Ervaringen met nicotinepleisters

Heb jij nicotinepleisters gebruikt om van het roken af te komen? Zo ja, dan horen we graag wat jouw ervaringen hiermee zijn geweest. Goed of slecht, het maakt niet uit. Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van nicotinepleisters om van het roken af te komen.

Waar kan ik goedkoop Nicotinepleistes kopen?

Nicotinepleisters zijn op veel plekken te koop. Zelfs in de grotere supermartkten kan je de pleisters kopen. Wil je voor de goedkoopste oplossing gaan, dan kan je de pleisters het best online bestellen. Je hebt ze dan meestal de volgende dag al in huis. Bekijk het aanbod online nicotinepleisters, of ga voor 1 van de volgende voordelige opties :

Heb je zelf ervaring met het gebruik van nicotinepleisters, laat het dan weten in een reactie hieronder. 

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 14/02/2014 - 14:30

Lid sinds

Ik ben nu 12 weken gestopt maar kom niet vna de Nicotinepleisters af. Heeft iemand van jullie dat ook?

 

Ik heb het schema aangehouden maar vanwege de kosten telkens halve pelsiters gebruikt:

6 weken 24 mg (halve pleisters)

2 weken 14 mg (halve pleisters)

2 weken 7 mg (halve pleisters)

 

Het probleem is dat ik niet van de pleisters af kom. Met pleisters gaat alles prima, maar zodra ik stop met die pleisters lijkt het wel alsof ik CT (Cold Turkey) ben gestopt. De ontwenningsverschijnselen zijn dan net zo erg als direct gewoon stoppen.

Ik heb 10 jaar gerookt, in de laatste jaren iets meer dan een pakje (cigaretten, niet shag) per dag.

Zijn er andere die ook niet kunnen stoppen met plakken?

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 08/02/2014 - 11:01

Lid sinds

Hoi,

 

Ben nu sinds 2 dagen van mijn pleisters af. Heb keurig het stappenplan gevolgd. 6 weken 21mg, 2 weken 14mg en 2 weken 7mg. Heb niet echt behoefte aan nicotine gehad maar ontwikkelde wel een allergie tegen de pleisters, hierdoor heb ik de laatste weken flink last van jeuk en opgezette huid gekregen. Ik rookte al 45 jaar en gemiddeld 6 pakjes shag in de week.

Ik ben benieuwd wanneer ik meer lucht krijg want dat is nog steeds niet het geval, eerder het tegenover gestelde. Ben ook heel vaak moe. Dus het roken is gestopt maar de voordelen(behalve het geld) laten nog even op zich wachten.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 07/02/2014 - 11:40

Lid sinds

Na ruim 35 jaar te hebben gerookt, ben ik op 19-04-2010 gestopt met roken en heb tot op de dag van vandaag(07-02-'14)geen sigaret meer aangeraakt.Op het laatst rookte ik 2 a 3 pakjes shag per week.Als je van plan bent om te stoppen,dan moet je een plan maken en een stopdatum vaststellen en daar naar toe werken,zo heb ik dat in samenspraak met de praktijkondersteuning van de huisarts gedaan.Ik ben begonnen met nicotinepleisters van het zwaarste kaliber,waarna ik na 2 weken ben overgestapt op zuigtabletten,die bevielen beter.Na 3 maand was ik zover dat ik geen hulpmiddelen meer nodig was.Om te stoppen met roken moet je wel heel erg gemotiveerd zijn,en dat was ik.Het roken begon mij enorm tegen te staan.Ben je er niet klaar voor ,dan helpt geen enkel hulpmiddel.En het zit inderdaad tussen je oren,na 4 jaar niet te hebben gerookt ben ik er in gedachten nog steeds mee bezig.Zo hoorde ik ook eens over iemand die na ruim 20 jaar niet meer te hebben gerookt,weer naar de sigaret greep.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 01/02/2014 - 09:18

Lid sinds

Afgelopen jaar ruim 4 maanden niet gerookt. Netjes alle stappen gevolgd met de nicotinepleisters. Ik rookte 1-1,5 pakje per dag. Toch heb ik achteraf het idee dat die zwaarste pleister nog veel te zwaar was. Nu opnieuw begonnen en met de middelste pleister 14 mg begonnen.  Dit blijkt nog meer dan voldoende te zijn. Het zit hem voornamelijk tussen de oren.

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/01/2014 - 19:12

Lid sinds

Ik ben sinds 1 januari jl gestopt met roken, dat is inmiddels dus 9 dagen geleden. Ik plak elke ochtend de zwaarste variant en dit helpt wel. Het is geen wondermiddel maar je kan het allemaal net even wat beter handelen. Ik hoor veel mensen die eerder overstappen naar lichtere varianten, maar ik blijf deze de eerste vier weken gebruiken, om vervolgens de middelste en daarna de lichtste te gebruiken, volgens de voorgeschreven richtlijnen. Ik ben namelijk bang als je te vroeg afbouwt dat het mis gaat. Pleisters vind ik een aanrader, omdat je de hele dag nicotine krijgt, in tegenstelling tot kauwgom en dergelijke. Even plakken en je bent klaar. Ik hou hem s'nachts ook op, want dan heb je minder zin in een sigaret als je wakker word. Heb wel de eerste paar nachten abnormale dromen gehad, maar die zijn nu over en ik slaap prima. Ik wens iedereen sterkte toe die wil gaan stoppen, en wie weet zijn pleisters ook wel wat voor jou.

Geplaatst door wuppie op 05/12/2013 - 16:38

Lid sinds 05 dec 2013

7 jaar 3 weken geleden gestopt

Hallo,,

Misschien is het een idee, als al je beloningen op zijn.

Dat je dan het rook geld in een extra pot doet,en dan in eens na driemaanden gaat kijken hoeveel geld je hebt.

Zou zie je ook het geld groter worden extra motivatie?

En daar van een leuk weekend weg ga?

Groetjes, wuppie

Geplaatst door wuppie op 05/12/2013 - 16:30

Lid sinds 05 dec 2013

7 jaar 3 weken geleden gestopt

Hallo allemaal,

 

Ik ben vandaag begonnen met stoppen met roken. Ik heb meteen daarbij een pleister geplakt. Ik merk dat ik er lichamelijk behoefte niet heel veel mee bezig ben. Van nu heb ik een sigaret nodig. Ik heb al mijn sigaretten heb ik gisteren de rest weg gegeven en heb alleen een volpakje die nog dicht zit met folie al. Op de kast gezet als motivatie JIJ BLIJFT DICHT!.

Wat ik wel heel erg heb is, gewoonte van een sigaret opsteken even een sigaretje roken, bijvoorbeeld als ik naar de bus liep. Moest altijd wel buiten roken dat is wel heel fijn. Bij de bijwerkingen ga ik niet heel veel stil staan. Dan doe ik een ontspanning oefening.

Heb alleen erg last van de gewoontes van het roken, heeft iemand daar tips voor??..

Ze zijn van harte WELKOM!!

 

Lieve groet Wuppie

afbeelding van kaatje264

Geplaatst door kaatje264 op 26/11/2013 - 11:26

Lid sinds 10 jul 2012

3 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ik ben vandaag weer opnieuw begonnen met het plakken van pleister deze keer laat ik ze zitten

want de trek in roken gaat vrij snel over.

Heb wel moeite om mijn  belonings smoke breaks op te vullen

Heeft iemand mss een goeie tip ??

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/11/2013 - 16:53

Lid sinds

nou....
Vandaag mijn 2de dag met de nicotinepleisters ...
deze worden overigens, als je kiest voor hulp om te stoppen, via de ha meestal vergoed.
ik moet zeggen dat het me best meevalt, had de drang om te roken een stuk erger verwacht.
ik heb geen 1ste of 2de fase, maar heb meteen de 3de (afbouwfase) van 7 mg thuisgestuurd gekregen.
Hoe ik dit ga afbouwen weet ik niet.. over een paar weken maar niet meer plakken.... (?)
Wil niet te snel juichen, maar het gaat me goed af en hopelijk kan ik over een poos ook zonder de pleisters zonder al te veel complicaties. 

 

 

afbeelding van Caatje1978

Geplaatst door Caatje1978 op 24/10/2013 - 20:37

Lid sinds 24 okt 2013

Whoehoe! Ik ben al bijna 3 dagen, nagenoeg probleemloos, gestopt!

Dit is mijn 2e stoppoging dit jaar. En voor de 2e keer met nicotine-pleisters. De vorige keer is het me gelukt om 5 dagen niet te roken. Op de 6e dag vond ik mezelf zwak dat ik pleisters nodig had en heb ze dus verwijderd. Dat was dus erg dom van mezelf! Diezelfde avond had ik een etentje waar rokers en alcohol aanwezig waren. Dat is een fatale combinatie. Toen is het bij 3 sigaretten gebleven (die niet eens lekker waren!). Daarna toch doorgegaan met stoppen maar door het weghalen van de pleister kon ik aan niets anders denken dan aan een sigaret... Na een paar dagen knapte er iets en ben toen toch sigaretten gaan halen... Poging mislukt dus!

Nu een aantal maanden verder. Bij het kopen van ieder pakje sigaretten baalde ik zo ontzettend dat ik echt vond dat ik moest stoppen. Los van de gezondheidsredenen vind ik het inmiddels ook echt een berg geld wat je de lucht inblaast! In mijn geval richting de €150.- per maand!

Daarom afgelopen dinsdag wederom gestopt. Ditmaal heb ik me voorgenomen om de pleisters weken te gaan plakken. Misschien niet zo lang als op de verpakking staat maar daarover ben ik nog niet zeker.

Het valt me nu in ieder geval op dat het erg goed gaat! De motivatie is groot, zeer groot zelfs. Het belangrijkste is dat ik, naast de pleisters, er ook voor zorg dat er geen sigaretten in de buurt zijn maar ook geen snacks. Ik heb een mantra in m'n hoofd geplant: een sigaret of lossen niets op.

Daarnaast probeer ik namelijk ook nog (veel) minder te eten omdat ik niet "gestraft" wil worden met extra kilo's. (alle tips zijn welkom dus). Je stofwisseling schijnt sowieso te veranderen als je met roken stopt en pleisters schijnen je daar ook nog eens bij te helpen maar voorkomen is ook hierin beter dan genezen....

Al met al bezit ik nu nog een bak vol met motivatie en ik hoop dat ik dat over een jaar ook nog heb....

Wish me luck!

Groetjes,

Caat

 

 

Reactie toevoegen