is het misschien wel handig om even een nieuw topic te openen hierover zodat er meer te lezen is in één topic, in plaats van hier en daar wat informatie. 

Waar koop je het? Officieel mag het in Nederland niet verkocht worden. In voormalig oostbloklanden wordt het al tientallen jaren bij de drogist verkocht als effectief middel om te stoppen met roken. Ik heb mijn eerste pakje in Bulgarije besteld, bij tabexkopen.com. 24 euro overgemaakt naar een bankrekening en levering na 3 - 4 weken. Het tweede pakje heb ik in NL via Roos besteld, via Facebook (Tabex Nederland - Roos). 19 euro overgemaakt en pakje de volgende dag (!) via de post ontvangen. Hetzelfde groene doosje met 100 pillen. In principe zou je aan één pakje genoeg hebben. 

Werking: Alleen de eerste dag was ik wat duizelig en misselijk. De bijwerkingen komen vaak in combinatie met roken voor. De werking is dezelfde als Champix (samenstelling is ook bijna identiek), alleen is de kuur korter, minder duur, zonder recept te verkrijgen en kent het minder bijwerkingen omdat het alleen natuurlijke stoffen bevat, in tegenstelling tot Champix.

De werkzame stof plakt op dezelfde manier aan deeltjes van je hersenen zoals nicotine dat doet. Dat maakt dat de ontwenning wat gemakkelijker verloopt. Je hoeft niet af te kicken van de pillen. In principe hoef je het maar één maand te slikken. Enkele dagen voor je stopdatum start je met slikken. Gedurende de maand bouw je het aantal pillen af. Ik slik voor de zekerheid nog even door (2 pillen per dag). Het bevalt me erg goed, ik heb het idee dat de ontwenning door Tabex soepeler verloopt en ik hoop door het verlengen van de kuur minder snel last te krijgen van neerslachtige gevoelens, wat ik eerder wel had na het stoppen met roken.

Wie volgt en wil over zijn ervaringen met Tabex vertellen?

Geplaatst door Monique (niet gecontroleerd) op 08/12/2019 - 16:49

Lid sinds

Ik ben nu 2 weken aan het slikken ik heb toch nog zware momenten vooral na het eten. Ik rook al 40 jaar. Dus tijd om te stoppen

Geplaatst door Kiki48 (niet gecontroleerd) op 08/12/2019 - 18:17

Lid sinds

Ik rookte 45 jaar, en nu 18 maand gestopt, nog elke dag wil ik roken, maar doe het niet, probeer door te zetten, 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 11/12/2019 - 11:49

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Tabex.

Anderhalf jaar gestopt? Eerlijk gezegd kan ik me er niets bij voorstellen, dat je dan nog spreekt over 'volhouden'. Je bent al lang afgekickt. Waarom wil je dat niet accepteren?

Er valt niks door te zetten, als je beseft dat je nu een niet-roker bent. Er valt nergens naar te verlangen, als je weet dat roken vooral het opheffen van ontwenningsverschijnselen is. Je hebt de verslavingscirkel doorbroken. Je hoeft niet meer te roken.

Toen ik stopte heb ik een post-it op mijn badkamerspiegel geplakt met de woorden "wees blij". En dat ben ik. Gaan zitten jammeren en klagen leidt nergens toe. Wees blij dat je die stinkzooi achter je hebt gelaten! Oefen in het blij zijn, en je wordt het vanzelf.

 

Geplaatst door Kiki48 (niet gecontroleerd) op 11/12/2019 - 15:28

Lid sinds

LON 10, wat een misselijke reactie van jou, wie denk je wel dat je bent, en zulke als jij verpesten deze site, Wie ben jij dat je weet dat iemand geen trek meer kan hebben na 18 maand, helderziend of heldervoelend?, we zijn goddank niet allemaal gelijk ,En roken blijft net als alcohol een levenslange verslaving, 6 weken terug iets voorgevallen, en heb 2 gerookt, in 3 uur, toen door gegaan met stoppen, mens mag graag oordelen en veroordelen, 

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 13/12/2019 - 15:17

Lid sinds 16 Mar 2008

2 maanden 1 week geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Kiki, ik vind er wel wat voor te zeggen dat je al zover gekomen bent en dat met nog steeds trek. Ik neem aan dat je gemerkt hebt dat die twee sigsretjes je niets gebracht hebben. Wel goed dat je niet weer opnieuw begonnen bent! Eerlijk gezegd vind ik dat je jezelf te kort doet door toch weer telkens met dat roken bezig te zijn. Probeer het los te laten!

Geplaatst door Dina op 13/12/2019 - 20:57

Lid sinds 26 mei 2009

1 jaar 3 maanden geleden gestopt met Tabex.

Kiki, allereerst wat Lon zegt is geen misselijke reactie...zij heeft het allemaal al veel beter op een rijtje als wij! Ook ik denk nog (,te?) vaak aan roken... Ik vind het juist prettig om dan van anderen te lezen hoe zij er over denken. En daar kan je iets mee of niet. Laten we wel met respect omgaan met elkaar oké? 

Veel succes en je bent al langer gestopt dan ik! 

Fijne avond en groetjes van Dina.

 

 

Geplaatst door Kiki48 (niet gecontroleerd) op 13/12/2019 - 21:41

Lid sinds

Vind kon haar reactie niet echt respectvol  geen mens gelijk,  ik vertrek 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 15/12/2019 - 20:05

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Tabex.

Kiki waar ben je nou boos over? Wat ik probeer uit te leggen is dat als je na anderhalf jaar nog wilt roken, dit je eigen keus is. Dat wil je natuurlijk niet horen... dat is spijtig.

Laat dat roken toch het heen en weer krijgen! Stop daar je boosheid in, in plaats van je nijdig te maken over anderen en je een slachtoffer te voelen.

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 16/12/2019 - 01:15

Lid sinds 16 Mar 2008

2 maanden 1 week geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Beste Kiki, volgens mij ben jij op een verkeerde manier afgekickt van het roken en vind jij het diep in je hart toch nog te lekker. Ik moet zeggen dat ik het wel met Lon eens ben. Na zo'n lange tijd nog trek? En volhouden? Ik krijg dan het vermoeden dat je moest stoppen om de èèn of andere reden en dit dus niet hebt gedaan omdat je er klaar mee was. Nog steeds respect hoor dat je dit op deze manier zo lang volgehouden hebt. Kun je dan echt niet gewoon blij zijn om van het roken af te zijn? Heel jammer! En weglopen van het forum, dat kan. Maar weglopen voor jezelf niet!

Reactie toevoegen

Pagina's