Anouk boek

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 29/10/2014 - 07:33

Lid sinds 22 okt 2014

Er zijn geen woorden voor, geen woorden meer voor jou.
Er zijn geen deuren meer, geen deuren meer die open staan voor jou.
Er zijn geen wegen meer, geen paden meer naar jou.

Ik ben eindelijk vrij
En ik schreeuw het uit van vreugde.
Ik ben eindelijk zo blij
Er was niet aan jou dat deugde.

Ik dacht troost te vinden in mijn peuk, zoals een dronkenlap troost denkt te vinden in zijn glas met bier. Ik dacht dat ik recht had op een genotsmiddel, alleen koos ik iets waar een doodshoofd op had moeten staan. Toen ik begon met roken was dat rond mijn 15e jaar. Daarvoor had ik wel eens nep gerookt, ik kreeg de rook niet over mijn longen. Maar dit keer was ik vastbesloten om te leren roken over mijn longen. Waarom heb ik die keuze zo fanatiek gemaakt? Ik maakte hem omdat ik nieuwsgierig was naar dat blowen dat andere jongeren deden voor en na schooltijd. Er was iets geheimzinnigs aan en iets heel prettigs als ik dat zo mocht geloven. Wie ooit heeft geblowd weet dat dit veel zwaarder is over je longen. Dus eerst oefenen op een peuk dan maar. Ja echt waar .. hoe stom kan je zijn. Maar ik dacht dat ik niet verslaafd zou raken. Ik dacht dat ik wel zou kunnen stoppen als ik dat wilde. Ik wist wel dat het niet gezond was, maar een zak chips was ook niet gezond en dat at je ook wel eens. Bovendien waren er in de maatschappij overal rokers. Ik kon dit echt allemaal zo denken. Dus ik leerde roken en voelde me meteen zo ontzettend high dat ik eigenlijk ter plekke was verkocht. Wat was roken een geweldige ervaring!

Ik roep al jaren dat rookwaar verboden zou moeten worden. Toen de rook uit de kroegen verdween was ik blij. Toen de rook voor minderjarige verboden werd, was ik blij. Ik stond als roker in een verdomhoekje geduwd. Het zij zo maar. Maar er was wat belangrijks veranderd in de maatschappij en dat zou misschien heel wat naïeve jongeren beschermen.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 30/10/2014 - 08:25

Lid sinds 22 okt 2014

Gisteren.

Ik loop rond en ben al dik 2 weken gestopt.
Het gekke is dat dit aanvoelt alsof het doodnormaal is. NU al?
Het is alsof het me past als een fijn zittende broek. Ik hoorde mensen wel vaker zeggen dat ze verbaasd waren wanneer ze doorkregen dat ik rookte. Jij roken? Vind ik helemaal niks voor jou. Ik haalde dan mijn schouders op, je moest eens weten!

Ik praat veel over roken. Omdat roken me nog steeds bezig houdt in mijn hoofd. Dat is niet gek wanneer je nog maar net gestopt bent. Ik praat erover met iedereen die wil luisteren. Meestal exrokers, soms rokers. De altijd niet rokers snappen er echt helemaal niks van.
Ik vertel graag hoe het mechanisme roken werkte voor mij. Alsof ik niet alleen nog beter wil begrijpen wat me al die tijd in zijn tang heeft gehad, maar alsof ik het er in wil slijten in mijn brein wat de leugen is aan roken.

Ik weet dat ik kwetsbaar gevoelig blijf voor roken. Ik weet dat als ik er ook maar eentje rook ik meteen terug bij af ben. Ik weet dat en dus kan ik nooit meer roken. En eigenlijk is dat helemaal niet erg. Het is gewoon iets wat ik me soms alleen bewuster moet herinneren. Gewoon nooit meer doen.
Wanneer die peuk weer eens in mijn hoofd zit is dat ook niet veel anders dan anders. Hij zat altijd al in mijn hoofd, met het verschil dat ik nu alleen niet meer rook. Langzaam sterven daardoor die gedachtes af tot ze verworden zijn tot een vage herinnering.

afbeelding van SilverShadow

Geplaatst door SilverShadow op 30/10/2014 - 14:28

Lid sinds 05 jun 2009

16 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Niet rokers zullen ons ex-rokers nooit begrijpen en willen dat ook niet, het enige wat ze vinden is dat we stom zijn geweest destijds, iets wat we zelf al wisten maar niet naar ons hoofd gesmeten willen krijgen van iemand die het niet kan en wilt begrijpen.

Jij bent voorlopig goed bezig, gewoon rustig op deze manier verder gaan, dag na dag en niet teveel naar morgen kijken.

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 30/10/2014 - 16:48

Lid sinds 28 jul 2011

12 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Stapje voor stapje 
Er staan veel tips op forum 
Het gaat je lukken

 

[url=http://www.animaatjes.nl/plaatjes/][img]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/s/succes/succesveel.gif[/img][/url]

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 31/10/2014 - 08:40

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Thomas

Ik ervaar niet dat niet rokers vinden dat we stom zijn geweest eigenlijk. Ze staan er eigenlijk te weinig bij stil gewoon om het stom te kunnen vinden. Het ligt te ver buiten hun bereik :)
Alleen de ex-roker weet denk ik hoe stom we waren.

Janet,

Dank voor je steun en bemoediging.

Ik heb gisteravond best veel neiging gehad om te roken omdat ik in een kroeg zat waar een hele groep rokers buiten stond.
Maar ik heb geen moment getwijfeld of ik zou gaan roken!
Want ondanks mijn neiging, ben ik zo super blij dat ik niet hoef! Ik keek nog maar een keer goed naar die rokers met een stokjes in hun hoofd, haalde diep adem en wist dat ik niet zou roken.
Ik mis er gewoon niks aan.

afbeelding van SilverShadow

Geplaatst door SilverShadow op 31/10/2014 - 11:13

Lid sinds 05 jun 2009

16 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

[quote=Anouk.R]
Ik heb gisteravond best veel neiging gehad om te roken omdat ik in een kroeg zat waar een hele groep rokers buiten stond.
Maar ik heb geen moment getwijfeld of ik zou gaan roken!
Want ondanks mijn neiging, ben ik zo super blij dat ik niet hoef! Ik keek nog maar een keer goed naar die rokers met een stokjes in hun hoofd, haalde diep adem en wist dat ik niet zou roken.
Ik mis er gewoon niks aan.[/quote]
Kijk ..... dat gaat de goede kant op.
Ik zeg niet dat je er al bent maar je bent wel goed bezig.

Kan mijn eerste feest ook nog herinneren alwaar veel rokers waren: wat was ik trots op mijn eigen dat ik toen niet rookte en ik had het zelf heel gezellig.

Gewoon op deze manier rustig door blijven gaan en op je hoede blijven.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 02/11/2014 - 09:44

Lid sinds 22 okt 2014

Ja dat op je hoede blijven is erg belangrijk merk ik. Je moet echt leren begrijpen wat je uitglijders zijn, waar de valkuilen zitten en deze vooraf leren herkennen. Ik las ergens dat wanneer jij weer zou gaan roken je denkt dat dat dan voor altijd is. Ik snap dat gevoel. Ik denk ook dat zodra ik er ook maar eentje opsteek ik morgen weer als vanouds mezelf helemaal onder rook. Hoe hard je ook niet wilt, hoe erg je het ook vind, en daarom is er geen weg voor ons naar die ene peuk. Bovendien is hij echt overschat. Idealiseer die peuk niet, want hij is smerig en vies.

Ik voel dat ook wanneer mijn neiging tot peuk enorm is. Dan voel ik de smerigheid van de verslaving. Mijn lichaam in paniek, ruggenwervel kromt zich. In hemelsnaam welk duivelsproduct moet tabak zijn dat het dit effect heeft op mijn lichaam?

afbeelding van SilverShadow

Geplaatst door SilverShadow op 02/11/2014 - 10:26

Lid sinds 05 jun 2009

16 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Als ik weer zou gaan roken dan doe ik dat idd tot aan mijn dood, helemaal geen zin om weer dit traject in te gaan.

Ik heb het, nadat ik eerst heel veel berichten van andere stoppers heb gelezen die zo aan het strijden waren met vallen en opstaan, met beide handen gegrepen om zo niet in dezelfde fout te gaan treden. Ik zei ook tegen mijn Lady dat ik het maar één kans zou gaan geven en niet meer maar dat ik mij wel voor de 200% in zou gaan zetten om het ook daadwerkelijk voor elkaar te gaan krijgen.

Ik kan je met een gerust hart vertellen dat het voor mij een afgesloten periode is waarbij roken geen toegang meer gat krijgen. Het geode gevoel die ik 35 jaar heb gemist wil ik nu zo houden, bevalt mij heel goed om eerlijk te zijn.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 03/11/2014 - 20:49

Lid sinds 22 okt 2014

Ja velen strijden met vallen en opstaan. Ik kan me er iets bij voorstellen omdat het zo lang blijft aanhouden dat je trek hebt. Afgelopen dagen blijken ineens weer heel moeilijk te zijn. Ik voel heel veel hoe mijn lichaam trekt en neigt  naar een sigaret. Gelukkig wil ik nog steeds niet en ben ik blij dat ik niet rook. Maar het zou wel fijn zijn als de trek ernaar weer wat meer verdwijnt. Word daar best beetje moe van soms.  blush

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 05/11/2014 - 08:16

Lid sinds 22 okt 2014

De energie daalt en de kalmte treed in. Er is stilte in de momenten dat ik normaal zou roken en nu niet.
De stilte is prettig, de stilte is fijn. De stilte vervuld mijn behoefte voor intensiteit en contact. In die stilte ben ik bij mezelf, Ik voel mijzelf, ben bewust van mijn zelf. Van mijn zeer, mijn liefde, mijn blijdschap en weet ik wie ik ben. Zou dit het zijn waar ik al die tijd voor ben weggelopen? Weggelopen voor mezelf? Mezelf niet hoeven ervaren? Niet kunnen omgaan met wat er eigenlijk in mij speelt? Jaren heb ik gezocht naar deze deur, zij stond al die tijd voor me, dag in dag uit, rook in, rook uit. Door de rook heb ik haar nooit gezien.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 17/11/2014 - 20:20

Lid sinds 22 okt 2014

Lol. ik kwam deze rookreclames tegen, toch even delen :)

 

 

http://www.ispot.tv/ad/7BnH/fda-cigarettes-are-bullies

https://www.youtube.com/watch?v=WnqZoKZuHCg

https://www.youtube.com/watch?v=Ks2L6XFLAeA

https://www.youtube.com/watch?v=Fnhe9RW9n3Q

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 23/11/2014 - 09:08

Lid sinds 22 okt 2014

Ik vind dat roken verboden moet worden in heel de EU! Ik vind het schandalig gewoon dat het verkocht word. Ik vond het al schandalig toen ik rookte, ik was kwaad omdat ik zelf te zwak was om te stoppen en gestopt te blijven. Ik was boos op dat er geld werd verdient aan mensen verslaafd te krijgen. EN dat ik mensen om mij heen zie die het zoo moeilijk hebben met stoppen. Dat ik weet dat ik zelf zo een roker ben geweest. Ik had nooit gedacht dat ik zou stoppen.. echt niet. Ik dacht niet meer dat me dit zou lukken. En ik deed het dus toch... echt ik kan nog steeds met verbazing naar kijken en denken dat ik een engeltje om mijn schouder heb gehad. De grap is dat ik achteraf in mijn hoofd al meer een niet-roker was dan in mijn handelen. En dat is wat me enorm heeft geholpen. Het anders over een peuk nadenken is lastig te regisseren. Ik weet nog dat ik overtuigd was dat ik zo graag rookte. Dat ik toch ook recht had op een genotmiddel (ik drink niet, ik doe alles braaf, ik had alleen mijn peuk)

Wat je allemaal om je peuk heen kan denken en breien is niet grappig.

Ja ik heb nog steeds momenten dat ik het voel trekken in mijn lijf. Maar ik weet dat ik het echt niet meer wil. De laatste tijd voor mijn stoppen heb ik aso gerookt, ik had het losgelaten dat ik een rem op roken moest hebben. ik heb me tot smerige en ranzige toe volgerookt. Bijna alsof ik al een aanloop aan het nemen was om te gaan stoppen. Ja ik dacht: als ik me helemaal ziek rook dan weer ik wat ik achterlaat: een ranzigheid die me niets oplevert dan ellende.

Volgend waarom ik rookte. Ik rook omdat ik mij verveel. Ik rook omdat ik een rot gedachte heb. Ik rook omdat ik troost zoek. Ik rook.. ja ik heb denk ik iedere gedachte aan staan horen die ik had over roken. Daarmee kon ik het ook ontmaskeren. ALs je je verveelt kan je ook iets gaan doen wat je leuk vind of je kat aaien. De stilte in je voelen, de rust omarmen.. waarom moet ik steeds geprikkeld worden dan? Ik moet geprikkeld worden omdat ik wegloop voor mijn angsten.. als het stil word hoor ik mezelf. ALs het stil word voel ik dingen die ik niet wil voelen? Goed word dan eens stil en ontdek of het waar is wat ik erover denk?
En ik werd stil... en ik ontdekte dat in de stilte alles lag wat ik zocht.

Afijn wat voor mij is.. hoeft niet voor een ander. Maar misschien helpt het toch gedachtes in jezelf te ontleden omtrent die sigaret.

afbeelding van SilverShadow

Geplaatst door SilverShadow op 23/11/2014 - 09:30

Lid sinds 05 jun 2009

16 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Je bleef roken omdat je niets anders wist

Je bleef roken omdat je het bij je leven hoorde

Je bleef roken omdat het je emoties en dergelijke onderdrukte

Je bleef roken omdat je het lekker vond

Je bleef roken omdat je een leven zonder niet kon voorstellen

Nu heb je een andere keuze gemaakt in je leven en daar hoort het roken niet meer bij. Het is wel een onbekende en angstige weg die je bent ingegaan maar op den duur zal deze je ook  goed bevallen. Zie deze weg met veel afslagen, afslagen die je niet moet nemen omdat ze je weer terug brengen naar af: iedere afslag die je voorbij rijdt is een overwinning, iets waar je trots op mag zijn.

Zometeen is het allemaal omgedraaid:

Je bent gestopt want je kan je emotie en angsten gewoon aan

Je bent gestopt omdat het veel beter voelt

Je rookt niet meer omdat het niet  meer bij je leven hoort.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 24/11/2014 - 10:50

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Thomas,

Misschien rookte ik inderdaad mede omdat ik emoties onderdrukte.. of beter gezegd gevoelens. Ik ben nu 6 weken gestopt en ik word in de ochtend steeds wakker met een onheil gevoel. ZO vreemd. En dan sta ik op en doe ik mijn dingen en dan gaat het weer als altijd. Ik weet niet wat die onheilsgevoelens nou precies zijn. Is het mijn intuitie? Is het gewoon een na ebben van een droom? Hebben meer mensen dat in de ochtend zo? Verder heb ik geen trek meer in een sigaret.. ik vergeet het gewoon ook. SOms voel ik  wel een soort van trekken hoor, en soms ook best lang.. maar niet op een manier die me nou echt wat doet en ook niet op een manier die me doet verlangen naar een sigaret. Ik moet er niet aan denken. Gek is het dat ik weet dat je maar 1 sigaret weer hoeft te roken om meteen weer helemaal terug bij af te zijn. Terwijl je eigenlijk gewoon normaal geen enkele behoefte voelt.

Wel heb ik een enorme behoefte om mijn mond te prikkelen dat is niet grappig. Ik kauw me suf aan kauwgom. Ik tandenknars ook veel en weet soms van ellende niet wat ik er aan moet doen. Het zal wel overgaan hoop ik

 

afbeelding van SilverShadow

Geplaatst door SilverShadow op 24/11/2014 - 19:12

Lid sinds 05 jun 2009

16 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

[quote=Anouk.R]

Wel heb ik een enorme behoefte om mijn mond te prikkelen dat is niet grappig. Ik kauw me suf aan kauwgom. Ik tandenknars ook veel en weet soms van ellende niet wat ik er aan moet doen. Het zal wel overgaan hoop ik

[/quote]

Ik had dat ook en om het toch op een gezonde toer te houden begon ik cherry tomaatjes te eten. Heb dat een tijdje gedaan en toen was het over en had ik nergens meer last van.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 25/11/2014 - 20:32

Lid sinds 22 okt 2014

Hoelang duurde dat als ik vragen mag?

Reactie toevoegen

Pagina's