Flip's weekboek

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 11/05/2014 - 22:49

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Lieve medestoppers,

Even een opmerking voor je gaat lezen: delen van de tekst zijn verwijderd vanwege privacy, daardoor leest het soms misschien wat ongemakkelijk..

Het lijkt me toch wel fijn om op een vaste plek te schrijven en dan zie ik wel of er iemand reageert. Doe het op de 1e plaats voor mezelf om terug te kunnen lezen, om te zien wat voor vorderingen ik maak.

Vandaag op stap geweest met vriend die rookt. Door weer en wind. Kan nog steeds niet wennen aan mijn nieuwe persoonlijkheid, merk dat ik stoom moet afblazen. Ik heb van andere stoppers gehoord dat het na een jaar beter wordt. […] Het is nog helemaal niet hoe ik het wil hebben, maar ik laat mezelf in ieder geval niet meer in de steek door niet voor mezelf op te komen. Merk daardoor dat er in ieder geval geen leeg gevoel ontstaat. We hebben gewandeld bij een Landgoed. Langs de weg over het water in een park zagen we een antieke stenen balustrade met een appel erop. Het bleek een kunstwerk te zijn; de appel staat als symbool voor verlangen. (je kon er ook niet bij ;-) De setting past weer mooi in het hele stoppen-met-roken- verhaal.

 

Het lijkt wel of mij haar iets dikker wordt. Ik heb er even op gegoogeld en ja hoor, zie dit artikel. Ben benieuwd of het pigment ook terug kan komen.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/verslaving/116644-stoppen-met-roken-voor-mooie-haren.html

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 12/05/2014 - 06:35

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Phillippa Morris,

Leuk dat je een boekje heb, kan ik je af en toe komen opzoeken en kijken hoe het je vergaat.

Apart zo'n kunstwerk, maar ook wel erg mooi en wel toeval toch dat je die tegen ben gekomen.

Je bent al 25 weken, half jaar, 6 maanden rookvrij, kom op, het moet nu wat simpeler gaan voor je, Jatoch.

Positief blijven! Fijne rookvrije dag vandaag!

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 12/05/2014 - 09:40

Lid sinds 21 apr 2014

10 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Ooh leuk dat je eigen boekje topic hebt.

Hrb heel veel van je gelezen in de eerste weken van niet roken, en veel steun aan je gehad, dankjwel daarvoor.

Enne ja je haar krijgt meer oorspronkelijk pigment terug, komt door de vitamine C, die nu niet meer wordt afgebroken door roken, en als je nu wat extra citrusvruchten eet, kun jr het ook sneller zien.

Ik heb vorig jaar mijn haar kort laten knippen omdat ik zoooo grijs werd. Hardstikke leuk met een kuif. En wat denkje? Mijn haar is een ruime cm donkere uitgroei, en nu ik veel in de zon heb gelopen wordt het donker lichtblond, en lijkt op een hippe coipe de soleil, ik laat het maar weer lang groeien, zo leuk!

Weer een cadeautje van het nooit meer roken.

Liefd, Petra

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/05/2014 - 20:14

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Van Harte een half jaar rookvrij, een echte super kanjer!

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 06/12/2018 - 03:30

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi medestoppers,

Heel leuk van de rozen Yvon! Heb het nu meer nodig dan in het begin dus dankjewel!.  In het begin was ik wel gemotiveerd naar anderen. Dat is waarschijnlijk ook wat Petra heeft opgepakt. Maar ik vind het heel fijn Petra om te lezen dat je er veel steun aan hebt gehad. Echt leuke feedback, waardevol.  Er zijn best wat mensen in m'n omgeving niet blij omdat ik een stapje terug doe. Maar ik begin te merken dat sommigen ook wel inzien dat ik me teveel heb aangepast. Dankbaar zijn is zo belangrijk! Ben altijd dankbaar geweest alleen het is nu even wat moeilijker. Ik heb zelf ook heel veel gehad aan het schrijven en lezen op het forum.  Ik heb nog steeds nauwelijks last van craving en denk zelden aan roken Yvon. Dus het valt wel mee. Maar ik heb er sociaal gezien wel last van dat er geen rookgordijn meer tussen zit. Het is een hele grote verandering. Ik gebruikte het roken ook om mezelf klaar te stomen, vooral met schrijfwerk kon ik mezelf zo onder druk zetten. Ik heb even 6 maanden gegoogeld, volgens de artsen is 6 maanden het 'kantelpunt' Maar na een jaar beschouwen ze je als 'gestopt'. Zie de tekst hieronder.

Heb eens een keer Pepim's instructies opgevolgd voor plaatjes plakken maar het lukt nog niet! Hoe doe jij het? Yvon?

Gaaf Petra van je haar, dat je het er dan ook zo afknipt. Voel er nu ook wel wat voor trouwens. Oude ik en nieuwe ik. Het staat me alleen niet, en m'n haren vallen toch wel uit. Over een jaar zijn alle haren weer nieuw vermoed ik. Echt een goeie beloning dat je uitgroei donker is. Bij mij helaas nog wel grijs.... misschien ga ik aan het tarwegras.

Fijne week weer!

 

Liefs

 

http://www.izer.nl/zorgaanbieders/show-news/2013-09-03/stoppen-met-roken-wanneer-is-een-patient-officieel-gestopt/

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 20/05/2014 - 19:35

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hier nog een bloemetje omdat je het nodig heb!

Hai Phillippa jou schrijven komt triest over bij mij, ik weet alleen niet precies waarom, maar er zijn bepaalde dingen die je verteld, als je wat kwijt wil, bied ik mijn luisterende oor.

Ikheb het nooit geweten en ook niet opgelet dat mijn haar minder grijs is, ik verf het regelmatig. Leuk Petra zo'n gratis coupe soleil.

tja de plaatjes, ik zit op een iPad om te beginnen en niet alle plaatjes lukken, maar de meeste van deze site gaat het goed, tinypic.com daar haal ik ze, ik klik ze aan als ik een leuke zie, dat klik ik er nog een keer op iets langer, je krijg dan een soort menu en ik kies dan kopiër, dan kom ik terug op deze site en klik het 5e icoontje hierboven aan, in het type vak, en daar plak ik hem bij url pff, ik hoop dat je begrijp wat ik allemaal vertel haha.

Hoop dat het beter met je gaat!

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 21/05/2014 - 21:57

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

[IMG]http://i57.tinypic.com/2itiezc.jpg[/IMG]

 

 

Na vele pogingen en opgeven, eindelijk een plaatje. Gelijk maar wat groter dan gewenst, maar ik heb wat in te halen. smiley Hoe doe: in tiny pic plaatje uploaden- url voor forum - op forum 'code'- plakken en go! Zo het staat erop, nu vergeet ik het niet meer!

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 13/06/2014 - 20:42

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 06/12/2018 - 03:37

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

[ ...] verwijderd moet ik leren om tevreden te zijn met wat er is.

[....] verwijderd

Ik heb dus aan de ene kant veel te verwerken(een soort van katerig gevoel)

Maar aan de andere kant sprankelt er iets ( soort bevrijding?)

Ben ik door allle gebeurtenissen heel erg gedwongen om te kiezen wat goed voor mij is. Weer naar m'n intuitie luisteren. Wat ik nu doe (onder stress werken) is slecht voor me, ik kan het eigenlijk nog niet aan, merk dat ik er depressief van wordt. Vroeger rookte ik dat gewoon weg.

Ik ben allemaal dingen aan het terug veroveren waar ik vroeger gelukkig van werd. Daarom voel ik me soms ook weer 24 zoals @ Marleen zegt. Soms krijg ik hetzelfde gevoel als toen, het kan weer alle kanten op. Maar er is wel meer tegenwerking, ik verander maar niet iedereen veranderd mee. Dat hoeft ook niet, ik keur het niet af. Maar laat mij wel gaan. Ik voel me er niet door aangesproken Soms heb je het te laat door... dat weet je er is iets maar je kan er de vinger niet op leggen. [.....] verwijderd. Het ging toen met veel meer kracht explosiever. Nu gaat het lanzaam en gestaag. En ik bescherm mezelf nu weer. Dus het goede wat ik creeer, zal zich vanaf nu alle

Zo heb ik gedichten geschreven maar niet zulke goeie als vroeger ( ben genomineerd geweest voor een prijs) Nu heb ik eindelijk weer eens 2 gedichten geschreven die 'het' hebben. De x factor

En ik begin echt weer te voelen hoe ik alleen gelukkig kan zijn. Denk dat ik dan pas weer aan een relatie kan gaan denken.

Nu nog even aan aan het werk, ik slaap ook weer slecht, dus kan net zo goed doorgaan.

Sorry, dat het zo'n lang stuk is geworden. Maar ik moest het even van me af schrijven. Ik heb een terugval. Moest vanmidag ook aan roken denken. Zo toch maar even wandelen. Ik ga niet roken hoor...geen optie.

Ik heb gelukkig wel valeriaan gekocht vanmiddag.

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 03/07/2014 - 01:57

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Heb lang gewandeld, het was heel rustig in het park. Zag ook hoe mooi alles was aangelegd. Ik kwam een Lindebloesem tegen, dus straks lekker slapen op een kopje lindebloesemthee. Heb ook na kunnen denken en weet hoe ik mijn probleem ga oplossen. Buikpijn werd ook minder tijdens de wandeling.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 03/07/2014 - 12:05

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ben gewoon een treuzelaar geworden sinds ik gestopt ben met roken....

Geplaatst door M@rleen op 03/07/2014 - 14:13

Lid sinds 04 apr 2014

Hallo Philippa,

Ik heb je verhaal zojuist gelezen en ik was wel onder de indruk. Vind het erg voor je dat je steeds last hebt van die uitstralende pijn in je buik. Je schrijft dat het stress gerelateerd is. Heb je dan niet de mogelijkheid een stapje terug te doen qua werk? En gewoon meer bezig zijn met dingen waar je blij van wordt?

En blijf uit de buurt van negatieve mensen, ik ken er zelf ook een paar. En ik ga er zo min mogelijk mee om, want ik word er zo moe van. Ze zuigen al je energie uit je met hun ellende. Ik kan daar ook slecht tegen. Positief ingestelde mensen, die moet je zoveel mogelijk om je heen verzamelen.

Weet je wat ik bij jou altijd denk? Ik heb het gevoel dat jij een heel speciaal mens bent, door je verhalen, door de manier waarop jij schrijft. En ik denk ook dat jij superintelligent bent, misschien wel hoogbegaafd en/of hoogsensitief. Klopt dit?

Je wil zeker niet je gedichten hier op het forum zetten he? Ben er wel benieuwd naar eigenlijk.

Ik wens je in ieder geval het allerbeste met alles, hoop dat je nog een tijdje op het forum blijft hangen. Ookal schreef je net zelf van niet.

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 03/07/2014 - 16:01

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Dank je Marleen lief...krijg tranen in m'n ogen. Maar moet nog even doorgaan, knop mag in het weekend weer om of terug. Ik schrijf later nog wat meer.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 03/07/2014 - 19:13

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Philippa, ik sluit me aan bij Marleen, ze zegt het zo mooi en Marleen is echt een schat van een mens met heel veel positieve energie, ikzelf kan ook niet tegen negatieve energie en ben heel positief ingesteld.

Geplaatst door M@rleen op 03/07/2014 - 19:20

Lid sinds 04 apr 2014

Ja Yvon, jij bent ook net als ik, een positief ingesteld persoon. Dat wist ik meteen toen ik hier op het forum kwam.

En Philippa, geen dank hoor, ik meen het echt wat ik schreef. cheeky

Geplaatst door M@rleen op 09/07/2014 - 19:13

Lid sinds 04 apr 2014

Hallo Philippa,

Hoe gaat het met je??

Reactie toevoegen

Pagina's