Lenteslinger 2021 * Het topic voor bewust eten

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 28/03/2019 - 15:10

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

         ~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*.~.*~.~*.~.*.~

Dit is het topic voor stoppen met snaaien en bewust te gaan eten. We kunnen er ieder (op) een eigen wijze (een) draai aan geven en persoonlijke ervaringen uitwisselen. Algemene kennis over de werking van voeding op het lichaam kan hierbij een leidraad zijn. Voeding is heel individueel en vragen stellen helpt om iemand hierin z'n eigen pad in te laten vinden. 

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 28/03/2019 - 20:38

Lid sinds 27 feb 2018

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi medeslingers, ik ben gearriveerd. Vandaag is mijn eerste dag zonder snoepen. Tenminste, ik heb dit natuurlijk al vaker gedaan het afgelopen jaar, maar met wisselend succes. Daarom lijkt het me nu wel prettig om het te delen met anderen. Ik wil zeker niet fanatiek aan de slag want dat werkt bij mij enorm averechts. 

De eerste dag zit er min of meer op. Alleen al door het idee dat ik het niet alleen doe deze keer, valt het mee, ik heb me er keurig aan gehouden en ook niet heel veel gegeten. Steeds opgelet of ik echt honger had voordat ik ging eten. Overigens heb ik een fijn boek ontdekt, " Uit de ban van emotie-eten" , waar ik wel wat aan heb. Ik ben  ermee bezig en denk dat het me heel goed gaat helpen.

 

 

 

 

afbeelding van mamavantwee

Geplaatst door mamavantwee op 28/03/2019 - 21:57

Lid sinds 09 nov 2015

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Heel verhaal getikt en floeps weg... 

Maar ik sluit me aan in de slingergroep. Ben weer goed op pad,  maar een extra steuntje in de rug is heel fijn. Dankzij het forum kon ik het volhouden om te stoppen met roken, dus moet dit ons ookmgaan lukken!

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 29/03/2019 - 00:28

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi! 

Ha julie zijn al neergeploft ;-) Wat leuk om al wat te kunnen lezen! :-) Ik was de hele avond off line ook wel eens fijn btw) Ik was tot een paar weken terug ook drie maanden gestopt met wifi in huis. Ja wat je schrijft  Jelke klopt, de valkuil van te fanatiek dat heb ik in het weekend gehad, ik wilde nog een stapje verder doen (een dag soep en sap) maar ipv dat, kreeg ik een terugval.

Lon jij hebt zo te lezen ook een milde terugval gehad... het was de bedoeling dat ik gekregen paaseitjes en alle lekkere dingen op zou sparen tot pasen (het waren maar 5 paaseitjes) Maar dat is mij ook niet gelukt. Gelukkig nu alweer vier dagen snaaivrij. 

Ik ben 6 maart begonnen en de eerste dagen had ik de hele dag trek. Het eerste weekend begon het weer opnieuw, maar erger en die zondag was ik ook heel moe en had afkickverschijnselen. Daarna ging het beter. De twee boeken die ik lees zal ik er later nog op zetten, ook ben ik twee keer bij de anonymous overeaters geweest, maar dat vond ik te heftig. Toch ervaar ik het wel als een soort verslaving eigenlijk. Daarom ben ik ook heel blij dat de lenteslinger een feit is! 

Mama van twee leuk dat je gelijk een heel verhaal optypte, ben nieuwsgierig. Ik ken het euvel...bij twijfel kopieer ik de tekst altijd voor het opslaan. We zijn nu met z'n vijven met Lon en Dina erbij, er is dan vaker iemand om mee te schrijven.

Groetjes Philippa

Geplaatst door Dina op 29/03/2019 - 16:28

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hi, ik ben er ook hier!
Vanaf vandaag ben ik weer (voor de derde keer) een zomerseizoen aan het werk. Meestal ben ik dan "gratis" een paar kilo kwijt. Maar de vorige keren rookte ik nog... dus wil ik ook serieus op mijn eten letten. Tenminste zo min mogelijk snoepen. Ik ben niet zo van de diëten. Verder wandelen op de dagen dat ik vrij ben. Hoop dat dat genoeg is....
Wat zijn jullie allemaal al lang gestopt! En dan nog steeds hier anderen motiveren. Respect voor jullie allemaal.
Ik zal niet iedere dag op het forum zijn omdat ik lange hectische werkdagen ga maken maar wel zo vaak mogelijk.

Groetjes van Dina

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 29/03/2019 - 20:45

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

*Plof* Hier ben ik ook.

"Uit de ban van emotie-eten" is de schrijfster van het boek dat ik aan het lezen ben, "Mindful afvallen". Voor mij gaat het erom bewuster met eten om te gaan. Ik zoek daar regelmatig een stimulans voor. Ik wil geen echt dieet of calorieën gaan tellen, maar wel weer wat kilo's kwijt die ik ongevraagd bij het stoppen met roken als bonus kreeg.

De laatste weken ging het goed, ik at wat minder, minder onrust in mijn lijf en een wat minder bolle buik. Maar nu lijkt het wel weer wat minder te gaan. Ik ben vandaag druk geweest, veel in de weer, en heb vrij keurig gegeten. Het emotie-eten wil ik meer controle over krijgen, gewoon wat minder eten. Ja en meer groentes natuurlijk... dat lukt de ene keer beter dan de andere keer. 

afbeelding van mamavantwee

Geplaatst door mamavantwee op 30/03/2019 - 08:41

Lid sinds 09 nov 2015

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

zal nog eens een poging wagen.... Het diëten en lijnen is mijn levenslange metgezel vrees ik.... al van kinds af een ‘flinke meid’, maar op een gegeven moment was dat een hele grote vrouw.  Het emo eten is met niet vreemd Lon, een herkenbaar probleem....

Eind 2016 ging het mentaal allemaal niet zo lekker en omdat ik toen met een coach aan de slag ging ook gelijk de beslissing gemaakt om flink af te willen vallen. Missie geslaagd, - 27 kilo. Helaas vanaf vorig jaar zomer weer + 10 kilo, eerst vakantie (het mag nu), werkdruk waardoor ik geen tijd deed om mijn eten even klaar te maken thuis, want help mijn huishouden moet ook nog. En ja, een lijf wat na een heftig zomerseizoen even helemaal op was en wat de resultaten daarvan een paar maanden liet voelen. En natuurlijk de struggels die me al een paar jaar bezig houden (familie perikelen). Jullie zien het,  mijn excuses waren legio, maar wat baal ik van de kilo’s! 

Twee weken terug tijdens een ‘zen wandeling’ (gewoon even alleen een rondje bos en je gevoelens even onder de loep nemen) een afspraak met mezelf gemaakt. Geen chips meer tot mijn verjaardag (half mei), die 10 kilo er weer af voor onze vakantie (6 juli) en tijd maken voor gezond eten, met andere woorden; ik kom zelf op de eerste plaats. Nou ja, gedeeld met de kids, 2 < 12 jaar en manlief.

Het iedere dag zwemmen lukt me op dit moment niet echt, maar ik probeer in elk geval 2 x per week even in de pauze een paar baantjes te trekken. Het hoeven er niet veel te zijn, maar ben ik wel even lekker bezig en zó fijn, een zwembad voor mezelf.  En, wat een weelde dat het kan, ik loop weer regelmatig naar mn werk, half uurtje enkele reis. Alle beetjes helpen. Resultaat tot nu toe: - 2 kilo, YEAH!

Oh ja, gisteravond wel een hand Zeeuws knabbelspek op, wat was dat lekker! 

Fijn weekend en gezond etenwink

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 31/03/2019 - 09:20

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo MV2, gezond eten en meer bewegen, zijn dat de plannen? Heel goed. Zwemmen is heerlijk, misschien dat ik dat ook weer eens ga oppakken. Het gedoe eromheen vind ik dan wel minder. Even in de pauze zwemmen? Dan ben je wel handig met snel omkleden enzo, goede badmuts. enzo.. 

Alle beetjes helpen inderdaad. Gewoon stug doorgaan, dat helpt ook (zeg ik tegen mezelf ;)

Met mijn boek Mindful afvallen leer ik om me bewuster te worden van mijn behoefte, als ik denk te moeten eten. Is het wel echte honger? Wil ik mezelf vullen of voeden? Ok. Dus niet eten, dacht ik vanmorgen twee uur na het ontbijt. Ik had zin in iets, maar voelde dat het geen honger was. Dan wacht ik tot de lunch. Groot glas water gedronken. Maar me toen ook bedacht dat ik nog wat paaseieren had. 

 

 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 30/03/2019 - 13:05

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hee Dina, al vijf maanden niet gerookt! Knap hoor. Je stofwisseling moet weer op orde komen nu, je lichaam was ingesteld op roken. Helaas betekent dat vaak dat de kilo's er makkelijk aanvliegen. 

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 31/03/2019 - 07:29

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoihoi,mag ik ook meedoen ,ga toch ook maar minder snoepen en snaaien .Zei eerder dat ik het stoppen voorrang zou geven maar ben nu al een tijd gestopt en echt tezwaar .

Dit geeft veel frustratie ,dus ik onderneem maar actie.

Bewegen doe ik wel genoeg ,wandelen ,fietsen en zwemmen dus ja ligt puur aan mijn eetpatroon.

Ik heb voor vandaag met mezelf afgesproken om bij trek wat rauwkost tenemen of water.

Iedereen veel succes vandaag .

Groetjes Els

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 31/03/2019 - 09:46

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Mijn ontbijt: havermout, gebroken lijnzaad, blauwe bessen (diepvries), gewelde rauwe amandel. Daar giet ik heet water overheen. 10 minuten wachten. En dan wat amandelyoghurt erbij. Iets gezonders bestaat volgens mij niet.

Havermout is langzame koolhydraten. Zorgt voor een goede vulling. En ik vind het lekker, dat is mooi meegenomen. De lunch eet ik meestal brood, op thuiswerkdag en in weekend maak ik wel eens soep, dat zou ik vaker willen doen. Dat moet ik dan goed plannen; tussen de middag uitgebreid lunchen. En dan in de avond wat lichtere maaltijd; geen koolhydraten. Vlees of vleesvervanger roerbakken met groentes, is dat meestal.

Gisteren is dat allemaal goed gelukt. Twee kleine paaseitjes tussendoor. Niet zoveel bewogen.

Vandaag wandeldag; ontbijt achter de kiezen, brood smeren en een pindakaasreep mee als snack. Dat mag tijdens het wandelen. Het is wat kouder dan gisteren, maar er is wel zon beloofd.

Fijne dag!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 31/03/2019 - 09:41

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi Els, wat voor rauwkost eet je dan tussendoor? Ik vind dat wel lastig, die tussendoortjes. Als ik er over nadenk en ga voelen hoe het zit, heb ik eigenlijk geen trek. Maar mijn hoofd zegt wat anders. 

Geplaatst door Dina op 31/03/2019 - 16:18

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi allemaal.
Al een aardig clubje, leuk!
Ik heb vanmiddag flinke wandeling gemaakt, mooi weer dat scheelt. Wat eten betreft is het bij mij geen koekjes, snoepjes en chips. Verder eet ik gewoon alles, doe niet aan diëten. Nooit gedaan en eigenlijk ben ik dan bang voor het jojo effect. Op dit moment zou ik met 5 kilo eraf al blij zijn. In ieder geval dat ik mijn favoriete kleding weer normaal aan kan. Ik word triest als ik mezelf in de spiegel zie, zou er bijna weer van gaan roken....

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 01/04/2019 - 08:21

Lid sinds 27 feb 2018

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Wat fijn dat het hier begint te lopen. Ik loop al een jaar te struggelen met mijn gewicht, het ene moment wat minder dan het andere, maar toch.. Nu de laatste 3 maanden opeens erg veel extra aangekomen, wel zes kilo. Voor mezelf heb ik het een beetje geprobeerd te analyseren, en ik merk dat het te maken heeft met vinden dat ik recht heb op leuke extraatjes, soort zelfverwennerij. "dit mag je allemaal van mij, lekker he?" Maar het resultaat is wat minder lekker en mijn kleren knellen als een gek. Gelukkig zijn die zes ' verse '  kilo' s die er nog wel snel afgaan hopelijk. Maar dan nog heb ik een lange weg te gaan, want ik was al niet de slankste toen ik ging stoppen met roken. 

 

 

 

afbeelding van mamavantwee

Geplaatst door mamavantwee op 01/04/2019 - 14:10

Lid sinds 09 nov 2015

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat een gezelligheid hier! Fijn om dan ook weer te merken dat je niet de enige bent met dit soort gevoelens en struggles... tenminste, dat geldt wel voor mij. 

Gisteren een heerlijk eind gelopen en niet echt gezondigd, al heb ik gisteravond wel een flinke hand notenmix weggewerkt, maar daar is het dan ook wel weekend voor! 

Lon, ik neem af en toe wat mini wortelen of een paar snacktomaatjes, ook lekker. En als ik nog wel wat moet presteren (werk / intensieve beweging) heb ik van de AH de notenreep met extra pure chocolade. Wel wat kcalorieen, maar in elk geval wel de juiste die niet alleen vullen, maar ook voeden. 

Ik ga woensdag even naar de huisarts, eens praten over een verwijzing naar de diëtist. Het kijkt er op dat mijn verzameling reuma ook gaat werken op mijn darmen, dat resulteert weer in heftige buikkramp etc. De reumatoloog had het al over prikkelbare darm, dus toch eens even verder na laten kijken. Ook zie ik dus nauwelijks effect op de weegschaal met vlagen terwijl ik me dan wel streng aan mijn schema houd. Verwacht er geen wonderen van, maar zou wel fijn zijn als ik uiteindelijk zou weten welk eten er invloed op heeft. 

Een mooie week gewenst! 

Geplaatst door Dina op 01/04/2019 - 15:42

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Herkenbaar deze verhalen, behalve dat ik nooit zwaar heb gewogen en nu nog steeds een goede BMI heb, wil ik proberen de kilo's te stoppen. Ik ben nog nooit zo zwaar geweest en het zit me letterlijk in de weg! Vanmorgen daarom maar een afspraak gemaakt met de praktijk begeleidster (zij heeft mij ook de 1e tijd geholpen met het stoppen met roken). Vandaag gefietst en gewandeld, dat hou ik voorlopig maar vast. Ik weet het anders ook niet meer. Succes iedereen!
Groetjes weer en een fijne dag!

Reactie toevoegen

Pagina's