Ikstop restaurant

Geplaatst door amai op 29/12/2011 - 02:14

Lid sinds 08 jun 2008

Als jij chefkok was in het IkStop Restaurant wat zou je de klant dan serveren?

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 02:21

Lid sinds 08 jun 2008

Vadama kari kozhambu – Indiase milde curry met amandelen

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/12/2011 - 10:12

Lid sinds

Heel veel wijn. :grin:

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 11:06

Lid sinds 08 jun 2008

:grin: én daarbij wat lichte Borrelhapjes z116

•Plakje rauwe ham (b.v. Ardenner ham) met filet Americain. Dat oprollen of tot een klein pakketje vouwen.
•Fruitspiesjes. Stukjes banaan, appel, kiwi, ananas en mandarijn aan een stokje.
•Met een kaasschaaf een komkommer schaven op de lengte. Plakje rauwe ham erop en dan leuk oprollen.
•Haringsalade met kwark. 1/2 ui, 75 gr. gare bietjes, 1/2 appel, 2 haringen, 50 gr. wortelen, 200 gr. magere kwark, 1 el. koffiemelk, zout, peper, citroensap, 1 el. suiker. Kook de worteltjes gaar met zout en suiker. Laat afkoelen en snij in blokjes. Snij ui en bietjes klein, rasp de appel grof (besprenkel met citroensap), snij de haring in kleine blokjes. Roer de kwark glad met de koffiemelk. Schep alles hier doorheen en maak op smaak met zout en peper.
•Een blokje magere kaas aan een prikker met een stukje ananas, uitje, augurk of partje mandarijn.
•Asperges in een plakje achterham.
•Een slanke versie van creme fraïche; doe wat Huttenkäse in een schaal met 1 of 2 el. water, zout en peper en roer dit tot een stevig geheel. Wat lente-uitjes er doorheen en een klein gesnipperde paprika (verschillende kleuren) en serveer dit op een volkoren toastje of doe dit als vulling in kerstomaatjes.
•Gevulde kerstomaatjes met Huttenkäse.
•Prikkertje met bolletje mozerella, tomaatje en een blaadje basilicum.
•Stukje meloen met rauwe ham.
•Blauwe kaasdip; Prak een puntje Danablu fijn met een vork en vermeng met een 1/2 bakje magere kwark (de biogarde van A.H. bevalt me goed, mager en toch romig), schepje mosterd en mierikswortel (potje) erbij. Allerlei groene kruiden kunnen erin: bosui, bieslook en peterselie. Op smaak afmaken met wat limoensap, zout en peper. Deze dip kun je prakken met een vork, zodat het niet al te fijn wordt. Wanneer je het in een keukenmachine maakt krijg je een egale grijze(!) massa die er niet zo smakelijk uitziet.
•Een eitje in vieren omwikkeld met rookvlees.
•Komkommerplakjes met selderijsalade erop.
•Om en om roggebrood besmeren met 20+ smeerkaas, bieslook ertussen en in 8 vierkantjes snijden.
•Cherrytomaatjes uithollen en vullen met tonijn fijngemaakt, met slankmayonaise gemengd.
•Pittige kip; besmeer gekookte of gegrilde kipfilet (vleeswaar) met een beetje mangochutney.
•Een dadel gevuld met een beetje Philadelphia light.
•Gekookt eitje gevuld met rookvleesmousse; Eitje koken, pellen en halveren, dooier eruit wippen (de helft van de dooiers gebruiken). Per 10 halve eitjes 1 onsje rookvlees in de keukenmachine, 2 el. frites-lijn erbij met een beetje peper en vullen maar.
•Toostjes of stokbrood met:
-plakje tomaat,gesnipperde ui en augurk.
-plakje ei en een toefje tomatenketchup
-plakje tomaat en ei
-magere smeerkaas eventueel met plakje komkommer of paprika.
•Ook toastjes met gerookte zalm en/of andere vissoorten is ook gezond en mager.
•Tot slot zijn er ook magere zoutjes: Japanse mix, pepsels en rijstzoutjes.

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 11:08

Lid sinds 11 aug 2011

amai wrote:
:grin: én daarbij wat lichte Borrelhapjes z116

•Plakje rauwe ham (b.v. Ardenner ham) met filet Americain. Dat oprollen of tot een klein pakketje vouwen.
•Fruitspiesjes. Stukjes banaan, appel, kiwi, ananas en mandarijn aan een stokje.
•Met een kaasschaaf een komkommer schaven op de lengte. Plakje rauwe ham erop en dan leuk oprollen.
•Haringsalade met kwark. 1/2 ui, 75 gr. gare bietjes, 1/2 appel, 2 haringen, 50 gr. wortelen, 200 gr. magere kwark, 1 el. koffiemelk, zout, peper, citroensap, 1 el. suiker. Kook de worteltjes gaar met zout en suiker. Laat afkoelen en snij in blokjes. Snij ui en bietjes klein, rasp de appel grof (besprenkel met citroensap), snij de haring in kleine blokjes. Roer de kwark glad met de koffiemelk. Schep alles hier doorheen en maak op smaak met zout en peper.
•Een blokje magere kaas aan een prikker met een stukje ananas, uitje, augurk of partje mandarijn.
•Asperges in een plakje achterham.
•Een slanke versie van creme fraïche; doe wat Huttenkäse in een schaal met 1 of 2 el. water, zout en peper en roer dit tot een stevig geheel. Wat lente-uitjes er doorheen en een klein gesnipperde paprika (verschillende kleuren) en serveer dit op een volkoren toastje of doe dit als vulling in kerstomaatjes.
•Gevulde kerstomaatjes met Huttenkäse.
•Prikkertje met bolletje mozerella, tomaatje en een blaadje basilicum.
•Stukje meloen met rauwe ham.
•Blauwe kaasdip; Prak een puntje Danablu fijn met een vork en vermeng met een 1/2 bakje magere kwark (de biogarde van A.H. bevalt me goed, mager en toch romig), schepje mosterd en mierikswortel (potje) erbij. Allerlei groene kruiden kunnen erin: bosui, bieslook en peterselie. Op smaak afmaken met wat limoensap, zout en peper. Deze dip kun je prakken met een vork, zodat het niet al te fijn wordt. Wanneer je het in een keukenmachine maakt krijg je een egale grijze(!) massa die er niet zo smakelijk uitziet.
•Een eitje in vieren omwikkeld met rookvlees.
•Komkommerplakjes met selderijsalade erop.
•Om en om roggebrood besmeren met 20+ smeerkaas, bieslook ertussen en in 8 vierkantjes snijden.
•Cherrytomaatjes uithollen en vullen met tonijn fijngemaakt, met slankmayonaise gemengd.
•Pittige kip; besmeer gekookte of gegrilde kipfilet (vleeswaar) met een beetje mangochutney.
•Een dadel gevuld met een beetje Philadelphia light.
•Gekookt eitje gevuld met rookvleesmousse; Eitje koken, pellen en halveren, dooier eruit wippen (de helft van de dooiers gebruiken). Per 10 halve eitjes 1 onsje rookvlees in de keukenmachine, 2 el. frites-lijn erbij met een beetje peper en vullen maar.
•Toostjes of stokbrood met:
-plakje tomaat,gesnipperde ui en augurk.
-plakje ei en een toefje tomatenketchup
-plakje tomaat en ei
-magere smeerkaas eventueel met plakje komkommer of paprika.
•Ook toastjes met gerookte zalm en/of andere vissoorten is ook gezond en mager.
•Tot slot zijn er ook magere zoutjes: Japanse mix, pepsels en rijstzoutjes.

Nou, doet u me van alles maar ééntje. Om te beginnen...
:SSS

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 11:11

Lid sinds 08 jun 2008

:NNN :NNN z116

Er wordt aan gewerkt...

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 11:36

Lid sinds 08 jun 2008

Je vous en pris Mari, een uitgekiemd voorafje. z116 z116

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 12:36

Lid sinds 02 nov 2011

Mmmmmmmm het water loopt me spontaan in de mond...Krijg er honger van zeg !

Wat goed die tips dd3

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 13:00

Lid sinds 08 jun 2008

Dank je! :grin: z116

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 13:26

Lid sinds 29 feb 2008

10 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed gedaan Amai.
Ik kom bij je eten.

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 13:44

Lid sinds 08 jun 2008

Het loopt storm in m'n restaurantje! dd12 z116

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/12/2011 - 20:12

Lid sinds

Ik wil voor elke avond reserveren!

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 20:14

Lid sinds 08 jun 2008

:NNN :NNN :NNN z116 dd12 :?

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 20:21

Lid sinds 01 Mar 2008

10 maanden 1 week geleden gestopt met Tabex.

me too :bang

Geen zin om te koken.

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 20:37

Lid sinds 08 jun 2008

Kom maar bij mij in het restaurant Tante tot Lampje weer thuis is. z144

Geplaatst door Anoniem op 29/12/2011 - 20:44

Lid sinds 08 jun 2008

Het is alleen wel een doe-het-zelf-restaurant. De gasten mogen dus ook hun eigen recepten meenemen. sunn11

Reactie toevoegen

Pagina's