Ervaringen met nicotinepleisters

Heb jij nicotinepleisters gebruikt om van het roken af te komen? Zo ja, dan horen we graag wat jouw ervaringen hiermee zijn geweest. Goed of slecht, het maakt niet uit. Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van nicotinepleisters om van het roken af te komen.

Waar kan ik goedkoop Nicotinepleistes kopen?

Nicotinepleisters zijn op veel plekken te koop. Zelfs in de grotere supermartkten kan je de pleisters kopen. Wil je voor de goedkoopste oplossing gaan, dan kan je de pleisters het best online bestellen. Je hebt ze dan meestal de volgende dag al in huis. Bekijk het aanbod online nicotinepleisters, of ga voor 1 van de volgende voordelige opties :

Heb je zelf ervaring met het gebruik van nicotinepleisters, laat het dan weten in een reactie hieronder. 

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 27/05/2014 - 13:24

Lid sinds

Na bijna 25 jaar gerookt te hebben met inbegrip van vele kansloze stoppogingen, was ik op 15 december 2013 maar liefst 20 maanden geheel gestopt met roken. Ik heb daarvoor nicotine pleisters gebruikt en dat slechts een week of 3 in de zwaarste dosis. Het stoppen viel me reuze mee en ging geweldig. Voelde me stukken minder smerig en minder hulpeloos als herstelde nicotine junk. Dacht 'had ik die pleisters maar jaren eerder geprobeerd"!

Door allerlei frustratie - onder andere over dik 10 kg  hardnekkige gewichtstoename die ik na 20 maanden intensief sporten onder persoonlijke begeleiding van een trainer niet onder controle kreeg- op een zwak moment een sigaret gebietst bij collega en opgestoken. Inmiddels half jaar verder weer vrolijk pakje per dag. Nu al drie keer opnieuw geprobeerd met pleisters weer zo soepel te stoppen maar zonder succes. Mijn overtuiging is dan ook dat motivatie om echt te stoppen is vereist boven welk hulpmiddel of nicotine vervanger dan ook. Als je echt klaar bent met je rookverslaving en wilt stoppen, gebruik dan ieder hulpmiddel waarvan je denkt dat het je helpt met niet roken. Pleisters, accupunctuur, kauwgom, pillen, whatever. Of het je nu tussen je oren helpt of niet, iedere stoppoging en steun die je erbij ervaart is de moeite waard. Nu wederom met pleisters aan nieuwe stoppoging begonnen. Dank voor de tip van de halve pleisters op dit forum, spaart zeker veel geld. Iedereen succes! Peter

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 17/05/2014 - 19:31

Lid sinds

Ik ben ca. 3 weken geleden begonnen met de nicotinepleisters om van het roken af te komen, ik rook al ruim 35 jaar. Gemiddeld anderhalf á 2 pakjes shag per week.
Eerst gebruikte ik Niquitin pleisters, maar die laten zo weer los, ik vind ze waardeloos. Toen ben ik overgestapt op Nicotinel. Op zich werken ze perfect, vrijwel geen zin meer in roken ook. Ze plakken ook veel beter, maar de nadelen kappen er ook zwaar in.

Ik heb een nogal (over)gevoelige maag, de kauwgum en de spray is voor mij geen optie, die slaan direct op mijn maag en ik wordt er erg beroerd van al bij de eerste kauw of spray, tegen overgeven aan. De nicotinepleisters leken mij een uitkomst.

Ware het niet, dat ik nu sinds een week een ontiegelijke huiduitslag krijg, zodra ik de pleister na 24 uur verwijder is de plek tomaat-rood. De kleur verdwijnt pas na ruim een week. Maar dat is nog niet het ergste. Na 1 of 2 dagen van verwijdering begint de plek mega te jeuken tot builvorming aan toe. Maar het beperkt zich niet alleen tot de plek zelf, intussen nu ook op andere plaatsen op het lichaam, waar helemaal geen pleister heeft gezeten, en rondom de pleisterplek zelf ook. Ik word er gek van en ben dan ook even gestopt met de pleisters. En dus ook al weer aan het roken geslagen.

En ja, ik weet wel dat het tussen de oren zit, ik kan het meer dan 8 uur per dag volhouden zonder ook maar enige drang tot roken te krijgen (zonder pleister of wat ook). Maar op een gegeven moment hou ik het dan toch niet meer, en moet dan toch een shag hebben.

Ik heb intussen een afsrpaak met de dokter gemaakt omdat deze reactie op de pleisters mij niet normaal lijken, zo hevig. Lig nachten wakker van de jeuk.

Ook heb ik dan binnenkort een afspraak met een praktijkondersteuner die mij een programma gaat aanbieden voor het stoppen met roken, zij hebben dan (in samenwerking met de huisarts) zelf ook medicatie. Ik hoop dat dit uitkomst biedt, want ik wil er wel écht van af.

Ik wil er van af, dat alles maar naar de rook stinkt, om de haverklap opnieuw moet gaan witten en behangen in huis plus de gevolgen voor de gezondheid.

Herkent hier iemand deze HEVIGE reactie van de huid? In de bijsluiter en op internet vind ik alleen iets van "wat huiduitslag" en dat deze "binnen een paar dagen weer verdwijnt", maar bij mij wordt het juist erger, hoe langer ik de pleisters gebruik.

Geplaatst door rosie18 op 16/04/2014 - 13:07

Lid sinds 14 apr 2014

Ik heb ook pleisters gebruikt. Ik heb er lang over gedaan om ze af te bouwen. Ik vond het erg prettig om lange tijd 'beschermd' te worden. Ik voelde dat ook zo, als een bescherming. De laatste halve van 7 mg heb ik afgelopen vrijdag voor het eerst laten staan. Ik heb nu nog wel af en toe een nicotinezuigtabletje. Maar dat is meer voor de vorm dan voor de trek. Ik heb al heel lang geen trek meer in roken. Ik ben blij dat ik de pleisters langzaam heb afgebouwd.cool

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/02/2014 - 14:35

Lid sinds

beste,

Het probleem zit in dat je niet de juiste gebruiks voorschriften hebt gevolgt!!

Ik herken het probleem, en na enige tijd toch weer begonnen met roken. Wil je echt er van af volg de juiste dosering en dersnoods bij stap 2 een week extra.

maar get gaat erom dat je lichhaam de stof nicotine afbouwd, en daar staat een bepaalde periode voor ;-)

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 14/02/2014 - 14:30

Lid sinds

Ik ben nu 12 weken gestopt maar kom niet vna de Nicotinepleisters af. Heeft iemand van jullie dat ook?

 

Ik heb het schema aangehouden maar vanwege de kosten telkens halve pelsiters gebruikt:

6 weken 24 mg (halve pleisters)

2 weken 14 mg (halve pleisters)

2 weken 7 mg (halve pleisters)

 

Het probleem is dat ik niet van de pleisters af kom. Met pleisters gaat alles prima, maar zodra ik stop met die pleisters lijkt het wel alsof ik CT (Cold Turkey) ben gestopt. De ontwenningsverschijnselen zijn dan net zo erg als direct gewoon stoppen.

Ik heb 10 jaar gerookt, in de laatste jaren iets meer dan een pakje (cigaretten, niet shag) per dag.

Zijn er andere die ook niet kunnen stoppen met plakken?

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 08/02/2014 - 11:01

Lid sinds

Hoi,

 

Ben nu sinds 2 dagen van mijn pleisters af. Heb keurig het stappenplan gevolgd. 6 weken 21mg, 2 weken 14mg en 2 weken 7mg. Heb niet echt behoefte aan nicotine gehad maar ontwikkelde wel een allergie tegen de pleisters, hierdoor heb ik de laatste weken flink last van jeuk en opgezette huid gekregen. Ik rookte al 45 jaar en gemiddeld 6 pakjes shag in de week.

Ik ben benieuwd wanneer ik meer lucht krijg want dat is nog steeds niet het geval, eerder het tegenover gestelde. Ben ook heel vaak moe. Dus het roken is gestopt maar de voordelen(behalve het geld) laten nog even op zich wachten.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 07/02/2014 - 11:40

Lid sinds

Na ruim 35 jaar te hebben gerookt, ben ik op 19-04-2010 gestopt met roken en heb tot op de dag van vandaag(07-02-'14)geen sigaret meer aangeraakt.Op het laatst rookte ik 2 a 3 pakjes shag per week.Als je van plan bent om te stoppen,dan moet je een plan maken en een stopdatum vaststellen en daar naar toe werken,zo heb ik dat in samenspraak met de praktijkondersteuning van de huisarts gedaan.Ik ben begonnen met nicotinepleisters van het zwaarste kaliber,waarna ik na 2 weken ben overgestapt op zuigtabletten,die bevielen beter.Na 3 maand was ik zover dat ik geen hulpmiddelen meer nodig was.Om te stoppen met roken moet je wel heel erg gemotiveerd zijn,en dat was ik.Het roken begon mij enorm tegen te staan.Ben je er niet klaar voor ,dan helpt geen enkel hulpmiddel.En het zit inderdaad tussen je oren,na 4 jaar niet te hebben gerookt ben ik er in gedachten nog steeds mee bezig.Zo hoorde ik ook eens over iemand die na ruim 20 jaar niet meer te hebben gerookt,weer naar de sigaret greep.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 01/02/2014 - 09:18

Lid sinds

Afgelopen jaar ruim 4 maanden niet gerookt. Netjes alle stappen gevolgd met de nicotinepleisters. Ik rookte 1-1,5 pakje per dag. Toch heb ik achteraf het idee dat die zwaarste pleister nog veel te zwaar was. Nu opnieuw begonnen en met de middelste pleister 14 mg begonnen.  Dit blijkt nog meer dan voldoende te zijn. Het zit hem voornamelijk tussen de oren.

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/01/2014 - 19:12

Lid sinds

Ik ben sinds 1 januari jl gestopt met roken, dat is inmiddels dus 9 dagen geleden. Ik plak elke ochtend de zwaarste variant en dit helpt wel. Het is geen wondermiddel maar je kan het allemaal net even wat beter handelen. Ik hoor veel mensen die eerder overstappen naar lichtere varianten, maar ik blijf deze de eerste vier weken gebruiken, om vervolgens de middelste en daarna de lichtste te gebruiken, volgens de voorgeschreven richtlijnen. Ik ben namelijk bang als je te vroeg afbouwt dat het mis gaat. Pleisters vind ik een aanrader, omdat je de hele dag nicotine krijgt, in tegenstelling tot kauwgom en dergelijke. Even plakken en je bent klaar. Ik hou hem s'nachts ook op, want dan heb je minder zin in een sigaret als je wakker word. Heb wel de eerste paar nachten abnormale dromen gehad, maar die zijn nu over en ik slaap prima. Ik wens iedereen sterkte toe die wil gaan stoppen, en wie weet zijn pleisters ook wel wat voor jou.

Geplaatst door wuppie op 05/12/2013 - 16:38

Lid sinds 05 dec 2013

5 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hallo,,

Misschien is het een idee, als al je beloningen op zijn.

Dat je dan het rook geld in een extra pot doet,en dan in eens na driemaanden gaat kijken hoeveel geld je hebt.

Zou zie je ook het geld groter worden extra motivatie?

En daar van een leuk weekend weg ga?

Groetjes, wuppie

Reactie toevoegen