Augustusstoppers 2016

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 09/08/2016 - 12:41

Lid sinds 02 mei 2015

Voor alle stoppers in augustus: heel veel succes !!

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 09/08/2016 - 15:12

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Nou deze maandclub is nog leeg dus zal ik hem openen!

Zit aan dag 9 en voel me heel goed. Ben echt blij dat ik toch weer de stap heb gezet.

Mijn partner rookt nog en het doet me heel weinig. Ja ik registreer het en denk soms aan roken maar de wil om te roken is weg.

Ondertussen gaat het ook veel beter op mijn werk. Ik kan me veel beter concentreren en de dagen gaan best wel snel voorbij. Was nogal bang dat de dagen eeuwen zouden duren de eerste weken maar dat was eigenlijk maar de eerste drie dagen.

Nu heb ik werkelijk nergens nog last van. Ben precies herboren!

Aan iedereen die nog twijfelt om te stoppen, het is echt wel de moeite waard hoor!

Ik wens iedereen een prettige avond!

Dochter moet morgen naar een verjaardagsfeest en ik moet nog een cadeautje gaan halen, daarna moet ik zalf oppikken bij de apotheek voor mijn partner en daarna snel eten maken en daarna heb ik nog een klant (ben cranio sacraal therapeut) , toen ik nog rookte ging ik ertegenopzien tegen zo een avond maar nu totaal niet! kijk er zelfs naar uit, feeling alive and kicking!

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door yvondv op 09/08/2016 - 19:54

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Alle Augustus kanjers, heel veel succes!

afbeelding van Tientje31

Geplaatst door Tientje31 op 09/08/2016 - 20:09

Lid sinds 27 jul 2010

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hahaha geweldig plaatje!

Heel veel succes voor alle stoppers!laugh

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 10/08/2016 - 01:32

Lid sinds 02 mei 2015

Ja haha he: we slaan het nicotinemonster knock-out !!

(Desnoods in meerdere rondes, maar liefst tuurlijk in één.)

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 11/08/2016 - 14:13

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Zo vandaag aan dag 11 begonnen. Daarnet gaan eten met mijn collega's, lekker gegeten en niet aan roken gedacht. Deze voormiddag wel redelijk veel maar is logisch denk ik, de verslaving is nog niet zoooo lang gestopt en leeft wel degelijk verder in mijn brein.

Maar het is wel fijn dat de lichamelijke ongemakken aan het minderen zijn. De constipatie blijft wel, geen idee hoe lang die nog gaat duren. Maar veel last heb ik er niet van.

Ga veel noten eten, misschien dat dat helpt , en lijnzaad 's avonds in plaats van chips en chacha's. Hoewel ik me de eerste drie weken carte blanche heb gegeven van voeding en snoepen. Na drie weken ga ik dan wel meer opletten op wat ik naar binnen werk maar voorlopig niet te streng voor mezelf. Belangrijkste is nu om die nicotinereceptoren weg te werken en dat kan toch wel enkele maanden duren naar ik hoor van de dokters.

Ben het boek aan het lezen van Kris Verburgh, veroudering vertragen. nou zelfs als je niet oud wil worden is het sowieso een aanrader om te lezen omdat er veel misvattingen over voeding worden rechtgezet. Heel leerrijk voor mij dan toch.

Er wordt me veel duidelijk bij het lezen van dit boek.

Zo, na deze update, ga ik hier nog wat werken. Vanavond venkel stammpot met gebakken tomaten en worstjes , kijk er al naar uit :)

nog een prettige rookvrije dag allemaal toppers!

 

Geplaatst door Jen op 11/08/2016 - 18:17

Lid sinds 10 jul 2012

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Fijn zo'n forum! Ik heb 3 rookvrije periodes gehad van ieder ongeveer 2 jaar en wil er dit keer echt voorgoed mee ophouden.

Gisteren is het me gelukt om een hele dag niet te roken. Voor het eerst gebruik ik hierbij een hulpmiddel (zuigtabletten van Nicotinell). Vandaag heb ik minder succes. Mijn zus en haar 2 (vrij drukke) kinderen kwamen langs. Ik werd er zo onrustig van dat ik toen ze weg waren 2 sigaretten heb gerookt... Die lagen nog in een la. Ik hoop dat dit forum me kan helpen er nu niet weer gewoon mee door te gaan!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 11/08/2016 - 18:41

Lid sinds 02 mei 2015

Veel succes Jen, je weet i.e.g. dat je het kunt! Heb je die eerdere periodes ook een forum gebruikt?

Geplaatst door Jen op 11/08/2016 - 18:49

Lid sinds 10 jul 2012

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Dank je! Ja een aantal jaar geleden heb ik veel gehad aan dit forum.

Vanavond heb ik afgesproken met wat vrienden waarvan ik weet dat ze me graag zien stoppen met roken. Dat zal me wel door de avond helpen hoop ik.

afbeelding van MarcelR

Geplaatst door MarcelR op 11/08/2016 - 21:11

Lid sinds 21 feb 2012

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met cursus.

Alle augustusstoppers heel veel success toe gewenst!

@Notreallyaprincess: Het gaat goed he? Eindelijk die knop om! Ik ben trots op je!

Geplaatst door PennyPanini op 11/08/2016 - 22:55

Lid sinds 08 aug 2016

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met cursus.

Vandaag was de eerste dag van mijn nieuwe rookvrije leven. Ik heb niet gerookt, zelfs geen hijsje genomen. Ik stond gisteren zo duidelijk achter mijn beslissing om te stoppen, dat ik vandaag een beetje verbaasd was over de leugens die ik mezelf vertelde om wél te gaan roken. ​In ieder geval ben ik trots op mezelf dat ik vandaag niet in mijn eigen valkuil ben gevallen! Hopelijk gaat morgen net zo goed.

@notreallyaprincess: wauw, jaloers op hoe ver jij al bent! Jouw partner rookt gewoon nog, hoe ga je daar mee om? Mijn partner had namelijk gezegd dat hij ook wilde stoppen, maar lacht mij nu zo'n beetje uit om mijn 'stoppoging'. Hij denkt namelijk dat ik het nooit ga volhouden.

@Jen: Goed dat je weer probeert te stoppen. Voor mij is dit de eerste echte stoppoging, ik heb hier dus nog niet zoveel ervaring mee. Hoe ging vanavond, heb je je gedachten een beetje van het roken af kunnen houden?
 

 

 

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 12/08/2016 - 09:39

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Bedankt Marcel!

Vandaag en gisteren had ik het wel wat lastig. Maar vooral lichamelijk precies of ik had een shot nodig , dit zal overgaan denk ik. Psychisch gaat het best wel goed. Voel me gelukkig. En ben heel vrolijk, veel vrolijker dan toen ik rookte. Wat best logisch is aangezien je continue met schuld en schaamte rondloopt!

Bij mij is het al mijn honderste stoppoging, hield het nooit lang vol, herviel altijd bij de aperitief op café of restaurant.

Ik geloof dat als je er echt van af wilt en blijft proberen stoppen dat het niet uitmaakt hoe lang je erover doet, ooit lukt het en elke sigaret die je niet rookt is een overwinning. Dus hervallen of zeuren, niet mee inzitten. Uiteindelijk lukt het je toch zolang dat kiempje van een zaadje in je brein zit dat roken slecht is en dat je ervan af wilt.

Ja mijn partner rookt nog,  en bij vorige stopkeren was dat een groot probleem. Nu minder omdat ik een tijdje tabex genomen heb en de smaak zit nog goed in mijn geheugen. Als ik ooit geheugenverlies krijg kom ik op deze site en herlees ik mijn berichten zodat ik het niet vergeet. Als je nicotinereceptoren die je opbouwde door veel te roken niet werken is roken echt walgelijk! Het is enkel door de verslaving dat het 'deugd' doet en 'lekker' wordt, eens je hier door en door overtuigd van bent, is stoppen eigenlijk niet zo moeilijk.

Roken is moeilijker! Het enige moeilijke vind ik het ontwennen en gewoonte overwinnen. Dat is gewoon heel raar, alsof ik een vreemde ben in mijn eigen leven. Je moet je leven heruitvinden, maar je krijgt wel wapens als in een videospel, meer energie, meer adem, meer levenslust en trots! Bij mij is de trots nog niet echt sterk aanwezig omdat ik er toch nog naar verlang af en toe (de verslaving speelt nog door) maar af en toe komt hij toch piepen

:)

Veel succes iedereen!

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 12/08/2016 - 09:44

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

proficiat penny met je besluit niet meer te roken! Volhouden hoor! de voordelen worden snel duidelijk!

En wat rot van je partner! Zou dat eens goed laten weten hoor dat dat niet ok is!

Maar ik heb ook al gemerkt dat die verslaving rare dingen doet met je karakter en geest, echt een rotverslaving hoor!

Zo heeft mijn man ooit geroepen op mijn zoontje omdat hij zijn sigaretten had verstopt. Omdat hij bang was dat papa zou sterven aan die rotstokken.

Dan vraag je je toch af, waar zijn we mee bezig?.?????????????????????? Dat wil je toch niet voor jezelf of je kinderen?

Geplaatst door Jen op 12/08/2016 - 11:02

Lid sinds 10 jul 2012

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Volgens mij mag je zeker al trots zijn op jezelf notreallyaprincess! Het is super knap om die vervelende momenten gewoon maar te accepteren en te doorstaan zonder toe te geven aan je verslaving. Je bent heel goed bezig.

@ Penny: Wat goed dat je besloten hebt te stoppen! Ik herken die 'leugens' naar jezelf wel. Op die manier had ik het voor mezelf gisteren goed gepraat om na het vertrek van mijn familie een peuk te roken.. Ik had na dat drukke bezoek toch echt wel even mijn rustmomentje verdient. Onzin natuurlijk, want ik had net zo goed even een kopje thee kunnen zetten.

Gisteravond is het goed gegaan bij mij. Het was een goede zet om met vrienden af te spreken die het vreselijk vinden dat ik rook. Ik kon het absoluut niet maken om te roken. Ik ben heel vrolijk en vol energie naar huis gegaan :)

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 12/08/2016 - 11:43

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Penny en NRA Princess,

Het is gelukkig niet jullie partner zelf die dan spreekt, maar hun verslaving he.. Tijdens een mentale training om te stoppen heb ik ooit gehoord dat bv. de kans heel groot zal zijn dat rokers zullen zeggen dat je het niet gaat volhouden. Ze zouden zelf eigenlijk ook wel willen stoppen, diep in hun hart wil iedere roker dat, maar ze doen dat (nog) niet, omdat ze denken dat ze het niet kunnen. Daarom kunnen of willen ze ook niet geloven dat jij wél stopt. En ook kan de angst een rol spelen: dat ze alleen achter zullen blijven als roker, want samen roken is minder erg dan in je eentje..

Evengoed lijkt het me extra lastig om te stoppen, met een rokende partner: chapeau!!

PS; ik had per ongeluk Jen geschreven ipv Penny - maar het was dus Penny die schreef over partner, dus later veranderd..

Fijne dag allemaal, 

afbeelding van ils

Geplaatst door ils op 12/08/2016 - 15:00

Lid sinds 12 feb 2011

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoe plaats ik me bij de augustusstoppers officieel??? Ben geen computerheld sad

Reactie toevoegen

Pagina's