Ervaringen met nicotinepleisters

Heb jij nicotinepleisters gebruikt om van het roken af te komen? Zo ja, dan horen we graag wat jouw ervaringen hiermee zijn geweest. Goed of slecht, het maakt niet uit. Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van nicotinepleisters om van het roken af te komen.

Waar kan ik goedkoop Nicotinepleistes kopen?

Nicotinepleisters zijn op veel plekken te koop. Zelfs in de grotere supermartkten kan je de pleisters kopen. Wil je voor de goedkoopste oplossing gaan, dan kan je de pleisters het best online bestellen. Je hebt ze dan meestal de volgende dag al in huis. Bekijk het aanbod online nicotinepleisters, of ga voor 1 van de volgende voordelige opties :

Heb je zelf ervaring met het gebruik van nicotinepleisters, laat het dan weten in een reactie hieronder. 

Reacties

Geplaatst door wuppie op 05/12/2013 - 16:30

Lid sinds 05 dec 2013

6 jaar 1 maand geleden gestopt

Hallo allemaal,

 

Ik ben vandaag begonnen met stoppen met roken. Ik heb meteen daarbij een pleister geplakt. Ik merk dat ik er lichamelijk behoefte niet heel veel mee bezig ben. Van nu heb ik een sigaret nodig. Ik heb al mijn sigaretten heb ik gisteren de rest weg gegeven en heb alleen een volpakje die nog dicht zit met folie al. Op de kast gezet als motivatie JIJ BLIJFT DICHT!.

Wat ik wel heel erg heb is, gewoonte van een sigaret opsteken even een sigaretje roken, bijvoorbeeld als ik naar de bus liep. Moest altijd wel buiten roken dat is wel heel fijn. Bij de bijwerkingen ga ik niet heel veel stil staan. Dan doe ik een ontspanning oefening.

Heb alleen erg last van de gewoontes van het roken, heeft iemand daar tips voor??..

Ze zijn van harte WELKOM!!

 

Lieve groet Wuppie

Geplaatst door kaatje264 op 26/11/2013 - 11:26

Lid sinds 10 jul 2012

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ik ben vandaag weer opnieuw begonnen met het plakken van pleister deze keer laat ik ze zitten

want de trek in roken gaat vrij snel over.

Heb wel moeite om mijn  belonings smoke breaks op te vullen

Heeft iemand mss een goeie tip ??

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/11/2013 - 16:53

Lid sinds

nou....
Vandaag mijn 2de dag met de nicotinepleisters ...
deze worden overigens, als je kiest voor hulp om te stoppen, via de ha meestal vergoed.
ik moet zeggen dat het me best meevalt, had de drang om te roken een stuk erger verwacht.
ik heb geen 1ste of 2de fase, maar heb meteen de 3de (afbouwfase) van 7 mg thuisgestuurd gekregen.
Hoe ik dit ga afbouwen weet ik niet.. over een paar weken maar niet meer plakken.... (?)
Wil niet te snel juichen, maar het gaat me goed af en hopelijk kan ik over een poos ook zonder de pleisters zonder al te veel complicaties. 

 

 

Geplaatst door Caatje1978 op 24/10/2013 - 20:37

Lid sinds 24 okt 2013

Whoehoe! Ik ben al bijna 3 dagen, nagenoeg probleemloos, gestopt!

Dit is mijn 2e stoppoging dit jaar. En voor de 2e keer met nicotine-pleisters. De vorige keer is het me gelukt om 5 dagen niet te roken. Op de 6e dag vond ik mezelf zwak dat ik pleisters nodig had en heb ze dus verwijderd. Dat was dus erg dom van mezelf! Diezelfde avond had ik een etentje waar rokers en alcohol aanwezig waren. Dat is een fatale combinatie. Toen is het bij 3 sigaretten gebleven (die niet eens lekker waren!). Daarna toch doorgegaan met stoppen maar door het weghalen van de pleister kon ik aan niets anders denken dan aan een sigaret... Na een paar dagen knapte er iets en ben toen toch sigaretten gaan halen... Poging mislukt dus!

Nu een aantal maanden verder. Bij het kopen van ieder pakje sigaretten baalde ik zo ontzettend dat ik echt vond dat ik moest stoppen. Los van de gezondheidsredenen vind ik het inmiddels ook echt een berg geld wat je de lucht inblaast! In mijn geval richting de €150.- per maand!

Daarom afgelopen dinsdag wederom gestopt. Ditmaal heb ik me voorgenomen om de pleisters weken te gaan plakken. Misschien niet zo lang als op de verpakking staat maar daarover ben ik nog niet zeker.

Het valt me nu in ieder geval op dat het erg goed gaat! De motivatie is groot, zeer groot zelfs. Het belangrijkste is dat ik, naast de pleisters, er ook voor zorg dat er geen sigaretten in de buurt zijn maar ook geen snacks. Ik heb een mantra in m'n hoofd geplant: een sigaret of lossen niets op.

Daarnaast probeer ik namelijk ook nog (veel) minder te eten omdat ik niet "gestraft" wil worden met extra kilo's. (alle tips zijn welkom dus). Je stofwisseling schijnt sowieso te veranderen als je met roken stopt en pleisters schijnen je daar ook nog eens bij te helpen maar voorkomen is ook hierin beter dan genezen....

Al met al bezit ik nu nog een bak vol met motivatie en ik hoop dat ik dat over een jaar ook nog heb....

Wish me luck!

Groetjes,

Caat

 

 

Geplaatst door rainwomen op 08/09/2013 - 14:28

Lid sinds 08 sep 2013

6 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hoi,

ik rookte 40 jaar en dit is mijn eerste poging om te stoppen. Sinds 5 juli dus, met hulp van pleisters. Één en half maand niets gerookt! Dan toch dat één sigaret gehad. Nu de tweede poging. Ik ben nu op de pleisters van 7mg (de laatste fase) en ben van plan om ze morgen door de midden te knippen zodat ik ze heel langzaam kan afbouwen.

Ik ben een beetje bang dat ik weer ontwenningsverschijnselen zal krijgen of een heftige trek. Weet iemand hoe kan je beste daarmee omgaan? Hoe lang kan ik de pleisters blijven plakken? Ik heb begrepen dat je ze gewoon kan kopen in de apotheek. Alleen de eerste kuur wordt vergoedt door de verzekering.

Groetjes

Geplaatst door Erica45 op 27/08/2013 - 17:04

Lid sinds 13 aug 2013

16 jaar 2 maanden geleden gestopt

Ruim 2 weken gestopt met roken. Ik ging in eerste instantie voor CT stoppen maar na 2 dagen toch maar nicotinepleisters gekocht. Ik kon gelijk merken dat de afkickverschijnselen minder erg werden. Wat een verademing.

Wel heb ik veel last van irritatie, vooral als je de pleister net hebt geplakt maar dat schijnt normaal te zijn. Ik vind ook dat ze erg slecht plakken en voor zo veel geld (nog duurder dan roken) verwacht ik wel iets beters. Voor wat betreft de werking kan ik ze echter iedereen aanraden want het maakt het stoppen echt gemakkelijker.

Ik ben na 2 weken overgegaan op stap 2 (mag eigenlijk pas na 6 weken) en ik moet zeggen dat ik het nu niet moeilijker heb dan met stap 1. 

Na ongeveer 5 dagen stap 2, gewoon vergeten een nieuwe pleister te plakken. Heb toen dus maar besloten om helemaal niet meer te plakken. Gebruik nu al een aantal dagen niets en het gaat eigenlijk heel goed. Ik heb de pleisters wel altijd bij de hand want je weet maar nooit. Ik denk dat dat voor mij ook een soort geruststelling is, zo van als ik het moeilijk krijg hoef ik geen sigaret te nemen om nicotine binnen te krijgen maar kan ik altijd een pleister plakken. Dus ook psychologisch werken nicotinepleisters wel degelijk.

Geplaatst door Saskia101 op 25/08/2013 - 12:48

Lid sinds 25 aug 2013

Ik ben per gisteravond gestopt. Na de laatste sigaret opgerookt te hebben, heb ik DIRECT een nicotinepleister geplakt, ik wil dit keer geen risico's nemen. Jullie zullen denken, ach, je bent nog niet echt gestopt, maar ik het verleden is het me nog nooit gelukt om langer dan 3 uur te stoppen. Tegen 10 uur in de ochtend stond ik al weer bij de benzine pomp om sigaretten te kopen. Momenteel heb ik het heel zwaar, dus ik heb een uurtje geleden een dubbele sticker erbij geplakt. Ik heb de zwaarste gekocht van 21 mg en heb nu dus 42 mg opgeplakt want ik merk er niets van. Ik hoor iedereen allemaal zeggen dat ze zo misselijk ervan worden, maar volgens mij roken zij dan niet zo veel als ik. Ik ben ZO gewend aan veel nicotine, dat zelfs een dubbele dosis van de zwaarste pleister mij niet misselijk maakt.

Wel heb ik het gevoel dat het helpt. De schreeuw naar sigaretten is een paar decibel zachter. Maar ik kom om van de verveling. In plaats van nooit ontbijten, ben ik nu gaan ontbijten. Ik ga ook gewoon lunchen, doe eens gek, doe ik normaal ook nooit. Ik leef normaliter op sigaretten en koffie en enkel avond eten. Wat zullen mijn nieren blij worden van deze verandering. Dit keer ga ik het volhouden! Dit keer gaat het me lukken. Ik ben nu al zo ver als ik nooit geweest ben. Ik wil van die VRESELIJKE verslaving af.

Ik kan iedereen nicotinepleisters aanraden. Ik heb toch het gevoel dat het iets helpt. Ik heb de stickers nog rondom met hansaplast beplakt zodat ieder hoekje mijn huid raakt. Och wat een agressieve verslaving, het is niet normaal meer!!!!

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 09:09

Lid sinds 20 feb 2013

5 jaar 6 maanden geleden gestopt

Op 12 januari 2013 ben ik met fase 1 van de pleisters begonnen. Na 2 weken ben ik overgegaan op fase 2 omdat het erg goed ging maar ik wel slecht sliep. Fase 2 heb ik 2 weken gedaan en heb ook echt geen zin meer om een sigaret op te steken. Het enige waar ik last van heb zijn de bijwerkingen van de pleisters en moet ze nu van praktijkondersteuner van huisarts z.s.m. afbouwen. De bijwerkingen zijn o.a. hartkloppingen, slecht slapen, gespannen gevoel, zweetuitbarstingen, rillerig. Eerst dacht ik dat ik dan te vroeg was begonnen met fase 2 en dat dit de ontwenningsverschijnselen van het roken waren maar ik knip nu de fase 2 pleisters zelfs door en merk dat het nu wel beter gaat. Al gaat het me nog niet snel genoeg. ;)

Geplaatst door Ingrid Sangkala op 01/11/2012 - 23:24

Lid sinds 31 okt 2012

Vandaag is de 3e dag zonder sigaretten, maar vanavond heb ik toch maar even een pleister geplakt. Ik werd gek van verlangen naar de sigaret en kon aan niets anders meer denken! Nu dus een pleister en ik voel mij al een stuk rustiger. Hopelijk gaat het vanaf nu beter, want anders zie ik het somber in.....

Geplaatst door Justcarola op 05/10/2012 - 14:54

Lid sinds 05 okt 2012

op vrijdag avond(14-09-2012) mijn laatste sigaret gerookt , daarna gelijk pleister geplakt .

ik kon ze alleen verdragen op mijn heupen (zit wat meer vet op wink) . Na een week knipte ik ze door midden en gebruikte ik een halve pleister per dag en dit ging goed ! NA een par dagen kwam ik er achter dat ik mijn pleister vergeten was en ik het al een paar dagen zonder deed . Ik heb het er bij gelaten en doe het nog steeds zonder pleister .

 

Reactie toevoegen